Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

Re: Politika

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. augusztus 12., kedd 8:19

swfan írta:
tibi18 írta: Ha a Tisza nem erre gondol, akkor ne így hívja.
Mondjuk ha én MP lennék és a Tisza jogászcsapata kitalálta, hogyan lehet jogszerűen elszámoltatni, én biztos nem teregetném ki a módszert - van még a Fidesznek bőven ideje jogi kiskapukat bezárni, ha vannak még nyitva
Es az vajon okos volt, hogy tudatja a Fidesszel, hogy ilyenre keszulnek es szerintuk van ra megoldasuk (es tegyuk fel van(, akkor idot es lehetoseget adva Vityaeknak, hogy a jogaszaik atnezzek, hogy mibe tudnak kapaszkodni es azt meg a hatrelevo idoben modositani, eltuntetni, akarmit is csinalni?

Ezert irtam, hogy szerintem ez mindenhogyan kapufa, es a vegen hatalmas ongol is lehet.

Plusz ehhez az is kell, hogy a Tisza teljes partja feddhetetlen legyen 20 evre visszamenoleg kormanyra kerules eseten.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. augusztus 12., kedd 7:38

tibi18 írta: Ha a Tisza nem erre gondol, akkor ne így hívja.
Mondjuk ha én MP lennék és a Tisza jogászcsapata kitalálta, hogyan lehet jogszerűen elszámoltatni, én biztos nem teregetném ki a módszert - van még a Fidesznek bőven ideje jogi kiskapukat bezárni, ha vannak még nyitva

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. augusztus 12., kedd 7:11

Sosem tudhatod mit hoz a jövő…de ennek ellenére az adott pillanatban leírt (akar) jovore (is) vonatkozó allaspontod az egy és igaz, és aki másképpen gondolja az hülye.

Majd ha mégsem úgy alakul, akkor jön a szokásos frázis.
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. augusztus 12., kedd 6:57

Ráléptem a tyukszemedre
? :hmmm:

Miben nem vagyok kovetkezetes? Ezek szerint nem értetted, amit irtam. A regi politikai elitrol irtam (hiszen anno nem tudhattam, nem tudhatta senki, hogy mit hoz a jovo), most remélhetőleg ezek ki lesznek söpörve, es uj narrativa, normalis kommunikacio es értelmi színvonal veszi at az iranyt.

Nyilvan nem fogod elismerni, hogy hulyeseg volt es teljesen felesleges ilyen indulatbol valaszolgatni, plane mikor vki normalisan akarna kommunikalni veled, de biztos mar mikor meglatod a nevem felmegy a vernyomasod. Mas meg minuszozik, akarmi is a hsz.
Meg ez a kifogas, hogy mit irtam masokra maskor teljesen mas temaban, akkor most nem lehet mar mas temat erinteni? :lol: Akkor most jol visszaadod meg megmutatod, meg csak véletlenül se lehessen adott temarol normalisan vitazni :lol: De nem is vitazni bazmeg :lol: , hat szimplan feltettem egy kerdest, varva valami erdemi valaszt, mert nem ismer az ember minden informaciot. Aztan nézd meg mit csinaltal, mi lett az eredmenye :lol:
thereisonly1ronaldo

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. augusztus 12., kedd 6:19

Mit csináltam? :lol: Ráléptem a tyukszemedre, nagyjabol ez történt.

Nem fogom óvodás szinten magyarázni neked az egyertelmut, mert nincs értelme, hiszen saját magaddal szemben sem vagy következetes.

Az meg külön szánalmas hogy megint a szemelyskedessel jössz miután legutóbb is éppen lebalfaszoztal (remelem jól idézem) itt mindenkit aki mínuszt nyomott valamire. :lol:
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. augusztus 12., kedd 6:04

Realista24 írta:
hehetheoriginal írta:
ha képben voltál az elmúlt 1 évben, akkor pont ezt a narratívát írja épp át mp. remélhetőleg.
továbbra is várnám, hogy miben és mit hazudott.
Remek politikus lennel. Egyre jobban hasonlítasz rájuk.
Ugyes szemelyeskedes ismet :lol:
Igazi fasza ember vagy, olvasd vissza mit sikerult produkalni, sima normalis kerdesekre :lol:

Lofegyver tema: mi ez a megkülönböztetés es kivetelezes?
En is akarok akkor, meg mindenkinek lehessen. Vagy senkinek se. Konnyitsenek vagy mindenkinek a fegyvertartason / hordozáson, vagy senkinek se. Ez megint teljes hulyeseg a mihazanktol. Mikor igy is emberileg, erkolcsileg vallalhatatlan egy csomo kozszereplo, majd meg tobb istenkomplexust es hatalmat , konkretan erot akarsz a kezukbe adni....
thereisonly1ronaldo

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. augusztus 12., kedd 5:09

hehetheoriginal írta:
Realista24 írta:

A régi szép idők amikor meg egyetértettel velem :mrgreen: de már a te agyad is at van mosva.
ha képben voltál az elmúlt 1 évben, akkor pont ezt a narratívát írja épp át mp. remélhetőleg.
Remek politikus lennel. Egyre jobban hasonlítasz rájuk.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Rabiosa

HozzászólásSzerző: Rabiosa » 2025. augusztus 12., kedd 0:12

Pláne hogy jópár politikai kinevezett embert is érintene, garantáltan világbotrány lenne belőle ha csak egyszer valamelyik süketnéma rosszul reagál egy ellenzéki újságíró provokációjára például.

Egyböl elő is vennék ezt a javaslatot hogy milyen fasza ötlet volt.

A vérnyuggerek mondjuk beizgulnának egy ilyen ügyre az tuti, nekik imponálna ha pofánlőnek valami libsit mert meg mert szólalni.

Szemkilövető Ferenc pedig felsír a távolban.

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2025. augusztus 11., hétfő 23:44

kiserik írta:
gutihaz14 írta:

hu micsoda otlet :lol: :lol:
Esetleg van értelmes ellenvetésed is a témában, vagy csak a röhögés megy?

Egyrészt én kifejezettem díjaznám, teljesen függetlenül a Mi hazánktól. Másrészt meg ismét egy remek példa ez a cím a sajtó működésére. Az igazság pici apró morzsáját, ha tartalmazza, de legalább a felszínes olvasóban, akinek a cím elolvasása is épp elég információt és kihívást jelent, azonnal a kívánt hatást tudja elérni.
Oke, a cim lehet kicsit clickbait, de beleolvasva:
"d) a kiemelt közszereplők számára önvédelmi célú lőfegyvertartás szabályainak könnyítése."

A kiemelt közszereplő fontos közfeladatot lát el, vagy a megelőző egy éven belül fontos közfeladatot látott el.

Ilyen személyek a következők:
- államfő, kormányfő, miniszter, miniszterhelyettes, államtitkár
- országgyűlési képviselő vagy hasonló jogalkotó szerv tagja, nemzetiségi szószóló
- politikai párt irányító szervének vagy vezető testületének tagja és tisztségviselője
- a legfelsőbb bíróság, az alkotmánybíróság és olyan magas rangú bírói testület tagja, amelynek a döntései ellen fellebbezésnek helye nincs, az Alkotmánybíróság, az ítélőtábla, a Kúria tagja
- a számvevőszék és a központi bank igazgatósági tagja, az Állami Számvevőszék elnöke és alelnöke, a Monetáris Tanács tagja, a Pénzügyi Stabilitási Tanács tagja
- nagykövet, ügyvivő, fegyveres erők magas rangú tisztviselője, rendvédelmi feladatokat ellátó szerv központi szervének vezetője és annak helyettese, a Honvéd Vezérkar főnöke és annak helyettesei
- többségi állami tulajdonú vállalat igazgatási, irányító vagy felügyelő testületének tagja, többségi állami tulajdonú vállalkozás ügyvezetője, irányítási vagy felügyeleti jogkörrel rendelkező vezető testületének tagja
- nemzetközi szervezet vezetője, vezetőhelyettese, vezető testületének tagja vagy ezzel egyenértékű feladatot ellátó személy

Miert dijaznad azt, hogy peldaul az allamtitkarok es bizonyos birok gumilovedekes fegyvert hordhassanak? Engem tenyleg erdekel, hogy szerinted ezt mi indokolja.

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. augusztus 11., hétfő 23:27

Teljesen elhanyagolható azoknak az eseteknek a száma, ahol egy közszereplőnek fegyvert kéne/kellett volna alkalmaznia Magyarországon.

De szólj ha nem így van.

Egész fegyveresdit egy butaságnak tartom, nem kell ezt semmivel se könnyíteni.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. augusztus 11., hétfő 22:35

Esetleg van értelmes ellenvetésed is a témában, vagy csak a röhögés megy?

Egyrészt én kifejezettem díjaznám, teljesen függetlenül a Mi hazánktól. Másrészt meg ismét egy remek példa ez a cím a sajtó működésére. Az igazság pici apró morzsáját, ha tartalmazza, de legalább a felszínes olvasóban, akinek a cím elolvasása is épp elég információt és kihívást jelent, azonnal a kívánt hatást tudja elérni.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2025. augusztus 11., hétfő 22:23

https://telex.hu/belfold/2025/08/11/ees ... niszterium

:lol: :lol: megmagyarazzak ezt is
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

tibi18
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Benzema, Varane, Modric, Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: tibi18 » 2025. augusztus 11., hétfő 22:07

hehetheoriginal írta:
Realista24 írta:

A régi szép idők amikor meg egyetértettel velem :mrgreen: de már a te agyad is at van mosva.
Abban, hogy azt mondta, hogy 20 évre visszamenőleg vagyonosodási vizsgálatot fognak kezdeményezni.

Jelenleg, bár egyébként a jogszabály nem tiltja a jövedelemadó vizsgálatot, csak akkor folytatnak, ilyen az általa is említett piaci megnevezés szerinti vagyonosodási vizsgálatot, ha folyamatban lévő büntetőeljárás keretein belül rendelik el. Minden más esetben nem vizsgálnak semmit. Az adótörvényeink ide vonatkozó passzusai alapján - amit egyébként nem most alkottak meg ilyenné, mivel már 2011-ben is így szóltak - adómegállapítást, tehát mondjuk eltitkolt vagyunk után be nem vallott, meg nem fizetett adót, csak és kizárólag 5 évig visszamenőleg lehet tenni.
Amennyiben jövő ilyenkor meghozzák a jogszabály- módosítást, hogy az adómegállapítást 20 év elévülési időn belül meg lehet tenni, akkor az azt fogja jelenteni, hogy 2046-ban is vizsgálhatják 2026-ban megszerzett, de be nem vallott jövedelemmel kapcsolatos dolgokat. Azt viszont nem tudják megtenni, hogy 2026-ban megvizsgálják, hogy 2006 óta mi történt. Mert senkinek nem kell igazolnia semmit abból az időszakból, csupán 2021. január 1-től.

Ha a Tisza nem erre gondol, akkor ne így hívja.

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2025. augusztus 11., hétfő 21:53

hu micsoda otlet :lol: :lol:
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. augusztus 11., hétfő 21:44

Realista24 írta:
ha az en szemelyes politikai allasomrol beszelunk, akkor teljesen hidegen hagy hosszu eve - meg a fityesz elott is mar - az egesz, mivel mind sopredek, mind hazudik, mind gerinctelen, mind megelhetesi gyenge ember, az ilyenek nekem ne mondjak meg, hogy eljek, hogy vedekezzek egy virus ellen, hova mehetek es mit csinalhatok, stb, egyszeruen kevesek hozza, nem varok egyiktol se semmit, es ez nem is fog valtozni.
thereisonly1ronaldo

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. augusztus 11., hétfő 21:17

Önvédelmi célból lőfegyvert adna a közszereplők kezébe a Mi Hazánk

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. augusztus 11., hétfő 20:30

ha az en szemelyes politikai allasomrol beszelunk, akkor teljesen hidegen hagy hosszu eve - meg a fityesz elott is mar - az egesz, mivel mind sopredek, mind hazudik, mind gerinctelen, mind megelhetesi gyenge ember, az ilyenek nekem ne mondjak meg, hogy eljek, hogy vedekezzek egy virus ellen, hova mehetek es mit csinalhatok, stb, egyszeruen kevesek hozza, nem varok egyiktol se semmit, es ez nem is fog valtozni.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2025. augusztus 11., hétfő 19:49

Realista24 írta:
hehetheoriginal írta: tehát default bűnös, vagy default ártatlan valaki, amíg az ellenkezője be nincs bizonyítva?
Orbán Viktor ártatlan?
Minden nap lebukik, hogy hazudik. Hogy lenne artatlan? :D Ne menjek messzire a hatvanpusztai cucc legutobb.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. augusztus 11., hétfő 19:47

hehetheoriginal írta: tehát default bűnös, vagy default ártatlan valaki, amíg az ellenkezője be nincs bizonyítva?
Orbán Viktor ártatlan?
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. augusztus 11., hétfő 19:34

tehát default bűnös, vagy default ártatlan valaki, amíg az ellenkezője be nincs bizonyítva?
thereisonly1ronaldo

Vissza: