https://www.youtube.com/shorts/RNWAp3VWe2s

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. július 17., csütörtök 14:39
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. július 17., csütörtök 8:31
Ha te megmondod/rahuzod minden emberre, hogy marpedig adott serules x ido, azzal eleg sok eletet tennel tonkre.Halfkey írta:Fórum Ancelottija vazehehetheoriginal írta: én ezeket a bokaszalagos dolgokat mindig érzésre csináltam, terheltem, nyujtottam, amennyire tudtam, de igyekeztem nem tultolni, aztan pár hét alatt meggyógyult magától mindig.
semmi extra, nem kell tulgondolni.
es a felepulesi ido mindenkinel mas egy kicsit, nem egzakt tudomany bazmeg.![]()
ugyhogy szord ki a szamaidat az asztalra halfi, es egyed meg szepen![]()
A srácok meg csak néznek hogy most tényleg az a taktikai segítség a sok blabla után hogy ‘majd érzitek’?
![]()
HozzászólásSzerző: Halfkey » 2025. július 17., csütörtök 6:44
Fórum Ancelottija vazehehetheoriginal írta: én ezeket a bokaszalagos dolgokat mindig érzésre csináltam, terheltem, nyujtottam, amennyire tudtam, de igyekeztem nem tultolni, aztan pár hét alatt meggyógyult magától mindig.
semmi extra, nem kell tulgondolni.
es a felepulesi ido mindenkinel mas egy kicsit, nem egzakt tudomany bazmeg.![]()
ugyhogy szord ki a szamaidat az asztalra halfi, es egyed meg szepen![]()
HozzászólásSzerző: ikelemen5 » 2025. július 17., csütörtök 6:33
A boka nem sérülés, emiatt nem hagyunk ki meccset, csak edzést. Befaslizod, iszol két sört, és mehet a bugi.reeed_ati írta: Skacok, biztos volt már itt több embernek is részleges bokaszalagszakadása..
Tegnap nekem is összejött, műfüvesen reccsent a boka..![]()
Kaptam rögzítőt, meg elvileg 6hét off és addig hordani is kéne.
Ki mikor kezdte el a mozgást, egy ilyen után??
Nyilván nem a focira gondolok, azt offolom 6hétig, vagy akár tovább is, csak sima futásra gondoltam..
Már egy ideje toltam rendszeresen a futást, focit meg mellé, nem akarok most emiatt bepunnyadni, meg felesleget felszedni..
Szóval a lehető legminimálisabbat szeretném kihagyni, de azért mégsem eszetlenül rásérülni.![]()
HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2025. július 16., szerda 20:26
HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2025. július 16., szerda 17:14
Egy megyével arrébbreeed_ati írta:Nika91127 írta:
Kikérem magamnak, én is ott melózom
Illetve ott is (sürgi baleseti amb).![]()
![]()
Remélem nem Győrben..
De egyébként nem panaszkodom, minden teljesen flottul ment, nem is kellett sokan várni, ehhez meg nyilván az kell, hogy pörgessék az embereket gyorsan..![]()
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. július 16., szerda 17:02
HozzászólásSzerző: reeed_ati » 2025. július 16., szerda 17:01
Nika91127 írta:Kikérem magamnak, én is ott melózomreeed_ati írta:
Köszi!!![]()
Meg mindenkinek is!!![]()
Tudtam én, hogy itt több infót kapok, mint a sürgősségin..----->
![]()
![]()
Illetve ott is (sürgi baleseti amb).
HozzászólásSzerző: Halfkey » 2025. július 16., szerda 16:56
Igen tesi de a számok voltak a kérdésgyáágeci ugyanezt mondtam én is, csak számok nélkül.
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. július 16., szerda 16:52
gyáágeci ugyanezt mondtam én is, csak számok nélkül.Nika91127 írta: Dr. Nika rendel (most estem ki a műtőből):
Hord a rögzítőt 6 hétig éjjel-nappal.
Terheld, fájdalomhatárig.
Boka fel-le mozgatás első naptól.
Oldalirányú terhelés tilos.
Első 5 napban reggel-este fájdalomcsillapító, utána 5 napig csak este, majd szükség szerint.
Első 1 hétben jegelés óranként pár percre.
Külboka alatti bevérzésre Lioto /Flexagil/feketenadálytő.
6 hét levétel után kocogás elsőször futógépen, majd 8.héttől talajon. Erős irányváltást igénylő sport 10-12 hét.
Ha 6 hét után instabilnak érzed, proprioceptív torna, 10-15 alkalom.
HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2025. július 16., szerda 16:51
Kikérem magamnak, én is ott melózomreeed_ati írta:Köszi!!Nika91127 írta: Dr. Nika rendel (most estem ki a műtőből):
Első 5 napban reggel-este fájdalomcsillapító, utána 5 napig csak este, majd szükség szerint.
6 hét levétel után kocogás elsőször futógépen, majd 8.héttől talajon. Erős irányváltást igénylő sport 10-12 hét.
Ha 6 hét után instabilnak érzed, proprioceptív torna, 10-15 alkalom.![]()
Meg mindenkinek is!!![]()
Tudtam én, hogy itt több infót kapok, mint a sürgősségin..----->
![]()
![]()
HozzászólásSzerző: reeed_ati » 2025. július 16., szerda 16:24
Köszi!!Nika91127 írta: Dr. Nika rendel (most estem ki a műtőből):
Ha 6 hét után instabilnak érzed, proprioceptív torna, 10-15 alkalom.
HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2025. július 16., szerda 15:51
HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2025. július 16., szerda 15:31
Szerintem a futast par hetig hanyagold, az sokkal nagyobb igenybevetel mint az ember gondolna. Eleinte egy kis bicikli / uszas + torna. Sokkal tobbet veszithetsz azzal ha ido elott terheled tulasgosan mint amit nyerhetsz (kb semmit sem nyerhetsz rajta).reeed_ati írta: Annyira talán nem lesz vészes, tegnap este még simán hazasétáltam, reggel alig tudtam ráállni, aztán akkor mondtam, hogy jó, akkor inkább megnézetem..
Valahogy kiböjtölöm azt a 3hetet, aztán remélem több nem kell neki..![]()
![]()
HozzászólásSzerző: mexes » 2025. július 16., szerda 15:12
HozzászólásSzerző: Tjacks » 2025. július 16., szerda 15:07
A sérülés után még dolgozik benned az adrenalin, én tavaly még haza is vezettem ( jobb boka, gáz/fék kellemes volt ) 1 km séta után, aztán másnap már nem tudtam terhelni. Nekem 6 hét volt sajna amíg újra teljes értékűen tudtam terhelni ( séta ), + 2 hét amikor kocogni eltudtam menni.reeed_ati írta: Annyira talán nem lesz vészes, tegnap este még simán hazasétáltam, reggel alig tudtam ráállni, aztán akkor mondtam, hogy jó, akkor inkább megnézetem..
Valahogy kiböjtölöm azt a 3hetet, aztán remélem több nem kell neki..![]()
![]()
HozzászólásSzerző: reeed_ati » 2025. július 16., szerda 14:31
HozzászólásSzerző: Halfkey » 2025. július 16., szerda 14:06
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. július 16., szerda 13:38
heheprof rendel, aztan majd nikaprof korrigalreeed_ati írta: Skacok, biztos volt már itt több embernek is részleges bokaszalagszakadása..
Tegnap nekem is összejött, műfüvesen reccsent a boka..![]()
Kaptam rögzítőt, meg elvileg 6hét off és addig hordani is kéne.
Ki mikor kezdte el a mozgást, egy ilyen után??
Nyilván nem a focira gondolok, azt offolom 6hétig, vagy akár tovább is, csak sima futásra gondoltam..
Már egy ideje toltam rendszeresen a futást, focit meg mellé, nem akarok most emiatt bepunnyadni, meg felesleget felszedni..
Szóval a lehető legminimálisabbat szeretném kihagyni, de azért mégsem eszetlenül rásérülni.![]()
Jelenlévő fórumozók: 12 regisztrált és 0 vendég
© 2011-2022 Madridom.hu | Médiaajánlat | Adatvédelem