kiserik írta:
reeed_ati írta:
Érdekes statok, szemre jóval nagyobb szakadék volt köztük, azokon a meccseken amiket láttam..
Klasszikuson, meg BL meccseken..
De ha ennyire egyformák, akkor nincs itt baj..
Erről beszélek. Ezek a statisztikák elég normálisak, használhatóak. Ha egy játékos minden labdát elad, egy másik pedig mindig emberhez passzol, akkor az 2-3000 perc alatt jelentős különbséget fog adni.
És ez a tudatipar hatalmának a lényege, Te is azt gondoltad, úgy láttad, hogy sokkal nagyobb a szakadék a két játékos között ezekben a mutatókban, pedig nagyon nem. Aztán lehet az önbecsapás érdekében különböző magyarázatokat hozni, de a lényeg: igaz, hogy Yamal egy picit jobb volt (főleg 17 évesen, és megint ez a N1 képessége), de kb hasonló teljesítményt hoztak. Az igazán nagy különbség, hogy Yamal sokkal többször megy bele a cselbe, de annak hatásfoka nem sokkal jobb, tehát több a sikeres csele (ami baromi jól mutat az összefoglalókban), de több a sikertelen is (ami meg nem kerül bele, csak akkor látod, ha végignézed a meccseit).
En szeretem a statisztikakat,es szerintem rengeteg mindent elmond,illetve nem hazudik,de ez igy ebben a formaban elegge baltaval faragott.
Ezt tovabb lehetne bontani,akkor tobbet mondana,pl az elso 10 helyezet ellen hogy allnak,a bl-ben,mikor voltak az aszisztok,golok, rangadok,ki ellen,hany olyan meccs volt ahol ez dontott,ez volt a 2:1,1:0 stb., hany pontott hozott,hol voltak a cselek,mennyire direkten jatszottak es abbol hany szazalek volt jo stb.
Szerintem amiket te leirtal es hoztal,ez nagyon osszesitett,amit ha meg megbontasz,akkor konnyen mutathat mast,igy lehet,hogy tudnal meg tobb jatekost oda tenni,akik kozel ugyanilyen jok voltak.
Itt ilyen szinten nem arrol van szo,hogy egy jo jatekos 10/10 labdat megtud jatszani,a masik meg 10/0-at,ekkora kulonbseg nincs.
Szoval szerintem a reszletekben rejlik az igazsag.