Ha ez valid lenne, akkor nem elnenk ketharmadban 15 eve.Én elfogadom, nem vagyunk egy értelmi szinten. Nem lehet mindenki egy szinten, de aki magasabb szinten van, annak bizony el kellene tudnia magyarázni az alacsonyabb szinten lévőnek is a dolgokat, hogy az tanulni, okulni tudjon. Persze erre meg nincs időd, csak mindenféle faszságokról oldalakat irkálni minden más témában

Politika
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
- Kapcsolat:
Re: Politika
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Nekem nem fáj. Cserébe ezektől a pártokról (amennyiben tényleg kormányváltást szeretnének) elvárnám, hogy a kampány során világossá tegyék, hogy csak listán van értelme rájuk szavazni, egyéniben meg inkább húzzák be a Tiszás jelöltre az X-et.kiserik írta: Miért fáj mindenkinek olyan pártoktól 5-8%, mit az MKKP vagy a Mi hazánk? Miért fáj, hogy ha más is bejut a Parlamentbe? Miért baj, ha esetleg úgy alakul, akkor más párttal összefogva jön össze a 2/3-ad?
Én elfogadom, nem vagyunk egy értelmi szinten. Nem lehet mindenki egy szinten, de aki magasabb szinten van, annak bizony el kellene tudnia magyarázni az alacsonyabb szinten lévőnek is a dolgokat, hogy az tanulni, okulni tudjon. Persze erre meg nincs időd, csak mindenféle faszságokról oldalakat irkálni minden más témábanhehetheoriginal írta: de geci veled nem lehet értelmesen.
teljesen más síkon beszélsz, mintha vagy te vagy mi földönkívüliek lennénk.
mintha nem lennénk ugyanazon az értelmi szinten.
fogom a fejem.Gyakorlatilag arra készül az ország, hogy a korlátlan hatalmat odaadja 1 embernek.
csak fogom a fejem.
tényleg.
2010-2026.
nagyon kemény dolog az emberi elme, tényleg.

Ez továbbra is világos (bár az én nézetemből lehetne még ettől is szarabb, de nem sokkal az biztos). Én továbbra is értem, amit Ti mondtok, csak ez fordítva nem igazL.Miki írta: Semmire sincs garancia, de nem gondolom hogy 4 év Tisza teljhatalom nagyobb kárt tudna tenni ebben a roncs országban mint a 16 éves fideszes teljhatalom. De az esélyt meg kell adni annak, hogy végre leváltsuk ezeket. Most az a lényeg, hogy megszabaduljunk tőlük, a valódi választás még mindig 2030 amikor is más pártoknak is robogni kell hogy elkezdődjön a valódi demokrácia. Én legalábbis más esélyt nem látok arra, hogy végre meg törjön a 15 éve tartó fideszes teljhatalom csak a Tiszát jelenleg. És amit hagynak maguk mögött, szinten 2/3ot igényel, hogy elkezdhessék felszámolni.

Tegyük fel, igazam van. 4 év Tisza teljhatalom után mi lesz 2030-ban? Nagy valószínűséggel Tisza vagy Fidesz fő kérdés. Ahogy a Fidesztől is több ciklus után fordultak el az emberek, úgy a Tiszától is ez várható, ha rosszul csinálják a dolgokat. 14 év kellett, meg az, hogy MP elessen a húsosfazéktól, hogy egy ilyen erő létrejöjjön a 2/3-dal szemben. Gondolod hogy 4 év elég lesz az újabbra? Vagy tényleg van olyan ebben az országban, aki elhiszi, hogy ha a Tiszások "betartják, amit mondanak, akkor vissza lesz állítva az alaptörvény, a bíróságok, az egész jogrendszer", akkor majd szépen kivonulnak a politikából, hogy teret nyissanak a demokráciának? Véletlenül sem fogják kihasználni a teljhatalmat, hogy még jobban megerősítsék a hatalmukat?
Továbbra is egy kérdésem van: miért nem lehet rendszert váltani akkor, ha a 2/3-adhoz más pártokra is szükség van, például 125 Tisza és 8 MKKP mandátum?
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!
A pártalapítással kapcsolatban:kiserik írta: Ugye ott voltak az első megnyilvánulások a pártalapítással és az EP-be beüléssel kapcsolatban, de voltak itt internetblokkolók, kémtollak, repülők meg záporok, ahogy legutóbb például a Mi hazánkba való újabb beleállás is. Szatelitpárt, mert őket hívják a közmédiába. Az igazság meg itt olvasható: https://nmhh.hu/szakmai-erdekeltek/medi ... hasznalata
Az esetleg fel sem merülhet, hogy amikor beült a Partizánba, akkor még tényleg nem gondolkodott abban, hogy politikai pályára lép? Szerintem az ok-okozati összefüggés inkább fordított. A szereplése után kiderült, hogy a társadalomban lenne igény rá, és ő ezt kihasználta.
A médiahatóságos oldalt átnéztem, de kifejezetten arról, hogy kit hányszor "hívtak" szerepelni, nem találtam információt. Az oldalon alapvetően arról van statisztika, hogy ki mennyit van a képernyőn, ez nagyon nem egyenlő azzal, hogy behívnak a közmédia műsorába egy beszélgetésre mondjuk.
Abban meg semmi meglepő nincs, hogy pl. a februári statisztikában MP összesen 3180 mp-t (hehe) volt a hírekben, míg Toroczkai csak 410-et. Hiszen a közmédiát propagandára, lejáratásra használja a Fidesz, MP meg nyilván a fő célpont, ő lesz emiatt a legtöbbet képernyőn.
Ha minden parlamenti pártnak lenne egy ügyésze azonos jogkörökkel, akkor mi zárja ki, hogy ezek a pártok a háttérben megegyezzenek egymással, hogy egymást nem piszkálják?Egyelőre azt sem látom, hogy a Tisza miért és hogyan akarná felszámolni a korrupciót. Egyrészt az Európai Ügyészség csak az uniós pénzek esetében tehet ajánlást, másrészt eléggé tud politikai érdekek alapján működni, sajnos nem független. Ez a magyar korrupcióra nem megoldás. Ott a Mi hazánk javaslata, át kellene venni, meg kellene valósítani. Meglátjuk mennyire gondolják majd komolyan a korrupció elleni harcot...
Ezt bevallom, nem értem, hogy miért.Az MZP-s meg MKKP-s példák pont relevánsak a Tiszával kapcsolatban. Mert szerintem sem Hódmezővásárhely, sem a XII. került nem azt mutatja, hogy a Tisza mit tud, nem azt bizonyítja, hogy a Tisza mire készül.
Ez egy jó oldal, szépen össze van szedve. Alapvetően ebből én 2 olyan pontot látok, ami inkább "értékrendi" különbség, egyrészt az LMBTQ jogok, másrészt pedig a menekültkérdés. Ezen kívül a többi pont megvalósításából szinte biztosan csak profitálna az ország, gazdaságilag, átláthatóság terén is.Eu-hoz simulás, egy kis szuverenitás feladása. Ez legkevésbé sem az Európai Ügyészségről szól. Sokkal inkább szól olyan értékekről, amiktől jelenleg (főként anyagi és választási érdekek miatt) különbözünk az Unióban. Itt jöhetne a propaganda, gondolom nem kell részleteznem. Kis ízelítő itt olvasható: https://eufundshungary.helsinki.hu/
Amit az EU megállapít LMBTQ kapcsán:
Szóval alapvetően a fenti törvény megszüntetését kérik. Nem látom a problémát még konzervatív szemszögből sem, hiszen a törvény elfogadása előtt sem jártak be drag queen-ek itthon az iskolákba, hogy felvilágosítást tartsanak, és a könyvfóliák nélkül is elvolt mindenki. A törvény egyébként az EU Alapjogi Chartájába ütközik, amelynek tartalmát tudomásul vettük a belépéskor.Az Európai Bizottság álláspontja szerint a 2021 júniusában elfogadott „gyermekvédelmi törvény” (a homofób „propagandatörvény”) sérti a szexuális kisebbségekhez tartozók emberi méltósághoz, a magánélet védelméhez, a gondolat és lelkiismeret szabadságához, valamint a megkülönböztetésmentességhez való jogát azáltal, hogy a törvény tiltja a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérés és a homoszexualitás ábrázolását 18 éven aluliaknak szánt kiadványokban vagy szexuális felvilágosító képzéseken.
...
A szexuális kisebbséghez tartozók jogainak visszaállításáig 700 millió euró marad zárolva.
Mi történne hazánkban, ha ez a törvény megszűnne szerinted?
A menekültek kapcsán a következő megállapításokat teszik:
Egyik pontban sem kifogásolják a déli határzár létét. Egyik pontban sem köteleznek mindenki befogadására. Csak arra kérnek, hogy alkalmazzuk az uniós menekültügyi eljárást, amit egyébként Magyarországgal, mint tagállammal együtt alkottak meg az uniós kormányok.Az Európai Unió Bíróság ítélete 2020 decemberében kimondta, hogy EU-s jogot sért a magyar rendőrség gyakorlata, hogy minden külföldi állampolgárt, aki jogalap nélkül tartózkodik az ország területén, egyéni körülményeinek bármiféle mérlegelése nélkül, azonnal és jogorvoslati lehetőség nélkül kényszerít vissza Szerbiába. Ez a jogsértő gyakorlat elzárja a menekülőket a menekültügyi eljárástól, és szembemegy a kollektív kiutasítás tilalmával. A gyakorlat az uniós bíróság ítélete óta mit sem változott.
Az Európai Unió Bíróságának egy másik ítélete 2021 novemberében megállapította, hogy a civilellenes „Stop Soros törvénycsomag” rendelkezése, amely kriminalizálja a menedékkérőknek nyújtott segítséget, sérti a menekülők menedékhez való jogát.
Az Európai Bizottság emellett azt is megállapította, hogy a magyar „követségi rendszer”, amely alapján a menekülő kizárólag az ország területén kívül, Magyarország belgrádi vagy kijevi nagykövetségén kezdeményezheti a menekültügyi eljárást, közvetlenül sérti a menedékhez való jogot. Azt, hogy a követségi eljárás szembemegy a vonatkozó uniós joggal, az Európai Unió Bírósága 2023 júniusában mondta ki ítéletében.
Mi történne szerinted hazánkban, ha ezt a 3 megállapítást orvosolná a kormány?
Ez mind szép és jó (mindjárt rátérek mely pontok nem igazak szerintem), de a kérdésre nem válaszoltál: Hogyan változtatnád meg a választási törvényt kátharmad nélkül? Hogyan ebrudalnád ki a Fidesz pártkatonáit az állami intézmények vezetéséből?A választási rendszerünk nem jó. A pártkatonák szintén nem jók. De ahogy 2010-ben sem abban láttam a megoldást az ""igazi rendszerváltásra"", hogy teljhatalmat adunk egy bandériumnak, úgy most sem így látom. Akkor igazam volt úgy néz ki, most lehet, hogy tévedek, de a történelem nem ezt súgja. Alapvetően a választási rendszer és a Fidesz beágyazottsága miatt a 2/3-ad a győztesnek elég könnyen összejön. Viszont. Én megfordítanám az egyenletet. Mennyi most a Fidesz? 34? Akkor miért is kell tovább ütni a többi ellenzéki pártot? Miért is lenne jó az országnak, ha csak 2 párt lenne a parlamentben? Ha a Fidesznek 34%-a van, akkor a Tiszának bőven elég 40% a 2/3-adhoz. Magyarországon szinte minden az egyéni körzetekben dől el, és ott elég 1 szavazat előny is.
És akkor ahol szerintem tévedsz, vagy rossz az összehasonlításod:
2010: 2010-ben az MSZP nem uralta le az államot, hiszen kétharmad hiányában nem tudtak egyedül pártkatonákat kinevezni mindenhova. Ebből a szempontból a Fidesznek nem volt szüksége akkor kétharmadra. Most egészen más helyzet van.
40% a kétharmadhoz: Na itt sajnos közel sem ilyen egyszerű a helyzet. Eleve az országos 40% az nem jelenti azt, hogy mindenhol úgy állnak. Az eddig nyilvánosságra került kutatásokból az rajzolódik ki, hogy míg Bp-n 60% körül áll a Tisza a körzetekben, addig a vidéki körzetekben inkább csak 40-45 körül. Ráadásul a Fidesz úgy húzta meg a körzethatárokat is tavaly, hogy a saját egyéni mandátumaikat is maximálizálják. Van egy pár oldal, amelyek mandátumbecslésekkel foglalkoznak, én a Vox Populit és a Választási Földrajzot ismerem. A Vox Populi módszertana 2022-ben 106 körzetből 104 körzetben helyesen jelezte volna előre az eredményt, ha előre ismert a valódi országos támogatottság (a listás eredmény).
Itt van pár mandátumbecslésük:
https://kozvelemeny.org/wp-content/uplo ... png?w=1024
Kiemelném a Republicont most, ami 40-33%-os Tisza vezetést mért március végén. Ez a Vox Populi módszertanával csak 99 TISZA mandátumot jelent, ami nemhogy nem kétharmad, de még csak többség sem.
Az rajzolódik ki, hogy bizony minimum 15, de inkább 20%-os vezetés kell, hogy kétharmadról kezdjünk beszélni. Könnyen lehet, hogy a jelenlegi 52% is kevés lesz hozzá. És akkor még arról nem is beszéltünk, hogy a Fidesz mindent be fog vetni, hogy lefaragjon a különbségből. Megfélemlítés, láncszavazás, buszoztatás. Hiába ezek a kutatások, a kétharmados győzelem az szerintem csak egy álom marad a Tiszának.
Még a választási törvényre visszakanyarodva:
Ha jól tudom, 2010-ben semmit nem lehetett tudni arról, hogy mit tervez tenni a Fidesz a választási törvénnyel, ha kétharmadot szereznek. MP azt mondta, hogy nekik még a választások előtt lesz egy konkrét választási törvényjavaslatuk, amit később bevezetnének, elfogadnának (ha meglesz hozzá a kétharmad). Szóval már csak azért sem hasonlítanám 2010-hez a helyzetet, mert MP-éknek vannak konkrét kátharmados vállalásaik, hogy mit tennének (illetve lesznek is még)
Toroczkai László lenne csak méltó a 2/3-ra a turul madár áldásával.

- L.Miki
- Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.
Semmire sincs garancia, de nem gondolom hogy 4 év Tisza teljhatalom nagyobb kárt tudna tenni ebben a roncs országban mint a 16 éves fideszes teljhatalom. De az esélyt meg kell adni annak, hogy végre leváltsuk ezeket. Most az a lényeg, hogy megszabaduljunk tőlük, a valódi választás még mindig 2030 amikor is más pártoknak is robogni kell hogy elkezdődjön a valódi demokrácia. Én legalábbis más esélyt nem látok arra, hogy végre meg törjön a 15 éve tartó fideszes teljhatalom csak a Tiszát jelenleg. És amit hagynak maguk mögött, szinten 2/3ot igényel, hogy elkezdhessék felszámolni.
- hehetheoriginal
- Kedvenc játékosaid: elfenomeno
de geci veled nem lehet értelmesen.
csak fogom a fejem.
tényleg.
2010-2026.
fogom a fejem.Gyakorlatilag arra készül az ország, hogy a korlátlan hatalmat odaadja 1 embernek.
csak fogom a fejem.
tényleg.
2010-2026.
thereisonly1ronaldo
Ne haragudj meg, de én a hazugságot nem az alapján ítélem meg, hogy ki mondja. A lopást nem az alapján ítélem meg, hogy ki csinálja.ferni írta:Egészen ijesztő még mindig, hogy mai napig hová teszel egyenlőségjeleket.kiserik írta:
- Magyar Péter legutóbbi nyilvános és egyértelműen bizonyítható hazugságánál, mint példa. Ugye Orbánnál ilyeneknél visítunk, mint a kismalac.
És hiába írjuk, le se tojod, csak nyomod tovább.
Ilyen ignoranciával persze hogy hajrá Mi Hazánk, remélem majd te nyomod az élen a Mi Hazánk irreguláris haderejének az élén ahol vállról indítható rakétával küzdünk majd a gonosz ellen a városainkban.
Igen, ez a Mi Hazánk programja, mert nekik ugye van![]()
Én tökéletesen értem, hogy sokaknak elegük van ebből a rendszerből. Nekem is. Ebben nincs semmi ellentét. Én abban nem vagyok meggyőzve, hogy a következő ugyan ilyen rendszer (csak más néven, de még az emberek is hasonlóak és szinte minden) majd más lesz, jobb lesz. Tételesen végig lehet nézni a hasonlóságokat a Tisza és a 2009/10-es Fidesz között.
Másik dolog ez a mindenkit el kell söpörni mentalitás, ami átragad a szavazókra is. Ha a Fidesznek 34%-a van. Akkor bőven elég a Tiszának 40% a 2/3-adhoz is (a lényeg, hogy egyéniben 1 szavazattal verni kell a fideszes indulót). Miért fáj mindenkinek olyan pártoktól 5-8%, mit az MKKP vagy a Mi hazánk? Miért fáj, hogy ha más is bejut a Parlamentbe? Miért baj, ha esetleg úgy alakul, akkor más párttal összefogva jön össze a 2/3-ad?
Nem én ignorálok, hanem Te, mint általában. Írtam, nem érdekel, hogy gerilla-harcolnának, mert az rohadtul nem aktuális. Az viszont inkább, hogy mit gondolnak egy egy szakpolitikai kérdésben. Példa az agráriumból, mert azzal foglalkozom: nagyon szép a Tiszától, hogy átvesz dolgokat (tudod vagy sem, de nagyon sok mindent pont a Mi hazánktól), de az már nem szép, hogy szakmailag szarul nyúl hozzá. A nagybirtokrendszer ellen beszélnek erre a kerekasztalhoz odaültet egy nagybirtokost szakértőnek. Arról beszél, hogy káros, ha valaki csak a támogatásért termel, erre odaültet valakit, aki csak támogatásért termel és be is vallja, hogy nem tudja eladni a terményét. De itt a vízgazdálkodás, ahol öntözésről beszél, pedig regeneratív gazdálkodásról és vízvisszatartásról, árasztásról, tározásról kellene beszélni. Már érzékenyít a GMO mellett, mert ugye nem tudunk elegendő szóját termeszteni takarmánynak, holott legeltetni kellene, nem tápozni. És még lehetne sorolni. Ez nekem arra utal, hogy a szavak mögött nem az van, aminek ott kellene lennie. Pont ahogy a mostani rendszerben is így van.
Én is azt mondom, hogy nyerjen a Tisza, de ne 2/3-dal. Gyakorlatilag arra készül az ország, hogy a korlátlan hatalmat odaadja 1 embernek. Ha jól tudom még az egyéni indulóknál is ő az, aki egy személyben dönthet róluk.
Első kérdés: miért így fogalmaztál: "ha betartják, amit mondanak?" Második: mi lesz, ha nem?hehetheoriginal írta:szűk látókörűség a legenyhébb jelző, ami eszembe jut.ferni írta: Egészen ijesztő még mindig, hogy mai napig hová teszel egyenlőségjeleket.
Ilyen ignoranciával persze hogy hajrá Mi Hazánk, remélem majd te nyomod az élen a Mi Hazánk irreguláris haderejének az élén ahol vállról indítható rakétával küzdünk majd a gonosz ellen a városainkban.
nincs erőm - mert menthetetlen, felesleges az egész - hosszan leírni mennyi naivság és együgyűség süt a mondanivalójából, ezért írtam annyit, hogy geci....
remélem bocsánatos bűn.
én nem akarok senkit megváltoztatni, de Erik az isten bassza meg, néha gondolkodj már kicsit.
mi a faszomat érsz te el azzal, ha a mihazánkra nyomsz - feltételezve, hogy semmi közük a fideszhez, és neked se -, amikor nyilván nem fognak semmi vizet zavarni se most, se a választások után.
ahhoz, hogy a nullára visszahozzuk és normálról induljon egy demokráciában minden, ahhoz a tisza kell nyerjen - tehát minden lófasz ellenzéki párt igenis lépjen vissza, aki valódi változást akar -, és ha betartják, amit mondanak, akkor vissza lesz állítva az alaptörvény, a bíróságok, az egész jogrendszer, és utána kezdheted a mihazánkos dolgaidat, mert optimális esetben onnantól mindenki egyenlő esélyekkel indul.
de most más a téma.
valódi rendszerváltás, ami 100 éve nem történt meg.
de az ilyen gondolkodásúak miatt, mint pl te vagy a jovanezigyes csoki, sanszos, hogy a mi eletunkben sohasem fogjuk latni es erezni a modern, normalis, egeszseges, fejlodo magyarorszagot.
A valódi rendszerváltás ígéretével szavazta meg 2010-ben ugyan ez a magyar értelmiségi réteg a Fidesz 2/3-ot. A többi már történelem.
És még egy kérdés: a nulláról szerinted hány párt fog tudni felállni/életben maradni, főleg, ha brutálisabb ellenszél lesz, mint volt 15 évig?
Én elég naív gondolatnak tartom, hogy egy olyan ember vezette egyszemélyes hatalom, aki a Fideszből jön csak azért, mert ott már nem kellett, mindenkit és mindent lesöpör/elsöpör az asztalról, majd a korlátlan hatalom megszerzése után mindent a demokrácia érdekében fog cselekedni és mikor elvégezte a dolgát feláll és átadja a korlátlan hatalmát a többieknek. Már csak a fehér ló hiányzik a meséből, de én tényleg azt kívánom, hogy ne legyen igazam.
Vízióm a Tisza 2/3-ad esetére: természetesen lesznek jó dolgok, de lesz bizony 2 év Orbánozás és utána 2 év folytatjuk és az 'Orbán jobb vót?' rigmussal előre az újabb 2/3-ért, mert az a haza érdeke. Történelem.
-
- Kedvenc játékosaid: Ronaldo
Halfkey írta:Ez miért fekete és fehér? Ha sikerül akkora mértékben spórolni országosan mint az MKKP tette, az szerinted nem lenne hasznos? Hagyjuk ezt a relativizálást hogy "ez is korrupció az is korrupció", ha az egyikben sikerül mondjuk (hasamra ütök) 30%-al kevesebb korrupciót elérni, számomra már az is haladás. Én akkor is azt mondom hogy vágjunk bele, és nem azt hogy "hát korrupció úgyis van, akkor minek változtassunk".Lehet hogy bizonyos mértékig új szerződésekkel csökkentették az önkormányzati kiadásokat, alapvető közszolgáltatások terén. Egy adott időre. Hurrá.
Ettől még a korrupció meg fog maradni.
Ez tuti.
Nem relativizáltam. Hanem csak megjegyeztem, hogy ipari méretű, csökkenteni lehet rajta, de ugyanúgy kva nagy lesz, szal senki ne ringassa magát abba a hitbe, hogy eltűnik. Oda nem politikai változás kéne….
Ezt így mint tény írtam le. Azt se írtam, hogy ne változtassunk vagy valami.
Realista:
Ha egy csomó mindent el kell vágni amit most “ingyen adnak”. Akkor abból nagyon gyors bukás lesz.
A magyarok nem szeretik a tiszta versenyt, ebben kéne vmi ötletbörze, hogy megszeressék, ne rákényszerüljenek, hanem megszeressék. Nem tudom mi lehet az, de sztem ez lenne az első bármelyik kormány van.
Egyelőre nem tudom, hogy a Tisza miket ígérget, de nem hallottam ilyesmit onnan.
Na mindegy, áprilisig még sok idő van mindenkinek mindenre.
- hehetheoriginal
- Kedvenc játékosaid: elfenomeno
szűk látókörűség a legenyhébb jelző, ami eszembe jut.ferni írta:Egészen ijesztő még mindig, hogy mai napig hová teszel egyenlőségjeleket.kiserik írta:
- Magyar Péter legutóbbi nyilvános és egyértelműen bizonyítható hazugságánál, mint példa. Ugye Orbánnál ilyeneknél visítunk, mint a kismalac.
nincs erőm - mert menthetetlen, felesleges az egész - hosszan leírni mennyi naivság és együgyűség süt a mondanivalójából, ezért írtam annyit, hogy geci....
remélem bocsánatos bűn.
én nem akarok senkit megváltoztatni, de Erik az isten bassza meg, néha gondolkodj már kicsit.
mi a faszomat érsz te el azzal, ha a mihazánkra nyomsz - feltételezve, hogy semmi közük a fideszhez, és neked se -, amikor nyilván nem fognak semmi vizet zavarni se most, se a választások után.
ahhoz, hogy a nullára visszahozzuk és normálról induljon egy demokráciában minden, ahhoz a tisza kell nyerjen - tehát minden lófasz ellenzéki párt igenis lépjen vissza, aki valódi változást akar -, és ha betartják, amit mondanak, akkor vissza lesz állítva az alaptörvény, a bíróságok, az egész jogrendszer, és utána kezdheted a mihazánkos dolgaidat, mert optimális esetben onnantól mindenki egyenlő esélyekkel indul.
de most más a téma.
valódi rendszerváltás, ami 100 éve nem történt meg.
de az ilyen gondolkodásúak miatt, mint pl te vagy a jovanezigyes csoki, sanszos, hogy a mi eletunkben sohasem fogjuk latni es erezni a modern, normalis, egeszseges, fejlodo magyarorszagot.
thereisonly1ronaldo
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
Komoly ertelemre vall osszemosni a part nevet (amire utaltam) magaval az orszaggal. Csak gratulalni tudok, ahogy a tobbi reszehez is a hsz-nek.kiserik írta:hehetheoriginal írta:![]()
geciIgen bakker Magyarország az én hazám, itt élek, itt dolgozom, itt adózok és itt is tervezek meghalni. Ha megnézem a szakpolitikai kérdéseket (EÜ, oktatás, agrárium, külpolitika, gazdaság, stb), akkor igen is a Mi hazánk mondókája áll a legközelebb hozzám (leszarom, hogy nácik meg gerilla-harcolnának, mert ezek rohadtul nem releváns dolgok). Ha valaki a magyar Parlamentben ezeket, az én érdekeimet képviseli, és ez nekem tetszik, akkor had ne legyek már valami áruló, hazaáruló bazdmeg! "Te Hazad", azRealista24 írta: Mi Hazank, Mi Hazank...![]()
Josagos eg...Te Hazad.![]()

Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Egészen ijesztő még mindig, hogy mai napig hová teszel egyenlőségjeleket.kiserik írta:
Igen, ez a Mi Hazánk programja, mert nekik ugye van

- RealMadridFanatic
Egyetertek, de felek erre nem lenne megoldas. Hiaba mutatjak be bizonyitekokkal alatamasztva a feltetelezett tenyeket, miszerint a Fidesz kiarulta/eladositotta/kizsakmanyolta az orszagot, az emberek fele nem ertene meg mi miert van, a masik felet meg nem is erdekelne. Nem akarom lenezni a magyarsagot persze, de egyelore szamomra az is ketseges, hogy lesz-e kormanyvaltas. Meg jonni fog a fideszes szarcunami, valoszinuleg meg kozel sem lattuk robogni a propaganda-gepezetet, arrol nem is beszelve, hogy valamilyen modon megprobaljak-e a Tisza indulasat is gancsolni mondvacsinalt indokokkal, gyorsan valami kamutorvenybe irva.Halfkey írta:Az már az előző választásnál kiderült hogy ez fontos Fidesz taktika lesz, hogy: "lehet kiszopunk 4 évre, de arra az időre egyrészt bebetonozzuk magunkat néhány intézménybe és menekítünk pénzt (alapítványok), másrészt olyan feltételeket teremtünk amik a következő években lesznek igazán nehezen menedzselhetőek."Realista24 írta:
Ha azt feltetelezzuk, hogy kormanyvaltas lesz, akkor nem ez a valasztas szol errol, hanem a kovetkezo.
Mert az a szarhalmaz, amit maguk utan fognak hagyni, az embertprobalo lesz. Mert mi lesz valoszinuleg? Egy raklap olyan dolgot, amit most "ingyen" adnak, azokat el kell vagni, adokedvezmenyek, kedvezmenyes hitelek, lakasfelujitasi programok, stb.stb..
Ha nem is veglegesen, de idolegesen, nyilvan kerdes, hogy mennyi penz fog aramlani az EU-bol ezekre.
Aztan ott vannak a keleti iranyba megkotott erdekeltsegek, akik ki tudja milyen szinten lancoltak/rabositottak el az orszagot abba az iranyba es ezeknek a be nem tartasa milyen kovetkezmenyekkel jar az orszagra nezve.
4 ev pedig hosszu ido, es bar ugy fest, hogy a magyar szeret szenvedni...a billegoket konnyen visszallithatja a Fidesz negy ev alatt.
Én komoly veszélyét érzem egy ilyen visszapattanónak, véleményem szerint erre a legjobb megoldás a full transzparencia lehet. Bemutatni, megmagyarázni hogy mi a pontos anyagi helyzet, mi az amit a Fidesz művelt, és mekkora fostengert hagyott hátra.
„Ő volt a tökéletes játékos, megvolt benne az erő, a sebesség, a technika, és a gyorsaság. Döbbenetes játékos volt, mintha egy laborban hozták volna létre." (Gianluigi Buffon Ronaldoról)
hehetheoriginal írta:![]()
geci
Hogy önmagamat idézzem: "én megyek be tátott szájjal abba a bizonyos erdőbe, mert, ahogy lenni szokott, értelmes beszélgetés ebből nem lesz, max szokás szerinti fröcsögés."Realista24 írta: Mi Hazank, Mi Hazank...![]()
Josagos eg...Te Hazad.
3-szor említettem a Mi hazánk-ot:
- korrupció elleni küzdelem. Politikai hovatartozástól függetlenül én ennél az ötletnél jobbat még nem láttam: egy korrupció ellenes ügyészség felállítása, ahol nincs konkrét vezető. Minden parlamenti párt delegálhat 1 főügyészt, akik mind ugyan olyan hatalommal bírnak és indíthatnak eljárásokat egymástól függetlenül. Ha ez Neked nem tetszik, akkor várom a Te ötletedet.
- kérdeztek róluk így válaszoltam a kérdésre.
ENNYI!
Igen bakker Magyarország az én hazám, itt élek, itt dolgozom, itt adózok és itt is tervezek meghalni. Ha megnézem a szakpolitikai kérdéseket (EÜ, oktatás, agrárium, külpolitika, gazdaság, stb), akkor igen is a Mi hazánk mondókája áll a legközelebb hozzám (leszarom, hogy nácik meg gerilla-harcolnának, mert ezek rohadtul nem releváns dolgok). Ha valaki a magyar Parlamentben ezeket, az én érdekeimet képviseli, és ez nekem tetszik, akkor had ne legyek már valami áruló, hazaáruló bazdmeg! "Te Hazad", az

- sebydani
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Zidane, Modric, Bellingham
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, Eagles
Úgy elrontod ha elmagyarázod, én is tudomHalfkey írta:Viccnek szántad de amúgy igen, pont ezért baj. Eddig az övé (is) volt és minden más adófizető polgáré, de most inkább elajándékozták. Ha mondjuk a kastély meg a telek ért 10 milliárdot, akkor most mindenki zsebéből kihúztak egy ezrest.sebydani írta:
Most ez miért baj, amúgy a tiéd lenne?!![]()
![]()

"A Barcelona történelme, amely az elmúlt 10 évből áll, soha nem lesz egyenlő a Real Madridéval.”- Álvaro Arbeloa
Viccnek szántad de amúgy igen, pont ezért baj. Eddig az övé (is) volt és minden más adófizető polgáré, de most inkább elajándékozták. Ha mondjuk a kastély meg a telek ért 10 milliárdot, akkor most mindenki zsebéből kihúztak egy ezrest.sebydani írta:Most ez miért baj, amúgy a tiéd lenne?!![]()
![]()
- sebydani
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Zidane, Modric, Bellingham
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, Eagles
Most ez miért baj, amúgy a tiéd lenne?!

"A Barcelona történelme, amely az elmúlt 10 évből áll, soha nem lesz egyenlő a Real Madridéval.”- Álvaro Arbeloa
- L.Miki
- Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.
Igen-igen valóban, most már emlékszem. Mert ugye abban reménykedtünk hogy a nagy részvételi arany a Jobbik győzelmet hozhatja, leállt a rendszer és pillanatnyilag kevesebbet mutatott miután visszajött. Beugrott. Elnézést!swfan írta:Itt szerintem valamit keversz. Ilyen sose volt, hogy vezetett a Jobbik, majd leállt a rendszer. 18-ban állt le a rendszer, az urnazárás környékén, 19 óra körül, amikor még eredmények sehol (azok 22 körül érkeznek). Akkor inkább bekapcsolták a korábban használt informatikai rendszert, ami bírta a terhelést, és ott volt annyi furcsaság, hogy az kisebb részvételi adatot mutatott, mert az a program nem számolta bele a külképviseleten szavazókat.L.Miki írta: A rendszer leállásáról már nem is beszélek ahogyan 1 teljes órára leállt az egész…és addig a Jobbik vezetett. Miután visszajött már változott a pillanatnyi állás.![]()
Egyébként papíron szavazunk és kézzel számolják, a jegyzőkönyv másolatát mindenki hazaviheti, szóval az informatikai rendszerben nehéz csalni, mert egyből kiderül az eltérés.
A csalások inkább úgy történnek, mint a mamis eset, amit írtál. Meg a buszoztatás, ilyesmik. De az eredményeket nem hamisították soha se.
„Úgy élünk együtt, két kis idegen,
valahol messze, mese-szigeten.”
valahol messze, mese-szigeten.”
Az már az előző választásnál kiderült hogy ez fontos Fidesz taktika lesz, hogy: "lehet kiszopunk 4 évre, de arra az időre egyrészt bebetonozzuk magunkat néhány intézménybe és menekítünk pénzt (alapítványok), másrészt olyan feltételeket teremtünk amik a következő években lesznek igazán nehezen menedzselhetőek."Realista24 írta:Ha azt feltetelezzuk, hogy kormanyvaltas lesz, akkor nem ez a valasztas szol errol, hanem a kovetkezo.ferni írta:
20-30 év mocskát nem fogja senki 1-2 év alatt rendbetenni, de ha nem indulunk el egy jobb irányba sose lesz jobb.
Erről szól ez a választás is.
Rengeteg szar fog a magyar emberek nyakába borulni, amiatt amit a Fidesz művel a mai napig, de egyszer szembe kell ezzel is nézni és elkezdeni a kártalanítást.
Nagyon hosszú lesz, az is lehet nem fog sikerülni, de ha meg se próbáljuk akkor fix szar marad minden is.
Mert az a szarhalmaz, amit maguk utan fognak hagyni, az embertprobalo lesz. Mert mi lesz valoszinuleg? Egy raklap olyan dolgot, amit most "ingyen" adnak, azokat el kell vagni, adokedvezmenyek, kedvezmenyes hitelek, lakasfelujitasi programok, stb.stb..
Ha nem is veglegesen, de idolegesen, nyilvan kerdes, hogy mennyi penz fog aramlani az EU-bol ezekre.
Aztan ott vannak a keleti iranyba megkotott erdekeltsegek, akik ki tudja milyen szinten lancoltak/rabositottak el az orszagot abba az iranyba es ezeknek a be nem tartasa milyen kovetkezmenyekkel jar az orszagra nezve.
4 ev pedig hosszu ido, es bar ugy fest, hogy a magyar szeret szenvedni...a billegoket konnyen visszallithatja a Fidesz negy ev alatt.
Én komoly veszélyét érzem egy ilyen visszapattanónak, véleményem szerint erre a legjobb megoldás a full transzparencia lehet. Bemutatni, megmagyarázni hogy mi a pontos anyagi helyzet, mi az amit a Fidesz művelt, és mekkora fostengert hagyott hátra.