Ne haragudj meg, de én a hazugságot nem az alapján ítélem meg, hogy ki mondja. A lopást nem az alapján ítélem meg, hogy ki csinálja.ferni írta:Egészen ijesztő még mindig, hogy mai napig hová teszel egyenlőségjeleket.kiserik írta:
- Magyar Péter legutóbbi nyilvános és egyértelműen bizonyítható hazugságánál, mint példa. Ugye Orbánnál ilyeneknél visítunk, mint a kismalac.
És hiába írjuk, le se tojod, csak nyomod tovább.
Ilyen ignoranciával persze hogy hajrá Mi Hazánk, remélem majd te nyomod az élen a Mi Hazánk irreguláris haderejének az élén ahol vállról indítható rakétával küzdünk majd a gonosz ellen a városainkban.
Igen, ez a Mi Hazánk programja, mert nekik ugye van![]()
Én tökéletesen értem, hogy sokaknak elegük van ebből a rendszerből. Nekem is. Ebben nincs semmi ellentét. Én abban nem vagyok meggyőzve, hogy a következő ugyan ilyen rendszer (csak más néven, de még az emberek is hasonlóak és szinte minden) majd más lesz, jobb lesz. Tételesen végig lehet nézni a hasonlóságokat a Tisza és a 2009/10-es Fidesz között.
Másik dolog ez a mindenkit el kell söpörni mentalitás, ami átragad a szavazókra is. Ha a Fidesznek 34%-a van. Akkor bőven elég a Tiszának 40% a 2/3-adhoz is (a lényeg, hogy egyéniben 1 szavazattal verni kell a fideszes indulót). Miért fáj mindenkinek olyan pártoktól 5-8%, mit az MKKP vagy a Mi hazánk? Miért fáj, hogy ha más is bejut a Parlamentbe? Miért baj, ha esetleg úgy alakul, akkor más párttal összefogva jön össze a 2/3-ad?
Nem én ignorálok, hanem Te, mint általában. Írtam, nem érdekel, hogy gerilla-harcolnának, mert az rohadtul nem aktuális. Az viszont inkább, hogy mit gondolnak egy egy szakpolitikai kérdésben. Példa az agráriumból, mert azzal foglalkozom: nagyon szép a Tiszától, hogy átvesz dolgokat (tudod vagy sem, de nagyon sok mindent pont a Mi hazánktól), de az már nem szép, hogy szakmailag szarul nyúl hozzá. A nagybirtokrendszer ellen beszélnek erre a kerekasztalhoz odaültet egy nagybirtokost szakértőnek. Arról beszél, hogy káros, ha valaki csak a támogatásért termel, erre odaültet valakit, aki csak támogatásért termel és be is vallja, hogy nem tudja eladni a terményét. De itt a vízgazdálkodás, ahol öntözésről beszél, pedig regeneratív gazdálkodásról és vízvisszatartásról, árasztásról, tározásról kellene beszélni. Már érzékenyít a GMO mellett, mert ugye nem tudunk elegendő szóját termeszteni takarmánynak, holott legeltetni kellene, nem tápozni. És még lehetne sorolni. Ez nekem arra utal, hogy a szavak mögött nem az van, aminek ott kellene lennie. Pont ahogy a mostani rendszerben is így van.
Én is azt mondom, hogy nyerjen a Tisza, de ne 2/3-dal. Gyakorlatilag arra készül az ország, hogy a korlátlan hatalmat odaadja 1 embernek. Ha jól tudom még az egyéni indulóknál is ő az, aki egy személyben dönthet róluk.
Első kérdés: miért így fogalmaztál: "ha betartják, amit mondanak?" Második: mi lesz, ha nem?hehetheoriginal írta:szűk látókörűség a legenyhébb jelző, ami eszembe jut.ferni írta: Egészen ijesztő még mindig, hogy mai napig hová teszel egyenlőségjeleket.
És hiába írjuk, le se tojod, csak nyomod tovább.
Ilyen ignoranciával persze hogy hajrá Mi Hazánk, remélem majd te nyomod az élen a Mi Hazánk irreguláris haderejének az élén ahol vállról indítható rakétával küzdünk majd a gonosz ellen a városainkban.
Igen, ez a Mi Hazánk programja, mert nekik ugye van![]()
nincs erőm - mert menthetetlen, felesleges az egész - hosszan leírni mennyi naivság és együgyűség süt a mondanivalójából, ezért írtam annyit, hogy geci....
remélem bocsánatos bűn.
én nem akarok senkit megváltoztatni, de Erik az isten bassza meg, néha gondolkodj már kicsit.
mi a faszomat érsz te el azzal, ha a mihazánkra nyomsz - feltételezve, hogy semmi közük a fideszhez, és neked se -, amikor nyilván nem fognak semmi vizet zavarni se most, se a választások után.
ahhoz, hogy a nullára visszahozzuk és normálról induljon egy demokráciában minden, ahhoz a tisza kell nyerjen - tehát minden lófasz ellenzéki párt igenis lépjen vissza, aki valódi változást akar -, és ha betartják, amit mondanak, akkor vissza lesz állítva az alaptörvény, a bíróságok, az egész jogrendszer, és utána kezdheted a mihazánkos dolgaidat, mert optimális esetben onnantól mindenki egyenlő esélyekkel indul.
de most más a téma.
valódi rendszerváltás, ami 100 éve nem történt meg.
de az ilyen gondolkodásúak miatt, mint pl te vagy a jovanezigyes csoki, sanszos, hogy a mi eletunkben sohasem fogjuk latni es erezni a modern, normalis, egeszseges, fejlodo magyarorszagot.
A valódi rendszerváltás ígéretével szavazta meg 2010-ben ugyan ez a magyar értelmiségi réteg a Fidesz 2/3-ot. A többi már történelem.
És még egy kérdés: a nulláról szerinted hány párt fog tudni felállni/életben maradni, főleg, ha brutálisabb ellenszél lesz, mint volt 15 évig?
Én elég naív gondolatnak tartom, hogy egy olyan ember vezette egyszemélyes hatalom, aki a Fideszből jön csak azért, mert ott már nem kellett, mindenkit és mindent lesöpör/elsöpör az asztalról, majd a korlátlan hatalom megszerzése után mindent a demokrácia érdekében fog cselekedni és mikor elvégezte a dolgát feláll és átadja a korlátlan hatalmát a többieknek. Már csak a fehér ló hiányzik a meséből, de én tényleg azt kívánom, hogy ne legyen igazam.
Vízióm a Tisza 2/3-ad esetére: természetesen lesznek jó dolgok, de lesz bizony 2 év Orbánozás és utána 2 év folytatjuk és az 'Orbán jobb vót?' rigmussal előre az újabb 2/3-ért, mert az a haza érdeke. Történelem.