OFF
- Nika91127
- Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde
Re: OFF
Dr. Nika rendel (most estem ki a műtőből):
Hord a rögzítőt 6 hétig éjjel-nappal.
Terheld, fájdalomhatárig.
Boka fel-le mozgatás első naptól.
Oldalirányú terhelés tilos.
Első 5 napban reggel-este fájdalomcsillapító, utána 5 napig csak este, majd szükség szerint.
Első 1 hétben jegelés óranként pár percre.
Külboka alatti bevérzésre Lioto /Flexagil/feketenadálytő.
6 hét levétel után kocogás elsőször futógépen, majd 8.héttől talajon. Erős irányváltást igénylő sport 10-12 hét.
Ha 6 hét után instabilnak érzed, proprioceptív torna, 10-15 alkalom.
Hord a rögzítőt 6 hétig éjjel-nappal.
Terheld, fájdalomhatárig.
Boka fel-le mozgatás első naptól.
Oldalirányú terhelés tilos.
Első 5 napban reggel-este fájdalomcsillapító, utána 5 napig csak este, majd szükség szerint.
Első 1 hétben jegelés óranként pár percre.
Külboka alatti bevérzésre Lioto /Flexagil/feketenadálytő.
6 hét levétel után kocogás elsőször futógépen, majd 8.héttől talajon. Erős irányváltást igénylő sport 10-12 hét.
Ha 6 hét után instabilnak érzed, proprioceptív torna, 10-15 alkalom.
Szerintem a futast par hetig hanyagold, az sokkal nagyobb igenybevetel mint az ember gondolna. Eleinte egy kis bicikli / uszas + torna. Sokkal tobbet veszithetsz azzal ha ido elott terheled tulasgosan mint amit nyerhetsz (kb semmit sem nyerhetsz rajta).reeed_ati írta: Annyira talán nem lesz vészes, tegnap este még simán hazasétáltam, reggel alig tudtam ráállni, aztán akkor mondtam, hogy jó, akkor inkább megnézetem..
Valahogy kiböjtölöm azt a 3hetet, aztán remélem több nem kell neki..![]()
![]()
- mexes
- Kedvenc játékosaid: Xabi Alonso, Modric, Kroos
- Kedvenc csapatod: RM
Őszintén kíváncsi vagyok, hogy csak az én érzékeny lelkemnek zavaróak ezek a "kapott volna, így lett volna, mi lett volna" kijelentések. Megspèkelve ugye azzal hogy "a stat nem jó semmire" (persze csak kedden, amikor az adott érveléshez nem passzol), mert az én érzèkelèsem a helyes (sportszakmai elemzés, meg pszichoanalizis a tvbol, heti 90percbol, instarol, youtuberol), minden más faszság, torzítás vagy hiteltelennek van titulálva.
A vélemény és a tény nem külön fogalom, a kétely szikrája sem merül fel az előbbi esetén. Általában a 2.,3. válaszra egy témában valami extrém kisarkitott szalmabáb érvelés befut, amilyet a csajod dob be ha nem tud érvelni.
Nehéz érdemi eszmecseréket folytatni, mert minden második érv a posztoló alternatív univerzumában értelmezhető csak, ahol egy fantázia szabályrendszer szerint működik a világ, de még csak nem is ugyanúgy érvényes két ugyanolyan tojásra sem.
Tudom, menjek máshová, meg ilyen az internet, ízlés kérdése és beszoptam ha másra van igényem ..de ... jah, másra lenne, és volt is itt ilyen időszak. Èpp azért jön(ne) ide az ember és nem facebookra mert itt jó arányban egy szintet elértek a topicok. Mára teljesen megfordult.
(Minden bizonnyal ez jobbat tesz az oldal látogatottságának, hiszen így több a hozzászólás, kattintás, ilyen szempontból megértem. Kár érte.)
A vélemény és a tény nem külön fogalom, a kétely szikrája sem merül fel az előbbi esetén. Általában a 2.,3. válaszra egy témában valami extrém kisarkitott szalmabáb érvelés befut, amilyet a csajod dob be ha nem tud érvelni.
Nehéz érdemi eszmecseréket folytatni, mert minden második érv a posztoló alternatív univerzumában értelmezhető csak, ahol egy fantázia szabályrendszer szerint működik a világ, de még csak nem is ugyanúgy érvényes két ugyanolyan tojásra sem.
Tudom, menjek máshová, meg ilyen az internet, ízlés kérdése és beszoptam ha másra van igényem ..de ... jah, másra lenne, és volt is itt ilyen időszak. Èpp azért jön(ne) ide az ember és nem facebookra mert itt jó arányban egy szintet elértek a topicok. Mára teljesen megfordult.
(Minden bizonnyal ez jobbat tesz az oldal látogatottságának, hiszen így több a hozzászólás, kattintás, ilyen szempontból megértem. Kár érte.)
-
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
A sérülés után még dolgozik benned az adrenalin, én tavaly még haza is vezettem ( jobb boka, gáz/fék kellemes volt ) 1 km séta után, aztán másnap már nem tudtam terhelni. Nekem 6 hét volt sajna amíg újra teljes értékűen tudtam terhelni ( séta ), + 2 hét amikor kocogni eltudtam menni.reeed_ati írta: Annyira talán nem lesz vészes, tegnap este még simán hazasétáltam, reggel alig tudtam ráállni, aztán akkor mondtam, hogy jó, akkor inkább megnézetem..
Valahogy kiböjtölöm azt a 3hetet, aztán remélem több nem kell neki..![]()
![]()
A helyedben tornáztatnám amennyit csak lehet, kitartást

- reeed_ati
- Kedvenc játékosaid: Zinedine Zidane
Annyira talán nem lesz vészes, tegnap este még simán hazasétáltam, reggel alig tudtam ráállni, aztán akkor mondtam, hogy jó, akkor inkább megnézetem..
Valahogy kiböjtölöm azt a 3hetet, aztán remélem több nem kell neki..
Valahogy kiböjtölöm azt a 3hetet, aztán remélem több nem kell neki..

A sok heheblabla mellett a lényegi válasz a kérdésedre hogy igazából a sérülés mértékétől függ, de tipikusan 2-3 hét után szerintem a rögzítővel már okés lehet könnyed kocogás. Mondjuk én nem riadok vissza a kis fájdalomtól
Volt olyan hogy egy hét után már okés volt, de olyan is hogy 4 kellett. Nekem ez rutinszerű injury, évente-kétévente egyik bokám tuti kimegy.

- hehetheoriginal
- Kedvenc játékosaid: elfenomeno
heheprof rendel, aztan majd nikaprof korrigalreeed_ati írta: Skacok, biztos volt már itt több embernek is részleges bokaszalagszakadása..
Tegnap nekem is összejött, műfüvesen reccsent a boka..![]()
Kaptam rögzítőt, meg elvileg 6hét off és addig hordani is kéne.
Ki mikor kezdte el a mozgást, egy ilyen után??
Nyilván nem a focira gondolok, azt offolom 6hétig, vagy akár tovább is, csak sima futásra gondoltam..
Már egy ideje toltam rendszeresen a futást, focit meg mellé, nem akarok most emiatt bepunnyadni, meg felesleget felszedni..
Szóval a lehető legminimálisabbat szeretném kihagyni, de azért mégsem eszetlenül rásérülni.![]()

kezdeti jegeles, felpolcolas vagymiafasz (hogy a verkeringes miatt magasban van a labad fekves kozben) utan par nappal mar mozgassad, nyilvan erzessel.
gondolom beverzett, az majd felszivodik. meggyogyul magatol par het alatt, de fontos a folyamatos mozgatas, tornaztatas, hogy a mozgasspektrum olyan legyen, mint a serules elott. ha kesobb kezded a mozgatast, gyakorlatokat, akkor sokkal nehezebb lesz visszahozni az eredeti mozgastartomanyt es lazasagot.
rehab gyakorlatokat nezzel, egyelore a nagy terheleseket felejtsd el, par het nem a vilag vege. utana meg mar erezni fogod, hogy mikortol megy ujra a fodball.
thereisonly1ronaldo
- reeed_ati
- Kedvenc játékosaid: Zinedine Zidane
Skacok, biztos volt már itt több embernek is részleges bokaszalagszakadása..
Tegnap nekem is összejött, műfüvesen reccsent a boka..
Nyilván nem a focira gondolok, azt offolom 6hétig, vagy akár tovább is, csak sima futásra gondoltam..
Már egy ideje toltam rendszeresen a futást, focit meg mellé, nem akarok most emiatt bepunnyadni, meg felesleget felszedni..
Szóval a lehető legminimálisabbat szeretném kihagyni, de azért mégsem eszetlenül rásérülni.
Tegnap nekem is összejött, műfüvesen reccsent a boka..

Szóval a lehető legminimálisabbat szeretném kihagyni, de azért mégsem eszetlenül rásérülni.

- realmadrid95
- Kedvenc játékosaid: Guti, Xabi, Pepe, Marcelo, Güler, Asencio
Nagyon szepen koszonom neked, ismet!Halfkey írta: Mármint mint üzletben eladó? Van ismerősöm aki ezt nyomta, illetve az egyik nagy telco cég az ügyfelem is, szóval van rálátásom. Alapinfok:
A Yettelt kivéve franchise rendszer van, vagyis egy Vodafone és egy Telekom bolt nem feltétlenül Vodafone és Telekom alkalmazást jelent, hanem Fitymográf Kft, akinek van mondjuk 2-3 ilyen boltja, és le van szerződve az egyikkel mint viszonteladó franchise partner.
Ennek megfelelően a fizuk és a környezet is mások, hiszen azt ezek a kis cégek határozzák meg. De kb mindegyiknél közös, hogy erősen bónusz heavy. Ami pay slipet láttam (2 éve), ott az ismerős hazavitt 1 milla bruttót, de abból 650 a bónusza volt a különböző szolgáltatások, tokok, stb. eladása után, mindegyik megvan hogy mennyit ér. Szóval ide ez kell, hogy valaki tudjon és akarjon eladni. Amin a legtöbb jutalék van, tehát a legjobban kell pusholni hogy jól keressen, hogy "beállítsa" a nagymama telefonját 15 ezer forintért, feltegye a fóliát, stb.
+ utolsó komment: felvenni felveszik az embert ha van józan paraszti esze, nem kell hozzá semmi végzettség.

Szerintem az elmondottak alapjan egesz jo lenne neki, amig el nem donti, hogy merre terelje az eletet.
Mármint mint üzletben eladó? Van ismerősöm aki ezt nyomta, illetve az egyik nagy telco cég az ügyfelem is, szóval van rálátásom. Alapinfok:
A Yettelt kivéve franchise rendszer van, vagyis egy Vodafone és egy Telekom bolt nem feltétlenül Vodafone és Telekom alkalmazást jelent, hanem Fitymográf Kft, akinek van mondjuk 2-3 ilyen boltja, és le van szerződve az egyikkel mint viszonteladó franchise partner.
Ennek megfelelően a fizuk és a környezet is mások, hiszen azt ezek a kis cégek határozzák meg. De kb mindegyiknél közös, hogy erősen bónusz heavy. Ami pay slipet láttam (2 éve), ott az ismerős hazavitt 1 milla bruttót, de abból 650 a bónusza volt a különböző szolgáltatások, tokok, stb. eladása után, mindegyik megvan hogy mennyit ér. Szóval ide ez kell, hogy valaki tudjon és akarjon eladni. Amin a legtöbb jutalék van, tehát a legjobban kell pusholni hogy jól keressen, hogy "beállítsa" a nagymama telefonját 15 ezer forintért, feltegye a fóliát, stb.
+ utolsó komment: felvenni felveszik az embert ha van józan paraszti esze, nem kell hozzá semmi végzettség.
- realmadrid95
- Kedvenc játékosaid: Guti, Xabi, Pepe, Marcelo, Güler, Asencio
Sziasztok!
Erdeklodni szeretnek nalatok, hogy van e olyan, aki dolgozott e mar telekomban, (vagy ismeros, rokon esetleg).
Unokaocsem szakacsnak tanult, de nagyon hamar kiszeretett a szakmabol. Rengetegen drogoznak a vendeglatasban, mar a 4.helyrol jott el, mert konkretan annyira le vannak pukkanva az emberek, hogy nem fogjak fel, amit mond nekik. O es a legjobb baratja is emiatt mondanak fel, gyors tuzoltasra tokeletes lehetne. Amit hallottam, 450 netto korul keresnek,(ket fiatal srac beszelte ma a boltban) ev vegen kaptak 750 ezer bonuszt, ami elvileg mindenkinek jar.
Nincs tapasztalata ertekesitesben meg, de nagyon jol kommunikal, ert a szamitogepekhez es melle jofej srac is.
Az lenne a kerdesem, hogy mennyire lehet nehez bejutni?
Esetleg Telenor? Kicsit feltem, hogy ne huzza el sokaig a munkakeresest, gondoltam “besegitek” neki egy ket kerdessel. Koszi elore is, ha valaki oszt meg gondolatot ezzel kapcsolatban.
Erdeklodni szeretnek nalatok, hogy van e olyan, aki dolgozott e mar telekomban, (vagy ismeros, rokon esetleg).
Unokaocsem szakacsnak tanult, de nagyon hamar kiszeretett a szakmabol. Rengetegen drogoznak a vendeglatasban, mar a 4.helyrol jott el, mert konkretan annyira le vannak pukkanva az emberek, hogy nem fogjak fel, amit mond nekik. O es a legjobb baratja is emiatt mondanak fel, gyors tuzoltasra tokeletes lehetne. Amit hallottam, 450 netto korul keresnek,(ket fiatal srac beszelte ma a boltban) ev vegen kaptak 750 ezer bonuszt, ami elvileg mindenkinek jar.
Nincs tapasztalata ertekesitesben meg, de nagyon jol kommunikal, ert a szamitogepekhez es melle jofej srac is.
Az lenne a kerdesem, hogy mennyire lehet nehez bejutni?
Esetleg Telenor? Kicsit feltem, hogy ne huzza el sokaig a munkakeresest, gondoltam “besegitek” neki egy ket kerdessel. Koszi elore is, ha valaki oszt meg gondolatot ezzel kapcsolatban.
Szerintem az a szűk keresztmetszet hogy két év TB jogviszony kell, és ha külföldön dolgozol, akkor ez nem lesz meg.
- KAG
- Kedvenc játékosaid: G.H#14 ; LuMo#19 ; M#12 ; SR#4 ; CR#7
- Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F
Kulfoldi jovedelem eseteben ez a 3% os lakashitel - program mukodhet?
Probaltam utana jarni, de nem nagyon talaltam rola fix informaciot.
Szamomra a logikus valasz a "nem" lenne, de hatha valakinek van konkret informacioja errol.
Probaltam utana jarni, de nem nagyon talaltam rola fix informaciot.
Szamomra a logikus valasz a "nem" lenne, de hatha valakinek van konkret informacioja errol.
ZIDANE
- hehetheoriginal
Ha bármi egyéb bevételed lesz ami nincs összekötve NAV-al, az se nagy kunszt egyébként mert nem ‘új’ adóbevallást kell csinálni, csak rákattintasz hogy szerkesztés, kinézed valahol vagy megkérdezed a NAVot hogy melyik sorba írd be a plusz bevételt, beírod, aztán kifizeted.
Ebben az esetben persze a dolog vagy be jelentve és ott lesz, vagy illegális és meg se próbáld beírni
Ebben az esetben persze a dolog vagy be jelentve és ott lesz, vagy illegális és meg se próbáld beírni

- L.Miki
- Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.
Nem szükséges, ugyanúgy benne lesz a rendszerben ha valóban bejelentett.sanko. írta: Kéne egy kis segitség. Állandó munkahelyem van, normálisan bejelentve. Tehát adóbevallást nem csinálok, csak a navnál jóváhagyom. Most adódott egy olyan helyzet, hogy egy vállalkozónál 3 napra be lennék jelentve napi bejelentővel. A kérdés az, hogy emiatt kell majd külön adóbevallást csináltatnom jövőre?
- sanko.
- Kedvenc játékosaid: Varane, Benzema
Kéne egy kis segitség. Állandó munkahelyem van, normálisan bejelentve. Tehát adóbevallást nem csinálok, csak a navnál jóváhagyom. Most adódott egy olyan helyzet, hogy egy vállalkozónál 3 napra be lennék jelentve napi bejelentővel. A kérdés az, hogy emiatt kell majd külön adóbevallást csináltatnom jövőre?
- hehetheoriginal
kockafej elmondja a konkrét esetet:
https://www.youtube.com/watch?v=jF4XrBT ... aCharoudin
https://www.youtube.com/watch?v=jF4XrBT ... aCharoudin
thereisonly1ronaldo
- hehetheoriginal
de a nordschleife lakott teruletnek szamit, pl ez a misha gyerek a nagy kocka szlav fejevel ott lakik a rajtkovon bazmeg

thereisonly1ronaldo