Realista24 írta:
Ez most megint tele lett furcsaságokkal. Tehát, ha jól értem, tegyük fel, kijön a Tisza a szavazás előtt 1 nappal egy hivatalos programmal és annak nagy része mondjuk neked teljesen szembe megy azzal, amit szeretnél, emellett van egy olyan bejutási küszöb környékén lévő párt, ami meg olyan programot ígér, ami nagy részben megfelel annak, amit szeretnél, akkor Te a Tisza pártra fogsz szavazni mindkét szavazatoddal, mert szerinted a rosszabb az a jobb?
Ahogy irtam, egyreszt nem fontos, hogy mit igernek, mert minden politkikus hazudik, ahogy tettek ezt mindig es tenni is fogjak. Itt nem az szamit, hogy nekem vagy neked mint egyennek jo-e vagy sem, mert az klasszikus rovidtavon valo gondolkodast es onzest feltetelez, amit felfedezni velek a te es hozzad hasonlok allaspontjaban, folyamatosan.
Ez reszemrol nem sértés, elfogadom...valakit egy zsak krumplival lehet megvenni, valakit meg massal.
Te ha mar feltetelezesek, mi olyat tud igerni a Tisza, ami szembe menne az en elkepzeliseimmel? Az mondjuk nagyjabol nem lenne mas, mint ami most van, mert ami teljesen szembemegy az altalam elvartakkal, azok a mai allapotok. Azt meg nem fogjak mondani, hogy ugyanigy folytatjuk.
Örülök, hogy vannak hozzám hasonlók a Te látókörödben, csak akkor elmondom, hogy totálisan félreismersz minket. Egy rohadt szót nem írtam arról, hogy csakis önös érdekeim mentén szemlélem a politikát. De talán, ha nem egy skatulyából húznál elő minden egyes alkalommal, akkor már feltűnhetett volna neked is. Például az agrárium jövője nem azért érdekel, mert abból élek, hanem mert most egy nagybirtokosi rendszerrel tönkretesszük a hazánkat, a vidéket, és úgy néz ki, hogy egy rendszerváltás után még jobban ebbe az irányba fogunk menni.
Mivel egy gondolatkísérletnél nem az a lényeg, hogy mi a valóságos, így tényszerűen teljesen mindegy, hogy mi lenne az.
Tudod azt látom, hogy alapjában máshogy vélekedünk egy fontos dologról. Szerinted ez a meghatározás valós:
a MHM a Fidesz szatellit pártja, így a MHM szimpatizánsoknak az az érdekük, hogy ez a kormány maradjon a világ végéig, mert valamilyen érdekük ehhez fűzi (nálam például a pénz) őket, és végül is minden MHM szavazat a Fideszhez lesz számolva, de amúgy is összeszavaznak mindig. Szerintem meg nem valós.
rashidm írta:
kiserik írta:
Ez most megint tele lett furcsaságokkal. Tehát, ha jól értem, tegyük fel, kijön a Tisza a szavazás előtt 1 nappal egy hivatalos programmal és annak nagy része mondjuk neked teljesen szembe megy azzal, amit szeretnél, emellett van egy olyan bejutási küszöb környékén lévő párt, ami meg olyan programot ígér, ami nagy részben megfelel annak, amit szeretnél, akkor Te a Tisza pártra fogsz szavazni mindkét szavazatoddal, mert szerinted a rosszabb az a jobb?
Gondolom itt a MHM-ra gondolsz a bejutási küszöbnél. Csak te látod rosszabbnak a Tiszát. MHM mit csinált eddig? Kiment pampogni a Pride-ra... hurrá. Ha előbb fogta volna össze az országot, mint MP - még ha nem is tetszenek egyáltalán - akkor tuti rájuk szavaznék. De mit csináltak ezalatt az 5-10 év alatt, mióta vannak? Semmit. Vajon miért... Tolják a fityisz szekerét továbbra is.
Rosszul gondolod. Itt az MHM-re, a DK-ra és az MKKP-ra gondoltam, mint küszöb környéki pártokra.
Véleményem szerint téves az összehasonlítás a Tisza és az MHM életútja, célja, és úgy összességében mindene között. Az MHM '18-ban alakult, főként a Jobbik-ból, mint a nemzeti radikális vonal tovább vivői. A Tisza '24-ben alakult az össz magyar ellenzék összefogására. Az MHM soha nem lesz igazán nagy párt, mert van egy alapvető elutasítottságuk (például nácik) ami mondjuk egy Tiszánál nincs (ott nem számít az előélet, max akkor, ha nem volt valaki Fidesz közeli, mert az jó pont), a Tiszának én meg nem látom a hosszú távú jövőjét, max annyit, hogy ""a Fidesz jobb vót?"", mert egy olvasztó tégely az egész és ha kormányra kerül, akkor ott előbb utóbb meglátszanak az irányok, és mindenkinek nem lehet egy időben megfelelni. Egyébként, ha valaki jobban megfigyeli, a Tisza rengeteg mindent vesz át az MHM programjából szavakban.
Mit csináltak 5-10 év alatt? 4 év alatt nulláról, önerőből bejutottak a parlamentbe ""szélsőséges"" pártként. Emellett elég sokat segítettek a magyar embereknek és segítenek a mai napig. Nekik köszönhető a végrehajtó maffia lebuktatása. Most például Hazai vásárokat tartanak és másodszor kerül megrendezésre a Hungulf expo. Minden olyasmit, amit egy kis párt tehet egy 2/3-os rendszerben.
soadroli írta:
MP most írta ki:
A Mi Hazánk szervezett provokációra készül a rendezvényeinken.
Kirendelték a teljes kormányzati propagandát is, hogy minden szögből tudósíthassanak arról, ahogy Orbánék szatellit pártjának vezetői nem a korrupt hatalom ellen állnak ki, hanem a TISZA ellen uszítanak. Az ellen a TISZA ellen, amelynek jó esélye van arra, hogy sok millió honfitársunkkal közösen jövőre lezárja az utóbbi dicstelen húsz évet.
Orbán és a Megafon nyaral, ezért elküldik a segédcsapatot. Végül nyilvánosan is összenő, ami összetartozik.
ui. Milyen érdekes, hogy Toroczkai László velem akar vitatkozni, nem a 15 éve kormányzó miniszterelnökkel. Vele inkább mosolyogva parolázik a “köz”televízióban, ahova engem be se engednek.
Majd 1 hónapja írtam, hogy kíváncsi vagyok, mi lesz a ügyből.
https://www.tiktok.com/@toroczkai.laszl ... yGxFVQq32k Eddig nem csalódtam, már megy a hiszti, mert Toro hazajött Amerikából
ui.: egyébként ismét ferdít MP, mert pont Toroczkai az, aki 3 éve folyamatosan vitázik Orbánnal parlamentben. Egyébként nem vitatkozni akar, hanem megvédeni magát, mert a vádló bizonyíték helyett inkább mentelmi jog mögé bújik. Gerinc nincs, hiszti van. Szép jövő, hogy bassza meg