kiserik írta:
1. Elő. Magánemberként reménykedem is benne, családi gazdálkodóként szinte semmi esélyt nem látok rá, sőt.
2. Azt felejted el, hogy a mostani alternatívához 14 év kellett.
3. Birka szavazóüzemmódból át kellene állni a társadalomnak a párbeszéd kicsikarására és nem lehazaárulózni, meg mélyrepülőzni azt, aki erre próbál sarkallni embereket. (megjegyzem nálam Vona egyértelműen lepaktált a Fidesszel, de a mostani bejegyzésében nem látom a problémát). Már az első pár hónap után ezen az állásponton voltam és azóta is vagyok. Az ellenzéki helyzet csak rosszabb lett.
Nem kellett 14 év hozzá, egészen pontosan az ellenzéki szavazóbázis folyamatosan nőtt, csak rendre elaprózódott.
Vona 2018-ban szerintem elsősorban a szélsőjobbos múltja miatt, míg MZP 2022-ben a relatív ismeretlensége, és a "mögötte lévő" moslékkoalíció nemtámogatása miatt véreztek el pehelysúllyal, hozzátéve hogy a választási törvény/rendszer folyamatos csinosítgatása ezekhez még elég komolyan hozzátett a Fidesz győzelmeihez.
Legkésőbb MZPnél azonban egyértelmű lett, hogy ennek a bázisnak kvázi mindegy már hogy kinek a neve és személye mögé kell beállni, a társadalmi igény már megszületett ekkorra kellő mértékben, azonban a mozgósítás (és ebből adódóan az eredmény) a fenti, és egyéb okok összege miatt nagyon hatékonytalan lett.
MP esetében én teljesen ugyanezt látom, mármint hogy a társadalmi igény tükröződik a váltásra, nyilván a + 4 év számokban növelte is az elégedetlen emberek tömegét.
Személyében egy klasszikus, karizmatikus típusú vezető rajzolódik ki 1,5 év alatt, az már egyéni preferencia dolga hogy kinek szimpatikus ez, és kit taszít inkább.
Én személy szerint ha most lehetne választani, akkor szívesebben választanám MZP-t miniszterelnök jelöltnek egy alternatív világban a TISZA vezetőjeként, egyszerűen azért, mert őt saját élményeim alapján egy emberibb, kevésbé egocentrikus, és megfontoltabb karakternek ismertem meg MPhez képest.