Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

p.csabi1

Re: Politika

HozzászólásSzerző: p.csabi1 » 2025. július 23., szerda 12:23

https://telex.hu/gazdasag/2025/07/23/la ... cs-kastely

Gondolom ez is rendben van.
„Úgy élünk együtt, két kis idegen,
valahol messze, mese-szigeten.”

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2025. július 23., szerda 12:16

Realista24 írta:
ferni írta:

20-30 év mocskát nem fogja senki 1-2 év alatt rendbetenni, de ha nem indulunk el egy jobb irányba sose lesz jobb.

Erről szól ez a választás is.

Rengeteg szar fog a magyar emberek nyakába borulni, amiatt amit a Fidesz művel a mai napig, de egyszer szembe kell ezzel is nézni és elkezdeni a kártalanítást.

Nagyon hosszú lesz, az is lehet nem fog sikerülni, de ha meg se próbáljuk akkor fix szar marad minden is.
Ha azt feltetelezzuk, hogy kormanyvaltas lesz, akkor nem ez a valasztas szol errol, hanem a kovetkezo.

Mert az a szarhalmaz, amit maguk utan fognak hagyni, az embertprobalo lesz. Mert mi lesz valoszinuleg? Egy raklap olyan dolgot, amit most "ingyen" adnak, azokat el kell vagni, adokedvezmenyek, kedvezmenyes hitelek, lakasfelujitasi programok, stb.stb..

Ha nem is veglegesen, de idolegesen, nyilvan kerdes, hogy mennyi penz fog aramlani az EU-bol ezekre.

Aztan ott vannak a keleti iranyba megkotott erdekeltsegek, akik ki tudja milyen szinten lancoltak/rabositottak el az orszagot abba az iranyba es ezeknek a be nem tartasa milyen kovetkezmenyekkel jar az orszagra nezve.

4 ev pedig hosszu ido, es bar ugy fest, hogy a magyar szeret szenvedni...a billegoket konnyen visszallithatja a Fidesz negy ev alatt.
Az már az előző választásnál kiderült hogy ez fontos Fidesz taktika lesz, hogy: "lehet kiszopunk 4 évre, de arra az időre egyrészt bebetonozzuk magunkat néhány intézménybe és menekítünk pénzt (alapítványok), másrészt olyan feltételeket teremtünk amik a következő években lesznek igazán nehezen menedzselhetőek."

Én komoly veszélyét érzem egy ilyen visszapattanónak, véleményem szerint erre a legjobb megoldás a full transzparencia lehet. Bemutatni, megmagyarázni hogy mi a pontos anyagi helyzet, mi az amit a Fidesz művelt, és mekkora fostengert hagyott hátra.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2025. július 23., szerda 12:13

Lehet hogy bizonyos mértékig új szerződésekkel csökkentették az önkormányzati kiadásokat, alapvető közszolgáltatások terén. Egy adott időre. Hurrá.
Ettől még a korrupció meg fog maradni.
Ez tuti.
Ez miért fekete és fehér? Ha sikerül akkora mértékben spórolni országosan mint az MKKP tette, az szerinted nem lenne hasznos? Hagyjuk ezt a relativizálást hogy "ez is korrupció az is korrupció", ha az egyikben sikerül mondjuk (hasamra ütök) 30%-al kevesebb korrupciót elérni, számomra már az is haladás. Én akkor is azt mondom hogy vágjunk bele, és nem azt hogy "hát korrupció úgyis van, akkor minek változtassunk".

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. július 23., szerda 12:12

ferni írta:
petiamadridista írta: Miért mi van Hódmezővásárhelyen?? Lett közben mini Svájc ott vagy mi a bráner?? 😀 Vagy a 12. kerületben??
Lehet hogy bizonyos mértékig új szerződésekkel csökkentették az önkormányzati kiadásokat, alapvető közszolgáltatások terén. Egy adott időre. Hurrá.
Ez tuti.
Arról nem is beszélve h mindenki ezt úgy képzeli el, hogy csak közszférát érinti ez. Hogy csak az állami beruházásokat lehet korrumpálni.
Baromság. A magánszférában legalább akkora.
Kulturális beágyazottság ez sajnos. Nem örömmel írom amit.
20-30 év mocskát nem fogja senki 1-2 év alatt rendbetenni, de ha nem indulunk el egy jobb irányba sose lesz jobb.

Rengeteg szar fog a magyar emberek nyakába borulni, amiatt amit a Fidesz művel a mai napig, de egyszer szembe kell ezzel is nézni és elkezdeni a kártalanítást.

Nagyon hosszú lesz, az is lehet nem fog sikerülni, de ha meg se próbáljuk akkor fix szar marad minden is.
Ha azt feltetelezzuk, hogy kormanyvaltas lesz, akkor nem ez a valasztas szol errol, hanem a kovetkezo.

Mert az a szarhalmaz, amit maguk utan fognak hagyni, az embertprobalo lesz. Mert mi lesz valoszinuleg? Egy raklap olyan dolgot, amit most "ingyen" adnak, azokat el kell vagni, adokedvezmenyek, kedvezmenyes hitelek, lakasfelujitasi programok, stb.stb..

Ha nem is veglegesen, de idolegesen, nyilvan kerdes, hogy mennyi penz fog aramlani az EU-bol ezekre.

Aztan ott vannak a keleti iranyba megkotott erdekeltsegek, akik ki tudja milyen szinten lancoltak/rabositottak el az orszagot abba az iranyba es ezeknek a be nem tartasa milyen kovetkezmenyekkel jar az orszagra nezve.

4 ev pedig hosszu ido, es bar ugy fest, hogy a magyar szeret szenvedni...a billegoket konnyen visszallithatja a Fidesz negy ev alatt.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. július 23., szerda 11:44

Mi Hazank, Mi Hazank... :smile:
Josagos eg...Te Hazad.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. július 23., szerda 11:06

:coffee:
geci
thereisonly1ronaldo

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. július 23., szerda 10:52

swfan írta:
kiserik írta: Szerintem ez a miniszterelnök-jelöltre is igaz, nem?
MP még nem miniszterelnök-jelölt :mrgreen:

Leszögezem, hogy sajnos egy ilyen beszélgetést nem lehet lefolytatni anélkül, hogy valahol ne keresztezze a kormánypárti propagandát. Aki azt akarja kiolvasni belőle, az ne is olvasson tovább.

MP: Arra gondolok, hogy a jóember folyamatosan olyan dolgokat állít, amikről kiderül, hogy nem igaz. Attól, hogy ő szépen taglalva, erélyesen mondja, még nem lesz igaz. Ugye ott voltak az első megnyilvánulások a pártalapítással és az EP-be beüléssel kapcsolatban, de voltak itt internetblokkolók, kémtollak, repülők meg záporok, ahogy legutóbb például a Mi hazánkba való újabb beleállás is. Szatelitpárt, mert őket hívják a közmédiába. Az igazság meg itt olvasható: https://nmhh.hu/szakmai-erdekeltek/medi ... hasznalata

Egyelőre azt sem látom, hogy a Tisza miért és hogyan akarná felszámolni a korrupciót. Egyrészt az Európai Ügyészség csak az uniós pénzek esetében tehet ajánlást, másrészt eléggé tud politikai érdekek alapján működni, sajnos nem független. Ez a magyar korrupcióra nem megoldás. Ott a Mi hazánk javaslata, át kellene venni, meg kellene valósítani. Meglátjuk mennyire gondolják majd komolyan a korrupció elleni harcot...

Az MZP-s meg MKKP-s példák pont relevánsak a Tiszával kapcsolatban. Mert szerintem sem Hódmezővásárhely, sem a XII. került nem azt mutatja, hogy a Tisza mit tud, nem azt bizonyítja, hogy a Tisza mire készül.

Eu-hoz simulás, egy kis szuverenitás feladása. Ez legkevésbé sem az Európai Ügyészségről szól. Sokkal inkább szól olyan értékekről, amiktől jelenleg (főként anyagi és választási érdekek miatt) különbözünk az Unióban. Itt jöhetne a propaganda, gondolom nem kell részleteznem. Kis ízelítő itt olvasható: https://eufundshungary.helsinki.hu/

A választási rendszerünk nem jó. A pártkatonák szintén nem jók. De ahogy 2010-ben sem abban láttam a megoldást az ""igazi rendszerváltásra"", hogy teljhatalmat adunk egy bandériumnak, úgy most sem így látom. Akkor igazam volt úgy néz ki, most lehet, hogy tévedek, de a történelem nem ezt súgja. Alapvetően a választási rendszer és a Fidesz beágyazottsága miatt a 2/3-ad a győztesnek elég könnyen összejön. Viszont. Én megfordítanám az egyenletet. Mennyi most a Fidesz? 34? Akkor miért is kell tovább ütni a többi ellenzéki pártot? Miért is lenne jó az országnak, ha csak 2 párt lenne a parlamentben? Ha a Fidesznek 34%-a van, akkor a Tiszának bőven elég 40% a 2/3-adhoz. Magyarországon szinte minden az egyéni körzetekben dől el, és ott elég 1 szavazat előny is.

Végül Mi hazánk 52%. Értem a kérdést és megpróbálom körbejárni, mert hogy őszinte legyek, ezen még nem gondolkodtam és nem akarok álszent lenni. Egyrészt a Mi hazánknak van konkrét programja, konkrét elképzelése, amivel lehet azonosulni, vagy nem azonosulni. A Tiszánál egyelőre az Orbán takarodj! van (a 'Mi majd mindent felvirágoztatunk 1 év alatt', az inkább lózungnak tűnik). Másrészt pártként az eddigi 7 éves működésük és a korábbi előéletük is ad valamilyen támpontot, hogy mit várhatnánk (például korrupciós ügyekbe elég kevés esetben lehet őket belekeverni). Harmadrészt viszont akkor is fenntartom, hogy a teljhatalom káros és rombol egy demokráciában, ha a nekem tetsző kerül is oda (itt megjegyezném, hogy alapból nem tartom jó, működő dolognak a demokráciát, de ebben élünk, szóval...). Tehát szerintem 2 esélyes lenne a dolog: vagy osztanám a szavazatot, vagy másra húznám be.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. július 23., szerda 10:28

petiamadridista írta: Miért mi van Hódmezővásárhelyen?? Lett közben mini Svájc ott vagy mi a bráner?? 😀 Vagy a 12. kerületben??
Ez tuti.
Arról nem is beszélve h mindenki ezt úgy képzeli el, hogy csak közszférát érinti ez. Hogy csak az állami beruházásokat lehet korrumpálni.

petiamadridista
Kedvenc játékosaid: Ronaldo

HozzászólásSzerző: petiamadridista » 2025. július 23., szerda 10:07

Miért mi van Hódmezővásárhelyen?? Lett közben mini Svájc ott vagy mi a bráner?? 😀 Vagy a 12. kerületben??
Ez tuti.

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. július 23., szerda 9:48

L.Miki írta: A rendszer leállásáról már nem is beszélek ahogyan 1 teljes órára leállt az egész…és addig a Jobbik vezetett. Miután visszajött már változott a pillanatnyi állás. :lol:
Itt szerintem valamit keversz. Ilyen sose volt, hogy vezetett a Jobbik, majd leállt a rendszer. 18-ban állt le a rendszer, az urnazárás környékén, 19 óra körül, amikor még eredmények sehol (azok 22 körül érkeznek). Akkor inkább bekapcsolták a korábban használt informatikai rendszert, ami bírta a terhelést, és ott volt annyi furcsaság, hogy az kisebb részvételi adatot mutatott, mert az a program nem számolta bele a külképviseleten szavazókat.

Egyébként papíron szavazunk és kézzel számolják, a jegyzőkönyv másolatát mindenki hazaviheti, szóval az informatikai rendszerben nehéz csalni, mert egyből kiderül az eltérés.

A csalások inkább úgy történnek, mint a mamis eset, amit írtál. Meg a buszoztatás, ilyesmik. De az eredményeket nem hamisították soha se.

L.Miki
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: L.Miki » 2025. július 23., szerda 9:30

tomi_b írta:
L.Miki írta:

Főleg ha kiadják utasításba hogy fotózzák le kire szavaztak és csakis a fideszre szavazhatnak …különben ki vannak rúgva. És most hogy van egy potenciális ellenfél, veszettül nyomást fognak gyakorolni mindenhol ahol csak tudnak.
Dolgoztam állami helyen, több ismerősöm is dolgozik és dolgozott ott, de még soha nem tapasztaltam és nem is hallottam senkitől, hogy ilyet vártak volna, illetve ilyen történt volna. Pedig Szabolcsban, Borsodban és az ország minden táján van ismerősöm.

Azt pedig szintén nem tudom megerősíteni, hogy leszavaznak a fideszre, mert előbb lógatnák fel magukat egy meggyfára, mint hogy ezt tegyék. Kivétel nélkül mindenki.
petiamadridista írta: Csak beleolvasva a kommentekbe.
Nem akarok senkit elkeseríteni de a korrupció felszámolása kishazánkban nagyon nem fog sikerülni, mérsékelni valamennyire lehet, de azt mindenki felejtse el, hogy nem lesz ugyanúgy kb ipari méretű korrupció. Ez Magyarországon lehetetlen, tök8 ki a főnök.

További szép napot.
Tényleg nem változott semmi Hódmezővásárhelyen és a 12. kerületben sem. Ohhh wait. :lol:
Egyes önkormányzatok szeretik ezt a módszert pedig, nekem van saját tapasztalatom is, illetve ismerős általi is.
2018-ban pl pont az egyik önkormányzatnál dolgoztam és vittük a mozgóurnát az idősek otthonába, jött a fideszes delegált is. Kiosztottuk a lapokat, a fideszes delegált nagyon keményen befolyásolta hogy a Fideszre szavazzanak. Az egyik momentum amit elcsíptem mami mondja hogy en a Gyurcsányra akarok szavazni. Mondja neki a delegált hogy akkor ide tessék és a Fideszre mutatott és OV-re. Mama nem látta igazán, be is húzta. Természetesen az esetet jeleztem a Jegyzőnek aki azt mondta ha meg akarom tartani az állásomat akkor hagyjuk ezt az egészet. 2 hónap múlva felmondtam.
A rendszer leállásáról már nem is beszélek ahogyan 1 teljes órára leállt az egész…és addig a Jobbik vezetett. Miután visszajött már változott a pillanatnyi állás. :lol:

tomi_b
Kedvenc játékosaid: Thibaut, Dani, Jude, Vini, Fede, Luka, Eduardo
Kedvenc csapatod: 15!

HozzászólásSzerző: tomi_b » 2025. július 23., szerda 9:21

L.Miki írta:
hehetheoriginal írta:
azt tudom hozzatenni, hogy minden ismerosom, aki allami szferaban dolgozik, es full tele van a fasza a fidesszel meg a szarjukkal, mind azt mondja egymastol fuggetlenul, hogy akarmi lesz, a vegen mindenki, minden kollegajuk, az egesz banda ugyis le fog szavazni a fideszre.

jo reggelt. :lol: :coffee:
Főleg ha kiadják utasításba hogy fotózzák le kire szavaztak és csakis a fideszre szavazhatnak …különben ki vannak rúgva. És most hogy van egy potenciális ellenfél, veszettül nyomást fognak gyakorolni mindenhol ahol csak tudnak.
Dolgoztam állami helyen, több ismerősöm is dolgozik és dolgozott ott, de még soha nem tapasztaltam és nem is hallottam senkitől, hogy ilyet vártak volna, illetve ilyen történt volna. Pedig Szabolcsban, Borsodban és az ország minden táján van ismerősöm.

Azt pedig szintén nem tudom megerősíteni, hogy leszavaznak a fideszre, mert előbb lógatnák fel magukat egy meggyfára, mint hogy ezt tegyék. Kivétel nélkül mindenki.
Nem akarok senkit elkeseríteni de a korrupció felszámolása kishazánkban nagyon nem fog sikerülni, mérsékelni valamennyire lehet, de azt mindenki felejtse el, hogy nem lesz ugyanúgy kb ipari méretű korrupció. Ez Magyarországon lehetetlen, tök8 ki a főnök.

További szép napot.
Tényleg nem változott semmi Hódmezővásárhelyen és a 12. kerületben sem. Ohhh wait. :lol:
swfan írta: Illetve egy bónuszkérdés:
Hipotetikus szcenárió: a Mi Hazánk áll 52%-on a kutatások szerint (amivel reális távolságban a kétharmad), a Tisza pedig a bejutás határán. Ebben az esetben, ha jól értem, inkább nem szavaznál a Mi Hazánkra, hogy ne legyen kétharmaduk?
Illetve e feltett kérdésre adott válaszokra is kíváncsi lennék.

L.Miki
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: L.Miki » 2025. július 23., szerda 9:07

hehetheoriginal írta:

További szép napot.
azt tudom hozzatenni, hogy minden ismerosom, aki allami szferaban dolgozik, es full tele van a fasza a fidesszel meg a szarjukkal, mind azt mondja egymastol fuggetlenul, hogy akarmi lesz, a vegen mindenki, minden kollegajuk, az egesz banda ugyis le fog szavazni a fideszre.

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. július 23., szerda 8:56

További szép napot.
Ilyen hozzáállással tényleg nem :(

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. július 23., szerda 8:53

További szép napot.

thereisonly1ronaldo

petiamadridista
Kedvenc játékosaid: Ronaldo

HozzászólásSzerző: petiamadridista » 2025. július 23., szerda 8:50

Csak beleolvasva a kommentekbe.

További szép napot.

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. július 23., szerda 7:59

kiserik írta: Szerintem ez a miniszterelnök-jelöltre is igaz, nem?
MP még nem miniszterelnök-jelölt :mrgreen:

Ha arra gondolsz, hogy belebegtet dolgokat, hogy a Fidesz erre meg arra készül, az pont azért van, hogy ne tegye meg ezeket a Fidesz. Én ezt nem hasonlítanám azzal, hogy a miniszterelnök háromszor ígér jólétet meg gazdasági fellendülést, ami elmarad.
Ott van a gazdaságpolitika (hehe, inkább belebegtetett ígéretek, mint konkrétumok): csökkentik majd az SZJA-t, az ÁFÁ-t, csökkentik az állami bevételeket, de növelik a családi pótlékot és javítják a közszolgáltatásokat, tehát növelik az állami kiadásokat. De ez csak egy a sokból. Nyúlnak hangzatos dolgokat innen onnan, de nincs mögötte semmi tartalom, kidolgozottság.
SZJA-csökkentés egyelőre nem szerepel a programban. A bevételi oldalt a vagyonadó, illetve a lopott vagyon visszavétele növelné (igen, utóbbi tényleg egy lózung, és kétséges, hogy tényleg vissza lehet-e szerezni értelmes formában). És arról se feledkezzünk meg, hogy ha a közbeszerzési eljárások korrupciómentesen zajlanak majd, és valódi piaci árakon sikerül ezeket értékesíteni, akkor rengeteg plusz forrás marad az állam kezében. Erre példa is van amúgy Hódmezővásárhelyről. Márki-Zay előtt és alatta is ugyanaz a (egyébként fideszes érdekeltségű) cég üzemelteti a közterületi kamerarendszert, annyi különbséggel, hogy MZP ideje alatt valódi piaci áron csinálják, NER-felár nélkül. A pontos számok most nincsenek meg, de valami százmillió forintot takarított meg így a város. Képzeljük el ezt országos szinten, hogy vajon hány mrd forintot lehetne pusztán a korrupció felszámolásával megtakarítani.
Egyébként gyakorlatilag még mindig nem tudunk (vagy csak én nem tudok?) szinte semmi konkrétumot, így elég nehéz komolyan vitázni a dolgokról. Lesz itt tejjel mézzel folyó kánaán és Európai Ügyészség. Meg simulás az EU-hoz, annak minden negatív politikai vonzatával együtt (kicsi szuverenitás feladása...). Kb ennyi
Mit értesz az EU-hoz simulás alatt? A "kicsi szuverenitás" feladása az Ügyészséghez való csatlakozásra vonatkozik.
Végezetül, egy 2/3-hoz sem adtam le a győztesnek a szavazatomat, és ezt annyi miatt, hogy "Orbán takarodj! Majd Én egyedül!" nem kívánom felrúgni.
Akkor végül csak ennyi kérdésem maradt:

Szerinted jó az a választási rendszer, amit használunk?
Szerinted jó, hogy a fontos állami szervek élén (Számvevőszék, MNB, Ügyészség, stb.) Fidesz által kinevezett pártkatonák ülnek?

Ha a válaszod "nem", akkor nagyon érdekelne, hogy mégis hogyan változtatnál ezeken kétharmad nélkül?

Illetve egy bónuszkérdés:
Hipotetikus szcenárió: a Mi Hazánk áll 52%-on a kutatások szerint (amivel reális távolságban a kétharmad), a Tisza pedig a bejutás határán. Ebben az esetben, ha jól értem, inkább nem szavaznál a Mi Hazánkra, hogy ne legyen kétharmaduk?

ram8nes

HozzászólásSzerző: ram8nes » 2025. július 22., kedd 23:33

kiserik írta:
swfan írta:

Mi az a "veszélyes" hozzáállás és érték, vagy értékek, amit a Tisza képvisel jelenleg? Tényleg komolyan kérdezem, örülnék, ha kapnék egy komoly választ (tehát a kerítéslebontós, óvodásokat átoperálós válaszokat mellőzzük a komolyság jegyében)
Néha megnézem amit írsz, mert ha nem bunkón személyeskedsz, akkor tudsz elég értelmes is lenni. Nem engem kérdeztél, de én megyek be tátott szájjal abba a bizonyos erdőbe, mert, ahogy lenni szokott, értelmes beszélgetés ebből nem lesz, max szokás szerinti fröcsögés.

Tisza: hogy idézzelek: "Mondjuk az azért érdekelne, hogy miért jó egy olyan miniszterelnök az országnak, akinek a szavait folyton cáfolja az élet..." Szerintem ez a miniszterelnök-jelöltre is igaz, nem?

Amúgy ténylegesen akkor veszítettek el, mikor megtartották az agrár kerekasztal beszélgetést anno. Mivel ehhez talán valamennyit értek, számomra egyértelművé vált, hogy nagyon nem azt láttam, amit láttatni akartak. Ha érdekel valakit részletesen is kifejtem, de most elsőre nem untatnám vele a nagyérdeműt.

Emellett folyamatosak a lózungok, az ígérgetések, a nagyotmondások. Minden jobb lesz, minden szebb lesz, minden gyönyörű lesz, de ez csak akkor fog működni, ha teljhatalmat kapnak, mert csak a diktatúra oldja meg a diktatúra problémáit.

Ott van a gazdaságpolitika (hehe, inkább belebegtetett ígéretek, mint konkrétumok): csökkentik majd az SZJA-t, az ÁFÁ-t, csökkentik az állami bevételeket, de növelik a családi pótlékot és javítják a közszolgáltatásokat, tehát növelik az állami kiadásokat. De ez csak egy a sokból. Nyúlnak hangzatos dolgokat innen onnan, de nincs mögötte semmi tartalom, kidolgozottság.

Egyébként gyakorlatilag még mindig nem tudunk (vagy csak én nem tudok?) szinte semmi konkrétumot, így elég nehéz komolyan vitázni a dolgokról. Lesz itt tejjel mézzel folyó kánaán és Európai Ügyészség. Meg simulás az EU-hoz, annak minden negatív politikai vonzatával együtt (kicsi szuverenitás feladása...). Kb ennyi.

Végezetül, egy 2/3-hoz sem adtam le a győztesnek a szavazatomat, és ezt annyi miatt, hogy "Orbán takarodj! Majd Én egyedül!" nem kívánom felrúgni.
hol valaszolsz arra, hogy mi a veszelyes?

sok a bizonytalansag, ami nyilvan nem
idealis, de egy kb egy eve, a semmibol
alakult partnal, a jelenlegi (fidesz altal kialakitott) helyzetben szerintem termeszetes. nade veszelyes? a mostani kormany es az elmutl 15 ev ismereteben? na nemar...

csak egy reszt szeretnek meg kiemelni:
de ez csak akkor fog működni, ha teljhatalmat kapnak, mert csak a diktatúra oldja meg a diktatúra problémáit.
rohadt demagog es ez tokeletesn leirja a tisza ellenes arcok erveinek fo problemajat.
a fidesz elmult 15 eves munkassaga miatt kell ekkora valtozasokat bejelenteni, miattuk van ekkora bizonytalansag es miattuk kell a ketharmadot megcelozni. azert mert orbnek ilyenne tettek ezt a rohadt valasztasi es torvenykezesi rendszer, valamint az egesz orszagot.

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. július 22., kedd 23:22

ikelemen5 írta:
ferni írta: Ennél bármi jobb lenne ami van.
Amikor a Gyurcsányt (igen, tudom, hogy nem őt, de na) kellett leváltani, akkor is ezt mondta a nép, ilyen volt a közhangulat.
Tessék megmondani, jobb lett? :kalapos:
Igen, az az akkori Fidesz jobb volt.

Arról ne a nép tegyen, hogy átbaszták őket a palánkon, de nagyon csúnyán.

Az meg már az ellenzék hibája, hogy teljes életképtelen voltak és a Tisza munkásságát elnézve basztak is az egészre, el voltak ott maguknak.

Tisza többet tett egy év alatt, mint amazok együtt 15 év alatt, sokatmondó.

Aztán hiába láttuk mit művel a Fidesz, kapták tovább a kétharmadokat, mert akkor még védhető, elfogadható álláspont volt, hogy nincs értelmesebb alternatíva.

Most már van, ezt csak a vak nem látja vagy aki nem akarja látni.
De akit nem zavar, hogy 35 évvel azután hogy elkotródtak az oroszok újra őket oboázzuk, azoknak az egészségére.
Akiket nem zavarnak az éves várólisták és a teljesen leélt egészségügy, azoknak az egészségére.
Akiket nem zavar az, hogy már egy teljes generáció felnőtt egy teljes leépült oktatási rendszerben és gyártjuk a robotokat a gyárakba azoknak az egészségére.
Akiket nem zavar a gyűlöletkampány ami családokat szakít szét és hatalmas éket vér a magyar emberek köze annak az egészségére.

És már rohadtul meguntam ezt a felsorolást, de túlzás nélkül reggelig lehetne ezt írni.
Olyan szintű bűnöket követett el az orbánkormány és annyit amire nincs egyszerűen mentség és kimagyarázhatatlan.

Orbán Viktorék ellopták a magyar emberek jelenét és jövőjét, mindezt önös érdekekből.
Nincs olyan érv és magyarázat ami felmenthetné őket.

Vissza: