Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

nuevo_ericco

Re: Politika

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » Tegnap, 8:27

Valahol megértem kiserik kritikáját, hiányérzetét, de:
- azért ahogy közeledünk a választások felé, egyre inkább bepörögnek a kampánygépezetek, annál többet tudunk meg a Tisza programjából, elképzeléseiből is. Gondolom, ez így lesz áprilisig
- a Fidesz szándékosan olyanná torzította a politikai versenyt, olyan antidemokratikus körülményeket tett mindennapossá, hogy aki többet mond, mint mondjuk a "folytatjuk", az azonnal hátrányból indul, mert a nyomorult propagandista siserehad rászáll
- még mindig van több, mint fél év a választásokig, nem szokás még ilyenkor részletes programmal előjönni
- ha tetszik, ha nem, a térségbeli népek demokratikus szintje még nincs ott, hogy ha valaki 20+ százalékos tömegpártot szeretne építeni, egyszerűen nem mehet bele bonyolult szakpolitikai kérdésekbe, meg kell maradniuk az egyszerű ember szintjén. Ez nem csak Magyarországon van így, és ez nem csak teória, az elmúlt több, mint 30 év tanulsága.

A Tiszának ezek között kell megtalálnia az egyensúlyt, nem egyszerű feladat.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » Tegnap, 8:01

Tobb, mint egy eve probaljuk hol szepen, hol csunyan elmagyarazni neki, hasztalan. :coffee:
thereisonly1ronaldo

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » Tegnap, 7:58

Ez azért érdekes mert vagy nem fogod fel hogy ha az ellenzék elkezd szétoszlani és basztatni az egyetlen most valós opcióját azzal elbukja a választást, vagy nem akarod felfogni. Nemtudom melyik szomorúbb.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. augusztus 17., vasárnap 23:37

Halfkey írta:
Pont ezt írtam. Ja nem. Arra reagáltam, hogy ha nem végzik jól a dolgukat, akkor ki lesznek baszva, mint a szar. Nem, nem lesznek, ahogy a Fidesz sem volt, mert nem lesz más alternatíva és 4 év után is pont ilyen jól fog hangozni ez a duma Tőled, mint most.
Van egy pohár, ami félig tele van. Legtöbben látjuk hogy félig van tele, vannak fenntartásaink vele. Neked nem fenntartásaid vannak, hanem folyamatosan azt magyarázod hogy üres.

Van rá esély hogy MP lesz az új Orbán? Van. Emiatt másra kellene most szavazni? Nem. Akkor meg mégis mit akarsz? Ez az egy valós döntésed lesz most, hogy most kire szavazz.
Nem. Én folyamatosan azt magyarázom, hogy jó lenne a kurva üveget a kézbe venni és nem azt várni, hogy mennyit töltenek az üres pohárba, vagy töltenek e egyáltalán.

Most lenne itt a lehetőség, hogy az ellenzéki szavazók lecsapjanak az asztalra és megmutassák az erejüket a Tisza pártnak. Erre, ha valaki azt mondja, hogy jó lenne pár dologban valami társadalmi egyeztetés, akkor jön a farkas (de inkább birka) falka és azonnal keresztre feszíti.
___Samy___ írta:
Soha nem kampányoltam amellett, hogy maradjon a Fidesz.
Ha nem a fidesz meg nem a mi hazank jovokeperol van szo, akkor erdekes modon minden otlet, elkepzeles, vizionalas meg van magyarazva, hogy miert lesz rossz, es inkabb miert maradjon ez. Ez ha nem szamit a jelenlegi rendszer kampanyolasa mellett, akkor nem tudom mi legyek.

Egyebkent meg cikkeket, nyilatkozatokat, videokat kell olvasni, nezni a tisza meg MP reszerol is, hogy hogyan kepzelik el a jovot, milyen otleteik, elkepzeleseik vannak. Ott van minden kerek-perec. Nem minden tokeletes, meg minden fasza, de ha csak a felet is sikerul teljesiteni, mar nyert ugyunk van. Csak tegyetek mar felre addig azt a temerdek utalatot, mig ezeket elolvassatok/megnezitek. Ne ezt durrogtassatok mar, hogy semmi nincs mogottuk, mert ez egyertelmuen nem igaz.
Várom a konkrét terveket az új alaptörvényről; az új médiaszabályozásról; az új választási eljárásról.

Bennem nincs utálat, csak baromira rosszul veszem, ha hülyére akarnak venni. Lásd mezőgazdasági tervek.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

Rabiosa

HozzászólásSzerző: Rabiosa » 2025. augusztus 17., vasárnap 23:33

kiserik írta: 1. Elő. Magánemberként reménykedem is benne, családi gazdálkodóként szinte semmi esélyt nem látok rá, sőt.
2. Azt felejted el, hogy a mostani alternatívához 14 év kellett.
3. Birka szavazóüzemmódból át kellene állni a társadalomnak a párbeszéd kicsikarására és nem lehazaárulózni, meg mélyrepülőzni azt, aki erre próbál sarkallni embereket. (megjegyzem nálam Vona egyértelműen lepaktált a Fidesszel, de a mostani bejegyzésében nem látom a problémát). Már az első pár hónap után ezen az állásponton voltam és azóta is vagyok. Az ellenzéki helyzet csak rosszabb lett.
Nem kellett 14 év hozzá, egészen pontosan az ellenzéki szavazóbázis folyamatosan nőtt, csak rendre elaprózódott.

Vona 2018-ban szerintem elsősorban a szélsőjobbos múltja miatt, míg MZP 2022-ben a relatív ismeretlensége, és a "mögötte lévő" moslékkoalíció nemtámogatása miatt véreztek el pehelysúllyal, hozzátéve hogy a választási törvény/rendszer folyamatos csinosítgatása ezekhez még elég komolyan hozzátett a Fidesz győzelmeihez.

Legkésőbb MZPnél azonban egyértelmű lett, hogy ennek a bázisnak kvázi mindegy már hogy kinek a neve és személye mögé kell beállni, a társadalmi igény már megszületett ekkorra kellő mértékben, azonban a mozgósítás (és ebből adódóan az eredmény) a fenti, és egyéb okok összege miatt nagyon hatékonytalan lett.

MP esetében én teljesen ugyanezt látom, mármint hogy a társadalmi igény tükröződik a váltásra, nyilván a + 4 év számokban növelte is az elégedetlen emberek tömegét.

Személyében egy klasszikus, karizmatikus típusú vezető rajzolódik ki 1,5 év alatt, az már egyéni preferencia dolga hogy kinek szimpatikus ez, és kit taszít inkább.

Én személy szerint ha most lehetne választani, akkor szívesebben választanám MZP-t miniszterelnök jelöltnek egy alternatív világban a TISZA vezetőjeként, egyszerűen azért, mert őt saját élményeim alapján egy emberibb, kevésbé egocentrikus, és megfontoltabb karakternek ismertem meg MPhez képest.

___Samy___

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2025. augusztus 17., vasárnap 23:05

Soha nem kampányoltam amellett, hogy maradjon a Fidesz.
Ha nem a fidesz meg nem a mi hazank jovokeperol van szo, akkor erdekes modon minden otlet, elkepzeles, vizionalas meg van magyarazva, hogy miert lesz rossz, es inkabb miert maradjon ez. Ez ha nem szamit a jelenlegi rendszer kampanyolasa mellett, akkor nem tudom mi legyek.

Egyebkent meg cikkeket, nyilatkozatokat, videokat kell olvasni, nezni a tisza meg MP reszerol is, hogy hogyan kepzelik el a jovot, milyen otleteik, elkepzeleseik vannak. Ott van minden kerek-perec. Nem minden tokeletes, meg minden fasza, de ha csak a felet is sikerul teljesiteni, mar nyert ugyunk van. Csak tegyetek mar felre addig azt a temerdek utalatot, mig ezeket elolvassatok/megnezitek. Ne ezt durrogtassatok mar, hogy semmi nincs mogottuk, mert ez egyertelmuen nem igaz.
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2025. augusztus 17., vasárnap 22:17

Pont ezt írtam. Ja nem. Arra reagáltam, hogy ha nem végzik jól a dolgukat, akkor ki lesznek baszva, mint a szar. Nem, nem lesznek, ahogy a Fidesz sem volt, mert nem lesz más alternatíva és 4 év után is pont ilyen jól fog hangozni ez a duma Tőled, mint most.
Van egy pohár, ami félig tele van. Legtöbben látjuk hogy félig van tele, vannak fenntartásaink vele. Neked nem fenntartásaid vannak, hanem folyamatosan azt magyarázod hogy üres.

Van rá esély hogy MP lesz az új Orbán? Van. Emiatt másra kellene most szavazni? Nem. Akkor meg mégis mit akarsz? Ez az egy valós döntésed lesz most, hogy most kire szavazz.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. augusztus 17., vasárnap 21:36

Halfkey írta: Igazad van kiserik, akkor maradjon inkább már most a Fidesz :)
___Samy___ írta:
kiserik írta: Egy inkább költői, de elgondolkodtató kérdés: kire fogsz 4 év után szavazni, ha most beszántják a komplett politikát és végül mégis szarul csinálják? A Fideszre?

Ahogyan '14-ben és '18-ban megélt a Fidesz a Gyurcsányozásból, úgy a Tisza is meg fog egy kormányzás után '30-ban az Orbánozásból.
Kemeny, hogy allandoan azzal kampanyolsz, hogy inkabb maradjunk a jelenelgi fosban, meg veletlenul sem probaljunk ki semmilyen mas modot innen feljebb jutni.

Egyebkent egy normalis, demokratikus palettan talan meg a te partod is tobb teret nyerne maganak, de ezt valahogy meg sem akarod latni.
Soha nem kampányoltam amellett, hogy maradjon a Fidesz. Már az elején is próbáltam rámutatni, hogy ugyan abba a fostengerbe készül belelépni a nagy magyar értelmiség, amibe anno.

Ideje lenne, hogy ráébredjen a szavazó népesség, hogy mekkora ereje van, és kiharcolna némi beleszólást a politikába. Kezdetnek jöhetne a Tisza párt megnyitása az állampolgárok előtt, mint hatalompolitikai eszköz.
Petr írta:
kiserik írta:Egy inkább költői, de elgondolkodtató kérdés: kire fogsz 4 év után szavazni, ha most beszántják a komplett politikát és végül mégis szarul csinálják? A Fideszre?

Ahogyan '14-ben és '18-ban megélt a Fidesz a Gyurcsányozásból, úgy a Tisza is meg fog egy kormányzás után '30-ban az Orbánozásból.

Ebben semmi elgondolkodtato nincs.
1. Elofordulhat, hogy jol csinaljak.
2. Ha rosszul csinaljak, ennyi ido alatt ertelmes alternativa is kinohet a foldbol, mint most.
3. Illetve barmi mas folytatva a sort akar a te otleteiddel.

Ha nem a Fidesz nyer, a kovetkezo 4 evben rengeteg minden valtozhat, kar lenne a lehetosegeket limitalni ahhoz, amit most tudunk.
1. Elő. Magánemberként reménykedem is benne, családi gazdálkodóként szinte semmi esélyt nem látok rá, sőt.
2. Azt felejted el, hogy a mostani alternatívához 14 év kellett.
3. Birka szavazóüzemmódból át kellene állni a társadalomnak a párbeszéd kicsikarására és nem lehazaárulózni, meg mélyrepülőzni azt, aki erre próbál sarkallni embereket. (megjegyzem nálam Vona egyértelműen lepaktált a Fidesszel, de a mostani bejegyzésében nem látom a problémát). Már az első pár hónap után ezen az állásponton voltam és azóta is vagyok. Az ellenzéki helyzet csak rosszabb lett.
Rozsabimbo2019 írta:
hehetheoriginal írta:
De hát ígér....
Csomo mindenrol beszel folyamatosan, hogy hogy lesz...
Akkor világosíts fel, hogy mi lesz ha megvan a 2harmad a választási törvénnyel, es a Médiahatosággal kérlek. Köszi.
Ezekre és arra a csomó mindenre én is kíváncsi vagyok, azon túl, hogy ""örökélet, ingyensör"" és Fidesz nélküli világ.

Petr
Kedvenc csapatod: Barcelona

HozzászólásSzerző: Petr » 2025. augusztus 17., vasárnap 20:26

kiserik írta:Egy inkább költői, de elgondolkodtató kérdés: kire fogsz 4 év után szavazni, ha most beszántják a komplett politikát és végül mégis szarul csinálják? A Fideszre?

Ebben semmi elgondolkodtato nincs.
1. Elofordulhat, hogy jol csinaljak.
2. Ha rosszul csinaljak, ennyi ido alatt ertelmes alternativa is kinohet a foldbol, mint most.
3. Illetve barmi mas folytatva a sort akar a te otleteiddel.

Ha nem a Fidesz nyer, a kovetkezo 4 evben rengeteg minden valtozhat, kar lenne a lehetosegeket limitalni ahhoz, amit most tudunk.

___Samy___

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2025. augusztus 17., vasárnap 20:16

kiserik írta:
___Samy___ írta: Megis hogyan lehetne a jelenlegi, 15-16 eve tarto ketharmad meg az esetleges tisza ketharmad koze egyenlosegjelet rakni? Hat eleve sok a kritikus hang Magyarekkal kapcsolatban, szerinted ok negy ev alatt veghez tudnak azt vinni, amit a fidesz 16 alatt?

Ne szorakozzunk mar. Negy ev utan ugy ki lesznek baszva, ha szarul csinaljak, ahogy azt kell. Kozel sincs ugy bebetonozva a helyuk.
Egy inkább költői, de elgondolkodtató kérdés: kire fogsz 4 év után szavazni, ha most beszántják a komplett politikát és végül mégis szarul csinálják? A Fideszre?

Kemeny, hogy allandoan azzal kampanyolsz, hogy inkabb maradjunk a jelenelgi fosban, meg veletlenul sem probaljunk ki semmilyen mas modot innen feljebb jutni.

Egyebkent egy normalis, demokratikus palettan talan meg a te partod is tobb teret nyerne maganak, de ezt valahogy meg sem akarod latni.
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2025. augusztus 17., vasárnap 20:12

Igazad van kiserik, akkor maradjon inkább már most a Fidesz :)

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. augusztus 17., vasárnap 19:50

___Samy___ írta: Megis hogyan lehetne a jelenlegi, 15-16 eve tarto ketharmad meg az esetleges tisza ketharmad koze egyenlosegjelet rakni? Hat eleve sok a kritikus hang Magyarekkal kapcsolatban, szerinted ok negy ev alatt veghez tudnak azt vinni, amit a fidesz 16 alatt?

Ne szorakozzunk mar. Negy ev utan ugy ki lesznek baszva, ha szarul csinaljak, ahogy azt kell. Kozel sincs ugy bebetonozva a helyuk.
Egy inkább költői, de elgondolkodtató kérdés: kire fogsz 4 év után szavazni, ha most beszántják a komplett politikát és végül mégis szarul csinálják? A Fideszre?

___Samy___

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2025. augusztus 17., vasárnap 19:01

Megis hogyan lehetne a jelenlegi, 15-16 eve tarto ketharmad meg az esetleges tisza ketharmad koze egyenlosegjelet rakni? Hat eleve sok a kritikus hang Magyarekkal kapcsolatban, szerinted ok negy ev alatt veghez tudnak azt vinni, amit a fidesz 16 alatt?

Rozsabimbo2019

HozzászólásSzerző: Rozsabimbo2019 » 2025. augusztus 17., vasárnap 18:50

ferni írta:
Rozsabimbo2019 írta:

Jó lenne, ha kifejtenéd, hogy mi ebben a mélyrepülés. Én azt olvasom, hogy LEGALÁBB ÍGÉRJEN valamit a szavazatomért, azok kívül, hogy leváltja Viktort. Ő azt javasolja, a Média es a választási törvény legyen ez a kettő ígéret, es hogy, ezt együtt a néppel tegye meg. Az a mélyrepülés, hogy azt képviseli, hogy ne menjünk egy politikus utan vakon? Lehet Vonát kritizálni, de ez miatt abszolút nem.
Mi a fene alapján feltétetelezi a NER 2.0-t?
Az alapján, hogy feltételezzük a legrosszabbat?

Azért értelmezzük már, hogy hol tart a NER jelenleg 15 év után és mennyit és hogy lopnak, minden szektor az övüké, minden komoly poziban fideszes, mindent is elloptak már stb.

Konkrétan lehetetlen lenne újra ennyit lopni és még egyszer arról beszélünk hogy a létező legrosszabb lehetőségről beszélünk, aminek realitása nem túl sok van.

Ez egy vicc amit kiírt, főleg egy politikustól.

Tisza mögött egy Orbán ellenes tábor van, ahogy elkezd Orbánkodni egyből kimennek mögüle.

Fidesz mögött egy kb telibe Fideszes tábor volt azért is tehettek meg bármit+Gyurcsány
Az, a teny hogy onnan jött, onnan tanult mindent, valamint mindent szóról szóra úgy csinál, mint a 98-as 2002es fidesz, nem elég, akkor gondolj bele, hogy ő is csak egy politikus, es mit történik az olyan politikussal, aki korlátlan hatalmat kap(igen, a kétharmados többség az korlátlan)
Btw. Továbbra is várom, mi lesz a választási es media törvénnyel.
Tisza szavazó leszek, de sokkal jobb lenne az országnak, ha nem egy biankó csekket nyomnánk a kezébe, teljhatalommal körítve.

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. augusztus 17., vasárnap 17:59

Rozsabimbo2019 írta:
ferni írta: Vona megint alkotott :lol:

Durva ez a mélyrepülés
Jó lenne, ha kifejtenéd, hogy mi ebben a mélyrepülés. Én azt olvasom, hogy LEGALÁBB ÍGÉRJEN valamit a szavazatomért, azok kívül, hogy leváltja Viktort. Ő azt javasolja, a Média es a választási törvény legyen ez a kettő ígéret, es hogy, ezt együtt a néppel tegye meg. Az a mélyrepülés, hogy azt képviseli, hogy ne menjünk egy politikus utan vakon? Lehet Vonát kritizálni, de ez miatt abszolút nem.
Mi a fene alapján feltétetelezi a NER 2.0-t?
Az alapján, hogy feltételezzük a legrosszabbat?

Azért értelmezzük már, hogy hol tart a NER jelenleg 15 év után és mennyit és hogy lopnak, minden szektor az övüké, minden komoly poziban fideszes, mindent is elloptak már stb.

Konkrétan lehetetlen lenne újra ennyit lopni és még egyszer arról beszélünk hogy a létező legrosszabb lehetőségről beszélünk, aminek realitása nem túl sok van.

Ez egy vicc amit kiírt, főleg egy politikustól.

Tisza mögött egy Orbán ellenes tábor van, ahogy elkezd Orbánkodni egyből kimennek mögüle.

Fidesz mögött egy kb telibe Fideszes tábor volt azért is tehettek meg bármit+Gyurcsány

Rozsabimbo2019

HozzászólásSzerző: Rozsabimbo2019 » 2025. augusztus 17., vasárnap 17:00

hehetheoriginal írta:
Rozsabimbo2019 írta:

De hát ígér....
Akkor világosíts fel, hogy mi lesz ha megvan a 2harmad a választási törvénnyel, es a Médiahatosággal kérlek. Köszi.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. augusztus 17., vasárnap 16:56

Rozsabimbo2019 írta:

Durva ez a mélyrepülés
De hát ígér....
thereisonly1ronaldo

Rozsabimbo2019

HozzászólásSzerző: Rozsabimbo2019 » 2025. augusztus 17., vasárnap 16:37

Durva ez a mélyrepülés

el magico
Kedvenc játékosaid: Cristiano, Ramos, Marcelo
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: el magico » 2025. augusztus 17., vasárnap 16:33

cart írta: Bukott politikusként nem tudja elengedni a témát. Kicsit ilyen Gyurcsány 2.0 érzése van az embernek.
Abszolút. Belebolondult abba, hogy nem ő Magyar Péter.
Pedig régen csíptem Vonát...

p.csabi1

HozzászólásSzerző: p.csabi1 » 2025. augusztus 17., vasárnap 9:33

https://vm.tiktok.com/ZNdCBSq4r/

:lol:
„Úgy élünk együtt, két kis idegen,
valahol messze, mese-szigeten.”

Vissza: