"A Dopeman név onnan jött, hogy a gengszterrap alapkövének, az NWA nevezetű csapatnak volt egy ilyen száma, és tiszteletből vettem föl. Később ideológiát is gyártottam hozzá, mivel a Dopeman az utcai szlengben kábítószer-árust jelent, így én a zenémet jellemeztem kábítószerként, amit ha meghallgat a kedves hallgató, egyből rá is szokik, és utána jön hozzám újabb kis adagokért."hehetheoriginal írta:Vmi olyasmi, hogy a zeneje olyan, mint a drog es o azt terjeszti.Halfkey írta:
Mire gondolsz? Mármint oké, elméletben egy zeneszámról nevezte el magát, de az a zeneszám valóban egy drogdílerről szól![]()
Nem pedig, hogy konkrétan drogdiler. Vmi regi interju remlik, ahol o maga mondta. En ertem, hogy a pottyondi félék jol meg akarjak mondani a vilagnak, de ennyire azert ne tegye nevetsegesse magat.
Rakerestem a szamra, megneztem a szoveget: van benne egy dopeman nevu karakter, aki drogarus, 14 karatos arany nyaklanccal, uzival, fasza autoval, tele csajokkal, akiket amugy rendszeresen ver, foleg ha nem azt teszik, amit o mond, aki kihasznalja a fuggoket, barmit megtesz, hogy a drog uzlete mukodjon. Tehat Pityingernek megtetszett ez a faszagyerek karakter (aki amugy a szamban negativ karakterkent van feltuntetve, de ez most mindegy is), szoval megtetszett neki, felvette, majd amikor valoszinuleg valaki szamon kerte vagy beszolt neki, hogy mi ez a nev, akkor megideologizalta, hogy o csak a zenet terjeszti. Es ezt o abban a 2006-os interjuban be is ismeri, hogy kesobb talalta ki hozza a magyarazatot.