OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2025. július 29., kedd 7:23

hehetheoriginal írta: Hellosziahello

2009es VW golf 6 plushoz keresnék olyan android autos apple carplayes displayt, fejegyseget, ami tudja a 360 fokos kamerat is (es vagy lenne a csomagban defaultbol a 4db kamera hozza, vagy legalabb említve lenne, hogy milyen 360as kamerak kompatibilisek vele). Amiket fejegysegeket talaltam, az általában mind csak a hatramenet kamerat tudjak.

Köszi puszika, akinek tud ilyet :sziv: :-* :agree:
Erisin ES6735VN vagy ES8891.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. július 28., hétfő 21:50

Hellosziahello

2009es VW golf 6 plushoz keresnék olyan android autos apple carplayes displayt, fejegyseget, ami tudja a 360 fokos kamerat is (es vagy lenne a csomagban defaultbol a 4db kamera hozza, vagy legalabb említve lenne, hogy milyen 360as kamerak kompatibilisek vele). Amiket fejegysegeket talaltam, az általában mind csak a hatramenet kamerat tudjak.

Köszi puszika, akinek tud ilyet :sziv: :-* :agree:
thereisonly1ronaldo

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2025. július 28., hétfő 21:40

Ja a bank berakja valamibe ami 10%-ot hoz abból neked ad 7-et azért akarja azt eladni :D

Nika91127

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2025. július 28., hétfő 21:24

_Bushido_ írta:
Halfkey írta: Magyar állampapír: minden adó alól mentesül ha magyar állampolgár vagy. Ha államkincstárnál veszed (ott vedd) akkor egyéb költség sincs, bank számolhat fel díjakat.

Banki kötvények, számlás megtakarítások, részvényalapok: SZJA (15%) és szochó (13%).

Egyedi részvények és ETF-ek árfolyamnyeresége: csak SZJA (15%), szochó nincs.

Részvények és tőzsdén nem jegyzett cégek osztaléka: SZJA (15%) és egy bizonyos korlátig szochó (13%). Tipikusan ha teljes munkaidőben dolgozol fizetsz annyi szochót, hogy ez is csak SZJA lesz.

Ha TBSZ-en veszed és végig (5 év) tartod: minden adómentes

Ha TBSZ-en veszed de feltöröd: SZJA (15%) és szochó (13%). Bármi volt rajta, akár magyar állampapír vagy részvény, akkor is fizetsz mindenre mind a kettőt.

Minden százalék a profitodra értendő, ha buktál akkor teljesen mindegy, nem fizetsz semmit. A tranzakciók egymással szemben állíthatóak, vagyis ha valamin nyersz 1 milliót egy másik dolgon buksz 1 milliót akkor nem kell adózni. Magadnak kell bevallani ezeket adóbevallásnál, ami egy külön macera, ha elrontod utólag jól megbaszhatnak.

Egyetlen kivétel a "csak a profitból adózol szabály" alól a kripto (szintén 15% SZJA), ahol ha nem tudod igazolni hol mikor és mennyiért vetted (nem mindig egyszerű, főleg ha hard wallet), akkor az egészre rábasszák a 15%-ot, mintha az éterből termett volna.
Az Erstés csaj az Erste kötvény felé irányítana. Ami ugye 2 év lekötés és 6,9%ot ad évente. Ebből mind a kettő lejön? Szja 15% és szochó 13% is?

Ez előbbi elvileg fix 6,9 % a két év időtartamra. Míg állampapír eléggé hullámozhat. Havernak épp 3-4% körül van az, amibe ők tették vírus alatt, otpnél, pedig akkoriban 10% felett is volt.

Mindenképp békén kell hagyni a lekötést, különben bukta van, ez érthető. Ezért csak annyit szabad betenni, amit 2v3 évig tudsz nélkülözni. Jelenleg egy ingatlanalapban van.
Erste LTP?

_Bushido_
Kedvenc játékosaid: CR,Lebron
Kedvenc csapatod: Real Madrid, LA Lakers
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: _Bushido_ » 2025. július 28., hétfő 21:21

Halfkey írta: Magyar állampapír: minden adó alól mentesül ha magyar állampolgár vagy. Ha államkincstárnál veszed (ott vedd) akkor egyéb költség sincs, bank számolhat fel díjakat.

Banki kötvények, számlás megtakarítások, részvényalapok: SZJA (15%) és szochó (13%).

Részvények és tőzsdén nem jegyzett cégek osztaléka: SZJA (15%) és egy bizonyos korlátig szochó (13%). Tipikusan ha teljes munkaidőben dolgozol fizetsz annyi szochót, hogy ez is csak SZJA lesz.

Ha TBSZ-en veszed de feltöröd: SZJA (15%) és szochó (13%). Bármi volt rajta, akár magyar állampapír vagy részvény, akkor is fizetsz mindenre mind a kettőt.

Minden százalék a profitodra értendő, ha buktál akkor teljesen mindegy, nem fizetsz semmit. A tranzakciók egymással szemben állíthatóak, vagyis ha valamin nyersz 1 milliót egy másik dolgon buksz 1 milliót akkor nem kell adózni. Magadnak kell bevallani ezeket adóbevallásnál, ami egy külön macera, ha elrontod utólag jól megbaszhatnak.

Egyetlen kivétel a "csak a profitból adózol szabály" alól a kripto (szintén 15% SZJA), ahol ha nem tudod igazolni hol mikor és mennyiért vetted (nem mindig egyszerű, főleg ha hard wallet), akkor az egészre rábasszák a 15%-ot, mintha az éterből termett volna.
Az Erstés csaj az Erste kötvény felé irányítana. Ami ugye 2 év lekötés és 6,9%ot ad évente. Ebből mind a kettő lejön? Szja 15% és szochó 13% is?

Ez előbbi elvileg fix 6,9 % a két év időtartamra. Míg állampapír eléggé hullámozhat. Havernak épp 3-4% körül van az, amibe ők tették vírus alatt, otpnél, pedig akkoriban 10% felett is volt.

Mindenképp békén kell hagyni a lekötést, különben bukta van, ez érthető. Ezért csak annyit szabad betenni, amit 2v3 évig tudsz nélkülözni. Jelenleg egy ingatlanalapban van.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2025. július 28., hétfő 14:51

Magyar állampapír: minden adó alól mentesül ha magyar állampolgár vagy. Ha államkincstárnál veszed (ott vedd) akkor egyéb költség sincs, bank számolhat fel díjakat.

Nika91127

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2025. július 28., hétfő 13:27

_Bushido_ írta: Banki ügyekben jártas(abb) egyén van itt esetleg?

Erste bank.

A betett pénz alapból 4-4,5%ot kamatozik jelenleg. De ha jól tudom van már kamatadó, így a végösszegből lejön 14 (??) %.

Van egy másik, 2 év fix lekötés, ott 6,9% van egy évre. Vagy a magyar állampapír (ami 3 év lekötés), ahol 6,5%, állítólag kamatmentes. Ez utóbbival van tapasztalata valakinek? Valóban kamatmentes? Nem mind1, hogy a semmiből bukunk egyből 14%ot, vagy sem. Ez utóbbi kettő jobban hangzik. Nem is az összes, de a pénz egy részét áttennénk.
Állampapír nem adóköteles, az összes többi igen (szocho). Kivéve ha TBSZ számlára rakod és 5 évig ott van

_Bushido_
Kedvenc játékosaid: CR,Lebron
Kedvenc csapatod: Real Madrid, LA Lakers
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: _Bushido_ » 2025. július 28., hétfő 13:02

Banki ügyekben jártas(abb) egyén van itt esetleg?

Erste bank.

A betett pénz alapból 4-4,5%ot kamatozik jelenleg. De ha jól tudom van már kamatadó, így a végösszegből lejön 14 (??) %.

Van egy másik, 2 év fix lekötés, ott 6,9% van egy évre. Vagy a magyar állampapír (ami 3 év lekötés), ahol 6,5%, állítólag kamatmentes. Ez utóbbival van tapasztalata valakinek? Valóban kamatmentes? Nem mind1, hogy a semmiből bukunk egyből 14%ot, vagy sem. Ez utóbbi kettő jobban hangzik. Nem is az összes, de a pénz egy részét áttennénk.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. július 26., szombat 13:02

rikko írta:
hehetheoriginal írta:
Nem csak sietosbe voltam :kalapos:

Aztan csak gyorsan atfutottam, eloszor azt hittem a fiarol van szo, ott meg azert egybol nem lepek szajba :lol:
43 évesen nehéz lenne 30+os gyereket produkálni :lol:
Vannak olyan nepcsoportok, ahol semmi se lehetetlen :kalapos:
thereisonly1ronaldo

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2025. július 26., szombat 12:57

cart írta: És amúgy próbálta tisztázni hogy mi történt? Lehet kórházba került a csaj vagy ilyesmi. Elég nevetséges egyből a rendőrségre rohanni. Valószínű komoly mentális problémái vannak a haverodnak, inkább azon kéne dolgoznia.
Szerintem is inkabb annak kene a lelki okain gondolkozni, hogy hogy kerul valaki olyan ketsegbeesett allapotba, hogy ilyen invesztaciokat intezzen egy relative idegen nobe. Ez szerintem nem jo indulat, nem jofejseg, hanem egy gyenge, nem optimalis hozzaallas a dolgokhoz.

R. Carlos
Kedvenc játékosaid: Daniel Carvajal, Xabi Alonso, Roberto Carlos
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: R. Carlos » 2025. július 26., szombat 12:37

rikko írta: Sziaszok !

Nem tudom, hogy volt már téma a ghostolás. Viszont lenne pár kérdésem.
Szóval ma reggel csörög a telóm, haver zokogva hív, hogy a lány akivel már egy ideje flörtöl siman eltunt. 1200 km-t utazott szegeny kölyök. Valami tanács, hogy jogi úton fényt derítsenek az elkövetore ?
Rohadt egy vilagban elünk…
Tudom, ezert kell szemelyesen randizni..
Van egyaltalan erre valami megoldas ?
Én rendőr vagyok. Bűnügyi területen dolgozom. Ismét felfedem magam igen, úgy mint kb. 1,5 éve. Azon kívül, hogy erkölcsileg elítélendő, amit az állítólagos lány tett, jogi úton kb. semmi esélye. Lehet toleránsak voltak a kollégák és hitet akartak belé önteni egy picit, hogy foglalkoztak vele és egy bejelentési jegyzőkönyvet vettek fel, de gyakorlatilag semmi esély sincs arra, hogy valaha is ez a "nő" ezért valami szankciót kapjon.

Sajnos az állítólagos szerelem ígérete a mai világban sok mindenkit beforgat. Tudom nem vigasz, de örüljön annak, hogy nem járt úgy mint azok az egyedül élő naiv idős emberek, akik az amcsi katonás legendával buktak többszázezer forintot.

Kívánom, hogy a haverod minél hamarabb felépüljön és kijöjjön a gödörből, majd megtalálja a a valós, igaz szerelmet! :-)
"When everyone thinks we are dead and buried we go and win the Champions League. This is what Real Madrid is all about." - Alvaro Arbeloa

rikko
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry
Kedvenc csapatod: Barca, Wisla Krakow

HozzászólásSzerző: rikko » 2025. július 26., szombat 12:11

hehetheoriginal írta:
realmadrid95 írta:

Milyen finoman fogalmaztal, megenyhult a szived hetvegere? :kalapos:

Aztan csak gyorsan atfutottam, eloszor azt hittem a fiarol van szo, ott meg azert egybol nem lepek szajba :lol:
43 évesen nehéz lenne 30+os gyereket produkálni :lol:

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. július 26., szombat 12:00

realmadrid95 írta:
hehetheoriginal írta: Leirtak alapjan ez hol rendorsegi ugy?
Semmi torvenybeutkozo nem tortent.
Mar elnezest...

thereisonly1ronaldo

realmadrid95
Kedvenc játékosaid: Guti, Xabi, Pepe, Marcelo, Güler, Asencio

HozzászólásSzerző: realmadrid95 » 2025. július 26., szombat 11:57

hehetheoriginal írta: Leirtak alapjan ez hol rendorsegi ugy?
Semmi torvenybeutkozo nem tortent.
Mar elnezest...

rikko
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry

HozzászólásSzerző: rikko » 2025. július 26., szombat 11:43

Nika91127 írta: Hát... most bocsi, de szegényt jól palira vették. Tanulópénz.
Csak online chateltek? Semmi real-time?
WhatsApp hívás, videó chat, stb.. Aztán hogy mennyit görbit a srác nem tudom.

rikko

HozzászólásSzerző: rikko » 2025. július 26., szombat 11:42

lestat írta: Sajnálatos de a ghostingolás nem büncselekmèny, ezèrt repülöre szállni mert beszèlsz valakivel online pár hétig elèg felelötlen.
Ebben teljes mértékben egyetértek.
De az jogilag változtatna a dolgon ha a srác pénzt is küldött? Vagy az sem számít?

Alapvetően úgy gondolom, hogy elég nagy blődséget csinált a srác. De ha már kibasztak vele, akkor agyaljon csak .

Nika91127

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2025. július 26., szombat 11:41

Hát... most bocsi, de szegényt jól palira vették. Tanulópénz.
Csak online chateltek? Semmi real-time?

lestat
Kedvenc játékosaid: Beckham, Zidane, C.Ronaldo, Ramos

HozzászólásSzerző: lestat » 2025. július 26., szombat 11:34

Sajnálatos de a ghostingolás nem büncselekmèny, ezèrt repülöre szállni mert beszèlsz valakivel online pár hétig elèg felelötlen.
Cristiano Ronaldo :goat:
2014-2024 Champions League Dynasty.
Danke Toni 🎱
Zinedine Zidane

92:48 :sziv:

rikko

HozzászólásSzerző: rikko » 2025. július 26., szombat 10:58

cart írta: És amúgy próbálta tisztázni hogy mi történt? Lehet kórházba került a csaj vagy ilyesmi. Elég nevetséges egyből a rendőrségre rohanni.
Ha valaki kórházba kerül, akkor nem hiszem az az első dolga, hogy blokkolja minden elérhetőségen és törli a profilját a társkeresőn.
Gép felszállás előtt még beszéltek. Landolt a srác és látja, hogy a csaj kb eltűnt, mintha nem is lett volna.

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2025. július 26., szombat 10:56

És amúgy próbálta tisztázni hogy mi történt? Lehet kórházba került a csaj vagy ilyesmi. Elég nevetséges egyből a rendőrségre rohanni. Valószínű komoly mentális problémái vannak a haverodnak, inkább azon kéne dolgoznia.

Vissza: