Bár én bírom Hadházy-t, és sokáig úgy véltem, hogy neki kéne ott tiszás jelöltként indulnia.Kercsó írta: Hadházy Ákos reakciója a Tiszás előválasztással kapcsolatosan.
"Nekem sajnos van még dolgom ebben az országban. Tettem néhány dolgot azért, hogy ez a hatalom egyszer megbukjon, de addig még sok a teendő és lesz dolgom akkor is, ha ez bekövetkezik. Ugyanakkor tisztában vagyok azzal, hogy több ellenzéki induló esetén Zuglóban is a fideszes győzelmet kockáztathatjuk. Ezért kész vagyok elindulni a Tisza által most hétvégén bejelentett előválasztáson."
remélem, MP se full idióta, és látja, hogy egy Hadházyval csak nyerhet a Tisza.
a rendezvényigazgató (Zelcsényi), már sejteti, hogy mi lesz a válasz:
"Sok óellenzéki politikus szívesen elindulna a tiszás előválasztáson. Nem vagy egyedül ….."
Viszont mostanra nyilvánvaló, hosszabb távon vele országosan csak veszítene szavazókat a Tisza. Ha Hadházyt beengedik, akkor utána kopogtatni fog az összes többi bukott, szánalmas óellenzéki is, Tordaitól kezdve Kunhalmin át a DK-s gyökerekig. Ez pedig vinni fogja a szavazókat nem hozni.
Ruff Bálinttól kezdve Dull Szabolcsig az összes komoly politikai elemző azt véli helyesnek, ha Tisza önállóan indul és nem koordinál senkivel.
Mellesleg MZP és a Momentum, illetve Jámbor már megalapozták, hogy a visszalépés most az elfogadott cselekedet az ellenzéki oldalon.