A benzinkutasnal is lehetne toltopisztoly munkaidon kivul!Halfkey írta: Biztos én vagyok a hülye, de nem igazán értem miért lenne baj hogy a rendőrnél munkaidőben ott a fegyver, amúgy meg nem.

Politika
Re: Politika
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
- Kapcsolat:
Akkor neked sem tudta atadni az informaciot kiserik. Shame on you.Halfkey írta: Biztos én vagyok a hülye, de nem igazán értem miért lenne baj hogy a rendőrnél munkaidőben ott a fegyver, amúgy meg nem.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- hehetheoriginal
- Kedvenc játékosaid: elfenomeno
mert egy csomó a zavarosban halászik és be van szarva, hogy megtalálják privátbanHalfkey írta: Biztos én vagyok a hülye, de nem igazán értem miért lenne baj hogy a rendőrnél munkaidőben ott a fegyver, amúgy meg nem.

thereisonly1ronaldo
Biztos én vagyok a hülye, de nem igazán értem miért lenne baj hogy a rendőrnél munkaidőben ott a fegyver, amúgy meg nem.
-
Lehet naiv vagyok, de a mondanivalóm lényegét tekintve tökmindegy. Az egyszeri ellenzéki szavazó azért van jobban kiakadva Andikán, mert tőlük már a büdös életben nem veszed el a tízmilliós táskát, ahogy Ráheltől, Cecíliától, stb. sem. A férjeik által lenyúlt cégekről, egész iparágakról nem is beszélve.kiserik írta: Mindig meglep a naivitásod. A Fidesz alap tézise, hogy egy bizonyos réteget békén kell hagyni. Legyen az lopás, betörés, uzsora, drog, kurvák vagy erőszakos bűncselekmények, mert bizony ez a réteg adja ezen bűncselekmények nagy részét és ezen réteg egy nagyon biztos szavazóbázis.
Ezekhez képest fellépni az erőszakos bűncselekményekkel szemben már nem tűnik annyira nehéznek. Lehet ezért nem üti meg annyira az ingerküszöböt.
Ezek majdnem olyan jo ervek, mint a nyert eletevek a kotelezo biciklis bukosisak ellen.

- h3x0r
Szerintem atadtad az informaciot, meg is ertettuk azt, a kulonbseg annyi, hogy te szeretned, hogy sok ember konnyebben birtokolhasson valamilyen lofegyvert onvedelmi celra, mi meg azt gondoljuk (nyilvan nem mindenki), hogy erre semmi szukseg.kiserik írta: Nem igaz, hogy ennyire nem tudom átadni az információt.
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
En tudom, es ezert nem csinalok meset kore, ellenben vele.Tudod, van egy jogszabály és van annak gyakorlati alkalmazása. A jogszabály ezt mondja ki:
25. § (1) * E rendelet eltérő rendelkezése hiányában önvédelmi célra rövid lőfegyver és lőszer tartása annak engedélyezhető, aki bizonyítja, hogy élete, testi épsége – tűzfegyverrel elhárítható veszélyhelyzet fennállása miatt – fokozott védelmet igényel.
Innentől neked (vagy egy rendőrnek, katonának, bárkinek) a területileg illetékes rendőrkapitányságon dolgozó embert kell meggyőznöd arról, hogy mi tartozik ebbe bele. A gyakorlati tapasztalat pedig azt mondja, hogy erről szinte csak akkor tudod meggyőzni ezt a munkatársat, ha már történtek komoly problémák, van rá bizonyíték, hogy veszélyben lehetsz.
Es nyilvan, ha Zsuzsi bemegy, hogy az exferje meg akarja olni, akkor nem azonnal alairjak neki a kervenyt, hanem elkezdenek intezkedni. Nem is ertem mi ezzel a bajod.
A jellemzo pelda, amikor valaki fenyegetetten erzi magat, az altalaban a csaladon belul elkovetett eroszak aminek nagy resze puszta kezzel, illetve kessel elkovetett buncselekmennyel vegzodik, es/vagy szabalyosan/illegalisan tartott lofegyverrel.
Illetve azt is megkockzatatom, hogy a legalisan otthon tartott fegyverek szemmel jol lathato halalos aldozathoz kothetoek, eleg csak belegondolni, hogy hany ongyilkossagot kovettek el ilyenekkel. Az indok nelkuli kategoriaba tartozo katonak es rendorok elen jartak az ilyenben, es nem gatolta meg oket, hogy szolgalati fegyverrel kovessek el ezeket sajnalatos modon.
Ez es a cseh pelda is remek, mert nem is annyira regen volt, amikor egy csoka 10-20 embert ölt meg, hala a szabadgondolkodasu fegyvertartasnak, es elotte is volt pelda tobb tomeges gyilkossagra is. Szoval igy hirtelen 40-50 ember meg ma is elhetne...bar neked ez nem szamit halomra lovesnek, de ha pont a te csaladodat lövi agyon valaki, akkor mit mondanal?Olyan statisztikát pedig ne kérj, amit lehetetlen és értelmetlen megcsinálni, ezért nem is létezhet. Nekem elég statisztika, hogy a körülöttünk lévő országokban megengedőbb a törvény, működnek ezek a dolgok, mégsem lövik halomra egymást a népek.
Ezen az önvedelmen lovagolsz allandoan, de akkor azzal is tisztaban vagy legalabbis kell lenned, hogy az önvedelem merteke csak ugyanolyan merteku lehet, amilyen a tamadas merteke. Ergo lofegyver ide vagy oda, az esetek 99%-ban nem is hasznalhatnad. Viszont, ha boldog boldogtalannak elkezded biztositani a fegyvertartas lehetoseget, akkor konnyen oda lehet jutni, ahol Amerika van lakossag aranyosan.Nem véletlenül ezek azok az országok, ahol szinte esélytelen önvédelmi fegyvert szerezni.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tudod, van egy jogszabály és van annak gyakorlati alkalmazása. A jogszabály ezt mondja ki:Realista24 írta:Az a baj, hogy te nem erted az aktualis jogszabalyt. Mivel sehol nem irjak azt, amit te irtal, csak ferditesz.Nem igaz, hogy ennyire nem tudom átadni az információt.
Jelenleg olyan szigorú a rendszer, hogy gyakorlatilag csak akkor kaphat, ha már késő. Akkor válik indokolttá, ha már megtörtént a baj, addig nem indokolt. Ugye alapból jobb félni, mint megijedni.
Ez nem egyenlo azzal, hogy az egyén élete, testi épsége fokozott védelmet igényel, és ezt egy tűzfegyverrel elhárítható veszélyhelyzet indokolja.hogy közvetlen életveszélyben vagy (megszúrtak 3-szor, meghaltál, mert agyonvertek, kiemelt közszereplő vagy, akit halálosan megfenyegettek, védett tanú vagy, stb),
Es meg ugy is, aki ilyen helyzetben van, az forduljon az arra illetekes szervhez, hiszen azoknak megvan minden hataskore es eszkoze, hogy orvosolja a helyzetet.
Ha mutatsz statisztikat, hogy hany ember halt meg vagy lottek le vagy szurtak le csak azert, mert nem tudta magat megvedeni lofegyverrel, es/vagy hanyan vedtek meg magukat fegyverrel mert eletveszelyben voltak, akkor van ertelme tovabb diskuarlni errol.
25. § (1) * E rendelet eltérő rendelkezése hiányában önvédelmi célra rövid lőfegyver és lőszer tartása annak engedélyezhető, aki bizonyítja, hogy élete, testi épsége – tűzfegyverrel elhárítható veszélyhelyzet fennállása miatt – fokozott védelmet igényel.
Innentől neked (vagy egy rendőrnek, katonának, bárkinek) a területileg illetékes rendőrkapitányságon dolgozó embert kell meggyőznöd arról, hogy mi tartozik ebbe bele. A gyakorlati tapasztalat pedig azt mondja, hogy erről szinte csak akkor tudod meggyőzni ezt a munkatársat, ha már történtek komoly problémák, van rá bizonyíték, hogy veszélyben lehetsz.
Olyan statisztikát pedig ne kérj, amit lehetetlen és értelmetlen megcsinálni, ezért nem is létezhet. Nekem elég statisztika, hogy a körülöttünk lévő országokban megengedőbb a törvény, működnek ezek a dolgok, mégsem lövik halomra egymást a népek. Ott vannak a csehek. Szinte semmi nem kell ahhoz, hogy önvédelmi fegyvered legyen. Van is szép számmal a polgároknál, akik mégsem lődöznek össze vissza. Svájcot fel sem hozom, mert ők különlegesen jogkövető emberek, de ott szinte mindenkinek van fegyvere a katonaság miatt. Ebben a javaslatban (amiről elvileg vitázni kellene) pedig csak annyi szerepel, hogy aki a munkában használja, annak lehessen otthon is minden indok nélkül, ha akarja, illetve akinek eddig is van valamilyen, annak könnyebb legyen hozzájutni.
Van pár birka nép Európában, akikre bármit rá lehet erőltetni. Angolok, Franciák, Németek és mi is ide tartozunk. Nem véletlenül ezek azok az országok, ahol szinte esélytelen önvédelmi fegyvert szerezni.
Amibe még nem gondolnak bele sokan ilyen vitákban, hogy mennyire nehéz egy fegyvert rejtve viselni. Ezek inkább szólnak otthonvédelemről, mint az utcán jampizásról.
Csak ezt a részt emeltem ki. Csak arra lennék kíváncsi, hogy szerinted ez a mondat akkor is igaz e, ha a kés helyére behelyettesítjük a pisztoly szót? Mert akkor szerintem nincs miről beszélni.ram8nes írta: ...Ezek a gyilkosságok nem úgy történnek, hogy meglátják a kést és akkor ingert kapnak ölni, hanem a gyilkossághoz keresnek eszközt és az van kéznél...
Alapból nem a fegyver (legyen az lőfegyver, kés, kötél, fejsze, vagy bármi) öl, hanem az ember. És itt is pont arról van szó zömében, olyan emberekről, akik már ma is kapcsolatban állnak fegyverekkel, mégsem kattannak el. Rendőrökről, katonákról, vadászokról, sportlövőkről. Konkrétan az én esetemben arról, hogy lehet e a vadászpuskám mellett, amivel 3-400 méterről simán eltalálok egy embert, lehet e olyan pisztolyom, amivel max 15-20 méterre lehet pontos célzott lövést leadni?
Mindig meglep a naivitásod. A Fidesz alap tézise, hogy egy bizonyos réteget békén kell hagyni. Legyen az lopás, betörés, uzsora, drog, kurvák vagy erőszakos bűncselekmények, mert bizony ez a réteg adja ezen bűncselekmények nagy részét és ezen réteg egy nagyon biztos szavazóbázis.nuevo_ericco írta:A kettő között a különbség szerintem az, hogy Andi táskája a hatalom által legalizálva van, így jogi következményekre minimális az esély, míg az erőszakos bűncselekmények törvénybe ütköznek, így a sértett számíthat jogi igazságtételre.kiserik írta: Persze jelenleg fontosabb, hogy Andi milyen táskát hord, mint hogy milyen erőszakos bűncselekmények történtek az országban, mert bizony történnek szép számmal.
Az első ezért egy teljesen közvetlenül kapcsolódó, legitim politikai vita (ahogy írtam, a hatalom asszisztálásával történik, többek közt adófizetői pénzekből), míg az utóbbi nettó btk., max a hatalom folyamatos mulasztásai után válhat társadalmi vitává, pl. hogyan lehetne a jogi környezeten javítani. Mert a Fideszből sokat kinézek, de azt egyelőre még nem, hogy saját hatalmi érdekei miatt szemet hunyna az erőszakos bűncselekmények fölött.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!
-
A kettő között a különbség szerintem az, hogy Andi táskája a hatalom által legalizálva van, így jogi következményekre minimális az esély, míg az erőszakos bűncselekmények törvénybe ütköznek, így a sértett számíthat jogi igazságtételre.kiserik írta: Persze jelenleg fontosabb, hogy Andi milyen táskát hord, mint hogy milyen erőszakos bűncselekmények történtek az országban, mert bizony történnek szép számmal.
Az első ezért egy teljesen közvetlenül kapcsolódó, legitim politikai vita (ahogy írtam, a hatalom asszisztálásával történik, többek közt adófizetői pénzekből), míg az utóbbi nettó btk., max a hatalom folyamatos mulasztásai után válhat társadalmi vitává, pl. hogyan lehetne a jogi környezeten javítani. Mert a Fideszből sokat kinézek, de azt egyelőre még nem, hogy saját hatalmi érdekei miatt szemet hunyna az erőszakos bűncselekmények fölött.
valamelyik univerzumban:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---
edzo: xabi apo

----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---
edzo: xabi apo
-
Ja, mert a pisztoly ugyanolyan alaptartozéka egy konyhának, mint a kés. Vagy ha nem lehet fegyvere több embernek, akkor használjanak botot a dolgok felszelésére?kiserik írta: A késes párhuzam meg pont annyira demagógia, hogy a legtöbb erőszakos bűncselekményt pont késsel hajtják végre és elég könnyű késsel erőszakos bűncselekményt végrehajtani. Majdnem olyan könnyű beleszúrni valakibe egy kést, mint lelőni valakit pisztollyal.

Ha nagyon akarsz, akkor kb bármilyen egyszerű és hétköznapi tárgyat lehet találni, amivel meg lehet ölni valakit. Ezek a gyilkosságok nem úgy történnek, hogy meglátják a kést és akkor ingert kapnak ölni, hanem a gyilkossághoz keresnek eszközt és az van kéznél. Az a válaszod erre, hogy akkor legyen több pisztoly az országban?
Tényleg nem érted, hogy miért demagóg egy olyan másik tárgyat felhozni összehasonlításként egy lőfegyverrel, amivel ugyan tényleg sokan ölnek, de nélküle nem elképzelhető az életünk? A kés helyettesítésére nincs megoldás, a pisztolyéra van, úgyhogy az a válaszod, hog akkor pisztolyt is tarthassunk?
1-1 elszigetelt eset miatt kerüljön még több, távolról is használható és hatásosabb (tehát még talán ösztönző hatású) fegyver az országba? Hoztál egy példát a jelenlegi helyzetre, oké.kiserik írta: Hát igen. Annak a legutolsó kérdés, aki nem a saját bőrén érzi. Akit meg épp nemrég vernek agyon, annak lehet, hogy kicsit sürgetőbb. Mint Kunmadarason, amit linkeltem.
Miből gondolod, hogy ha még több fegyver lenne az országban, akkor bár mondjuk 1-1 ilyen eset nem történne meg, azonban nem lenne sokkal több, fegyverrel elkövetett balhé?
Először ezt kéne bebizonyítanod, nem az 1-1 példával jönni. Magyarországon a k.baszott kreszt nem képesek betartani az emberek, csak azért, hogy nekik egy hajszálnyival jobb legyen, és simán kockáztatják minden közlekedő életét csak azért, hogy két perccel hamarabb érjenek oda valahova. Erre a társadalomra ráengedni még több fegyvert valami eszméletlen felelőtlen dolog lenne.
Ez az andizás is milyen demagóg már.kiserik írta: Lövöldözés nincs, se erőszak annál több. Persze jelenleg fontosabb, hogy Andi milyen táskát hord, mint hogy milyen erőszakos bűncselekmények történtek az országban, mert bizony történnek szép számmal. Igaz, sokkal jobb, ha agyonvernek, megkéselnek, mint ha megvédhetnéd magad lőfegyverrel, mert a törvénytisztelő, jogkövető ember az mindig rosszat akar, és a bűnöző, a törvények felett álló meg mindig jót.

Ez az egész fegyver-téma nem jöhetne fel, ha rendesen, megfelelő létszámmal, kiképzéssel és felszereléssel működnének a rendfenntartó szervek; ha jobb lenne a közbiztonság; ha a leszakadó rétegeket nem mégjobban izolálná a kormány, hanem felzárkóztatná; ha nem a gyűlölködés lenne az alap magyar és magyar közt; az emberek nem egymáson áttapossva tudnának csak picit előrébb jutni az életükben stbstbstbstb. Végetlenségig lehetne sorolni.
Nem konkrétan andi táskájával van gond, hanem az egy kicsúcsosodása, és (azt hittem) mindenki által közérthető szimbóluma annak, ami ebben az országban folyik.
Ha nem látod, a párhuzamot az oligarchák féktelen gyarapodása, a feudalizmus kiépítése, a féktelen lopások stb., valamint a például rendfenntartó szervektől hiányzó pénzek, és a társadalom ideáig züllesztése között, akkor az egész beszélgetésünk parttalan.
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Az a baj, hogy te nem erted az aktualis jogszabalyt. Mivel sehol nem irjak azt, amit te irtal, csak ferditesz.Nem igaz, hogy ennyire nem tudom átadni az információt.
Jelenleg olyan szigorú a rendszer, hogy gyakorlatilag csak akkor kaphat, ha már késő. Akkor válik indokolttá, ha már megtörtént a baj, addig nem indokolt. Ugye alapból jobb félni, mint megijedni.
Ez nem egyenlo azzal, hogy az egyén élete, testi épsége fokozott védelmet igényel, és ezt egy tűzfegyverrel elhárítható veszélyhelyzet indokolja.hogy közvetlen életveszélyben vagy (megszúrtak 3-szor, meghaltál, mert agyonvertek, kiemelt közszereplő vagy, akit halálosan megfenyegettek, védett tanú vagy, stb),
Es meg ugy is, aki ilyen helyzetben van, az forduljon az arra illetekes szervhez, hiszen azoknak megvan minden hataskore es eszkoze, hogy orvosolja a helyzetet.
Ha mutatsz statisztikat, hogy hany ember halt meg vagy lottek le vagy szurtak le csak azert, mert nem tudta magat megvedeni lofegyverrel, es/vagy hanyan vedtek meg magukat fegyverrel mert eletveszelyben voltak, akkor van ertelme tovabb diskuarlni errol.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Melyik europai orszagban lonek eles loszerrel a tuntetok koze? Gondolom arrol van szo nem altalanos esetekrol a hetkoznapokban.kiserik írta:cart írta: Esetek 99%-at meg lehet oldani a taser plusz gumibot kettőssel ahogy az angol rendőröknek is sikerül, a maradék 1%-ban ugyan úgy nem megy semmire vele ha van nála egy pisztoly 10 lőszerrel, max elveszik tőle.
Hogyne lehetne. Ezért röhög az angol rendőrökön a fél világ, amikor agyba főbe verik őket![]()
Mondjuk a mi hazank egybol lelone mindenkit aki atjon a hataron illegalisan azzal tisztaban vagyok, nem veletlenul eroltetik ezt a fegyver dolgot.
Egyetértek.Marky írta: Pont ebbe a vegletekig polarizalt, frusztralt tarsadalomba kell megkonnyiteni a fegyverviselest. Meg sem lep, hogy a Mi Hazank bohockodik ezzel is, biztos jol esett volna egy ket spartai szeretonek, ha bedurranthat a tomegbe.
Nagyon keves indok van arra, hogy valaki fegyvert hordjon magaval. A modern tarsadalmakban nem veletlen hoztunk letre allami szervezeteket - rendorseg, katonasag -, akik megfelelo jogi keretek kozott alkalmazhatnak eroszakot. Atlag allampolgarnak az allamba vetett bizalma eleg kell legyen, hogy a testi epseget ne feltse. Ha ez serul, akkor ott az allam mukodeset kell felulvizsgalni, nem lofegyvert adni minel tobb ember kezebe.
A 90-es evekben volt egy eleg eros bemutatoja annak, milyen lenne, ha mondjuk csak siman a Tesco fegyverosztalyarol lehetne vasarolgatni....
Az állami vezetők jelenleg is kiemelt védelmet kapnak a hivatásos szervektől a jogrend szerint.
Ha jól emlékszem, hírek, cikkek alapján voltak már példák magánúton is ilyesfajta biztosításra, valamint pl. honvédelmi járművek saját célú használatára is.
Mégis mi indokolná hogy ezeken felül még saját maroklőfegyvert is használhassanak?
A rendőrös példa amit a kollega írt részemről rendben, de az egy jóval szűkebb kedvezményezetti kör mint amiről jelenleg szó van.
Az önvédelmi fegyverből ne csináljunk önkényvédelmi fegyvert, a jelenlegi politikai és társadalmi környezet alkalmatlan erre az ötletre.
Nem igaz, hogy ennyire nem tudom átadni az információt.Realista24 írta:Tehat, ha indokolt akkor kap, ha meg nem, akkor minek? Miert akarna?2 út van jelenleg önvédelmi maroklőfegyver szerzésére: vagy bebizonyítod, hogy közvetlen életveszélyben vagy (megszúrtak 3-szor, meghaltál, mert agyonvertek, kiemelt közszereplő vagy, akit halálosan megfenyegettek, védett tanú vagy, stb), vagy ismered a rendőrfőkapitányt, esetleg a fideszes nagykutyát. Az, hogy a második eset létezik, még nem mondhatjuk azt, hogy az egy lehetőség, mert egyszerű korrupcióról van szó. Egy hivatásosnak is marad az első verzió, ami röhejes, legyen az szó rendőrről, katonáról, TEK-esről, vagy bárkiről. Arra jó, hogy egész nap hordja a munkában, de arra nem, hogy ezt civilben is megtegye, ha akarja.
Miért akarna? Mert mondjuk az a munkája, hogy arccal, névvel, fegyverrel bűnözőket kapjon el és esetleg meg szeretné magát és a családját védeni azoktól akiket ezzel esetleg feldühített. Vagy egyszerűen csak vonzódik a fegyverekhez, ezért is lett a fegyveres erők tagja, és szeretne egyet otthonra, ha már az állam kiképezte a használatára és minden nap ott lóg rajta munkában a szolgálati.
Ismerek olyan rendőrt, akinek egy vascsőhöz kellett folyamodnia, mert épp az idős édesanyjánál volt látogatóban, mikor 6 ""jófiú"" úgy gondolta, hogy meglátogatja a nénit egy kis holmiért. Majdnem agyonverték mindkettejüket, mikor meglátta és felkapta a vascsövet, amivel felül tudott rajtuk kerekedni. Ha lett volna nála önvédelmi maroklőfegyver, akkor valószínűleg elég lett volna egyet a levegőbe lőni és nincs kórház, meg a többi kár. Jobban meg tudta volna védeni magát és a saját édesanyját.
Bakker egyszerűen nem tudom megérteni, hogy mi a baj abban, hogy ha valakinek az a munkája, hogy egy fegyverrel mászkáljon össze vissza és ezzel a fegyverrel szolgálja a hazája polgárait, akkor hogy lehet ágálni az ellen, hogy civilben is lehessen már nála anélkül, hogy előzetesen még nem gyújtották rá a házát, vagy nem rángatták ki egy autóból.
cart írta: Esetek 99%-at meg lehet oldani a taser plusz gumibot kettőssel ahogy az angol rendőröknek is sikerül, a maradék 1%-ban ugyan úgy nem megy semmire vele ha van nála egy pisztoly 10 lőszerrel, max elveszik tőle.
Hogyne lehetne. Ezért röhög az angol rendőrökön a fél világ, amikor agyba főbe verik őket

Lövöldözés nincs, se erőszak annál több. Persze jelenleg fontosabb, hogy Andi milyen táskát hord, mint hogy milyen erőszakos bűncselekmények történtek az országban, mert bizony történnek szép számmal. Igaz, sokkal jobb, ha agyonvernek, megkéselnek, mint ha megvédhetnéd magad lőfegyverrel, mert a törvénytisztelő, jogkövető ember az mindig rosszat akar, és a bűnöző, a törvények felett álló meg mindig jót.ram8nes írta:Tökéletes, akkor maradjon is minden így. Nincs lövöldözés, nem úgy néz ki a közélet, ahová annyira szükséges lenne fegyver, minden okénak hangzik.kiserik írta: Jelenleg kb 250.000 éles lőfegyver van legálisan magánkézben az országban még sincs mindennap lövöldözés.![]()
A fegyvermániás idiótákra meg szarok magasról, válasszanak olyan hobbit, amivel nem ilyen könnyű és aránytalan más ember fenyegetése, vagy az életének kioltása.
Az ilyen késes párhuzamok meg a demagógia csúcsa. Röhejes és szóra se érdemes.
Azért a Mi hazánk ismét bemutatja magát. Jelenleg az országban ez a legeslegutolsó kérdések között van, de azért csak sikerült megint bedobni valami gumicsontot, amiről talán inkább beszélnek az emberek, mint az ország és a kormányzás helyzetéről.![]()
A késes párhuzam meg pont annyira demagógia, hogy a legtöbb erőszakos bűncselekményt pont késsel hajtják végre és elég könnyű késsel erőszakos bűncselekményt végrehajtani. Majdnem olyan könnyű beleszúrni valakibe egy kést, mint lelőni valakit pisztollyal.
Hát igen. Annak a legutolsó kérdés, aki nem a saját bőrén érzi. Akit meg épp nemrég vernek agyon, annak lehet, hogy kicsit sürgetőbb. Mint Kunmadarason, amit linkeltem.
Ismét egy olyan hozzászólás, aminek semmi köze a mostani vitához. Ez a ló nagyon másik oldala.Marky írta: Pont ebbe a vegletekig polarizalt, frusztralt tarsadalomba kell megkonnyiteni a fegyverviselest. Meg sem lep, hogy a Mi Hazank bohockodik ezzel is, biztos jol esett volna egy ket spartai szeretonek, ha bedurranthat a tomegbe.
Nagyon keves indok van arra, hogy valaki fegyvert hordjon magaval. A modern tarsadalmakban nem veletlen hoztunk letre allami szervezeteket - rendorseg, katonasag -, akik megfelelo jogi keretek kozott alkalmazhatnak eroszakot. Atlag allampolgarnak az allamba vetett bizalma eleg kell legyen, hogy a testi epseget ne feltse. Ha ez serul, akkor ott az allam mukodeset kell felulvizsgalni, nem lofegyvert adni minel tobb ember kezebe.
A 90-es evekben volt egy eleg eros bemutatoja annak, milyen lenne, ha mondjuk csak siman a Tesco fegyverosztalyarol lehetne vasarolgatni....
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!
-
- Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
- Kedvenc csapatod: csakamadrid.
Pont ebbe a vegletekig polarizalt, frusztralt tarsadalomba kell megkonnyiteni a fegyverviselest. Meg sem lep, hogy a Mi Hazank bohockodik ezzel is, biztos jol esett volna egy ket spartai szeretonek, ha bedurranthat a tomegbe.
-
Tökéletes, akkor maradjon is minden így. Nincs lövöldözés, nem úgy néz ki a közélet, ahová annyira szükséges lenne fegyver, minden okénak hangzik.kiserik írta: Jelenleg kb 250.000 éles lőfegyver van legálisan magánkézben az országban még sincs mindennap lövöldözés.

A fegyvermániás idiótákra meg szarok magasról, válasszanak olyan hobbit, amivel nem ilyen könnyű és aránytalan más ember fenyegetése, vagy az életének kioltása.
Az ilyen késes párhuzamok meg a demagógia csúcsa. Röhejes és szóra se érdemes.
Azért a Mi hazánk ismét bemutatja magát. Jelenleg az országban ez a legeslegutolsó kérdések között van, de azért csak sikerült megint bedobni valami gumicsontot, amiről talán inkább beszélnek az emberek, mint az ország és a kormányzás helyzetéről.

Esetek 99%-at meg lehet oldani a taser plusz gumibot kettőssel ahogy az angol rendőröknek is sikerül, a maradék 1%-ban ugyan úgy nem megy semmire vele ha van nála egy pisztoly 10 lőszerrel, max elveszik tőle.
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Tehat, ha indokolt akkor kap, ha meg nem, akkor minek? Miert akarna?2 út van jelenleg önvédelmi maroklőfegyver szerzésére: vagy bebizonyítod, hogy közvetlen életveszélyben vagy (megszúrtak 3-szor, meghaltál, mert agyonvertek, kiemelt közszereplő vagy, akit halálosan megfenyegettek, védett tanú vagy, stb), vagy ismered a rendőrfőkapitányt, esetleg a fideszes nagykutyát. Az, hogy a második eset létezik, még nem mondhatjuk azt, hogy az egy lehetőség, mert egyszerű korrupcióról van szó. Egy hivatásosnak is marad az első verzió, ami röhejes, legyen az szó rendőrről, katonáról, TEK-esről, vagy bárkiről. Arra jó, hogy egész nap hordja a munkában, de arra nem, hogy ezt civilben is megtegye, ha akarja.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema