nuevo_ericco írta:
Szerintem a Mi hazánk leginkább az miatt tudott kitörni a választási küszöb fölé, mert a Fidesz a legtöbb alt-right politikát folytató pártól eltérően épp kormányon volt a pandémia alatt, szóval nem terjeszthette fullba a vírustagadó/oltásellenes propagandát. Ezt átengedte a Mi hazánknak, ami miatt azok bekerültek a parlamentbe. Azóta folyamatos csökkenésben vannak, ahogy a Fidesz fokozatosan veszi át ismét az onnan származó üzeneteket.
Khmm... 3,3; 5,8; 6,7. Ezek tényleg csökkenő számok.
Realista24 írta:
kiserik írta:
Mint írtam, ez van.
MHM: ha nem jön MP, akkor már az EP szavazásra meglett volna nekik a 15-20%, bizonyítja, hogy ahol nem lehetett a Tiszára szavazni, ott meg is lett nekik. Szerintem Vona hirtelen pártalapítása sem a véletlen műve. Nem féltem őket, de az elveik miatt soha nem lesznek egy olvasztó tégely, ami nem is baj. Ebben a turbulens mai magyar politikában az egyetlen parlamenti párt, akik folyamatosan növekednek. '26-ban is ezt várom tőlük.
Ha nem jött volna...ez gatolta oket az elmult 4-5 evben is, hogy valami ertelmeset csinaljanak?
A folyamatos novekedes pont ugy nem mervado, mint a Tisza kilovese, leven az emberek jo resze barmerre szavaz, ha az nem az Orban-Gyurcsany vonal. Ezek az allapotok nem a mai magyar politikai hovatartozast mutatjak, hanem azt, hogy mennyire elege van mindenkinek a mostani rendszerbol.
Ha megnézed az MHM nem a tankönyv szerinti pártalapítás (például egy szavazás előtt 3-6 hónappal a legjobb, ha új pártot alapít valaki) útját járta, alapból nem is annak készült. 4 év alatt a semmiből bejutottak a Parlamentbe, majd 2 év múlva elég jó pozícióban voltak az EP előtt. Egy kicsi párttól ez elég "valami".
Egyébként azon elmélkedtem, hogy szerintem MP taktikája rossz az MHM-mel kapcsolatban. Ha véletlenül a Fidesz behúzza és az MHM nem jut be, vagy épphogy, akkor azt a Tisza magának köszönheti (és mi is). A totális uralom helyett hasznosabb lenne az oszd meg és uralkodj. Ha az MHM a Fidesz szatellit pártja és amúgy sem jut be a Parlamentbe (ugye ez a Tisza kommunikációja), akkor azon jobboldali szavazók, akik elhagynák a Fideszt, de balra soha nem fognak szavazni, szépen behúzzák a Fideszre, sőt, sok MHM-es is úgy gondolhatja, hogy ha úgy is csak szatellit párt, akkor mehet a voks a Fideszre, így legalább nem vész el a szavazat. Így szinte rálöki A Fideszre A azavazókat, ahelyett, hogy elcsatornázná onnan egy másik pártba (MHM). A Tiszának egy erős, 10-15%-os MHM lenne az optimális, mert az a +5-10% a Fidesztől esne le, de az egyéni miatt sima 2/3 lenne a Tiszának.