Kutyapártos részre nem reagálnék, érdektelen.Halfkey írta: Mint MKKP szavazó nagyon érdekelne az ügy a sajtó szemszögéből, mert az érintett képviselők posztjait olvastam, és az alapján nem tudok igazságot tenni az oldalak között. Ha beigazolódik valami, nagyot csalódok.
Viszont abban már most csalódtam, hogy a 444 ehhez a témához azt a hírközlési stílust alkalmazta hogy "Kovács Gergely egy geci, fizess elő és megtudod miért". Így a legtöbb emberhez pont annyi jut el, hogy "Kovács Gergely egy geci".
Viszont ez a 444 (egyébként lehetne bárki más is) fizetős felületen teszi elérhetővé a (adjuk meg a bizalmat) lényégi kritikáját érdekes jelenség. Ameddig a nyomtatott sajtó volt az újságírási mainstream addig nem merült fel, hogy csak a címlap 1-2 sorát tudom elolvasni ingyen és így akár át is verhetnek a cikkben.
Korábban én is falnak mentem, hogy a legjelentősebb írások mind csak fizetős verzióban érhetők el. Aztán rá kell jönni, hogy csak az üzleti modell alkalmazkodott a korábbi előfizetéses gyakorlathoz, immár az online térben, mint platformon. Ott vagyunk mint 2004-ben csak kevesebb újságot dobunk a kukába.
Függetlenül attól, hogy egyéni preferencia szerint melyik hírnél érezzük azt, hogy itt most a valóság torzítva van mert az ingyenes rész nem a cikket összegzi csak egy provokatív felütést mutat be, ez egy valid üzleti gyakorlat. A fodrász sem fogja ingyen levágni a hajadat és a tv-t sem fogod ingyen nézni (nem még a királyiért is fizetsz).
Régebben a nemzet meg szabadság sem volt ingyenes, a címlapon pedig csak valami szenzációhajhász negyed mondat szerepelt. Ennél a gyakorlatnál a mostani tisztességesebb. Csak mert a beetetés évtizedében ingyen volt minden ez interneten, nem fog ez így maradni és még csak logikus sem lenne.