Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

kiserik

Re: Politika

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. augusztus 18., hétfő 21:07

Halfkey írta: De te nem társadalmi párbeszédről beszélsz hanem számonkérsz…. Tényleg nem hiszem el hogy nem lehet felfogni hogy a megosztó kérdésekbe való beleállás - surprise surprise - megosztja a tábort. Én értem hogy neked ez valamiért érdeked, de sokaknak nem. És ezt egy olyan mondja, aki jelen állás szerint (bár ingok) listában MKKP szavazó és csak egyéniben MP. Még én sem gondolom hogy jó amit akarsz, aki nem vagyok Tisza szerelmes.

De mivel olyan mintha egy falnak beszélnék, részemről ez volt az utolsó hsz a témában, így is sok volt, elnézést a többi fórumtárstól az ismétlésekért.
Te Halfie! A skatulyák és előítéletek miatt néha olyan furán alakulnak a beszélgetéseink, hogy többnyire a végére követni sem tudom őket :banplz:

Kezdtem azzal, hogy szerintem ha meglesz a Tisza 2/3-ad, akkor tökmindegy mit csinálnak 4 évig, bőven elég lesz a "miért, a Fidesz jobb vót?" hozzáállás és maradnak hatalmon. Akik hatalomra juttatják őket, azok más alternatívára nem nagyon fognak tudni szavazni, mert a Fidesz nem fog összeomlani 2 hét alatt. Majd megemlítettem, hogy nem kellene akasztófára küldeni azt, aki úgy gondolja, hogy pár fontos kérdésben inkább előbb kellene egyeztetni, mint utóbb sem. Most meg már ott tartasz, hogy számon kérek és én már nem is tudom mit akarok (mondjuk azt tudom, hogy mit nem akarok, újabb 2/3-ot, legyen az akárki, mert a történelemben olyan még nem volt, hogy valaki a korlátlan hatalommal ne éljen vissza), de az biztos, hogy nem jó, mert megosztja a tábort.

Most csak 2 példa, és én is lezárom, mert kicsit eltévelyedtél az alapoktól.

1.: R24 írta:

"Nekem olyan programra, viziora lenne "szuksegem" vagy fogalmazzunk ugy, latnek szivesen, ami felvazolja a helyzetet esetleges 2/3ad eseten, es sima gyozelem eseten is.

Mert ezek az igeretek jo esetben szepek es jok, rossz esetben megteveszto szandeku, de tobbsege megvalosithatatlan ketharmad hianyaban, ha jol sejtem."

Kb ugyan az, amit én szoktam írni, mégsem fröcsög a fideszbérenc mondóka.

2.: pont Te írtad:

"jelen állás szerint (bár ingok) listában MKKP szavazó és csak egyéniben MP"

Ezmiafasz, ha nem a tábor megosztása? Nem pont ilyenen fog múlni, a hőn áhított kormányváltás és 2/3-ad? Listán nem fog hiányozni a Te szavazatod a kormányváltáshoz?

UI.: Jobb lenne, mikor itt beszélgetünk, akkor normálisan tennénk azt, ezeket a fröcsögő lózungokat, meg meghagynánk a közéletnek.
cart írta:
kiserik írta:

Arra, hogy a Fidesz 30-ra kikerüljön a képből esély sincs. Ha már szóba hoztad, az MHM mindig elmondja, hogy a '26-os választásokon ők csak nyerhetnek, bárki lesz is a győztes. Egy dolog a tét az ő szempontjukból, hogy lehessen fék a parlamentben (2/3-ad hiánya) és ők legyenek a mérleg nyelve. Bármelyik nagy párt is fog nyerni, az a másik gyengülésével fog járni, amiből az MHM erősödhet '30-ra.
Jo nagy fek lenne a szelsojobbos mi hazank a masik szelsojobbos partnak a fidesznek :lol:
Ne vedd sértésnek, de aki ilyet gondol, az gyakorlatilag semmit nem tud a két pártról. Még a Mi hazánknál megértem, hogy nem tudod, hogy mi az a harmadik utas politika, megfűszerezve a nemzeti radikalizmussal és hogy a MHM azt az utat járja, de 15 év kormányzás után a Fideszre azt mondani, hogy szélsőjobbos, az aztán a kutyafitty. Megsúgom neked, a Fidesz se nem jobb, se nem bal (hogy eddig a mindenki által ismert mondatot idézzem, mégpedig Csurka Istvántól), hanem BIZNISZ. Egy egyszerű bizniszpárt.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

Caraway
Kedvenc csapatod: Manchester United

HozzászólásSzerző: Caraway » 2025. augusztus 18., hétfő 17:08

nuevo_ericco írta:
untouchable írta:Szerintem jó nagy bukta lesz ez a választás az MH-nak
Szerintem is sokan fognak a MH szimpatizánsok közül befogott (vagy kevésbé befogott) orral végül a Fideszre szavazni, amint Orbánék úgy kanyarodnak rá a kampányfinisre, hogy vagy a Fidesz, vagy nemzethalál.
Haaat en nem tudom mennyire hiszek ebben a mihazankos atszavaz a fideszre koncepcioban. En eloben eddig ahany mihazankossal talalkoztam (oke, nem volt sok, max 5 db), az osszes szivbol gyulolte orbant. Tudom, hogy sok kedvezo gesztust tesznek most felejuk, de szerintem az o gondolataikban csakis Toroczkai letezik es senki mas.

Rozsabimbo2019

HozzászólásSzerző: Rozsabimbo2019 » 2025. augusztus 18., hétfő 16:33

tcskhun írta: hajrá tisza

https://www.portfolio.hu/unios-forr...d ... rul-780563
"Donald Tusk lengyel miniszterelnök megválasztása után rengeteg EU-s forrás szabadult fel, amelyeket addig a jogállamisági kritériumok miatt befagyasztás alatt álltak. Az ország új vezetője gyorsan hazahozta az uniós támogatást, de úgy tűnik a helyreállítási eszköz átláthatósági hiányai miatt a kedvezményezettek egy része komolyan visszaélhetett az ölükbe hulló milliárdokkal."ű

Persze továbbra is mi vagyunk az EU-ban a közellenség...
Bámulatos ez az egész jogállamisági hercehurca az úgynevezett helyreállítási eszközök körül.
Kiüresedett frázisokká vált politikai lózungok és játékok.
Mert ugye egyfelöl miféle helyreállításhoz kellenek, kellettek ezek a pénzügyi eszközök, ezt már senki se tudja, de még mindig így hívják.
Másfelöl meg jól látszik, hogy az EU-nak csak a korábbi lengyel politikai vezetéssel volt gondja, nem a közállapotokkal, elvégre Tusk hatalomra kerülését követően egyből megindultak a milliárdok, anélkül, hogy bárki is meggyőződött volna, bárkit is érdekelt volna, hogy az inkriminált joggyakorlat fennáll-e még a személycserét követően is?
Ezekszerint igen, de most már az ő embereik vannak hatalmon és ez így már elfogadható.
Azert itt van baj rendesen :lol: próbálj majd a jövőben egyes problémákról, többfajta orgánumból tájékozódni. Sokat fog segíteni.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. augusztus 18., hétfő 16:20

tcskhun írta: Persze továbbra is mi vagyunk az EU-ban a közellenség...
Bámulatos ez az egész jogállamisági hercehurca az úgynevezett helyreállítási eszközök körül.
EU-nak pontosan egy db. komoly gondja volt a korábbi lengyel kormánnyal, az pedig a bíróságok függetlenségét korlátozó törvénycsomagokkal volt kapcsolatos. Tuskék ezt törölték el, és ezért oldották fel a pénzek blokkolását.
(Röviden: a PiS törvényei után nem a bírók nevezték ki az új bírákat, hanem a parlament, és ezt szerintem nem kell ecsetelni, mennyire sérti a független hatalmi ágak elvét.)
Ezen kívül pedig be kellett mutatniuk egy részletes reformtervezetet is az Európai Bizottság előtt.

Szóval nem, nem politikai okai voltak az egésznek, hanem tisztán jogállamiak. És nem is az összes pénz vált azonnal elérhetővé ezek után, hanem 5 milliárd a 135-ből.

A helyreállítási alapok pedig a járvány okozta gazdasági károk mérséklésére szolgáltak. Pl. ezeknek köszönhetően nem voltak tömeges elbocsájtások EU szerte.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. augusztus 18., hétfő 16:07

untouchable írta:Szerintem jó nagy bukta lesz ez a választás az MH-nak
Szerintem is sokan fognak a MH szimpatizánsok közül befogott (vagy kevésbé befogott) orral végül a Fideszre szavazni, amint Orbánék úgy kanyarodnak rá a kampányfinisre, hogy vagy a Fidesz, vagy nemzethalál.

tcskhun
Kedvenc játékosaid: Raul, Zidane, Benzema, CR7,
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: tcskhun » 2025. augusztus 18., hétfő 16:04

hajrá tisza

https://www.portfolio.hu/unios-forr...d ... rul-780563
"Donald Tusk lengyel miniszterelnök megválasztása után rengeteg EU-s forrás szabadult fel, amelyeket addig a jogállamisági kritériumok miatt befagyasztás alatt álltak. Az ország új vezetője gyorsan hazahozta az uniós támogatást, de úgy tűnik a helyreállítási eszköz átláthatósági hiányai miatt a kedvezményezettek egy része komolyan visszaélhetett az ölükbe hulló milliárdokkal."ű

Persze továbbra is mi vagyunk az EU-ban a közellenség...
Kiüresedett frázisokká vált politikai lózungok és játékok.
Mert ugye egyfelöl miféle helyreállításhoz kellenek, kellettek ezek a pénzügyi eszközök, ezt már senki se tudja, de még mindig így hívják.
Másfelöl meg jól látszik, hogy az EU-nak csak a korábbi lengyel politikai vezetéssel volt gondja, nem a közállapotokkal, elvégre Tusk hatalomra kerülését követően egyből megindultak a milliárdok, anélkül, hogy bárki is meggyőződött volna, bárkit is érdekelt volna, hogy az inkriminált joggyakorlat fennáll-e még a személycserét követően is?
Ezekszerint igen, de most már az ő embereik vannak hatalmon és ez így már elfogadható.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. augusztus 18., hétfő 16:00

Realista24 írta: Ki hogyan ertekeli a Trump Putin talalkozot, hogy kicsit hataron tulra is nezzunk.
Valamilyen találkozónak történnie kellett, hogy elinduljanak a dolgok valamilyen irányba.
Ezt meg lehet adni, mint a Trump-adminisztráció érdemét.
Az más kérdés, hogy Putyin szerintem azért csak Trumppal volt hajlandó találkozni, mert az könnyen manipulálhatónak tartja. El is ejtett pár Trump propaganda-elemet, pl. ha Trump lett volna az elnök, nem támadja meg az ukránokat. Ennek a mondatnak nem sok valós alapja van szerintem, pl. azért sem, mert pont 2016 és 2020 között mentek a legnagyobb amerikai fegyverszállítmányok Ukrajnába. Akkor kerültek oda azok a Javelinek is, amikkel az ukránok kiűzték az oroszokat Kijev alól.
Viszont maga a találkozó nem sok eredményt hozott. Putyin nem tett egy lépést sem a béke irányába, tűzszünetről, civileket, civil infrastruktúrát célzó támadások beszüntetéséről szó sem esett (az alapján, ami kiderült a sajtótájékozóról). Az oroszok ezt sima diplomáciai mindgame-nek vették, amit szerintem részben meg is nyertek. Lavrov CCCP pólója, vörös szőnyeg, Trump tapsa Putyin felé, és telekürtölhetik az étert, hogy kikerültek a kommunikációs vákuumból, velük aztán lehet beszélni. Miközben olyan területeket követelnek a béke érdekében (ami egyáltalán nem biztos, hogy tartós lenne), amelyeket 12 éve nem tudnak megszerezni erővel sem. Nem akarnak valahol félúton találkozni.
Összefoglalva, szerintem egyelőre eszük ágában sincs békés úton rendezni a konfliktust, max. ha az olyan eredménnyel végződne, ami számukra könnyű győzelem lenne.
Azokkal értek egyet, akik sok történelmi hasonlóságot látnak az Első bécsi döntés és a mostani helyzet között.
Meglátjuk, hogyan alakulnak majd a dolgok. Ha Trumpnak sikerülne összehoznia egy olyan találkozót is, ahol már az ukránok is ott ülnek, annak nagyon örülnék.
Ami minket illet, Európának sajnos tovább kell fegyverkeznie, hogy komolyan vegyék. Nem nemzetállamonként, hanem koordináltan, összedolgozva, akár a NATO égisze alatt, mert most mutatkozik meg, hogy ebben az új geopolitikai helyzetben ez elengedhetetlen lett. És egyéb területen is szorosabbra kellene fűzni a kapcsolatokat, mert a verseny mindenhol óriási.
BLevi96 írta:
Realista24 írta: Ki hogyan ertekeli a Trump Putin talalkozot, hogy kicsit hataron tulra is nezzunk.
Szerintem semmi jelentősége, annyi hogy most Putyin megnevezte a követeléseit. Megint lespanolt Putyinnal, előtte meg atombombával fenyegette. Éppen akivel utoljára találkozik azzal ért egyet.
Teljesen komolyanvehetetlen ember, rég volt ennyire gyenge elnöke amerikának.
Ezt még korai kijelenteni. De sajnos valóban azt látni, hogy a prioritások félrecsúsztak. Mintha fontosabb lenne a marketing, önmagát béketeremtőnek láttatni, mint valódi megoldást találni.
De még abban a stádiumban vannak a dolgok, ahol hiteles üzenet, hogy nem lehet még az oroszokra sem rárúgni az ajtót. Viszont előbb-utóbb be kell majd keményítenie, ha nem akar úgy a történelemkönyvekbe bekerülni, aki odadobta Ukrajnát Moszkvának, és ezzel egy nagyon veszélyes precedenst teremtett.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára nuevo_ericco 2025. augusztus 18., hétfő 16:04-kor.

untouchable

HozzászólásSzerző: untouchable » 2025. augusztus 18., hétfő 15:47

cart írta:
kiserik írta:

Arra, hogy a Fidesz 30-ra kikerüljön a képből esély sincs. Ha már szóba hoztad, az MHM mindig elmondja, hogy a '26-os választásokon ők csak nyerhetnek, bárki lesz is a győztes. Egy dolog a tét az ő szempontjukból, hogy lehessen fék a parlamentben (2/3-ad hiánya) és ők legyenek a mérleg nyelve. Bármelyik nagy párt is fog nyerni, az a másik gyengülésével fog járni, amiből az MHM erősödhet '30-ra.
Jo nagy fek lenne a szelsojobbos mi hazank a masik szelsojobbos partnak a fidesznek :lol:
Szerintem jó nagy bukta lesz ez a választás az MH-nak + DK-nak és egyéb kisebb pártoknak, mert valószínűleg egyik sem fogja elérni az 5%-os küszöböt.

Teljesen el vannak már tűnve ezek a micro-pártok, már egy jó botrányra sem telik nekik és nem is nagyon próbálkoznak már.

Jó eséllyel kétpárti parlament lesz, hogy Fidesz vagy Tisza kormánnyal azt még nem lehet igazán tudni.
Hala Madrid y nada más 🤍

BLevi96
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Fede Valverde

HozzászólásSzerző: BLevi96 » 2025. augusztus 18., hétfő 15:37

Szerintem semmi jelentősége, annyi hogy most Putyin megnevezte a követeléseit. Megint lespanolt Putyinnal, előtte meg atombombával fenyegette. Éppen akivel utoljára találkozik azzal ért egyet.
Teljesen komolyanvehetetlen ember, rég volt ennyire gyenge elnöke amerikának.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. augusztus 18., hétfő 15:23

Ki hogyan ertekeli a Trump Putin talalkozot, hogy kicsit hataron tulra is nezzunk.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2025. augusztus 18., hétfő 14:33

kiserik írta:

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. augusztus 18., hétfő 12:54

Realista24 írta:
swfan írta:

Nem fog tetszeni amit írok, de a választások után még normális esetben is kb. másfél hónap, míg megalakul az új parlament, addig a Fidesz azt csinál, amit akar. Nem tudom, mire lesznek képesek a vereség tudatában.
WFT :lol: nagyon le vagyok maradva.
Legutóbb ez volt a menetrend, amikor ugye tükörsimán nyert a fidesz, tehát nem nagyon volt min teketóriázni:
Április 3. választás
Április 16. jogerős a választás eredménye
Május 2. megalakul az új országgyűlés
Május 16. megválasztják Orbánt miniszterelnöknek
Május 24. megalakul a teljes kormány a miniszteri kinevezések után

Május 2-ig gyakorlatilag olyan törvényt hozott az előző országgyűlés, amilyet akart. Nyilván legutóbb ennek nem volt jelentősége, de jövőre...

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2025. augusztus 18., hétfő 11:00

De te nem társadalmi párbeszédről beszélsz hanem számonkérsz…. Tényleg nem hiszem el hogy nem lehet felfogni hogy a megosztó kérdésekbe való beleállás - surprise surprise - megosztja a tábort. Én értem hogy neked ez valamiért érdeked, de sokaknak nem. És ezt egy olyan mondja, aki jelen állás szerint (bár ingok) listában MKKP szavazó és csak egyéniben MP. Még én sem gondolom hogy jó amit akarsz, aki nem vagyok Tisza szerelmes.

De mivel olyan mintha egy falnak beszélnék, részemről ez volt az utolsó hsz a témában, így is sok volt, elnézést a többi fórumtárstól az ismétlésekért.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. augusztus 18., hétfő 10:56

swfan írta:
Realista24 írta:

Nekem mindegy mikor jon ki ez a valasztasok elott, csak jojjon ki. Felolem egy nappal elotte is lehet. :)
Nem fog tetszeni amit írok, de a választások után még normális esetben is kb. másfél hónap, míg megalakul az új parlament, addig a Fidesz azt csinál, amit akar. Nem tudom, mire lesznek képesek a vereség tudatában.
WFT :lol: nagyon le vagyok maradva.
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. augusztus 18., hétfő 10:42

Halfkey írta: Ez azért érdekes mert vagy nem fogod fel hogy ha az ellenzék elkezd szétoszlani és basztatni az egyetlen most valós opcióját azzal elbukja a választást, vagy nem akarod felfogni. Nemtudom melyik szomorúbb.
Egy társadalmi párbeszédhez például miért is kellene szétoszlani? Párbeszéd és aki egy ilyet fel merészel hozni, az azonnal el van küldve a sóhivatalba, mint ahogy Vona is. Puzsérék is valami ilyesmit szerettek volna összehozni, de hát valami okból kifolyólag azonnal dugába is dőlt a nagy erőlködés :) És akkor jönnek az ilyen nagyot mondások, mint például Fegyőr esetében, hogy majd az ellenzéki szavazók, miután hatalmat adnak (sőt, korlátlan hatalmat) a Tisza kezébe, majd kikényszerítik azt (utólag bakker :fpalm: ) amit akarnak.

Inkább az a szomorú, hogy ha az ember nem a kormányt szidja vagy a Tiszát isteníti, akkor azonnal nekiestek hörögve. Ez a beszélgetés, a kommunikáció, a párbeszéd ismérve 2025-ben.
swfan írta:
Rozsabimbo2019 írta: Btw. Továbbra is várom, mi lesz a választási es media törvénnyel.
kiserik írta: Várom a konkrét terveket az új alaptörvényről; az új médiaszabályozásról; az új választási eljárásról.
Ezekre nem láttam reakciót, ezért hadd írjam le, hogy beszéltek már erről, hogy egy arányos választási rendszert vezetnének be, és hogy még a 26-os választások előtt be fognak mutatni egy konkrét törvényjavaslatot, hogy milyen választási rendszert képzelnek el.

Az alkotmányozásról is beszélt MP, hogy az egy hosszabb folyamat, több cikluson át zajlik, és a néppel közösen kell, folyamatosan egyeztetve. A legvégén egy népszavazásnak kell megerősíteni az alkotmányt, hiszen az egy társadalmi szerződés az állam és a nép között - ha jól rémlik, jóval hamarabb beszélt erről, minthogy Vona elkezdett volna ezen hisztizni.

Érdekes amúgy, hogy Redditen is sokan kérdezik, hogy na de mi a program, mik az elképzelések, de közben ott is MP-nek a szelfis, szörfözős, onlyfans-re való posztjai mennek a legjobban, amikor valaki meg az elképzeléseket szedi össze, kiszedegetve az országjárásos beszédekből, arra alig érkezik reakció. Kicsit itt is hasonlónak érzem a tájékozottságot. Ebben a legnagyobb ludasnak amúgy a független médiát tartom, akik alig tesznek energiát abba, hogy a legnagyobb ellenzéki párt és potenciálisan jövő tavasztól kormánypárt ígéreteit rendesen bemutassák. Bár a reddites interakciókon is látszik, hogy mire kattintanak inkább az emberek, így őket is megértem.
MP korábban beszélt elég sok mindenről, aztán rendre azt is mellé tette, hogy ezek csak az ő saját gondolatai, nem a Tisza hivatalos álláspontja.

Amit már elért, hogy a kormányfüggetlen média ellen is fordította az embereket. Nekem aztán nem tisztem védeni se a 444-et, se a Telexet se a többit, de akkor tudnák a "legnagyobb ellenzéki párt és potenciálisan jövő tavasztól kormánypárt ígéreteit rendesen bemutatni", ha ez a párt ezeket hivatalosan közölné. Szerintem, ha lesz hivatalos program, ígéret, akkor arról be fognak számolni.
rashidm írta:
kiserik írta:
Nem. Én folyamatosan azt magyarázom, hogy jó lenne a kurva üveget a kézbe venni és nem azt várni, hogy mennyit töltenek az üres pohárba, vagy töltenek e egyáltalán.

Most lenne itt a lehetőség, hogy az ellenzéki szavazók lecsapjanak az asztalra és megmutassák az erejüket a Tisza pártnak. Erre, ha valaki azt mondja, hogy jó lenne pár dologban valami társadalmi egyeztetés, akkor jön a farkas (de inkább birka) falka és azonnal keresztre feszíti.

Várom a konkrét terveket az új alaptörvényről; az új médiaszabályozásról; az új választási eljárásról.

Bennem nincs utálat, csak baromira rosszul veszem, ha hülyére akarnak venni. Lásd mezőgazdasági tervek.
Azt nem bírod felfogni, (vagy akarod, nem tudom eldönteni), hogy fityisz csak tönkretenni akarja a magyar népet, kiszivattyúzni a pénzt, hogy aztán lehessen mutogatni a Tiszára vagy bárkire aki megnyeri majd a választásokat, hogy látjátok, velünk nem lenne ilyen... pedig de csak másra lenne mutogatva. Ha mezőgazdaságban dolgozol (nem tudom, nem ismerlek), láthatod, hogy Lölő meg a neres emberek ide is beették magukat, kb csak ők kapnak támogatásokat/jó pénzeket. Ti meg le vagytok szarva kb. Vagy te is nagyon jól jársz a mostani rendszerrel, ez esetben meg tudnám érteni a miértjét amiket itt irkálsz, akkor viszont emberileg leirtad magad.

De "tegyük fel" Mihazánk nem a fityisz szatelitpártja (ami csak azért van még mindig - a DK-val együtt - életben, hogy az ellenzéki szavazóbázist szétszabdalja, ezáltal a Fideszre ugyanannyian szavaznak, másra kevesebben), és hatalomra akarna kerülni. Miért nem lenne jó, ha fidesz kikerülne a képből és következő választásra (30-ra) lenne esélyük több fővel bent lenni a parlamentbe. Ahhoz, hogy nekik is jobb legyen, a fidesznek mennie kell. De van egy sejtésem, hogy jó ez nekik így... vajon miért.
A mezőgazdaságban dolgozom, abból élek. Ezt a támogatás elosztást nem nagyon értem, amire utalsz, kifejhetnéd bővebben. Ha esetleg a nagybirtokrendszerre utaltál volna, akkor abban igazad van, hogy ez nagyon rossz a magyar mezőgazdaságnak. Pont ezért hiteltelen számomra a Tisza, mert szinte az összes mezőgazdasági szakemberük a nagybirtokrendszer tagja, vagy kihasználója. Nálam a korábbi kerekasztal beszélgetés volt tanulságos ez ügyben, ahol a szakértők között volt egy nagybirtokos állattartó, egy kizárólag támogatásért gazdálkodó fiatal és egy szakember, aki alig jutott szóhoz és azóta már inkább kifelé kacsintgat onnan.

Realista24 írta:
rashidm írta:

Én arra tudok csak gondolni, azért nem adják még ezeket ki, mert máskülönben a fityisz rárepülne és menne a törvénymódosítás ez ellen.
Nekem mindegy mikor jon ki ez a valasztasok elott, csak jojjon ki. Felolem egy nappal elotte is lehet. :)
Ezzel szerintem vannak így egy páran. A problémám, hogy sokkal többen nem.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. augusztus 18., hétfő 10:32

Realista24 írta:
rashidm írta:

Én arra tudok csak gondolni, azért nem adják még ezeket ki, mert máskülönben a fityisz rárepülne és menne a törvénymódosítás ez ellen.

És akkor még nem is foglalkoztunk azzal, hogy biztosan meg fogják támadni minden lehetséges eszközzel a választási eredményt, pusztán időhúzás céljából is. Mire az eredmény jogerős lesz... Lehet ősz is lesz :lol:

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. augusztus 18., hétfő 10:17

rashidm írta:
Realista24 írta:

Nekem olyan programra, viziora lenne "szuksegem" vagy fogalmazzunk ugy, latnek szivesen, ami felvazolja a helyzetet esetleges 2/3ad eseten, es sima gyozelem eseten is.

Mert ezek az igeretek jo esetben szepek es jok, rossz esetben megteveszto szandeku, de tobbsege megvalosithatatlan ketharmad hianyaban, ha jol sejtem.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

rashidm
Kedvenc játékosaid: Alba, Busi, Alves... ja nem

HozzászólásSzerző: rashidm » 2025. augusztus 18., hétfő 10:13

Realista24 írta:
Az alkotmányozásról is beszélt MP, hogy az egy hosszabb folyamat, több cikluson át zajlik, és a néppel közösen kell, folyamatosan egyeztetve. A legvégén egy népszavazásnak kell megerősíteni az alkotmányt, hiszen az egy társadalmi szerződés az állam és a nép között - ha jól rémlik, jóval hamarabb beszélt erről, minthogy Vona elkezdett volna ezen hisztizni.
Nekem olyan programra, viziora lenne "szuksegem" vagy fogalmazzunk ugy, latnek szivesen, ami felvazolja a helyzetet esetleges 2/3ad eseten, es sima gyozelem eseten is.

Mert ezek az igeretek jo esetben szepek es jok, rossz esetben megteveszto szandeku, de tobbsege megvalosithatatlan ketharmad hianyaban, ha jol sejtem.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. augusztus 18., hétfő 10:09

Tous avec Karim
Je Suis Benzema

rashidm
Kedvenc játékosaid: Alba, Busi, Alves... ja nem

HozzászólásSzerző: rashidm » 2025. augusztus 18., hétfő 10:07

kiserik írta:
Halfkey írta:

Van egy pohár, ami félig tele van. Legtöbben látjuk hogy félig van tele, vannak fenntartásaink vele. Neked nem fenntartásaid vannak, hanem folyamatosan azt magyarázod hogy üres.

Van rá esély hogy MP lesz az új Orbán? Van. Emiatt másra kellene most szavazni? Nem. Akkor meg mégis mit akarsz? Ez az egy valós döntésed lesz most, hogy most kire szavazz.
Nem. Én folyamatosan azt magyarázom, hogy jó lenne a kurva üveget a kézbe venni és nem azt várni, hogy mennyit töltenek az üres pohárba, vagy töltenek e egyáltalán.

Most lenne itt a lehetőség, hogy az ellenzéki szavazók lecsapjanak az asztalra és megmutassák az erejüket a Tisza pártnak. Erre, ha valaki azt mondja, hogy jó lenne pár dologban valami társadalmi egyeztetés, akkor jön a farkas (de inkább birka) falka és azonnal keresztre feszíti.
___Samy___ írta:
Ha nem a fidesz meg nem a mi hazank jovokeperol van szo, akkor erdekes modon minden otlet, elkepzeles, vizionalas meg van magyarazva, hogy miert lesz rossz, es inkabb miert maradjon ez. Ez ha nem szamit a jelenlegi rendszer kampanyolasa mellett, akkor nem tudom mi legyek.

Egyebkent meg cikkeket, nyilatkozatokat, videokat kell olvasni, nezni a tisza meg MP reszerol is, hogy hogyan kepzelik el a jovot, milyen otleteik, elkepzeleseik vannak. Ott van minden kerek-perec. Nem minden tokeletes, meg minden fasza, de ha csak a felet is sikerul teljesiteni, mar nyert ugyunk van. Csak tegyetek mar felre addig azt a temerdek utalatot, mig ezeket elolvassatok/megnezitek. Ne ezt durrogtassatok mar, hogy semmi nincs mogottuk, mert ez egyertelmuen nem igaz.
Várom a konkrét terveket az új alaptörvényről; az új médiaszabályozásról; az új választási eljárásról.

Bennem nincs utálat, csak baromira rosszul veszem, ha hülyére akarnak venni. Lásd mezőgazdasági tervek.
Azt nem bírod felfogni, (vagy akarod, nem tudom eldönteni), hogy fityisz csak tönkretenni akarja a magyar népet, kiszivattyúzni a pénzt, hogy aztán lehessen mutogatni a Tiszára vagy bárkire aki megnyeri majd a választásokat, hogy látjátok, velünk nem lenne ilyen... pedig de csak másra lenne mutogatva. Ha mezőgazdaságban dolgozol (nem tudom, nem ismerlek), láthatod, hogy Lölő meg a neres emberek ide is beették magukat, kb csak ők kapnak támogatásokat/jó pénzeket. Ti meg le vagytok szarva kb. Vagy te is nagyon jól jársz a mostani rendszerrel, ez esetben meg tudnám érteni a miértjét amiket itt irkálsz, akkor viszont emberileg leirtad magad.

De "tegyük fel" Mihazánk nem a fityisz szatelitpártja (ami csak azért van még mindig - a DK-val együtt - életben, hogy az ellenzéki szavazóbázist szétszabdalja, ezáltal a Fideszre ugyanannyian szavaznak, másra kevesebben), és hatalomra akarna kerülni. Miért nem lenne jó, ha fidesz kikerülne a képből és következő választásra (30-ra) lenne esélyük több fővel bent lenni a parlamentbe. Ahhoz, hogy nekik is jobb legyen, a fidesznek mennie kell. De van egy sejtésem, hogy jó ez nekik így... vajon miért.

Vissza: