Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

kodo

Re: Politika

HozzászólásSzerző: kodo » 2025. augusztus 11., hétfő 9:37

Annyira kellemetlen sokadjára is ez a sztori, kíváncsi lennék az egyszeri fideszes ezt hogyan acceptalja fejben.

sebydani
Kedvenc játékosaid: Raúl, Zidane, Modric, Bellingham
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Eagles

HozzászólásSzerző: sebydani » 2025. augusztus 9., szombat 23:05

gutihaz14 írta: https://444.hu/2025/08/09/az-egeszsegug ... -eeszt-vel?

:lol: kezd akkora bohoc lenni a takacs peter mint a kosa szokott :lol:
agyhalottak
Egyértelműen ő az új alja a társaságnak. Szóra sem érdemes.
"A Barcelona történelme, amely az elmúlt 10 évből áll, soha nem lesz egyenlő a Real Madridéval.”- Álvaro Arbeloa

Rabiosa

HozzászólásSzerző: Rabiosa » 2025. augusztus 9., szombat 21:59

Dopmen Lacinak volt valaha haja???

Túl fiatal vagyok, én azt hittem ez a tajparaszt így született kopaszon.

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2025. augusztus 9., szombat 21:55

https://444.hu/2025/08/09/az-egeszsegug ... -eeszt-vel?

:lol: kezd akkora bohoc lenni a takacs peter mint a kosa szokott :lol:
agyhalottak
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

istimester
rex madridistae
Kedvenc játékosaid: Iván Helguera, Raúl
Kedvenc csapatod: DAC

HozzászólásSzerző: istimester » 2025. augusztus 8., péntek 10:17

Küldeném mindenkinek aki szerereti a 90-es éveket :mrgreen:

halamadrid
Kedvenc játékosaid: C. Ronaldo, Modrić, Asensio, Ramos, Casemiro, Marcelo, Håland, Fede
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: halamadrid » 2025. augusztus 8., péntek 10:10

Vox Populi részletesen leírja, hogy miért baromság:
https://www.facebook.com/share/p/175gRpgfBc/

Mintha azt akarnák elhitetni az emberekkel, hogy az EP óta nem erősödött a Tisza. Már az akkori városi eredmények alapján is ki lehetne következtetni, hogy ki mennyit kapott volna akkor egy-egy választókerületben, amely számoknál jelenleg kevesebbet, vagy alig többet mér az Index megbízója.
A 106 jelölt hiányával is nagyon szeretnek érvelni. Közben a legnagyobb listás eredménytől való eltérések 3%-ot tesznek ki egy igazán jó/rossz jelölt esetében.
Ceballos: “When I saw all those players — Karim, Carvajal, Modric… — playing cards just a few hours before the game I thought ‘wow, well, there’s calmness anyway’. I couldn’t even sleep.”
:salute:

Dupla D
Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal

HozzászólásSzerző: Dupla D » 2025. augusztus 7., csütörtök 11:01

https://index.hu/belfold/2025/08/07/ko ... mi-hazank/

Közben az Index folyamatosan próbálja alátámasztani, hogy Viktor miért mondta, hogy 80 helyen megnyernék most a választás. Ma kihozták a kalocsai választókörzetet, amiben a Tiszát 31%-ra mérték.
3 éve az a Magóné kapott ennyit, akinek konkrétan nulla a népszerűsége ebben a választókerületben. Nem véletlenül kapott ki nagyon csúnyán tavaly a polgármester-választáson, ahol a Fideszes jelölt ellen indultak 6-an és még így se sikerült nyernie a fidesznek. Értelemszerűen a kerülethez más városok és falvak is tartoznak, de ez egy teljes irreális állás, amit most az Index lehozott. Már csak azért is, mert tavaly az EP választáson a Tisza 30%-ot kapott, ahogy a Fidesz is a városban. Mérhetetlen gyűlöletet sikerült a városban Fontéknak összehozni önmaguk ellen pár lépéssel a Főszélesegyház körül (15 év tart az építkezés és ásatás, és két éve odaadták az egyháznak ingyen az egész teret egy nagy hotellel együtt).
Ráadásul nem is sikerült az Indexnek megnevezni, hogy melyik kutatóintézetnek az felmérése ez. Szépen próbálják befolyásolni a közhangulatot.
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2025. augusztus 7., csütörtök 9:30

https://telex.hu/kulfold/2025/08/07/jd- ... int-emeles?

ilyen van?

https://telex.hu/zacc/2025/08/07/nemeth ... var-korhaz?

alhir kutatas nemeth nyalonc balazstol
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2025. augusztus 7., csütörtök 9:27

Ha jól tudom a fizetett politikai hirdetések lesznek tiltva. Politikai tartalmat gyártani továbbra is lehet, és azért is lehet valószínűleg fizetni, hogy az algoritmust feltekerjék.
Azt jól tudod hogy a hirdetés lesz tiltva, a posztolás (nyilván) nem.

Viszont az algoritmus feltekerése = fizetett hirdetés, szóval az is be lesz. Amikor egy Fb hirdetést indítasz, ott döntesz a célok és a módok között, a posztolt tartalom megboostolása az egyik hirdetési opció. Szóval én 99,9999999% biztos vagyok benne hogy ez is kukázva lesz.

Az hogy mennyire (nem) sikeres a dolog az nyilván probléma nekik, de egyébként erre a HK/DPK ötletek a Fidesztől pont jó felkészülés lennének. Nemtudom hogy tudtak-e valamit előre vagy véletlen időzítés lett (fogalmam sincs mióta megy a FB-EU tárgyalás), de alapvetően jó próbálkozás.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. augusztus 6., szerda 13:18

Csak a szokásos geciskedés közpénzből

Jó tükörbe nézést kívánok minden fideszesnek.
kiserik írta:
Gonzi írta:

Mekkora szerencse hogy minden evben feltoltik az eves gazdalkodasukat, szoval nem mendemondakbol kell tajekozodni.

https://444.hu/2025/05/29/a-magyar-jeti ... a-2024-ben
Nekem az a hihetetlen, hogy az előfizetési havi 2-3.000 Ft-okból meg pár pólóból 700.000.000 Ft-nál több jön össze évente.
Miért elképzelhetetlen kb. 20 000 előfizető?
Ez nem a kormányoldal, ahol adópénz nélkül teljes pusztulat van.
Inkább az a bicskanyitogató, hogy ott nincsenek rászorulva előfizetőkre. A közösből hazudnak reggel, délben, este. Nem itt-ott egy cikkben, hanem az összesben.

Gonzi
Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Xabi Alonso

HozzászólásSzerző: Gonzi » 2025. augusztus 6., szerda 13:03

kiserik írta:
Gonzi írta:

Mekkora szerencse hogy minden evben feltoltik az eves gazdalkodasukat, szoval nem mendemondakbol kell tajekozodni.

Nekem az a hihetetlen, hogy az előfizetési havi 2-3.000 Ft-okból meg pár pólóból 700.000.000 Ft-nál több jön össze évente.
Ebben benne vannak az egyszeri tamogatasok is. De valoban jo lenne latni az aranyokat az elofizetok-tamogatok kozott.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. augusztus 6., szerda 12:47

Gonzi írta:
realfan írta:

a 444 fő bevételi forrása a Demokrata Párthoz kötődő különböző szervezetektől van, Nefelejcs Gergőtől kezdve azonnalin keresztül (meg a fideszes média, csak gondolom ez itt nem mérvadó....)sokan megírták, elmondták, dokumentumokkal alátámasztva, sajtó berkekben is tényként kezelik, ezért is írtam korábban, hogy a demorkaták pénzelik őket....de szerintem, ha megnézzük a cikkeiket, akkor is elég hamar kiderül ,hogy kit is tolnak és ki ellen vannak a legjobban, Trump-fidesz ellen és demokraták-azéppenaktuálisellenzékimessiás mellett....

Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

Gonzi

HozzászólásSzerző: Gonzi » 2025. augusztus 6., szerda 12:16

realfan írta:
Gonzi írta:

i know, de nem gondolom, hogy a legtöbb embernek mondanak ezek a nevek bármit is (nekem a legtöbb nem), ezért kellenek az általad "mendemondáknak" nevezett utánajárások, amit amúgy újságírói munkának hívnak, jobb helyeken :)
Nalam az ujsagiras nem itt kezdodik, ezt google keresesnek hivjak, nagyjabol 5 perc rakeresni ezekre. Ugyanitt a mendemondakkal - amit te is terjesztesz - az a baj hogy pontatlanok, a "legfobb bevetel", mint kiderult, 12,82%.

realfan
Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Raúl, Casillas, S.Taylor, Given, Krul, O.Bernard, Di Canio,Candreva
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Newcastle United,SS Lazio

HozzászólásSzerző: realfan » 2025. augusztus 6., szerda 12:12

Gonzi írta:
realfan írta:

a 444 fő bevételi forrása a Demokrata Párthoz kötődő különböző szervezetektől van, Nefelejcs Gergőtől kezdve azonnalin keresztül (meg a fideszes média, csak gondolom ez itt nem mérvadó....)sokan megírták, elmondták, dokumentumokkal alátámasztva, sajtó berkekben is tényként kezelik, ezért is írtam korábban, hogy a demorkaták pénzelik őket....de szerintem, ha megnézzük a cikkeiket, akkor is elég hamar kiderül ,hogy kit is tolnak és ki ellen vannak a legjobban, Trump-fidesz ellen és demokraták-azéppenaktuálisellenzékimessiás mellett....

i know, de nem gondolom, hogy a legtöbb embernek mondanak ezek a nevek bármit is (nekem a legtöbb nem), ezért kellenek az általad "mendemondáknak" nevezett utánajárások, amit amúgy újságírói munkának hívnak, jobb helyeken :)

Gonzi

HozzászólásSzerző: Gonzi » 2025. augusztus 6., szerda 12:09

realfan írta:
kiserik írta: Tudom, hogy megafon, meg hazugság, de ha csak egy pici igazság van benne, akkor az adhat némi kiinduló pontot a 444-hez: https://youtu.be/JcT6IQQjcCs?si=lwsUo0baLBbEiQ3N

Ha jól tudom a fizetett politikai hirdetések lesznek tiltva. Politikai tartalmat gyártani továbbra is lehet, és azért is lehet valószínűleg fizetni, hogy az algoritmust feltekerjék.

Teljesen egyetértek, hogy egyik kutya másik eb. Én azt remélem, hogy valahogy sikerül elkerülni az újabb 2/3-ot, legyen az bárki 2/3-a. Akkor talán van remény.

soadroli
Kedvenc csapatod: a másik

HozzászólásSzerző: soadroli » 2025. augusztus 6., szerda 11:47

patrióta, bohárdani...jézus gyerele :fpalm:
Kép

Gonzi

HozzászólásSzerző: Gonzi » 2025. augusztus 6., szerda 11:46

Anthony írta: Érdemes elolvasni a 444 Facebook oldalán a kommenteket is, elég sokan felróják nekik hogy semmi konkrétum, nincsenek forrásmegjelölések a cikkben, nagyon gáz az egész.
1 milliárd forint megspórolása nem elég annak bizonyítására, hogy valamit jól csinálnak?
Én ügyvédként dolgozom a hegyvidéki önkormányzatnak. Tudomásom szerint egyedül én - egy kollégaval közös szerződés alapján. A cikkben az az állítás olvasható, jogi tanácsadásért többszörösét fizet most az önkormányzat, mint korábban. Namost nem tanácsadásra szerződtünk (feladataink 90%a okiratszerkesztés és peres képviselet), és a megbízási díj a szerződésben alacsonyabb volt, mint az elődé. Pedig ezt a cikk szerzője megtudhatta volna, ha újságírótól elvárható módon kikéri a szerződéseket, nyilvános adat a mostani is és a korábbi is. Egyébként a saját tapasztalatom szerint a cikkben nevezettek kidolgozzák a belüket. A forrásokat ezzel szemben nem nevezi meg az újság, pedig vannak köztük nyilván képviselők is, az, hogy ők mit mondanak, mégsem lehet erkölcsileg tartható forrásvédelem.
Megmondta, hiába tarják fel az önkormányzati mutyikat, azt a végén nekik most és nem az akkori elkövetőknek kéne megfizetni, így nincs értelme... Ha lesz törvényi háttér és az ilyenekért is vagyonelkobzás korábbé képviselőktől, biztos neki fognak látni a felülvizsgálatoknak
Ameddig mindenhol a Fidesz van hatalmon sok sikert a korrupció ellen küzdeni. Ezek az ügyek mind e lennének szépen simítva a bíróságon. Amit lehet megteszik, most sokkal olcsóbban veszik meg ugyanazokat a szolgáltatásokat mert rendesen vannak kiírva a közbeszerzések.
Érdemes Kovács Gergőt követni a Facebookon is, értelmes és jó fej csávó, szerintem nagyon népszerű a kerületben, egy emberközeli polgi.

A 444 meg ki tudja milyen indíttatásból írta ezt a cikket...

Az érthető, hogy a Tisza nem akar haverkodni a régi ellenzékkel, de azért egy Hadházi vagy a Kutyapárt ha bejutna a parlamentbe akkor lehetne velük közösen kormányozni, illetve ha nem is kötnek szövetséget de biztos vagyok benne, hogy megszavaznák azokat a törvénymódosításokat amik a NER eltörlésre szükségesek.
Egyébként sem ártana plusz egy párt, mert láthatjuk, hogy ezek a 2/3-ok veszélyesek, nem tudhatjuk hogy MP nem száll el úgy a hatalomtól, mint Orbánék.
Egy percig nem akarom a cikket vedeni, en KG szanalmas helyzetkezelest emeltem ki. Modja lett volna valaszolni minden teteles hazugsagra (ha az) az ujsagironak, akar interjut is kezdemenyezhetett volna, helyette fb-n szerencsetlenkedik es martirokodik.

Es meg mindig tartom, ha a cikkben problema az hogy semmi konkretum nincs, az ilyen cafolat ugyanaz a szint

"Majd rátér arra, hiszen ő ezt biztos tudja, hogy a lakosok, a civilek nagyobb eredményeket várnának el korrupció feltárás területén, mert semmi sem halad.

Ez se igaz, egyrészt volt egy csomó eredmény, másrészt nekem egy ember se mondott ilyesmit, pedig ha valakinek, nekem csak mondanák."

“Olyan kutyapárthoz kötődő embereket vett fel jól fizető pozíciókba, akik munkája komoly feszültségforrás a hivatalban és az önkormányzatban.”

Tényleg nehéz az ilyen konkrétumok nélküli mondatokra reagálni.
Van pár ember, aki valóban idekerült és kutyapártozott korábban is, szám szerint nekem most 5 ugrik be, ha a cégeket is beleszámolom, ők mind hasznos munkát végeznek, olyan fizetésért, ami a hasonló pozícióknál hasonló a hivatalban.
Hogy ez milyen feszültségforrást jelenthet, azt csak az újságíró tudhatja, bár úgy tűnik, leginkább ő sem.

Tulajdonkeppen az egesz fb poszt annyi hogy odairja egyesevel hogy nem igaz. Van par ember, asszem 5, hasonlo fizetes. Ez konkret valasz?

Ugyanitt megjegyzem, szerintem is jot tenne a parlament osszetetelenek ha bejutnanak, szoval nem utalatbol irom, de tudjuk mar erzelmi torzitas nelkul kezelni ezeket az ugyeket, KG borzalmasan kezeli a sajtot, es meglatszik rajta az fajta hubrisz ami ennyi ev utan sajnos mindenkibol elojon. El sem tudja kepzelni hogy esetleg a hivatalaban es onkormanyzatban dolgozo embereknek vannak fenntartasai vele. Mert azt gondolja hogy o arrol ugyis tudna.

realfan
Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Raúl, Casillas, S.Taylor, Given, Krul, O.Bernard, Di Canio,Candreva
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Newcastle United,SS Lazio

HozzászólásSzerző: realfan » 2025. augusztus 6., szerda 11:38

kiserik írta: Tudom, hogy megafon, meg hazugság, de ha csak egy pici igazság van benne, akkor az adhat némi kiinduló pontot a 444-hez: https://youtu.be/JcT6IQQjcCs?si=lwsUo0baLBbEiQ3N
Realista24 írta: Nem egyre jobban csokkennie kene a politikai tartalomnak a kozossegi oldalakon?
Hat baszki, 10bol 8 poszt valami szaros politikai bejegyzes meg video.

Orban es Magyar egymast muljak alul ezekkel a videokkal az en szememben. Az egyikkel Dopeman (meg ki tudja meg ki) keszit interjut, a masik meg azt hiszi meno ezzel a lekezelo stilussal, amit nyomat es propagal folyamatosan.

Bar nyilvan mind a ket fajta viselkedesnek megvannak a kovetoi es ellenzoi, de szamomra mind a ketto a nekem kellemetlen kategoria.

En nem tudom mi lesz itt a kormanyvaltas utan, de egyre lejjebb a szint minden teren.

Teljesen egyetértek, hogy egyik kutya másik eb. Én azt remélem, hogy valahogy sikerül elkerülni az újabb 2/3-ot, legyen az bárki 2/3-a. Akkor talán van remény.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. augusztus 6., szerda 11:35

h3x0r írta:
Realista24 írta: Nem egyre jobban csokkennie kene a politikai tartalomnak a kozossegi oldalakon?
Nekem egyfeszt bikinis meg tancolo nok jonnek fel, legalabbis instan, egyszeruen felhaborito mit muvel az algoritmus :mrgreen:

Amugy viccen kivul te kell erte tegyel, hogy vallalhato legyen a falad, mar ha erdekel es szoktad olvasni. Ha latsz egy politikai tartalmat fb-on, a poszt jobb felso sarkaban X , Content preferences -> Political content -> Show more-rol at kell allitani Default-ra -> Save. Ha melle 4-5 politikust vagy politikai tartalomgyartot letiltassz (X -> Snooze for 30 days), szinte egyaltalan nem fogsz talalkozni politikaval kapcsolatos posztokkal.

Ha utana rakattintasz 2-3 focis vagy Forma 1-es posztra (meg csak like-olni se kell), hetekig szinte csak azokat fogod kapni. Durva milyen szinten bezar egy buborekba az algoritmus.
Csinaltam ezt, de idovel ujra visszajonnek. Inkabb torlom a verbe az egeszet lehet.
Instat nem porgetem, x-en meg focis hirek felett trump meg a netribancok veszik at a hatalmat folyamat. De ott legalabb nem latok magyar politikai tartalmat.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. augusztus 6., szerda 11:32

Tudom, hogy megafon, meg hazugság, de ha csak egy pici igazság van benne, akkor az adhat némi kiinduló pontot a 444-hez: https://youtu.be/JcT6IQQjcCs?si=lwsUo0baLBbEiQ3N

Orban es Magyar egymast muljak alul ezekkel a videokkal az en szememben. Az egyikkel Dopeman (meg ki tudja meg ki) keszit interjut, a masik meg azt hiszi meno ezzel a lekezelo stilussal, amit nyomat es propagal folyamatosan.

Bar nyilvan mind a ket fajta viselkedesnek megvannak a kovetoi es ellenzoi, de szamomra mind a ketto a nekem kellemetlen kategoria.

En nem tudom mi lesz itt a kormanyvaltas utan, de egyre lejjebb a szint minden teren.

Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

Vissza: