hardveraproreeed_ati írta: Esetleg tud valaki megbízható oldalt, ahol van jó áron office365-höz kulcs?![]()
![]()
Elektronika
Re: Elektronika
valamelyik univerzumban:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---
edzo: xabi apo
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---
edzo: xabi apo
- reeed_ati
- Kedvenc játékosaid: Zinedine Zidane
Esetleg tud valaki megbízható oldalt, ahol van jó áron office365-höz kulcs?
- ___Samy___
Ez olyan, mint mikor a gaz termosztatot beallitod egy bizonyos hofokra, es egesz futesi szezonban ugy hagyod. Sokkal kevesebbet fogyaszt, mint mikor allandoan lehuzod meg felveszed.filatáska írta: Na beszerelték a klímát. Azt mondta nyugodtan mehet folyamatosan egész nap ilyen 23-24 fokon, mert miután elérte a lakás a kívánt hőfokot, akkor valami olyasmit mondott hogy lekapcsol a kinti egység és akkor már csak a benti lehűlt levegőt forgatja. Így jobb a fogyasztás mintha lehűtöm, kikapcsolom majd újra bekapcsolom amikor melegszik bent. Így hatékonyabb meg jobb a fogyasztás.
Ez valid? Nem tudom akarok-e 0-24 klímázás után villanyszámlát kapni.Bár ez már az albérlőim dolga lenne.
Csak hogy tudjam milyen intelmekkel lássam el őket, jobban megbízom bennetek mint holmi szakemberekben.
![]()
Nyilván nem menne este nyitott ablaknál, de azért 8-10 óra klíma is soknak tűnik nekem így laikusként.![]()
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"
-
Tjacks
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Fűtőpanelek is durván fogyasztanak igen, de 4 szobánál nem is csoda hogy kiegészítő fűtés kell. Nah majd írok a topikba ha már lesz releváns adatom a padlófűtéssel kapcsolatban, illetve hogy mennyire elég a klímás fűtés.kiserik írta:
Tetőtér: egy kb 10X6 m-es terület van beépítve. Van középen egy 2X6-os folyosó, arról nyílik a 2-2 szoba. A klíma a folyosón van. A tető (ugye a fal meg a plafon) cserép+20cm szigetelés+gipszkarton. Nyáron elég a klíma, de télen a nagy hidegekben rá kell segíteni. Van minden szobában 1 norvég panel erre a célra. Na az tekeri az órát rendesen![]()
Nem tudom megmondani a fogyasztást. Vettem egy merőt kínából a klíma beszerelése után (nyáron), hogy majd mérem télen, erre télre elromlott a kütyüTjacks írta:Fűtési szezonban napi KWh fogyasztás mennyire rúg a klímánál? 1db fűti a teljes emeletet? Most költöztem és nagy izgalommal várom* a téli hónapokat:kiserik írta:
Mehet éjjel nappal, sokkal jobb, ha nem kell visszahűtenie a felmelegedett tárgyakat is, főleg egy gyengébb szigetelés, esetleg nagy üvegfelületek esetén. Amikor pedig nem hűt, hanem csak keveri a levegőt, akkor nagyon minimális áramot vesz fel. Nekem a tetőtérben egész éven megy, összesen 2-3 hét van (átmeneti időben), amikor ki van kapcsolva. Nyáron hűt, télen fűt.
- HMKE felszerelve 10KW-s
- gáz kikötve, csonk telken belül
- 3db inverteres klíma
- elektromos padló fűtés ( fólia ) ---> ez zabálni fogja a delejt.
*szó szerint, imádom monitorozni ezeket a szarokat-
A gázt egy kicsit sajnálom mert back-upként megnyugtató lenne a gondolat hogy van mihez nyúlni, de a rendszert nem mi telepítettük, így alkalmazkodnunk kell. Szaldó utáni élet lesz érdekes ami nyilván még odébb van (ott viszont ha nem optimalizálok akkor kemény számlák jöhetnek a téli hónapokban), de lélekben szeretnék a lehető leghamarabb felkészülni rá![]()
Tetőtér: egy kb 10X6 m-es terület van beépítve. Van középen egy 2X6-os folyosó, arról nyílik a 2-2 szoba. A klíma a folyosón van. A tető (ugye a fal meg a plafon) cserép+20cm szigetelés+gipszkarton. Nyáron elég a klíma, de télen a nagy hidegekben rá kell segíteni. Van minden szobában 1 norvég panel erre a célra. Na az tekeri az órát rendesen
Nekem még 5 évem van a szaldóból, nagy matek lesz, ha letelik, főleg a dodzsem miatt. Azon rengeteget spórolunk évente.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!
Nem, az infras pulzusmero nem olyan pontos mint a mellkaspant, de konnyu futashoz igazabol tok mindegy. A mellkaspant az intervalokhoz nagyon jo mert gyorsabban koveti le a pulzus valtozasat (meg nyilvan a versenyekhez). Alapbol nekem van egy whoop-om, amit a felkaromon hordok edzes kozben, de az mas celt szolgal, igy mellkaspant nelkul marad a csuklon a garmin (amugy azzal sincs semmi baj ilyen tingitangli hoki futasnal). Kiprobalnam mit tud a Coros. Egyebkent en is Garmin hivo vagyok, de a regeneracio teren a Whoop sokkal jobb, ezert csak kivancsisagbol kiprobalnek mas eszkozt is mas markatol (orat nem, abban a Garmin verhetetlen).nmate írta:De az nem lesz olyan pontos, nem?zsuninnyo írta: Engem erdekelne, a pulzuspantot kiprobalnam konnyu futasokhoz a mellkaspant helyett.
Nekem eddig minden nyűg volt sport terén, ami nem Garmin, hogy őszinte legyek.
Koszike!Kercsó írta:Tjacks írta: me too, soha nem használtam ilyeneket de jó ideje szemezgetek velük.én 1 hónapja használom heti 5-6 alkalommal minden edzéshez és sokkal jobb, mint az előző Suunto pántom (kompatibilis más gyártól órájával is a Coros pánt)zsuninnyo írta: Engem erdekelne, a pulzuspantot kiprobalnam konnyu futasokhoz a mellkaspant helyett.
amúgy, nagyon kreatív:
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!CorosHu15% off
a weboldalon van még csiszolni való, szóval azon dolgoznak a kollegák
coros.hu![]()
- nmate
- Kedvenc játékosaid: Arbeloa
De az nem lesz olyan pontos, nem?zsuninnyo írta: Engem erdekelne, a pulzuspantot kiprobalnam konnyu futasokhoz a mellkaspant helyett.
Nekem eddig minden nyűg volt sport terén, ami nem Garmin, hogy őszinte legyek.
- Kercsó
- Kedvenc játékosaid: R9, Kroos, Guti, Zidane, Bellingham
Tjacks írta: me too, soha nem használtam ilyeneket de jó ideje szemezgetek velük.
én 1 hónapja használom heti 5-6 alkalommal minden edzéshez és sokkal jobb, mint az előző Suunto pántom (kompatibilis más gyártól órájával is a Coros pánt)zsuninnyo írta: Engem erdekelne, a pulzuspantot kiprobalnam konnyu futasokhoz a mellkaspant helyett.
amúgy, nagyon kreatív:
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!CorosHu
a weboldalon van még csiszolni való, szóval azon dolgoznak a kollegák
coros.hu
#whatisyourexcuse
Zinedine Zidane - When I retire I'll say, I managed Kroos.
"Mégis, ha legvégül össze kellene foglalnom a sikereim okát, csak annyit mondanék, hogy mindig én akartam jobban." Benedek Tibor
"Mégis, ha legvégül össze kellene foglalnom a sikereim okát, csak annyit mondanék, hogy mindig én akartam jobban." Benedek Tibor
-
Tjacks
Fűtési szezonban napi KWh fogyasztás mennyire rúg a klímánál? 1db fűti a teljes emeletet? Most költöztem és nagy izgalommal várom* a téli hónapokat:kiserik írta:Mehet éjjel nappal, sokkal jobb, ha nem kell visszahűtenie a felmelegedett tárgyakat is, főleg egy gyengébb szigetelés, esetleg nagy üvegfelületek esetén. Amikor pedig nem hűt, hanem csak keveri a levegőt, akkor nagyon minimális áramot vesz fel. Nekem a tetőtérben egész éven megy, összesen 2-3 hét van (átmeneti időben), amikor ki van kapcsolva. Nyáron hűt, télen fűt.filatáska írta: Na beszerelték a klímát. Azt mondta nyugodtan mehet folyamatosan egész nap ilyen 23-24 fokon, mert miután elérte a lakás a kívánt hőfokot, akkor valami olyasmit mondott hogy lekapcsol a kinti egység és akkor már csak a benti lehűlt levegőt forgatja. Így jobb a fogyasztás mintha lehűtöm, kikapcsolom majd újra bekapcsolom amikor melegszik bent. Így hatékonyabb meg jobb a fogyasztás.
Ez valid? Nem tudom akarok-e 0-24 klímázás után villanyszámlát kapni.Bár ez már az albérlőim dolga lenne.
Csak hogy tudjam milyen intelmekkel lássam el őket, jobban megbízom bennetek mint holmi szakemberekben.
![]()
Nyilván nem menne este nyitott ablaknál, de azért 8-10 óra klíma is soknak tűnik nekem így laikusként.![]()
- HMKE felszerelve 10KW-s
- gáz kikötve, csonk telken belül
- 3db inverteres klíma
- elektromos padló fűtés ( fólia ) ---> ez zabálni fogja a delejt.
*szó szerint, imádom monitorozni ezeket a szarokat
A gázt egy kicsit sajnálom mert back-upként megnyugtató lenne a gondolat hogy van mihez nyúlni, de a rendszert nem mi telepítettük, így alkalmazkodnunk kell. Szaldó utáni élet lesz érdekes ami nyilván még odébb van (ott viszont ha nem optimalizálok akkor kemény számlák jöhetnek a téli hónapokban), de lélekben szeretnék a lehető leghamarabb felkészülni rá
-
Tjacks
me too, soha nem használtam ilyeneket de jó ideje szemezgetek velük.zsuninnyo írta:Engem erdekelne, a pulzuspantot kiprobalnam konnyu futasokhoz a mellkaspant helyett.Kercsó írta: Ha valaki épp óra vagy pulzuspánt vásárlás előtt áll, akkor a (még fejleszés alatt álló) magyar Coros oldalra tudok egész jó kedvezményes kódot - ami még az amúgy is akciós termékekre is valid -![]()
Engem erdekelne, a pulzuspantot kiprobalnam konnyu futasokhoz a mellkaspant helyett.Kercsó írta: Ha valaki épp óra vagy pulzuspánt vásárlás előtt áll, akkor a (még fejleszés alatt álló) magyar Coros oldalra tudok egész jó kedvezményes kódot - ami még az amúgy is akciós termékekre is valid -![]()
- Kercsó
- Kedvenc játékosaid: R9, Kroos, Guti, Zidane, Bellingham
Ha valaki épp óra vagy pulzuspánt vásárlás előtt áll, akkor a (még fejleszés alatt álló) magyar Coros oldalra tudok egész jó kedvezményes kódot - ami még az amúgy is akciós termékekre is valid -
#whatisyourexcuse
-
Marky
- Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
- Kedvenc csapatod: csakamadrid.
6. emeleten lakunk, folottunk mar csak a teto van, szoval 24/7 megy a klima. Egy nagyon durva honapban maximum 10 ezerrel kerult eddig tobbe a villanyszamla. Egy modern split klima szinte semmit nem fogyaszt. Es igen, ha optimalizalni akarod, akkor 24-25 fokra allitva hagyod.filatáska írta: Na beszerelték a klímát. Azt mondta nyugodtan mehet folyamatosan egész nap ilyen 23-24 fokon, mert miután elérte a lakás a kívánt hőfokot, akkor valami olyasmit mondott hogy lekapcsol a kinti egység és akkor már csak a benti lehűlt levegőt forgatja. Így jobb a fogyasztás mintha lehűtöm, kikapcsolom majd újra bekapcsolom amikor melegszik bent. Így hatékonyabb meg jobb a fogyasztás.
![]()
Legnagyobb baromsag egyebkent az, amikor 19 fokra allitjak az amugy jo teljesitmenyu klimat es majd lefujja az ember fejet az 5 fokos levego...
Nektek is köszi szépen a hasznos infokat!
Mehet éjjel nappal, sokkal jobb, ha nem kell visszahűtenie a felmelegedett tárgyakat is, főleg egy gyengébb szigetelés, esetleg nagy üvegfelületek esetén. Amikor pedig nem hűt, hanem csak keveri a levegőt, akkor nagyon minimális áramot vesz fel. Nekem a tetőtérben egész éven megy, összesen 2-3 hét van (átmeneti időben), amikor ki van kapcsolva. Nyáron hűt, télen fűt.filatáska írta: Na beszerelték a klímát. Azt mondta nyugodtan mehet folyamatosan egész nap ilyen 23-24 fokon, mert miután elérte a lakás a kívánt hőfokot, akkor valami olyasmit mondott hogy lekapcsol a kinti egység és akkor már csak a benti lehűlt levegőt forgatja. Így jobb a fogyasztás mintha lehűtöm, kikapcsolom majd újra bekapcsolom amikor melegszik bent. Így hatékonyabb meg jobb a fogyasztás.
![]()
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!
- Nika91127
- Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde
Klímafüggően van eco/health mód, az az elért hőmérsékletnél leállítja, keveri a levegőt, majd ha 23 fokra allitva 24,5 felett lesz, újra kezdi
Köszi a válaszokat!
- Dupla D
- Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal
Talán a Telexen pont volt egy ilyen összehasonlító cikk. Az jött ki emlékeim szerint, hogy nincs nagy különbség, de a klímának jobbat tesz, ha tud pihenni naponta pár órát.filatáska írta: Na beszerelték a klímát. Azt mondta nyugodtan mehet folyamatosan egész nap ilyen 23-24 fokon, mert miután elérte a lakás a kívánt hőfokot, akkor valami olyasmit mondott hogy lekapcsol a kinti egység és akkor már csak a benti lehűlt levegőt forgatja. Így jobb a fogyasztás mintha lehűtöm, kikapcsolom majd újra bekapcsolom amikor melegszik bent. Így hatékonyabb meg jobb a fogyasztás.
![]()
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.
-
rashidm
- Kedvenc játékosaid: Alba, Busi, Alves... ja nem
Elvileg ha folyamatosan hűti a lakast akkor kevesebb áramot fogyaszt, mintha ki-be kapcsolnád. Mondjuk mi ki-be kapcsoljuk mert egy idő után mar sok nekünk, pedig 25 fokra van állítva és a legalacsonyabb fordulaton megy.filatáska írta: Na beszerelték a klímát. Azt mondta nyugodtan mehet folyamatosan egész nap ilyen 23-24 fokon, mert miután elérte a lakás a kívánt hőfokot, akkor valami olyasmit mondott hogy lekapcsol a kinti egység és akkor már csak a benti lehűlt levegőt forgatja. Így jobb a fogyasztás mintha lehűtöm, kikapcsolom majd újra bekapcsolom amikor melegszik bent. Így hatékonyabb meg jobb a fogyasztás.
Ez valid? Nem tudom akarok-e 0-24 klímázás után villanyszámlát kapni. :lol: Bár ez már az albérlőim dolga lenne. :D Csak hogy tudjam milyen intelmekkel lássam el őket, jobban megbízom bennetek mint holmi szakemberekben. :mrgreen:
Nyilván nem menne este nyitott ablaknál, de azért 8-10 óra klíma is soknak tűnik nekem így laikusként. :hmmm:
Na beszerelték a klímát. Azt mondta nyugodtan mehet folyamatosan egész nap ilyen 23-24 fokon, mert miután elérte a lakás a kívánt hőfokot, akkor valami olyasmit mondott hogy lekapcsol a kinti egység és akkor már csak a benti lehűlt levegőt forgatja. Így jobb a fogyasztás mintha lehűtöm, kikapcsolom majd újra bekapcsolom amikor melegszik bent. Így hatékonyabb meg jobb a fogyasztás.
Ez valid? Nem tudom akarok-e 0-24 klímázás után villanyszámlát kapni.
Bár ez már az albérlőim dolga lenne.
Nyilván nem menne este nyitott ablaknál, de azért 8-10 óra klíma is soknak tűnik nekem így laikusként.
Ez valid? Nem tudom akarok-e 0-24 klímázás után villanyszámlát kapni.
Nyilván nem menne este nyitott ablaknál, de azért 8-10 óra klíma is soknak tűnik nekem így laikusként.