Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

swfan

Re: Politika

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. július 23., szerda 8:56

petiamadridista írta: Csak beleolvasva a kommentekbe.
Nem akarok senkit elkeseríteni de a korrupció felszámolása kishazánkban nagyon nem fog sikerülni, mérsékelni valamennyire lehet, de azt mindenki felejtse el, hogy nem lesz ugyanúgy kb ipari méretű korrupció. Ez Magyarországon lehetetlen, tök8 ki a főnök.

További szép napot.
Ilyen hozzáállással tényleg nem :(

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. július 23., szerda 8:53

petiamadridista írta: Csak beleolvasva a kommentekbe.
Nem akarok senkit elkeseríteni de a korrupció felszámolása kishazánkban nagyon nem fog sikerülni, mérsékelni valamennyire lehet, de azt mindenki felejtse el, hogy nem lesz ugyanúgy kb ipari méretű korrupció. Ez Magyarországon lehetetlen, tök8 ki a főnök.

További szép napot.
azt tudom hozzatenni, hogy minden ismerosom, aki allami szferaban dolgozik, es full tele van a fasza a fidesszel meg a szarjukkal, mind azt mondja egymastol fuggetlenul, hogy akarmi lesz, a vegen mindenki, minden kollegajuk, az egesz banda ugyis le fog szavazni a fideszre.

jo reggelt. :lol: :coffee:
thereisonly1ronaldo

petiamadridista
Kedvenc játékosaid: Ronaldo
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: petiamadridista » 2025. július 23., szerda 8:50

Csak beleolvasva a kommentekbe.

További szép napot.

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. július 23., szerda 7:59

kiserik írta: Szerintem ez a miniszterelnök-jelöltre is igaz, nem?
MP még nem miniszterelnök-jelölt :mrgreen:

Ha arra gondolsz, hogy belebegtet dolgokat, hogy a Fidesz erre meg arra készül, az pont azért van, hogy ne tegye meg ezeket a Fidesz. Én ezt nem hasonlítanám azzal, hogy a miniszterelnök háromszor ígér jólétet meg gazdasági fellendülést, ami elmarad.
Ott van a gazdaságpolitika (hehe, inkább belebegtetett ígéretek, mint konkrétumok): csökkentik majd az SZJA-t, az ÁFÁ-t, csökkentik az állami bevételeket, de növelik a családi pótlékot és javítják a közszolgáltatásokat, tehát növelik az állami kiadásokat. De ez csak egy a sokból. Nyúlnak hangzatos dolgokat innen onnan, de nincs mögötte semmi tartalom, kidolgozottság.
SZJA-csökkentés egyelőre nem szerepel a programban. A bevételi oldalt a vagyonadó, illetve a lopott vagyon visszavétele növelné (igen, utóbbi tényleg egy lózung, és kétséges, hogy tényleg vissza lehet-e szerezni értelmes formában). És arról se feledkezzünk meg, hogy ha a közbeszerzési eljárások korrupciómentesen zajlanak majd, és valódi piaci árakon sikerül ezeket értékesíteni, akkor rengeteg plusz forrás marad az állam kezében. Erre példa is van amúgy Hódmezővásárhelyről. Márki-Zay előtt és alatta is ugyanaz a (egyébként fideszes érdekeltségű) cég üzemelteti a közterületi kamerarendszert, annyi különbséggel, hogy MZP ideje alatt valódi piaci áron csinálják, NER-felár nélkül. A pontos számok most nincsenek meg, de valami százmillió forintot takarított meg így a város. Képzeljük el ezt országos szinten, hogy vajon hány mrd forintot lehetne pusztán a korrupció felszámolásával megtakarítani.
Egyébként gyakorlatilag még mindig nem tudunk (vagy csak én nem tudok?) szinte semmi konkrétumot, így elég nehéz komolyan vitázni a dolgokról. Lesz itt tejjel mézzel folyó kánaán és Európai Ügyészség. Meg simulás az EU-hoz, annak minden negatív politikai vonzatával együtt (kicsi szuverenitás feladása...). Kb ennyi
Mit értesz az EU-hoz simulás alatt? A "kicsi szuverenitás" feladása az Ügyészséghez való csatlakozásra vonatkozik.
Végezetül, egy 2/3-hoz sem adtam le a győztesnek a szavazatomat, és ezt annyi miatt, hogy "Orbán takarodj! Majd Én egyedül!" nem kívánom felrúgni.
Akkor végül csak ennyi kérdésem maradt:

Szerinted jó az a választási rendszer, amit használunk?
Szerinted jó, hogy a fontos állami szervek élén (Számvevőszék, MNB, Ügyészség, stb.) Fidesz által kinevezett pártkatonák ülnek?

Ha a válaszod "nem", akkor nagyon érdekelne, hogy mégis hogyan változtatnál ezeken kétharmad nélkül?

Illetve egy bónuszkérdés:
Hipotetikus szcenárió: a Mi Hazánk áll 52%-on a kutatások szerint (amivel reális távolságban a kétharmad), a Tisza pedig a bejutás határán. Ebben az esetben, ha jól értem, inkább nem szavaznál a Mi Hazánkra, hogy ne legyen kétharmaduk?

ram8nes

HozzászólásSzerző: ram8nes » 2025. július 22., kedd 23:33

kiserik írta:
swfan írta:

Mi az a "veszélyes" hozzáállás és érték, vagy értékek, amit a Tisza képvisel jelenleg? Tényleg komolyan kérdezem, örülnék, ha kapnék egy komoly választ (tehát a kerítéslebontós, óvodásokat átoperálós válaszokat mellőzzük a komolyság jegyében)
Néha megnézem amit írsz, mert ha nem bunkón személyeskedsz, akkor tudsz elég értelmes is lenni. Nem engem kérdeztél, de én megyek be tátott szájjal abba a bizonyos erdőbe, mert, ahogy lenni szokott, értelmes beszélgetés ebből nem lesz, max szokás szerinti fröcsögés.

Tisza: hogy idézzelek: "Mondjuk az azért érdekelne, hogy miért jó egy olyan miniszterelnök az országnak, akinek a szavait folyton cáfolja az élet..." Szerintem ez a miniszterelnök-jelöltre is igaz, nem?

Amúgy ténylegesen akkor veszítettek el, mikor megtartották az agrár kerekasztal beszélgetést anno. Mivel ehhez talán valamennyit értek, számomra egyértelművé vált, hogy nagyon nem azt láttam, amit láttatni akartak. Ha érdekel valakit részletesen is kifejtem, de most elsőre nem untatnám vele a nagyérdeműt.

Emellett folyamatosak a lózungok, az ígérgetések, a nagyotmondások. Minden jobb lesz, minden szebb lesz, minden gyönyörű lesz, de ez csak akkor fog működni, ha teljhatalmat kapnak, mert csak a diktatúra oldja meg a diktatúra problémáit.

Ott van a gazdaságpolitika (hehe, inkább belebegtetett ígéretek, mint konkrétumok): csökkentik majd az SZJA-t, az ÁFÁ-t, csökkentik az állami bevételeket, de növelik a családi pótlékot és javítják a közszolgáltatásokat, tehát növelik az állami kiadásokat. De ez csak egy a sokból. Nyúlnak hangzatos dolgokat innen onnan, de nincs mögötte semmi tartalom, kidolgozottság.

Egyébként gyakorlatilag még mindig nem tudunk (vagy csak én nem tudok?) szinte semmi konkrétumot, így elég nehéz komolyan vitázni a dolgokról. Lesz itt tejjel mézzel folyó kánaán és Európai Ügyészség. Meg simulás az EU-hoz, annak minden negatív politikai vonzatával együtt (kicsi szuverenitás feladása...). Kb ennyi.

Végezetül, egy 2/3-hoz sem adtam le a győztesnek a szavazatomat, és ezt annyi miatt, hogy "Orbán takarodj! Majd Én egyedül!" nem kívánom felrúgni.
hol valaszolsz arra, hogy mi a veszelyes?

sok a bizonytalansag, ami nyilvan nem
idealis, de egy kb egy eve, a semmibol
alakult partnal, a jelenlegi (fidesz altal kialakitott) helyzetben szerintem termeszetes. nade veszelyes? a mostani kormany es az elmutl 15 ev ismereteben? na nemar...

csak egy reszt szeretnek meg kiemelni:
de ez csak akkor fog működni, ha teljhatalmat kapnak, mert csak a diktatúra oldja meg a diktatúra problémáit.
rohadt demagog es ez tokeletesn leirja a tisza ellenes arcok erveinek fo problemajat.
a fidesz elmult 15 eves munkassaga miatt kell ekkora valtozasokat bejelenteni, miattuk van ekkora bizonytalansag es miattuk kell a ketharmadot megcelozni. azert mert orbnek ilyenne tettek ezt a rohadt valasztasi es torvenykezesi rendszer, valamint az egesz orszagot.

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. július 22., kedd 23:22

ikelemen5 írta:
ferni írta: Ennél bármi jobb lenne ami van.
Amikor a Gyurcsányt (igen, tudom, hogy nem őt, de na) kellett leváltani, akkor is ezt mondta a nép, ilyen volt a közhangulat.
Tessék megmondani, jobb lett? :kalapos:
Igen, az az akkori Fidesz jobb volt.

Arról ne a nép tegyen, hogy átbaszták őket a palánkon, de nagyon csúnyán.

Az meg már az ellenzék hibája, hogy teljes életképtelen voltak és a Tisza munkásságát elnézve basztak is az egészre, el voltak ott maguknak.

Tisza többet tett egy év alatt, mint amazok együtt 15 év alatt, sokatmondó.

Aztán hiába láttuk mit művel a Fidesz, kapták tovább a kétharmadokat, mert akkor még védhető, elfogadható álláspont volt, hogy nincs értelmesebb alternatíva.

Most már van, ezt csak a vak nem látja vagy aki nem akarja látni.
De akit nem zavar, hogy 35 évvel azután hogy elkotródtak az oroszok újra őket oboázzuk, azoknak az egészségére.
Akiket nem zavarnak az éves várólisták és a teljesen leélt egészségügy, azoknak az egészségére.
Akiket nem zavar az, hogy már egy teljes generáció felnőtt egy teljes leépült oktatási rendszerben és gyártjuk a robotokat a gyárakba azoknak az egészségére.
Akiket nem zavar a gyűlöletkampány ami családokat szakít szét és hatalmas éket vér a magyar emberek köze annak az egészségére.

És már rohadtul meguntam ezt a felsorolást, de túlzás nélkül reggelig lehetne ezt írni.
Olyan szintű bűnöket követett el az orbánkormány és annyit amire nincs egyszerűen mentség és kimagyarázhatatlan.

Orbán Viktorék ellopták a magyar emberek jelenét és jövőjét, mindezt önös érdekekből.
Nincs olyan érv és magyarázat ami felmenthetné őket.

ikelemen5
Kedvenc játékosaid: Zidane,Guti,Modric, Kroos

HozzászólásSzerző: ikelemen5 » 2025. július 22., kedd 23:00

ferni írta: Ennél bármi jobb lenne ami van.
Amikor a Gyurcsányt (igen, tudom, hogy nem őt, de na) kellett leváltani, akkor is ezt mondta a nép, ilyen volt a közhangulat.
Tessék megmondani, jobb lett? :kalapos:
“I don’t trust fish.They breathe water…..that’s crazy.”

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. július 22., kedd 22:35

Ennél bármi jobb lenne ami van.

Nem fognak mindent jól megoldani, de ha a szar mezőgazdaság is szar marad az nem érv arra hogy maradjon a Fidesz és a másik 85 dolog is szar maradjon.

Már csak ha a szándék meg van hogy javítsanak a dolgokon is óriási előrelépések lesznek, elég megnézni az MKKP számait hány %ot spóroltak egy csomó mindennel, egészen döbbenetes és ország szerte megy ez a minimum duplaárazás.

Egész ország szenved kb, de ha te belekötsz 1-2 dologba és azzal megmagyarázod magadnak de rossz a Tisza és fúj, akkor szépen sorold fel a Fidesznél azt a több száz dolgot ami miatt takarodniuk kell.

Megint nincs egyensúlyban a két mérleg és csak relativizálsz újfent.

Ha már csak picit javul valahogy az életszínvonal is óriási pozitív hatással lesz minden szakágra az egész országban, most nagyon gatya a helyzet

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. július 22., kedd 22:28

swfan írta:
Whiteheart írta:

Hát múltkor mondtam h nem nagyon szeretek 20 az 1 ellen vitázni mert egyrészt szar érzés, fárasztó, másrészt nem fogsz szövegen keresztül senkit sem meggyőzni

Harmadrészt megint újra ismét leszögezném h nem viktor párti meg fidesz párti vagyok, hanem inkább a jelen ellenzék ellenzéke (mert nagyon nem tetszik az egész bosszúvágyó és keserű fejetlen, kiszámíthatatlan, veszélyes hozzáállás és az értékek amiket a tiszadkmomentum képvisel az sokkal messzebb áll tőlem mint a fideszé) és legszívesebben Mihazánkra szavaznék, de az ellenzék elleni legjobb fegyver a viktor jelenleg.
Mi az a "veszélyes" hozzáállás és érték, vagy értékek, amit a Tisza képvisel jelenleg? Tényleg komolyan kérdezem, örülnék, ha kapnék egy komoly választ (tehát a kerítéslebontós, óvodásokat átoperálós válaszokat mellőzzük a komolyság jegyében)
Néha megnézem amit írsz, mert ha nem bunkón személyeskedsz, akkor tudsz elég értelmes is lenni. Nem engem kérdeztél, de én megyek be tátott szájjal abba a bizonyos erdőbe, mert, ahogy lenni szokott, értelmes beszélgetés ebből nem lesz, max szokás szerinti fröcsögés.

Tisza: hogy idézzelek: "Mondjuk az azért érdekelne, hogy miért jó egy olyan miniszterelnök az országnak, akinek a szavait folyton cáfolja az élet..." Szerintem ez a miniszterelnök-jelöltre is igaz, nem?

Amúgy ténylegesen akkor veszítettek el, mikor megtartották az agrár kerekasztal beszélgetést anno. Mivel ehhez talán valamennyit értek, számomra egyértelművé vált, hogy nagyon nem azt láttam, amit láttatni akartak. Ha érdekel valakit részletesen is kifejtem, de most elsőre nem untatnám vele a nagyérdeműt.

Emellett folyamatosak a lózungok, az ígérgetések, a nagyotmondások. Minden jobb lesz, minden szebb lesz, minden gyönyörű lesz, de ez csak akkor fog működni, ha teljhatalmat kapnak, mert csak a diktatúra oldja meg a diktatúra problémáit.

Egyébként gyakorlatilag még mindig nem tudunk (vagy csak én nem tudok?) szinte semmi konkrétumot, így elég nehéz komolyan vitázni a dolgokról. Lesz itt tejjel mézzel folyó kánaán és Európai Ügyészség. Meg simulás az EU-hoz, annak minden negatív politikai vonzatával együtt (kicsi szuverenitás feladása...). Kb ennyi.

Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2025. július 22., kedd 21:57

https://media1.hu/2025/07/22/deepfake-v ... -mozgalom/

milyen szintnek akarjak ezeket beadni? :lol: :lol:
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

filatáska

HozzászólásSzerző: filatáska » 2025. július 22., kedd 21:37

Whiteheart írta: másrészt nem fogsz szövegen keresztül senkit sem meggyőzni
Könnyebb személyesen átadni a zsák krumplit! :mrgreen:

raul 4 ever
Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz

HozzászólásSzerző: raul 4 ever » 2025. július 22., kedd 21:15

Lehetsz az ellenzéktagadók csoport adminja, és áltathatod magad nyugodtan ezzel a dumával whiteheart, de sajna le kell nyelni a békát. Eddig volt 1 magasgyúrcsányunk, most van egy dagadt. Mindkettő a haverok és a párt környékére lapátolta az ellopott közös vagyont, elszarta az oktatást, az eü most máshogy szar, de alapvetően ugyanaz maradt. csak most már pár helyen van klíma a fejed fölött, amíg vársz egy fél napot, meg van pár új gép, de az a baj 5x annyi kéne és az árát rogánnék, meg szíjjártónék, meg andik hordják, viselik, vezetik.

ha ez neked jó, (jobboldali) lelked rajta, de a többségnek ugyanaz 2szer, csak más színekben már pont elég volt. Aztán persze lehet, hogy a 3.gyúrcsányt választjuk meg.. Ki tudja. De az biztos, hogy ebből a szarból már sokaknak joggal van elegük.

(nekem is az volt 06 október 23-án, ott voltam a rákóczyn, és ott leszek jövőre is a szavazófülkében)
2021 04 20 - Ceferintakaroggy

2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. július 22., kedd 20:20

teljes homály, remélem lassan eljutunk oda, a dolgok valódi okához, hogy egyszerűen sok a síkhülye ember.
nem baloldal, jobboldal, politikai nézetek vagy vallások vannak itt, hanem értelmes emberek, akik normálisak vagy aljas vérgecik, és van a maradék, aki síkhülye ostoba amőba.

most beszél mp debrecenben, konkrétan felmossa a padlót szokás szerint.
ott vannak a tervek, ígéretek és kihallatszik a szavaiból, hogy a háttérben építik a dolgokat és készülnek.
thereisonly1ronaldo

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. július 22., kedd 19:59

Whiteheart írta:
swfan írta:

Az a baj, hogy amikor legutóbb idejöttél "civakodni", és megcáfoltak, inkább eltűntél. Pedig a két oldal közti közeledésben fontos lenne a vita. Mondjuk az azért érdekelne, hogy miért jó egy olyan miniszterelnök az országnak, akinek a szavait folyton cáfolja az élet...

Trumppal 1 nap után béke lesz - még mindig háború van, Trump pedig további fegyvereket készül küldeni

Repülőrajt - a legújabb hír, hogy a BYD mégsem fogja idén beindítani Szegeden a tömeggyártást.

Ja, egyébként meg, 52-34 B-)
Hát múltkor mondtam h nem nagyon szeretek 20 az 1 ellen vitázni mert egyrészt szar érzés, fárasztó, másrészt nem fogsz szövegen keresztül senkit sem meggyőzni

Harmadrészt megint újra ismét leszögezném h nem viktor párti meg fidesz párti vagyok, hanem inkább a jelen ellenzék ellenzéke (mert nagyon nem tetszik az egész bosszúvágyó és keserű fejetlen, kiszámíthatatlan, veszélyes hozzáállás és az értékek amiket a tiszadkmomentum képvisel az sokkal messzebb áll tőlem mint a fideszé) és legszívesebben Mihazánkra szavaznék, de az ellenzék elleni legjobb fegyver a viktor jelenleg.

tibi18
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Benzema, Varane, Modric, Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: tibi18 » 2025. július 22., kedd 19:49

Whiteheart írta:
swfan írta:

Az a baj, hogy amikor legutóbb idejöttél "civakodni", és megcáfoltak, inkább eltűntél. Pedig a két oldal közti közeledésben fontos lenne a vita. Mondjuk az azért érdekelne, hogy miért jó egy olyan miniszterelnök az országnak, akinek a szavait folyton cáfolja az élet...

Trumppal 1 nap után béke lesz - még mindig háború van, Trump pedig további fegyvereket készül küldeni

Repülőrajt - a legújabb hír, hogy a BYD mégsem fogja idén beindítani Szegeden a tömeggyártást.

Jaja, jól kibaszott velünk az ellenzék az elmúlt 15 évben, az 1/3-adával! ÉGJENEK!

tomi_b
Kedvenc játékosaid: Thibaut, Dani, Jude, Vini, Fede, Luka, Eduardo
Kedvenc csapatod: 15!

HozzászólásSzerző: tomi_b » 2025. július 22., kedd 19:28

:lol: :lol: :lol:

Nem Viktor párti, ellenzék ellenes Mihazánkos, aki inkább mégis Viktorra szavaz.

Whiteheart
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema, Endrick, Camavinga, Jude

HozzászólásSzerző: Whiteheart » 2025. július 22., kedd 19:12

swfan írta:
Whiteheart írta: Én csak onnan tudom hogy erősödik a fidesz hogy annál több ⬇️ vote kapok még egy olyan kommentre is h alaba nem fog hosszabbítani. :agree:

szerk. holott nem is járok ide civakodni veletek

szuperliga.

Whiteheart
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema, Endrick, Camavinga, Jude

HozzászólásSzerző: Whiteheart » 2025. július 22., kedd 19:02

BLevi96 írta:
Whiteheart írta: Én csak onnan tudom hogy erősödik a fidesz hogy annál több ⬇️ vote kapok még egy olyan kommentre is h alaba nem fog hosszabbítani. :agree:

szerk. holott nem is járok ide civakodni veletek
Whiteheart írta: Hírek szerint nem hosszabbítunk vele?

https://madriduniversal.com/real-madrid ... re-report/

Fb láttam vhol de nem nagyon meggyőzőek a forrasok
Valószínűleg azért kaptál annyit, mert mintha meglepődtél volna rajta és kérdőre vontad volna a klubot. Várhatóan nem fognak hosszabbítani vele, miért is tennék? Idős, sérülékeny és az egyik legmagasabb a fizetése, padra drága.

Azért mert nem egyezik az emberek politikai véleménye még nem fognak lepontozni. Most is csak te vetítetted rá, hogy biztos ezért volt.
Ahhh értem!! Akkor bocsi a kétes fogalmazásért. Nem kérdőre akartam vonni a klubbot, mert 💯 egyetértek h alabanak nem volt helye már ebben az évben se, hanem úgy értettem hogy sajnos megbízható forrásból nem tudok ráerősíteni, de akkor ezek szerint Alabaval nem hosszabbítunk?
Na ennyi, sorry my bad

Szerk.: és télleg örülök ha nincs ilyen sztereotípiás votolás
szuperliga.

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. július 22., kedd 18:18

el magico írta:
swfan írta: https://24.hu/belfold/2025/07/22/21-kut ... azy-elott/

Úgy tűnik Hadházynak is lefőtt a kávé
Mondjuk a 800 fős telefonos felmérés semennyire sem reprezentatív.
Azért a tavalyi EP-választást legpontosabbra mérő intézet sztem tudja mit csinál. Egy 1000 fős minta reprezentatív a teljes országra nézve, egy 800-as hogy ne lenne az egyetlen OEVK-ra?
gutihaz14 írta: zugló mikor lett BP 06 EVK ? lemaradtam picit, múltkor még 08 volt emlékeim szerint
Tavaly újrarajzolták a körzeteket, Bp-n 18 körzetből pl. 16-ot csináltak.

Zugló főleg a 6-os lett, egy kisebb része pedig a 7-esbe került

Vissza: