OFF
Re: OFF
Neked kell ismerned a srácot, de én biztos falra másznék ha valaki 5 liter sört venne nekem ajándékba bármiből. Vegyen 10 fajtából fél litert annak nagyon örülök, lehet kóstolgatni. De van olyan ember persze aki a "megszokottra esküszik".
-
A Trailer sorozat általában nagyon jó. Én a New England Ipákat kedvelem, ezek kicsit édeskésebb, talán nem annyira szélsőséges sörök. A West Coast ipa is jó, vagy a helles sem túl bátor vállalás.ferni írta:Nincs készleten
Meg konkrét söröket is fogadnék szívesen, mert pl Ugarból is van 30 fajta, ahogy a többiből is, nehéz kitalálni melyik lehet tényleg jó![]()
Amiket nem javaslok, azok a savanyú sörök, mert azok vagy nagyon betalálnak, vagy egyáltalán nem.
- Nika91127
- Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde
Milyen sört szeret az illető?ferni írta: Hahó, ajándékba tervezek venni különlegesebb söröket.
Pl magyar Kézműves sörökből van valakinek valami kedvence?
Hátha van vkinek valami tippet.
Cseh söröket szereti az akinek lesz.
Eléggé széles a skála...

Ja nézem. Cseh. Hát, ott nem is kell craft.
Ha akarnál valami újvonalasat, nekem a Hazy Queen NEIPA a kedvencem.
Nincs készletenreeed_ati írta:Pl. ittferni írta: Cseh sörre tipp? Mik a legjobbak?
Ilyen Budweiser Budvar 5 literes hordót nem találtam neten hol lehetne beszerezni![]()
![]()
Meg konkrét söröket is fogadnék szívesen, mert pl Ugarból is van 30 fajta, ahogy a többiből is, nehéz kitalálni melyik lehet tényleg jó

Cseh sörre tipp? Mik a legjobbak?
Ilyen Budweiser Budvar 5 literes hordót nem találtam neten hol lehetne beszerezni
Ilyen Budweiser Budvar 5 literes hordót nem találtam neten hol lehetne beszerezni

-
Szerintem a magyarok közül az Ugar és a Brew your mind a legjobb kisüzem jelenleg. Személyes kedvencem még az Uradalmi, de a Horizont vagy Fehér nyúl sem rossz. Mindegyiknek van webshopja is.ferni írta: Hahó, ajándékba tervezek venni különlegesebb söröket.
Mad scientist és a Monyo talán a legismertebbek, de szerintem nem a legjobbak.
Én is azt mondom egyébként, hogy ha valaki a cseh sörökre esküszik, nem biztos, hogy a kézműves sörök lesznek a kedvencei.
https://onebeer.hu/
Itt vannak magyar kézműves sörök.
Winklernél szokott lenni bemutató is úgy ahogy előttem írták.
A youtubon megtalálod.
Itt vannak magyar kézműves sörök.
Winklernél szokott lenni bemutató is úgy ahogy előttem írták.
A youtubon megtalálod.
„Úgy élünk együtt, két kis idegen,
valahol messze, mese-szigeten.”
valahol messze, mese-szigeten.”
- reeed_ati
- Kedvenc játékosaid: Zinedine Zidane
Én egyszer kaptam ilyen magyar kézműves válogatást, volt meggyes, meg mindenféle benne, de nagyon rossz volt..reeed_ati írta:Budweiserrel nem lősz mellé, veszel egy 5L-es party hordót, aztán már keresgélned sem kell és totál csapolt fíling.ferni írta: Hahó, ajándékba tervezek venni különlegesebb söröket.
Cseh söröket szereti az akinek lesz.![]()
Fészen tolják őket, most meg nem mondom a cég nevét, talán Winkler is szokta őket reklámozni..
Szóval, ha cseh söröket szereti, akkor lehet inkább biztosra mennék..

- reeed_ati
- Kedvenc játékosaid: Zinedine Zidane
Budweiserrel nem lősz mellé, veszel egy 5L-es party hordót, aztán már keresgélned sem kell és totál csapolt fíling.ferni írta: Hahó, ajándékba tervezek venni különlegesebb söröket.

Hahó, ajándékba tervezek venni különlegesebb söröket.
- sebydani
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Zidane, Modric, Bellingham
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, Eagles
Srácok, valakinek van tapasztalata Malaga reptérről transzferrel? Van millió meg egy a neten de gondoltam hátha járt valaki arra mostanában, hogy melyik közülük a megbízható
Köszi

"A Barcelona történelme, amely az elmúlt 10 évből áll, soha nem lesz egyenlő a Real Madridéval.”- Álvaro Arbeloa
Unokahugom megy majd KRESZ vizsgázni, beülősön nyomta, nem online (ott tudom hogy van fasza próbavizsgázás utána), tol most valami weboldalt, de néztem, szerintem ez hulladék
Tudtok valami oldalt vagy appot ami azért kicsit hasonlít a valósághoz? Nem akarom neki kipróbálgatni az összeset

Tudtok valami oldalt vagy appot ami azért kicsit hasonlít a valósághoz? Nem akarom neki kipróbálgatni az összeset

- Nika91127
Épp most lett leírva, nem kell beleásni magad._Bushido_ írta:Tőled is köszi a választ.Halfkey írta:
Az Erstes csaj azért visz haza bónuszt a hónap végén, ha minél több Erstes befektetési terméket elad. Szerinted akkor mit fog ajánlani, Erstés dolgot vagy hogy menj az államkincstárhoz? A tanácsa pont annyira hiteles mintha egy porszívóügynököt kérdeznéd hogy hol vegyél porszívót - és ez igaz egyébként bármilyen pénzügyi tanácsadóra akinek ti nem fizettek, mert az valahonnan fog pénzt kapni.
A konkrét kérdésre válaszolva igen, lejön belőle mind kettő.
Állampapír meg akkor hullámzik ha hullámzóba teszed…. A Fixmáp ahogy neve is mutatja fix, jelenleg 6,5%, három vagy öt évre, nincs adóvonzata, és idő előtt bármikor 1% költségét feltörhető. Én a kérdéseid alapján azt gondolom hogy ez egy neked való pénzügyi termék, mert nincs semmi bonyolult benne amit félre lehet értelmezni.
Legalábbis ez a havernek hol tart az állampapír mondatot annyi sebből vérzik hogy mutatja a dologra való rálátásod teljes hiányát. Csak fő pontokban hogy legalább próbáld megérteni miért vonsz le valami alapján szar következtetéseket:
- ha változott a kamata, akkor ez valamihez indexált állampapír volt, tipikusan inflációhoz indexáltak vettünk sokan
- ha inflációhoz indexáltat veszel akkor ha nagyon lecsökken az infláció és mást akarsz akkor le lehet cserélni az 1%-os visszaváltással, szóval ha haverod valamit 3%on ketyegtet akkor ő a hülye nem a rendszer. Tippre ez amúgy bónusz papír lehetett, ami dkj hozamokhoz volt indexálva (és sosem volt jó papír, mindig volt optimálisabb)
- hogy otpnél vesz valaki állampapírt már eleve pénzkidobás, vegyen az államkincstárnál
Abba már bele se megyek hogy ingatlanalapba tenni 2-3 éves időtávon mekkora rizikó ahhoz képest hogy biztos dolgot keresnél… Kb minthogy nem tudsz dönteni hogy krumpli vagy rizs köret fog több embernek ízleni, úgyhogy adsz a vendégeknek inkább tücsökporból készült tócsnit, jó lesz az is.
Eddig nem foglalkoztam befektetéssel, nem volt "okom" rá, de egyfelől örököltem 2-3 éve egy kisebb befektetést, az volt az ingatlanalapos, amit írtam. De mivel van már lóvé itthon is, gondoltam egy részét beteszem valahova. Ezért is jött a kérdés és a gondolat, hogy vajon hova. A már meglevő ingatlanalapba, vagy erste kötvénybe, vagy állampapírra. Meg gondolom van még sok fajta opció. Ezekbe eléggé bele kell ásni magunkat, jól utána nézni és vagy kérdezni...
- _Bushido_
- Kedvenc játékosaid: CR,Lebron
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, LA Lakers
- Kapcsolat:
Tőled is köszi a választ.Halfkey írta:Az Erstes csaj azért visz haza bónuszt a hónap végén, ha minél több Erstes befektetési terméket elad. Szerinted akkor mit fog ajánlani, Erstés dolgot vagy hogy menj az államkincstárhoz? A tanácsa pont annyira hiteles mintha egy porszívóügynököt kérdeznéd hogy hol vegyél porszívót - és ez igaz egyébként bármilyen pénzügyi tanácsadóra akinek ti nem fizettek, mert az valahonnan fog pénzt kapni._Bushido_ írta:
Az Erstés csaj az Erste kötvény felé irányítana. Ami ugye 2 év lekötés és 6,9%ot ad évente. Ebből mind a kettő lejön? Szja 15% és szochó 13% is?
Ez előbbi elvileg fix 6,9 % a két év időtartamra. Míg állampapír eléggé hullámozhat. Havernak épp 3-4% körül van az, amibe ők tették vírus alatt, otpnél, pedig akkoriban 10% felett is volt.
Mindenképp békén kell hagyni a lekötést, különben bukta van, ez érthető. Ezért csak annyit szabad betenni, amit 2v3 évig tudsz nélkülözni. Jelenleg egy ingatlanalapban van.
A konkrét kérdésre válaszolva igen, lejön belőle mind kettő.
Állampapír meg akkor hullámzik ha hullámzóba teszed…. A Fixmáp ahogy neve is mutatja fix, jelenleg 6,5%, három vagy öt évre, nincs adóvonzata, és idő előtt bármikor 1% költségét feltörhető. Én a kérdéseid alapján azt gondolom hogy ez egy neked való pénzügyi termék, mert nincs semmi bonyolult benne amit félre lehet értelmezni.
Legalábbis ez a havernek hol tart az állampapír mondatot annyi sebből vérzik hogy mutatja a dologra való rálátásod teljes hiányát. Csak fő pontokban hogy legalább próbáld megérteni miért vonsz le valami alapján szar következtetéseket:
- ha változott a kamata, akkor ez valamihez indexált állampapír volt, tipikusan inflációhoz indexáltak vettünk sokan
- ha inflációhoz indexáltat veszel akkor ha nagyon lecsökken az infláció és mást akarsz akkor le lehet cserélni az 1%-os visszaváltással, szóval ha haverod valamit 3%on ketyegtet akkor ő a hülye nem a rendszer. Tippre ez amúgy bónusz papír lehetett, ami dkj hozamokhoz volt indexálva (és sosem volt jó papír, mindig volt optimálisabb)
- hogy otpnél vesz valaki állampapírt már eleve pénzkidobás, vegyen az államkincstárnál
Abba már bele se megyek hogy ingatlanalapba tenni 2-3 éves időtávon mekkora rizikó ahhoz képest hogy biztos dolgot keresnél… Kb minthogy nem tudsz dönteni hogy krumpli vagy rizs köret fog több embernek ízleni, úgyhogy adsz a vendégeknek inkább tücsökporból készült tócsnit, jó lesz az is.
Eddig nem foglalkoztam befektetéssel, nem volt "okom" rá, de egyfelől örököltem 2-3 éve egy kisebb befektetést, az volt az ingatlanalapos, amit írtam. De mivel van már lóvé itthon is, gondoltam egy részét beteszem valahova. Ezért is jött a kérdés és a gondolat, hogy vajon hova. A már meglevő ingatlanalapba, vagy erste kötvénybe, vagy állampapírra. Meg gondolom van még sok fajta opció. Ezekbe eléggé bele kell ásni magunkat, jól utána nézni és vagy kérdezni...
-
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry
- Kedvenc csapatod: Barca, Wisla Krakow
A baj az, hogy rajtad és még pár orvoson látom csak azt , hogy tényleg a hivatásának él és ha kell erőn felül teljesít. Sajnos a nagytöbbség felveszi a lóvét és ennyi. Se szív ,se jóakarat.Nika91127 írta:Én csak magammal tudok példálóznirikko írta:
Nem akarom bántani az orvosokat, de néha többre mész vele, mint egy állítólagos szakorvossal.![]()
Bárki írt eddig itt fórumon vagy pm-ben,mindenkinek segítettem, nem 1-2 szavas válaszokat adtam
A modernebb AI már van az orvoslásban is, ami szerintem jó dolog. Az "elméletibb" szakmáknál. De egy MRI/CT elemzésben is hatalmas boost.
A sebészi részben is segít a 3D tervezes (itthon kevésbé elérhető).
A pénzügyi részen az AI akkor segít, ha tudod mit kérdezz. Tudjad mi a thm, tkm, stb.
Mert az AI néha butaságot mondd sajnos.
Egy olyan iszonyat kicsi körbe tartozol amire nagyon büszke lehetsz és tényleg megsüvegeledő !
- Nika91127
Én csak magammal tudok példálóznirikko írta:Nem akarom bántani az orvosokat, de néha többre mész vele, mint egy állítólagos szakorvossal.Nika91127 írta:
Azért a minimális körüljárással felszínesen kapargathatod. Ez olyan, mint amikor valaki google alapján öndiagnosztizál. Vagy bejön vagy nem.![]()

A modernebb AI már van az orvoslásban is, ami szerintem jó dolog. Az "elméletibb" szakmáknál. De egy MRI/CT elemzésben is hatalmas boost.
A sebészi részben is segít a 3D tervezes (itthon kevésbé elérhető).
A pénzügyi részen az AI akkor segít, ha tudod mit kérdezz. Tudjad mi a thm, tkm, stb.
Mert az AI néha butaságot mondd sajnos.
Pontosan erre gondoltam, nyilván fenntartásokkal kell kezelni, mint minden AI toolt, de mankónak tök jó.miro. írta:Amugy erre pl a chatgpt szerintem nagyon jo.kodo írta: Rai egyértelműen a fixmap kell neked, en is azt mondom. Azzal nincs dolgod 3/5 évig. Es kizárólag az allamkincstarnal, mert ott semmilyen rejtett költség nincs, ahogy kollega is mondja.
Egyébként ez az a téma amit minimális körüljárással meg lehet érteni, javaslom neked is. Jó iránytű lehet amit irtunk, meg a lényeg benne van, de ha egy kicsit tagabb perspektívabol szeretned latni a dolgokat javaslom olvass utana a temanak.
Nika:
A magyar állampapíroknak való utána olvasást pedig nem említeném egy lapon az öndiagnosztizálással. Értem mire gondolsz a mondandóddal, és egyetértek, hogy rettentő káros tud lenni, de ezek más kaliberű témák szeirntem.
- miro.
- Kedvenc játékosaid: Modric, Sergio Ramos, R9
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, RB Salzburg
Amugy erre pl a chatgpt szerintem nagyon jo.kodo írta: Rai egyértelműen a fixmap kell neked, en is azt mondom. Azzal nincs dolgod 3/5 évig. Es kizárólag az allamkincstarnal, mert ott semmilyen rejtett költség nincs, ahogy kollega is mondja.
Egyébként ez az a téma amit minimális körüljárással meg lehet érteni, javaslom neked is. Jó iránytű lehet amit irtunk, meg a lényeg benne van, de ha egy kicsit tagabb perspektívabol szeretned latni a dolgokat javaslom olvass utana a temanak.
Real Madrid
Roger Federer
Red Bull Salzburg
SERIENMEISTER 2013-2023
Roger Federer

Red Bull Salzburg
SERIENMEISTER 2013-2023
-
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry
- Kedvenc csapatod: Barca, Wisla Krakow
Nem akarom bántani az orvosokat, de néha többre mész vele, mint egy állítólagos szakorvossal.Nika91127 írta:Azért a minimális körüljárással felszínesen kapargathatod. Ez olyan, mint amikor valaki google alapján öndiagnosztizál. Vagy bejön vagy nem.kodo írta: Rai egyértelműen a fixmap kell neked, en is azt mondom. Azzal nincs dolgod 3/5 évig. Es kizárólag az allamkincstarnal, mert ott semmilyen rejtett költség nincs, ahogy kollega is mondja.