Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

swfan

Re: Politika

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. augusztus 21., csütörtök 14:03

Realista24 írta:
rashidm írta:

Sztem EP választásokat írta bele.
Akkor jol sejtettem, hogy sok ertelme nincs ennek a felsorolasnak a kozelgo valasztasokat illetone.

De ha mar igy alakult, raneztem a szamokra:
2019:
Jobbik - 220ezer, MHM - 114ezer
2024:
Jobbik: 45ezer, MHM - 306ezer.

Összessegeben a Jobbik egy mandatuma vandorolt at az MHM-hez, a Tisza meg berugta az ajtot rendesen, mivel:

A 2019-es 3,5m-os reszvetel 2024-re 4,6m-ra nott, a Tisza meg elvitt 1,35m szavazatot.
Es ha jol ertelmeztem kiserik teoriajat, akkor ha nincs a Tisza ugyanerre lett volna kepes az MHM is. :mrgreen:

Jol lathato az amit itt is irtak korabban, hogy sima atcsoportosulasrol van szo Jobbiktol MHM-re. (Bar ezt anno amikor aktualis volt fix kibeszeltetek).
Ha jól értem, kiserik arra alapoz, hogy az önkormányzati választásokon a megyei listás szavazásnál (ahol nem indult el a Tisza) ilyen 15-20%-okat kapott a MHM

rashidm
Kedvenc játékosaid: Alba, Busi, Alves... ja nem
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: rashidm » 2025. augusztus 21., csütörtök 13:43

Caraway írta: Ezeknel az eseteknel megmutatkozik a kulonbseg, a valasztasi lehetoseg egy uj feheroroszorszag, vagy esely a nyugati europahoz tartozni. Ekkora tetnel pedig mindenki leszarja, ha nem szimpatikus MP, egoista, narcisztikus stb.. ezt kene mar vegre megerteni.
Dehogy fogják... fontosabb az, hogy MP nem mer kiállni Toro ellen... :lol:

ateeemadrid

HozzászólásSzerző: ateeemadrid » 2025. augusztus 21., csütörtök 13:15

Caraway írta:
ferni írta: Sulyok kiírása szerint orosz rakétatámadás volt, majd hirtelen meggondolták magukat :lol:

https://www.reddit.com/r/hungary/commen ... _az_orosz/
Na, pont az ilyen esetek miatt szarja telibe mindenki, hogy sokszor mennyire arrogans MP.
O egybol elitelte az orosz raketatamadast.
Sulyok kitorolte az orosz szot, Szijjarto csak annyit mert leirni, hogy “Ukrajnabol erkezo hirek”.
Orban meg se szolal.
Toroczkai a nagy magyar meg se szolal. Mikozben egy magyarok altal is lakott teruleten tortent tamadas.

Micsoda szuverenitasvedelmi harcosok. Egyedul az az ember mert megszolalni az oroszok ellen, akit pont azzal kopkodnek, hogy nem eleg szuveren.

Ezeknel az eseteknel megmutatkozik a kulonbseg, a valasztasi lehetoseg egy uj feheroroszorszag, vagy esely a nyugati europahoz tartozni. Ekkora tetnel pedig mindenki leszarja, ha nem szimpatikus MP, egoista, narcisztikus stb.. ezt kene mar vegre megerteni.
Ennyi, ezt kellene a sok kis mérlegelőnek felfogni, de a kritikus gondolkozás az sokaknak nem az erőssége. Ez vonatkozik azokra is akik a cuki kis párszázalékos pártokon vacilálnak.

Egyetlen jó döntés van 26ban, és az a Tisza, még akkor is, ha MP sokszor egy arrogáns fasz, akkor is, ha nincs garancia arra, hogy megfelelőek lesznek.

Sokkal súlyosabb döntés lesz 26ban, és aki nem akar egy faszom oroszbáb diktatúrában élni, az szerintem sürgősen kezdje el használni az agyát, hogy áprilisig rájöjjön erre.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. augusztus 21., csütörtök 13:14

rashidm írta:
Realista24 írta:

Milyen valasztasaink voltak 19-ben es 24-ben, amivel osszehasonlitod a 22-es orszaggyulesi valasztasokat?

Csak mert amennyire en tudom az elso orszaggyulesi valasztasok, amelyiken reszt vett az MHM a 2022-es volt, a kovetkezo a 2026-os lesz, szoval majd akkor lehet beszelni novekedesrol ilyen tekintetben.

Vagy mit nezek el?
Akkor jol sejtettem, hogy sok ertelme nincs ennek a felsorolasnak a kozelgo valasztasokat illetone.

De ha mar igy alakult, raneztem a szamokra:
2019:
Jobbik - 220ezer, MHM - 114ezer
2024:
Jobbik: 45ezer, MHM - 306ezer.

Összessegeben a Jobbik egy mandatuma vandorolt at az MHM-hez, a Tisza meg berugta az ajtot rendesen, mivel:

A 2019-es 3,5m-os reszvetel 2024-re 4,6m-ra nott, a Tisza meg elvitt 1,35m szavazatot.
Es ha jol ertelmeztem kiserik teoriajat, akkor ha nincs a Tisza ugyanerre lett volna kepes az MHM is. :mrgreen:

Jol lathato az amit itt is irtak korabban, hogy sima atcsoportosulasrol van szo Jobbiktol MHM-re. (Bar ezt anno amikor aktualis volt fix kibeszeltetek).
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Caraway
Kedvenc csapatod: Manchester United

HozzászólásSzerző: Caraway » 2025. augusztus 21., csütörtök 13:02

ferni írta: Sulyok kiírása szerint orosz rakétatámadás volt, majd hirtelen meggondolták magukat :lol:

Na, pont az ilyen esetek miatt szarja telibe mindenki, hogy sokszor mennyire arrogans MP.
O egybol elitelte az orosz raketatamadast.
Sulyok kitorolte az orosz szot, Szijjarto csak annyit mert leirni, hogy “Ukrajnabol erkezo hirek”.
Orban meg se szolal.
Toroczkai a nagy magyar meg se szolal. Mikozben egy magyarok altal is lakott teruleten tortent tamadas.

Micsoda szuverenitasvedelmi harcosok. Egyedul az az ember mert megszolalni az oroszok ellen, akit pont azzal kopkodnek, hogy nem eleg szuveren.

Ezeknel az eseteknel megmutatkozik a kulonbseg, a valasztasi lehetoseg egy uj feheroroszorszag, vagy esely a nyugati europahoz tartozni. Ekkora tetnel pedig mindenki leszarja, ha nem szimpatikus MP, egoista, narcisztikus stb.. ezt kene mar vegre megerteni.

rashidm
Kedvenc játékosaid: Alba, Busi, Alves... ja nem

HozzászólásSzerző: rashidm » 2025. augusztus 21., csütörtök 12:49

Realista24 írta:
kiserik írta:

19, 22, 24. Választási eredmények %-ban.
Milyen valasztasaink voltak 19-ben es 24-ben, amivel osszehasonlitod a 22-es orszaggyulesi valasztasokat?

Csak mert amennyire en tudom az elso orszaggyulesi valasztasok, amelyiken reszt vett az MHM a 2022-es volt, a kovetkezo a 2026-os lesz, szoval majd akkor lehet beszelni novekedesrol ilyen tekintetben.

Vagy mit nezek el?

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. augusztus 21., csütörtök 12:18

kiserik írta:
nuevo_ericco írta:

Akkor én maradtam le valamiről, mostanában kevesebb politikai tartalmat fogyasztok, én még ott tartottam, hogy bejutási küszöb körül vannak.
Megkérdezhetem, hogy ezek a számok honnan vannak?
19, 22, 24. Választási eredmények %-ban.

Vagy mit nezek el?
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Rozsabimbo2019

HozzászólásSzerző: Rozsabimbo2019 » 2025. augusztus 21., csütörtök 12:16

Rossz vicc ami itt folyik.

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2025. augusztus 21., csütörtök 12:10

https://telex.hu/belfold/2025/08/21/sul ... gyutterzes

:lol: :lol: szatyor fing megkapta a parancsot 1 oraval kesobb

kakadu posztja a legnagyobb, o mar a raketatamadast sem irhatta le :lol: :lol: bohoc fideszesek
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

sebydani
Kedvenc játékosaid: Raúl, Zidane, Modric, Bellingham
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Eagles

HozzászólásSzerző: sebydani » 2025. augusztus 21., csütörtök 11:22

Szégyen
"A Barcelona történelme, amely az elmúlt 10 évből áll, soha nem lesz egyenlő a Real Madridéval.”- Álvaro Arbeloa

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. augusztus 21., csütörtök 10:27

Szánalmas. Moszkva gyarmataként viselkedni a szuverenitás hamis zászlaja alatt.

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. augusztus 21., csütörtök 10:08

Sulyok kiírása szerint orosz rakétatámadás volt, majd hirtelen meggondolták magukat :lol:

Zack
Kedvenc játékosaid: Zidane

HozzászólásSzerző: Zack » 2025. augusztus 21., csütörtök 10:02

Lakatos vagy Ábrahám már sitten rohad? "ha az antiszemitizmus nagy bűn, mert az, akkor az antiszemitizmussal való alaptalan vádaskodás ugyanakkora bűn, és ugyanolyan ítélet alá kell, hogy essék." Csengey Dénes

Egyszer de tényleg csak egyszer látnék egy, most nagyon módfelett rendes leszek, óellenzéki politikust, aki saját magának gründol össze tömeget vagy legalábbis olyan számú embert, hogy arra ne tudja bárki ráhúzni, hogy szánalmas. A teljes exJobbik (Tóth és Zázrivecz) tartja a szélességet és támad, állításuk szerint ez tömegakarat. Tóth éppen az Ardennek-nél támad, Zázrivecz pedig a tavaszi ébredés hadművelettel bajlódik.

Megnézve Tóth tegnapi beszédét, ez már lehet, hogy a Steiner-hadsereg felállítása utáni időszak. Biztosan az ATV (bár ugye az UBO az ugyan az) nem vette fel a tömeget és annak hangját sem, ez viszont nagyon kevés lesz, szükséges lesz az a 3% vagy 1% parlamenti küszöbre. Az egy dolog, hogy nekem kinyílik a zsebemben a teljes nehézlovasság a gyerek szó gyerMekként való használatától. Tökéletes indikátora annak, hogy valaki az eszem helyett az érzelmeimmel akar kommunikálni, tehát át akar verni.

"3-4 miniszterelnök jelöltnek le kell ülnie", kik azokat a 3. és 4. jelöltek? Megint a Karácsony a Szél meg a Zázrivecz?

Valaki mondja már el pls, hogy Tóthban mi az ami megkapó vagy mi az ami arra utal, hogy el tudna vezetni legalább egy olyan települést, aminek a lélekszáma meghaladja az irányítószámát?

Ha valakit érdekelne, ezt a verziót láttam: https://www.youtube.com/watch?v=t8I3uVqhhQI&t=824s

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. augusztus 21., csütörtök 9:51

nuevo_ericco írta: Jól láttam, hogy a nemszatelitpárt nemszatelitvezetője ugyanazzal a két számjegyű IQ-val rendelkező szavazókra kihegyezett remegőkezű MP panellel huzakodott elő, mint az a szerencsétlen Menczer? :lol:
Már titkolni sem próbálják. Ha nem is parancsra teszik, amit, megpróbáljak maguktól kitalálni, mit vár el a Viktor. Pont, mint a sok dörgölődzni próbálkozó szolga a NER környékén.
Nincs ebben semmi meglepő, szavazóik közül is van akit nem zavar.
https://www.reddit.com/r/hungary/s/y6EYQJEh90

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. augusztus 21., csütörtök 9:47

kiserik írta: Mivel ez az elmélet 2018-ban született Radnai fejéből, ezért persze, hogy nincs a születésnek köze MP-hez. Ő csak átvette.

- Ha ezt akármelyik hónapban megnézem, valahogy nem tűnik ki az a hej de nagy szereplés a Fidesz médiában: https://nmhh.hu/szakmai-erdekeltek/medi ... hasznalata (mondjuk ilyen Echo TV és társai nem tudom mennyire relevánsak)
- ha megfigyeled a fideszes lejáratókampányoknak soha nem célja olyan politikus, politikai párt, akik nem közvetlen kihívójuk. Az MHM támogatottsága eddig soha nem jelentett veszélyt a Fideszre.
- ez tényszerűen nem igaz. https://www.youtube.com/watch?v=4Ou_TFVlv0E
- ez tényleg erős érv. Polgármesterként egy alapítványon keresztül rendezvényeket szerveztek és újságot csináltak. 7 év alatt 21 millió. Más egy fél év alatt keresett ennyit a NER-ben...
- egy dolog volt még emlegetve, ha jól emlékszem, az a 2019-es plakátkampányban a plakát árak. A HVG hozta le https://hvg.hu/itthon/20190412_Plakatug ... tt_az_MSZP és ebből sokan arra következtetnek, hogy az MHM (és az MSZP is akkor) azért kaptak (a DK állítása szerint) olcsóbb árat egy teljesen más cégtől, mert szatellitpárt.
18-ban szerintem sokan azt se tudták, hogy ki az a Radnai, és tőle függetlenül is erre a következtetésre jutottak. Mondjuk én inkább 21-22 fele kezdtem el ezt hallani.

Az NMHH-s statisztikáról már volt itt szó, az a helyzet, hogy nem azt mutatja, amit próbál a Mi Hazánk belemagyarázni (hogy kit hányszor hívnak meg). Valójában ilyen statisztika külön nem szerepel benne. Maga a honlap leírja a definíciókat:
összes szereplés: amikor egy politikai csoportosulásnak vagy képviselőjének idézik a gondolatait, illetve élőszóban nyilatkozik

élőszóbeli szereplés: amikor a politikusok nyilatkoznak, saját hangon adják elő a mondanivalójukat

beszédidő: a politikusok nyilatkozataira szánt műsoridő, másképpen az az időtartam, amit a műsorkészítők a politikai szereplők szinkronjaira szántak
Szóval "élőszóbeli szereplés" az is, amikor felvételen mutogatnak valakit és halljuk, hogy éppen mit mond.

Ebben a statisztikában élen járni inkább azt mutatja, hogy a kormány közellensége vagy, hiszen téged járatnak le

Se a DK, se a Jobbik nem jelentett igazán veszélyt rájuk, mégis ment folyton a durva lejáratókampány.

A minisztelelnöki vitát akkor ezek szerint benéztem. Akkor tartsa meg régi jó szokását Toroczkai, és követelje most is :)

Rozsabimbo2019

HozzászólásSzerző: Rozsabimbo2019 » 2025. augusztus 21., csütörtök 9:39

Fideszesektől kérdezném (egyáltalán van itt ilyen ? :D ), hogy a Hadházys útról leszorítós esetre mi a magyarázat? Ez belefér még? Autós üldözés, meg akár végzetes baleset okozása? Hogyan lehet ezt a szintet még legitimizálni?

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. augusztus 21., csütörtök 9:39

tomi_b írta:
ToniKroos írta:

...de mellette látom azt is, amit a Tisza művel, veletek ellentétben, akik a kormányváltás reményében rózsaszín ködben élnek.
Na mesélj, mit művel a Tisza?
Mandátum, közpénz és valódi hatalom nélkül?
Sokszor elhangzott mar ez a kerdes, aztan mindig csend van :lol:
thereisonly1ronaldo

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. augusztus 21., csütörtök 9:16

Jól láttam, hogy a nemszatelitpárt nemszatelitvezetője ugyanazzal a két számjegyű IQ-val rendelkező szavazókra kihegyezett remegőkezű MP panellel huzakodott elő, mint az a szerencsétlen Menczer? :lol:
Már titkolni sem próbálják. Ha nem is parancsra teszik, amit, megpróbáljak maguktól kitalálni, mit vár el a Viktor. Pont, mint a sok dörgölődzni próbálkozó szolga a NER környékén.

tomi_b
Kedvenc játékosaid: Thibaut, Dani, Jude, Vini, Fede, Luka, Eduardo
Kedvenc csapatod: 15!

HozzászólásSzerző: tomi_b » 2025. augusztus 21., csütörtök 1:05

ToniKroos írta:
Realista24 írta:

arra varni, hogy majd kikop magabol a rendszer egy makulatlan csavot, folosleges.
...de mellette látom azt is, amit a Tisza művel, veletek ellentétben, akik a kormányváltás reményében rózsaszín ködben élnek.
Na mesélj, mit művel a Tisza?
Mandátum, közpénz és valódi hatalom nélkül?

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2025. augusztus 21., csütörtök 1:04

ToniKroos írta:
Realista24 írta:

arra varni, hogy majd kikop magabol a rendszer egy makulatlan csavot, folosleges.
Én csak erre reagálnék, mert a többire teljesen felesleges. Ezzel teljesen egyetértek és ez a lényeg. Legyen kormány váltás, de ne állítsuk már be úgy Magyar Pétert, hogy ha valamibe nem korrekt akkor is tapsolunk neki. Nem trollkodok csak ugyan annyira vagyok kritikus Magyar felé is, mint a Fidesz felé. Szóval nekem ne vágjatok vissza azzal, hogy de a Fidesz mit csinal 15 éve. Nagyon jól látom, hogy ott lopnak ahol tudnak és lehetne sokkal jobb hely is MO, de mellette látom azt is, amit a Tisza művel, veletek ellentétben, akik a kormányváltás reményében rózsaszín ködben élnek.
Olyan meggyőződéssel írjátok ezt, mintha itt a fórumon olyan sokan lennének rózsaszín ködben. Kb pont annyi az MP fanboy mint a Toroczkai a fanboy, a legtöbb 'Tiszás' baromira kritikus vele annak ellenére hogy odaszavaz.

Vissza: