Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

kiserik

Re: Politika

HozzászólásSzerző: kiserik » Tegnap, 13:05

h3x0r írta:
Realista24 írta:

Es megint leirod ugyanazt :lol:
Azt, hogy erre miert van szukseg, azt nem tudom ertlemes ervvel alatamasztani.
Én megértettem. kiserik szerint sok helyen szar a közbiztonság, ezért szerinte – és a mi hazánk szerint is – erre nem az a megoldás, hogy akkor több pénzt kéne biztosítani a rendőröknek, hogy minél többen legyenek, éjszaka is járőrözzenek, esetleg térfigyelő kamerákat szereljenek fel, hanem bizonyos személyek (és valóban, Puzsér nem kiemelt közszereplő, most már mindenki tudja, viszont az országgyűlési képviselők, mint Toroczkai meg Novák Előd, igen) kaphassanak könnyítve fegyvert a mindennapokra, és kiserik is (mivel ő szokott vadászni), amivel (szerintük) megvédhetik a családjukat és ingóságaikat. Problem solved. Az meg, hogy a falu többi részében mi történik, az senkit sem érdekel.
Félreértés elkerülése végett én teljesen törvényesen ma is keresztül lőhetem azt, aki betör hozzám éjszaka és meg annyi esélye sem lenne, mint egy 9mm-es ellen.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

cart

HozzászólásSzerző: cart » Tegnap, 12:49

Gondolom utána a következő lépés az lenne hogy az önbíráskodo mozgalom tagjait ilyen munkásőrség jelleggel fel kell fegyverezni hogy a lakás foglalok ellen meg tudják védeni magukat
:mrgreen:

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » Tegnap, 12:30

Az kell hogy az ilyen novakelod fele behuzottnyaku fereg kisemberek fegyverhez jussanak :lol:
thereisonly1ronaldo

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » Tegnap, 12:05

h3x0r írta:
Realista24 írta:

Én megértettem. kiserik szerint sok helyen szar a közbiztonság, ezért szerinte – és a mi hazánk szerint is – erre nem az a megoldás, hogy akkor több pénzt kéne biztosítani a rendőröknek, hogy minél többen legyenek, éjszaka is járőrözzenek, esetleg térfigyelő kamerákat szereljenek fel, hanem bizonyos személyek (és valóban, Puzsér nem kiemelt közszereplő, most már mindenki tudja, viszont az országgyűlési képviselők, mint Toroczkai meg Novák Előd, igen) kaphassanak könnyítve fegyvert a mindennapokra, és kiserik is (mivel ő szokott vadászni), amivel (szerintük) megvédhetik a családjukat és ingóságaikat. Problem solved. Az meg, hogy a falu többi részében mi történik, az senkit sem érdekel.
Igen ezt irja, de ezek nem ertelmes ervek tovabbra sem.

Puzseron meg lovagolhat, ha mar en felhoztam, de boven van hozza hasonlo elmehaborodott, aki igy konnyen jutna fegyverhez, es meg Puzserbol is lehet kepviselo.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » Tegnap, 12:00

Realista24 írta:
kiserik írta:
Tudja a fenét. Most nincs időm idézgetni, de folyamatosan azt hajtjátok, hogy nem kell mindenkinek fegyver, meg nem kell, hogy Puzsér fegyverrel rohangáljon az utcán, közben meg arról lenne szó, hogy egy minimálisan enyhítsenek Európa egyik, ha nem A legszigorúbb fegyvertörvényén azok érdekében, akiknek már amúgy is van fegyverük és nem okoztak a társadalomnak semmilyen problémát, sőt egy részük kifejezetten a társadalmat szolgálja.

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » Tegnap, 11:43

kiserik írta: Természetesen balesetek mindig vannak, mindennel kapcsolatban. A lőfegyveresek azért kiemeltek, mert ritkák és bekerülnek a hírekbe. Egyébként én úgy tartom, hogy az ember főleg attól fél, amit nem ismer. És továbbra sem beszélt senki arról, hogy az utcán Rambonak öltözve akar valaki jampizni, menősködni.
A kiemelt resz kapcsan: ha most az AI-rol szolna a beszelgetes, ez egy teljesen jogos erv lenne, kb 3 eve elerheto midnenki szamara, nem tudjuk, hogy 10 ev mulva milyen szinten fog tartani a technologia, hany ember munkajat, megelheteset fogja elvenni, ertheto sokakban a felelem.

De a fegyverek? Mi az, hogy nem ismerjuk? 400 eve terjedt el Europaban, pontosan tudjuk, hogy olni lehet veluk, vagy legalabb komoly seruleseket okozni.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » Tegnap, 11:35

kiserik írta:
Realista24 írta:
Ezt vicces toled olvasni, amikor ket napja ugyanazt a semmit hajtogatod erdemi erv nelkul.

Mindenki tudja, hogy mirol beszelsz, de esszeru ervet meg nem tettel melle, ellenben a masik oldallal, amit legalabb öten kepviselnek, hogy miert lenne rossz, illetve miert nincs szukseg ra. Es itt visszakanyarodnek ide: attól, hogy Te valamit leírsz 1szer, 2szer, 5ször, még nem lesz automatikusan igaz.
Tudja a fenét. Most nincs időm idézgetni, de folyamatosan azt hajtjátok, hogy nem kell mindenkinek fegyver, meg nem kell, hogy Puzsér fegyverrel rohangáljon az utcán, közben meg arról lenne szó, hogy egy minimálisan enyhítsenek Európa egyik, ha nem A legszigorúbb fegyvertörvényén azok érdekében, akiknek már amúgy is van fegyverük és nem okoztak a társadalomnak semmilyen problémát, sőt egy részük kifejezetten a társadalmat szolgálja.
Azt, hogy erre miert van szukseg, azt nem tudom ertlemes ervvel alatamasztani. Az nem erv, hogy amugy is azzal dolgoznak egesz nap.
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » Tegnap, 11:33

Realista24 írta:
1 gondolat: attól, hogy Te valamit leírsz 1szer, 2szer, 5ször, még nem lesz automatikusan igaz.
Ezt vicces toled olvasni, amikor ket napja ugyanazt a semmit hajtogatod erdemi erv nelkul.

És továbbra sem beszélt senki arról, hogy az utcán Rambonak öltözve akar valaki jampizni, menősködni.
Mindenki tudja, hogy mirol beszelsz, de esszeru ervet meg nem tettel melle, ellenben a masik oldallal, amit legalabb öten kepviselnek, hogy miert lenne rossz, illetve miert nincs szukseg ra. Es itt visszakanyarodnek ide: attól, hogy Te valamit leírsz 1szer, 2szer, 5ször, még nem lesz automatikusan igaz.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » Tegnap, 10:45

1 gondolat: attól, hogy Te valamit leírsz 1szer, 2szer, 5ször, még nem lesz automatikusan igaz.

És továbbra sem beszélt senki arról, hogy az utcán Rambonak öltözve akar valaki jampizni, menősködni.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » Tegnap, 10:37

Realista24 írta:
És hogy miért van szüksége az embernek fegyverre? Több okból is lehet ilyen. Önvédelem (ebbe ugye beletartozik az otthon, vagyon, személy, stb), mert olyan helyen él és alapjaiban szar a rendszerünk és ez nem is fog nagyon változni az közel jövőben. Sport, mert bizony amióta fegyverek vannak az embereknek, azóta ezekkel sportolnak, gyakorolnak. Gyűjtögetés, mert az ember ilyen rohadt gyűjtögető lény, és van aki egyszerűen csak gyűjti a tárgyakat. Hobbi, mert akció filmeken nőtt fel, és szereti a fegyvereket, és szeretne sajátot, amit lőtéren használhat, de nem szeretne versenyző lenni. Általánosságban elmondható, hogy aki beleteszi a munkát, pénzt, időt, és megannyi idegőrlő dolgot abba, hogy fegyvert szerezzen, az baromira nem azért teszi, hogy azzal bűnt kövessen el.
Önvedelem...mar leirtam, leirom ujra, bullshit. Ha bemegy hozzad 5 roma kirabolni sem loheted le oket.

Sport...kimegy a loterre es ott lohet az ottani fegyverekkel, vagy a sportcelra tartott sajattal.

Gyujtogetes, most is lehet gyujteni a hatastalanitott fegyvereket. Aki gyujti, annak semmi szuksege eles lofegyverre.

Hobbi meg akciofilmen nott fel...itt Remyre gondolsz, az lenne meg csak szep, amikor amikor a sok önjelolt Rambo otthon fegyvereket akar tartani. Ez a legkomolyabb erved...aki akciofilmen nott fel :lol:
Mivel a beszélgetésünk további folytatását Te egy olyan statisztika meglétéhez kötötted, ami nem lézezik, ezért gondoltam végeztünk a témában.

1 gondolat: attól, hogy Te valamit leírsz 1szer, 2szer, 5ször, még nem lesz automatikusan igaz. Úgy tudom ez egyelőre csak Magyar Péter kiváltsága. Csak annyit mondok, hogy az önvédelem, jogos önvédelem témában nincs teljesen igazad.
berta333 írta:
kiserik írta: És hogy miért van szüksége az embernek fegyverre? Több okból is lehet ilyen. Önvédelem (ebbe ugye beletartozik az otthon, vagyon, személy, stb), mert olyan helyen él és alapjaiban szar a rendszerünk és ez nem is fog nagyon változni az közel jövőben. Sport, mert bizony amióta fegyverek vannak az embereknek, azóta ezekkel sportolnak, gyakorolnak. Gyűjtögetés, mert az ember ilyen rohadt gyűjtögető lény, és van aki egyszerűen csak gyűjti a tárgyakat. Hobbi, mert akció filmeken nőtt fel, és szereti a fegyvereket, és szeretne sajátot, amit lőtéren használhat, de nem szeretne versenyző lenni. Általánosságban elmondható, hogy aki beleteszi a munkát, pénzt, időt, és megannyi idegőrlő dolgot abba, hogy fegyvert szerezzen, az baromira nem azért teszi, hogy azzal bűnt kövessen el.
Hülye példa, de ugye Zámbó Jimmy is biztos önvédelemre tartotta. Aztán láthattuk a sorozatban, ami nekem kimondottan tetszett és el tudom képzelni, hogy így is történt, hogy zavarta a kakas és ittasan addig jampiskodott az asszony előtt, hogy megtörtént a baj. Tényleg hülye példa, de tökéletesen tükrözi, hogy bizonyos iq alatt mennyire veszélyes. Bizonyos iq fölött pedig belátjuk, hogy mennyire semmi szükség rá, inkább fél tőle az ember.
Természetesen balesetek mindig vannak, mindennel kapcsolatban. A lőfegyveresek azért kiemeltek, mert ritkák és bekerülnek a hírekbe. Egyébként én úgy tartom, hogy az ember főleg attól fél, amit nem ismer. És továbbra sem beszélt senki arról, hogy az utcán Rambonak öltözve akar valaki jampizni, menősködni.

berta333

HozzászólásSzerző: berta333 » Tegnap, 10:01

kiserik írta: És hogy miért van szüksége az embernek fegyverre? Több okból is lehet ilyen. Önvédelem (ebbe ugye beletartozik az otthon, vagyon, személy, stb), mert olyan helyen él és alapjaiban szar a rendszerünk és ez nem is fog nagyon változni az közel jövőben. Sport, mert bizony amióta fegyverek vannak az embereknek, azóta ezekkel sportolnak, gyakorolnak. Gyűjtögetés, mert az ember ilyen rohadt gyűjtögető lény, és van aki egyszerűen csak gyűjti a tárgyakat. Hobbi, mert akció filmeken nőtt fel, és szereti a fegyvereket, és szeretne sajátot, amit lőtéren használhat, de nem szeretne versenyző lenni. Általánosságban elmondható, hogy aki beleteszi a munkát, pénzt, időt, és megannyi idegőrlő dolgot abba, hogy fegyvert szerezzen, az baromira nem azért teszi, hogy azzal bűnt kövessen el.
Hülye példa, de ugye Zámbó Jimmy is biztos önvédelemre tartotta. Aztán láthattuk a sorozatban, ami nekem kimondottan tetszett és el tudom képzelni, hogy így is történt, hogy zavarta a kakas és ittasan addig jampiskodott az asszony előtt, hogy megtörtént a baj. Tényleg hülye példa, de tökéletesen tükrözi, hogy bizonyos iq alatt mennyire veszélyes. Bizonyos iq fölött pedig belátjuk, hogy mennyire semmi szükség rá, inkább fél tőle az ember.

miro.
Kedvenc játékosaid: Modric, Sergio Ramos, R9
Kedvenc csapatod: Real Madrid, RB Salzburg

HozzászólásSzerző: miro. » Tegnap, 9:37

És hogy miért van szüksége az embernek fegyverre? Több okból is lehet ilyen. Önvédelem (ebbe ugye beletartozik az otthon, vagyon, személy, stb), mert olyan helyen él és alapjaiban szar a rendszerünk és ez nem is fog nagyon változni az közel jövőben. Sport, mert bizony amióta fegyverek vannak az embereknek, azóta ezekkel sportolnak, gyakorolnak. Gyűjtögetés, mert az ember ilyen rohadt gyűjtögető lény, és van aki egyszerűen csak gyűjti a tárgyakat. Hobbi, mert akció filmeken nőtt fel, és szereti a fegyvereket, és szeretne sajátot, amit lőtéren használhat, de nem szeretne versenyző lenni. Általánosságban elmondható, hogy aki beleteszi a munkát, pénzt, időt, és megannyi idegőrlő dolgot abba, hogy fegyvert szerezzen, az baromira nem azért teszi, hogy azzal bűnt kövessen el.
Miert van szuksege egy embernek fegyverre,es vannak ilyen ervek,hogy gyujtogetes, meg mert akcio filmeken nott fel. :lol:
Aztan ha a gyoker iszik kettovel tobbet,es az asszonnyal szarban vannak,majd a fejehez tartja,az meg nem a fegyver hibaja,hanem az embere,nem?
Menjetek oda lovoldozni,ahol szabad,meg gyujtogessetek hangyakat. :lol:
Real Madrid

Roger Federer :goat:

Red Bull Salzburg
SERIENMEISTER 2013-2023

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » Tegnap, 9:15

zsuninnyo írta:
kiserik írta: Azt is leírtam, hogy például egy vadásznak, az erdőben, vadászat közben is jól jönne egy önvédelmi maroklőfegyver (azért így írom, mert így hívják) egy sebzett vaddal szemben a sűrűben, ahová puskával igen bajos a bejutás, mozgás.
Valahol vicces es ironikus, hogy nekimesz egy allatnak egy fegyverrel, de kell neked egy pisztoly is, mert puskaval balfasz vagy megolni, az meg vedi az eletet a susnyasban, es meg veletlenul megsebesulsz ha utanamesz balfaszsagodban. Ez egy erv a fegyvertartas konnyitese mellett. Raketavetot nem akarsz vinni vadaszni?
Nem, azt Toroczkai akar a programjuk szerint mikor gerilla módszerekkel megvédjük a városainkban a hazánkat :lol:

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » Tegnap, 9:10

kiserik írta: Azt is leírtam, hogy például egy vadásznak, az erdőben, vadászat közben is jól jönne egy önvédelmi maroklőfegyver (azért így írom, mert így hívják) egy sebzett vaddal szemben a sűrűben, ahová puskával igen bajos a bejutás, mozgás.
Valahol vicces es ironikus, hogy nekimesz egy allatnak egy fegyverrel, de kell neked egy pisztoly is, mert puskaval balfasz vagy megolni, az meg vedi az eletet a susnyasban, es meg veletlenul megsebesulsz ha utanamesz balfaszsagodban. Ez egy erv a fegyvertartas konnyitese mellett. Raketavetot nem akarsz vinni vadaszni?

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » Tegnap, 8:37

Önvedelem...mar leirtam, leirom ujra, bullshit. Ha bemegy hozzad 5 roma kirabolni sem loheted le oket.

Sport...kimegy a loterre es ott lohet az ottani fegyverekkel, vagy a sportcelra tartott sajattal.

Gyujtogetes, most is lehet gyujteni a hatastalanitott fegyvereket. Aki gyujti, annak semmi szuksege eles lofegyverre.

Hobbi meg akciofilmen nott fel...itt Remyre gondolsz, az lenne meg csak szep, amikor amikor a sok önjelolt Rambo otthon fegyvereket akar tartani. Ez a legkomolyabb erved...aki akciofilmen nott fel :lol:
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » Tegnap, 8:31

ram8nes írta:
kiserik írta:

Csak ezt a részt emeltem ki. Csak arra lennék kíváncsi, hogy szerinted ez a mondat akkor is igaz e, ha a kés helyére behelyettesítjük a pisztoly szót? Mert akkor szerintem nincs miről beszélni.
Én azért örültem volna, ha az elég hosszú írás többi pontjára is reagálsz, de akkor ezt úgy veszem, hogy azokkal szemben nem tudod a saját nézőpontod megvédeni és alátámasztani. :agree:

Nem írtam, mert már így is sokszor félrement a téma, de szívesen beszélgetek, ha van rá igény.

Az az egy mondat azért volt lényeges, mert tökéletesen leírod azt, amit én gondolok. NEM a fegyver fogja generálni a problémát, legyen az bármilyen fegyver, hanem az ember.

Leírtam nem egyszer, hogy ez a javaslat főként olyan embereknek tenne könnyítést, akik jelenleg is vagy tartanak, vagy hordanak fegyvert. Számomra érthetetlen, hogy mitől lennék én veszélyesebb a társadalomra attól, hogy van otthon egy pisztolyom is, mint most, hogy van otthon 5 puskám. Senki nem mondta, gondolta, hogy itt osztogatni kellene a fegyvert mindenkinek, mert az teljesen hülyeség. Azt is leírtam, hogy például egy vadásznak, az erdőben, vadászat közben is jól jönne egy önvédelmi maroklőfegyver (azért így írom, mert így hívják) egy sebzett vaddal szemben a sűrűben, ahová puskával igen bajos a bejutás, mozgás.

1-1 elszigetelt eset vs Andi: pont ezért hoztam fel a dolgot, mert nem 1-1 elszigetelt esetről van szó. Jelenleg Magyarországon (és ez így van a fejlett nyugaton is) sokkal rosszabb a közbiztonság, mint amit a hírekből, médiából megtud a jónép. Nem véletlenül van így irányítva a média, de ez egy másik téma.

Dán-magyar fegyvertörvény: részleteznéd ezt a "mostani magyarnál is szigorúbb a fegyvertörvény", ha megkérlek? Amit én tudok kb, hogy önvédelmi célból a magyar jogszabály papíron megengedőbb, de a gyakorlatban kb ugyan olyan lehetetlen megszerezni (erre szoktam azt írni, hogy szinte meg kell halnod, hogy bebizonyítsd, hogy veszélyben vagy, és lehetőleg többször, hogy azt is bizonyítsd, hogy nem egyszeri esetről van szó), viszont a vadász és sport fegyvereket Dániában könnyebb.

Amit észrevettem a vitában, hogy sokan mindig át akarnak esni a ló másik oldalára. Az, hogy valamint könnyítesz, az nem azt jelenti, hogy boldog-boldogtalan (meg a félkegyelmű Puzsér :lol: ) a hóna alatt fegyverrel fog rohangálni a Blahán és majd azzal fenyegeti meg a vénasszonyokat, mikor harcolni kell az akciós TV-ért. Egy könnyítés az is lehet, hogy könnyebb otthonvédelemre megszerezni egy önvédelmi eszközt. vagy, hogy sport célra ne kelljen aktívan versenyekre járni, elég legyen hobbi szinten (ahogy, ha jól tudom Dániában is csak lőtérre kell járni, de verseny kötelezettség nincs).

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » Tegnap, 8:15

Leigazolja nico williamst sztem :coffee:
thereisonly1ronaldo

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » Tegnap, 6:50

https://telex.hu/belfold/2025/08/12/orb ... evai-aniko

a nep kozul valo :lol: :lol:
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

ram8nes

HozzászólásSzerző: ram8nes » 2025. augusztus 12., kedd 23:30

kiserik írta:
ram8nes írta: ...Ezek a gyilkosságok nem úgy történnek, hogy meglátják a kést és akkor ingert kapnak ölni, hanem a gyilkossághoz keresnek eszközt és az van kéznél...
Csak ezt a részt emeltem ki. Csak arra lennék kíváncsi, hogy szerinted ez a mondat akkor is igaz e, ha a kés helyére behelyettesítjük a pisztoly szót? Mert akkor szerintem nincs miről beszélni.
Én azért örültem volna, ha az elég hosszú írás többi pontjára is reagálsz, de akkor ezt úgy veszem, hogy azokkal szemben nem tudod a saját nézőpontod megvédeni és alátámasztani. :agree:

A kés és a pisztoly nem helyettesítő termékek. Behelyettesíthetsz itt lángszórót, rakátavetőt, gránátot, tököm tudja mit, nyelvtanilag megállja a helyét. A szavakkal lehet zsonglőrködni és logikai alapja lesz az állításnak, ha kizárólag az egymás után pakolt betűket nézzük. Azonban a kés, mint tárgy, a mindennapjaink elengedhetetlen eszköze, a lőfegyverek pedig nagyon nem, úgyhogy nem gondolom, hogy valid az érvelésed.

Nyilván az lenne a legjobb, ha semmilyen eszközünk nem lenne, amivel embert tudunk ölni, és nem is tennénk, de amíg a késsel ételt készítek az alapvető fennmaradásomhoz, addig a fegyver pusztán megfélemlíteni és ölni jó. Tényleg nincs miről beszélni. :roll:

kiserik írta: Alapból nem a fegyver (legyen az lőfegyver, kés, kötél, fejsze, vagy bármi) öl, hanem az ember. És itt is pont arról van szó zömében, olyan emberekről, akik már ma is kapcsolatban állnak fegyverekkel, mégsem kattannak el. Rendőrökről, katonákról, vadászokról, sportlövőkről. Konkrétan az én esetemben arról, hogy lehet e a vadászpuskám mellett, amivel 3-400 méterről simán eltalálok egy embert, lehet e olyan pisztolyom, amivel max 15-20 méterre lehet pontos célzott lövést leadni?
A vadászpuskával vadat célzol szabályosan, gondolom a felelős erdő- és vadgazdálkodás érdekében. Mivel az alaphelyzet az, hogy úgy születtünk, hogy nincs fegyverünk, tehát azt kell indokolni, hogy legyen, ezért megfordítom a kérdést: Miért is van szükséged a vadászpuskád mellett olyanra, amivel csak közelre és tipikusan nem vadra lősz? :hmmm:
Miért van szüksége bárkinek ilyenre otthon egy normális országban?

Ha erre az a válasz, hogy nem normális a közbiztonság, akkor viszont azzal kéne valamit kezdeni, nem pedig (akárkinek is) még több pisztolyt elérhetővé tenni, nem? Vágom én, hogy a Mi hazánk és hasonló kaliberű pártok/társaságok/emberek rettentően élik az önbíráskodást, és hogy a saját eszközeikkel védjék meg magukat, de én akkor is inkább egy normálisan működő rendvédelmi szervre bíznám a dolgot.

Te mondod, hogy nem a fegyver öl, hanem az ember. Pontosan így van. Én pl. nem feltételezem rólad látatlanban, hogy visszaélnél vele, de szerintem (ál)naív, hiú ábránd az, hogy kizárólag azok jutnának több fegyverhez, vagy több lehetőséghez fegyvert hordani/használni, akik arra jogosultak és soha a büdös életben nem élnének vissza vele. A jelenlegi magyar társadalomról beszélünk, amit vagy látsz, hogy milyen szinten van, vagy nem. :roll:

Hozod itt a cseheket meg svájciakat példának... Annak ellenére, hogy szerintem alapból nem kéne léteznie fegyvereknek, értem én, hogy máshol működhet, egy szóval se mondtam, hogy nem. De ha már külfölddel példálózunk, akkor én például Dániában élek, ahol a mostani magyarnál is szigorúbb a fegyvertörvény, mégis jobb a közbiztonság; jobban ellenőrzöttek a közterek; erősebb és határozottabb a rendőri jelenlét, amikor szükség van rá; valamint a rendfenntartóknak van tekintélye stb. Tudom, hogy ég és föld a társadalmak állapota és helyzete, de pont, hogy egy magyar roncstársadalom esetében nem a még több fegyvert tartom megoldásnak, hanem inkább egy normálisan működő ország felé kéne elmozdulni.

Impostor
Kedvenc játékosaid: Figo, Ramos, Carvajal, Modric, Marcelo, Nacho
Kedvenc csapatod: RM

HozzászólásSzerző: Impostor » 2025. augusztus 12., kedd 21:02

Nem fegyver kell a népnek, hanem egy jól működő rendőrség, egy nem korrupt bíróság és mindezek felhatalmazása arra hogy intézkedhessenek...ne legyenek kiskapuk, orvosi igazolások amikkel mindent meg lehessen úszni, csak mert idegileg labilis a bűnelkövető stb stb...
Amúgy meg a fegyvertartás engedélyezése esetén pont azok szereznének először stukkert akiknek pont nem kellene...csak más nevére, címére stb, kijátszanák a rendszert...

Vissza: