Te Halfie! A skatulyák és előítéletek miatt néha olyan furán alakulnak a beszélgetéseink, hogy többnyire a végére követni sem tudom őketHalfkey írta: De te nem társadalmi párbeszédről beszélsz hanem számonkérsz…. Tényleg nem hiszem el hogy nem lehet felfogni hogy a megosztó kérdésekbe való beleállás - surprise surprise - megosztja a tábort. Én értem hogy neked ez valamiért érdeked, de sokaknak nem. És ezt egy olyan mondja, aki jelen állás szerint (bár ingok) listában MKKP szavazó és csak egyéniben MP. Még én sem gondolom hogy jó amit akarsz, aki nem vagyok Tisza szerelmes.
De mivel olyan mintha egy falnak beszélnék, részemről ez volt az utolsó hsz a témában, így is sok volt, elnézést a többi fórumtárstól az ismétlésekért.

Kezdtem azzal, hogy szerintem ha meglesz a Tisza 2/3-ad, akkor tökmindegy mit csinálnak 4 évig, bőven elég lesz a "miért, a Fidesz jobb vót?" hozzáállás és maradnak hatalmon. Akik hatalomra juttatják őket, azok más alternatívára nem nagyon fognak tudni szavazni, mert a Fidesz nem fog összeomlani 2 hét alatt. Majd megemlítettem, hogy nem kellene akasztófára küldeni azt, aki úgy gondolja, hogy pár fontos kérdésben inkább előbb kellene egyeztetni, mint utóbb sem. Most meg már ott tartasz, hogy számon kérek és én már nem is tudom mit akarok (mondjuk azt tudom, hogy mit nem akarok, újabb 2/3-ot, legyen az akárki, mert a történelemben olyan még nem volt, hogy valaki a korlátlan hatalommal ne éljen vissza), de az biztos, hogy nem jó, mert megosztja a tábort.
Most csak 2 példa, és én is lezárom, mert kicsit eltévelyedtél az alapoktól.
1.: R24 írta:
"Nekem olyan programra, viziora lenne "szuksegem" vagy fogalmazzunk ugy, latnek szivesen, ami felvazolja a helyzetet esetleges 2/3ad eseten, es sima gyozelem eseten is.
Mert ezek az igeretek jo esetben szepek es jok, rossz esetben megteveszto szandeku, de tobbsege megvalosithatatlan ketharmad hianyaban, ha jol sejtem."
Kb ugyan az, amit én szoktam írni, mégsem fröcsög a fideszbérenc mondóka.
2.: pont Te írtad:
"jelen állás szerint (bár ingok) listában MKKP szavazó és csak egyéniben MP"
Ezmiafasz, ha nem a tábor megosztása? Nem pont ilyenen fog múlni, a hőn áhított kormányváltás és 2/3-ad? Listán nem fog hiányozni a Te szavazatod a kormányváltáshoz?
UI.: Jobb lenne, mikor itt beszélgetünk, akkor normálisan tennénk azt, ezeket a fröcsögő lózungokat, meg meghagynánk a közéletnek.
Ne vedd sértésnek, de aki ilyet gondol, az gyakorlatilag semmit nem tud a két pártról. Még a Mi hazánknál megértem, hogy nem tudod, hogy mi az a harmadik utas politika, megfűszerezve a nemzeti radikalizmussal és hogy a MHM azt az utat járja, de 15 év kormányzás után a Fideszre azt mondani, hogy szélsőjobbos, az aztán a kutyafitty. Megsúgom neked, a Fidesz se nem jobb, se nem bal (hogy eddig a mindenki által ismert mondatot idézzem, mégpedig Csurka Istvántól), hanem BIZNISZ. Egy egyszerű bizniszpárt.cart írta:Jo nagy fek lenne a szelsojobbos mi hazank a masik szelsojobbos partnak a fidesznekkiserik írta:
Arra, hogy a Fidesz 30-ra kikerüljön a képből esély sincs. Ha már szóba hoztad, az MHM mindig elmondja, hogy a '26-os választásokon ők csak nyerhetnek, bárki lesz is a győztes. Egy dolog a tét az ő szempontjukból, hogy lehessen fék a parlamentben (2/3-ad hiánya) és ők legyenek a mérleg nyelve. Bármelyik nagy párt is fog nyerni, az a másik gyengülésével fog járni, amiből az MHM erősödhet '30-ra.
![]()