Na, akkor mégegyszer: MP még javában fideszes volt, amikor ez az "elmélet" megszületett, szóval ezt nem ő találta ki.ToniKroos írta:Na pont erről beszéltem mikor a csokitortát emlegettem. Semmi bizonyíték, Magyar Péter azt mondta, hogy szatelit párt akkor tuti azok is (biztos nem azért mondja, mert politikai haszna van belőle). Legyszi azon kívül, hogy te ezt akarod hinni, tudsz bármi bizonyítékot mutatni? Mert beszélsz itt konteósokról, de ez is legalább annyira az.ferni írta:
Már MZP is konkrétan elmondta kik és hol kommunikálnak a két párt között, majd jött MP és ő is elmondta, hogy kik és milyen gyakran szoktak egyeztetni.
Mivel belülről jött csak volt rálátása, de aztán persze az is lehet, hogy csak nagyon kreatív.
Már csak a vak nem látja, hogy a Fidesz kis szélsőjobber pártja az MH, annyi, de annyi ilyen eset volt erre és még mindig nem kötik össze a dolgokat a nagy konteósok, akik bezzeg minden mást megértenek azonnal![]()
Jobbikot legyalulták és lett egy Fidesz-közeli párt helyette, hogy a Fidesz ne tűnjön szélsőségesnek, illetve a neccesebb dolgokat mindig megfuttatták a Mi Hazánkkal mielőtt átvette a Fidesz.
Konkrét bizonyíték amúgy nincs, inkább csak jelek, amelyek egy valódi rendszerellenzéki párttal nem igazán szoktak előfordulni:
- én még emlékszem olyan időszakra, amikor a Mi Hazánk politikusai rendszeresen vendégszerepeltek a Fideszhez köthető médiákban (Hír TV, Echo TV, stb.) - azért ez nem nagyon szokott előfordulni. talán ez még most is így van, rég nézte már ezeket a csatornákat
- érdekes módon, a fideszes lejáratókampányok valahogy a Mi Hazánkat és Toroczkait sohasem vették célba
- Toroczkai sosem fejezte ki igényét egy olyan nyílt vitára, amiben részt vesz a miniszterelnök is, holott ellenzéki pártvezetőként ez lenne a normális, nem pedig az, hogy egy másik ellenzéki párt vezetőjét hívogassa ki
- a Mi Hazánkhoz köthető alapítványok kaptak állami pénzeket, amelyek között "érdekesebb" pályázatok is megbújnak, pl. kaptak honlap fejlesztésre pénzt, csak közben a honlapon konkrétan semmi nincs

Ennyi most így hirtelen. Ha nem is szatellitpárt, amit kézivezérelnek a Karmelitából, sok körülöttük az olyan történés, ami miatt a valódi ellenzékiségüket megalapozottan lehet megkérdőjelezni. Nekem olybá tűnik, hogy ők nem akarnak rendszerváltást, jól megvannak ők a NER alatt a jelenlegi formájukban.