OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
reeed_ati
Kedvenc játékosaid: Zinedine Zidane

Re: OFF

HozzászólásSzerző: reeed_ati » 2025. július 16., szerda 13:33

Skacok, biztos volt már itt több embernek is részleges bokaszalagszakadása..
Tegnap nekem is összejött, műfüvesen reccsent a boka.. :x
Kaptam rögzítőt, meg elvileg 6hét off és addig hordani is kéne.
Ki mikor kezdte el a mozgást, egy ilyen után??
Nyilván nem a focira gondolok, azt offolom 6hétig, vagy akár tovább is, csak sima futásra gondoltam..
Már egy ideje toltam rendszeresen a futást, focit meg mellé, nem akarok most emiatt bepunnyadni, meg felesleget felszedni..
Szóval a lehető legminimálisabbat szeretném kihagyni, de azért mégsem eszetlenül rásérülni. :hmmm:

realmadrid95
Kedvenc játékosaid: Guti, Xabi, Pepe, Marcelo, Güler, Asencio
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: realmadrid95 » 2025. július 10., csütörtök 15:55

Halfkey írta: Mármint mint üzletben eladó? Van ismerősöm aki ezt nyomta, illetve az egyik nagy telco cég az ügyfelem is, szóval van rálátásom. Alapinfok:

A Yettelt kivéve franchise rendszer van, vagyis egy Vodafone és egy Telekom bolt nem feltétlenül Vodafone és Telekom alkalmazást jelent, hanem Fitymográf Kft, akinek van mondjuk 2-3 ilyen boltja, és le van szerződve az egyikkel mint viszonteladó franchise partner.

Ennek megfelelően a fizuk és a környezet is mások, hiszen azt ezek a kis cégek határozzák meg. De kb mindegyiknél közös, hogy erősen bónusz heavy. Ami pay slipet láttam (2 éve), ott az ismerős hazavitt 1 milla bruttót, de abból 650 a bónusza volt a különböző szolgáltatások, tokok, stb. eladása után, mindegyik megvan hogy mennyit ér. Szóval ide ez kell, hogy valaki tudjon és akarjon eladni. Amin a legtöbb jutalék van, tehát a legjobban kell pusholni hogy jól keressen, hogy "beállítsa" a nagymama telefonját 15 ezer forintért, feltegye a fóliát, stb.

+ utolsó komment: felvenni felveszik az embert ha van józan paraszti esze, nem kell hozzá semmi végzettség.
Nagyon szepen koszonom neked, ismet! :salute:
Szerintem az elmondottak alapjan egesz jo lenne neki, amig el nem donti, hogy merre terelje az eletet.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2025. július 10., csütörtök 15:12

Mármint mint üzletben eladó? Van ismerősöm aki ezt nyomta, illetve az egyik nagy telco cég az ügyfelem is, szóval van rálátásom. Alapinfok:

A Yettelt kivéve franchise rendszer van, vagyis egy Vodafone és egy Telekom bolt nem feltétlenül Vodafone és Telekom alkalmazást jelent, hanem Fitymográf Kft, akinek van mondjuk 2-3 ilyen boltja, és le van szerződve az egyikkel mint viszonteladó franchise partner.

Ennek megfelelően a fizuk és a környezet is mások, hiszen azt ezek a kis cégek határozzák meg. De kb mindegyiknél közös, hogy erősen bónusz heavy. Ami pay slipet láttam (2 éve), ott az ismerős hazavitt 1 milla bruttót, de abból 650 a bónusza volt a különböző szolgáltatások, tokok, stb. eladása után, mindegyik megvan hogy mennyit ér. Szóval ide ez kell, hogy valaki tudjon és akarjon eladni. Amin a legtöbb jutalék van, tehát a legjobban kell pusholni hogy jól keressen, hogy "beállítsa" a nagymama telefonját 15 ezer forintért, feltegye a fóliát, stb.

+ utolsó komment: felvenni felveszik az embert ha van józan paraszti esze, nem kell hozzá semmi végzettség.

realmadrid95
Kedvenc játékosaid: Guti, Xabi, Pepe, Marcelo, Güler, Asencio

HozzászólásSzerző: realmadrid95 » 2025. július 10., csütörtök 14:29

Sziasztok!

Erdeklodni szeretnek nalatok, hogy van e olyan, aki dolgozott e mar telekomban, (vagy ismeros, rokon esetleg).

Unokaocsem szakacsnak tanult, de nagyon hamar kiszeretett a szakmabol. Rengetegen drogoznak a vendeglatasban, mar a 4.helyrol jott el, mert konkretan annyira le vannak pukkanva az emberek, hogy nem fogjak fel, amit mond nekik. O es a legjobb baratja is emiatt mondanak fel, gyors tuzoltasra tokeletes lehetne. Amit hallottam, 450 netto korul keresnek,(ket fiatal srac beszelte ma a boltban) ev vegen kaptak 750 ezer bonuszt, ami elvileg mindenkinek jar.

Nincs tapasztalata ertekesitesben meg, de nagyon jol kommunikal, ert a szamitogepekhez es melle jofej srac is.

Az lenne a kerdesem, hogy mennyire lehet nehez bejutni?
Esetleg Telenor? Kicsit feltem, hogy ne huzza el sokaig a munkakeresest, gondoltam “besegitek” neki egy ket kerdessel. Koszi elore is, ha valaki oszt meg gondolatot ezzel kapcsolatban.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2025. július 9., szerda 9:36

Szerintem az a szűk keresztmetszet hogy két év TB jogviszony kell, és ha külföldön dolgozol, akkor ez nem lesz meg.

KAG
Kedvenc játékosaid: G.H#14 ; LuMo#19 ; M#12 ; SR#4 ; CR#7
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F

HozzászólásSzerző: KAG » 2025. július 9., szerda 9:28

Kulfoldi jovedelem eseteben ez a 3% os lakashitel - program mukodhet?
Probaltam utana jarni, de nem nagyon talaltam rola fix informaciot.

Szamomra a logikus valasz a "nem" lenne, de hatha valakinek van konkret informacioja errol.
ZIDANE

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. július 9., szerda 9:01

itt is indul az ut a böribe program :kalapos:
thereisonly1ronaldo

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2025. július 9., szerda 8:52

Ha bármi egyéb bevételed lesz ami nincs összekötve NAV-al, az se nagy kunszt egyébként mert nem ‘új’ adóbevallást kell csinálni, csak rákattintasz hogy szerkesztés, kinézed valahol vagy megkérdezed a NAVot hogy melyik sorba írd be a plusz bevételt, beírod, aztán kifizeted.

Ebben az esetben persze a dolog vagy be jelentve és ott lesz, vagy illegális és meg se próbáld beírni :D

sanko.
Kedvenc játékosaid: Varane, Benzema

HozzászólásSzerző: sanko. » 2025. július 8., kedd 18:19

Én ott leragadtam, hogy akkor már kell ha két helyről származik bevétel. De akkor király, köszi.

L.Miki
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: L.Miki » 2025. július 8., kedd 18:13

sanko. írta: Kéne egy kis segitség. Állandó munkahelyem van, normálisan bejelentve. Tehát adóbevallást nem csinálok, csak a navnál jóváhagyom. Most adódott egy olyan helyzet, hogy egy vállalkozónál 3 napra be lennék jelentve napi bejelentővel. A kérdés az, hogy emiatt kell majd külön adóbevallást csináltatnom jövőre?
Nem szükséges, ugyanúgy benne lesz a rendszerben ha valóban bejelentett.

sanko.
Kedvenc játékosaid: Varane, Benzema

HozzászólásSzerző: sanko. » 2025. július 8., kedd 18:07

Kéne egy kis segitség. Állandó munkahelyem van, normálisan bejelentve. Tehát adóbevallást nem csinálok, csak a navnál jóváhagyom. Most adódott egy olyan helyzet, hogy egy vállalkozónál 3 napra be lennék jelentve napi bejelentővel. A kérdés az, hogy emiatt kell majd külön adóbevallást csináltatnom jövőre?

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. július 8., kedd 17:09

kockafej elmondja a konkrét esetet:
https://www.youtube.com/watch?v=jF4XrBT ... aCharoudin
thereisonly1ronaldo

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. július 8., kedd 14:10

de a nordschleife lakott teruletnek szamit, pl ez a misha gyerek a nagy kocka szlav fejevel ott lakik a rajtkovon bazmeg :lol:
thereisonly1ronaldo

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2025. július 8., kedd 13:54

azt valoban nem latom en se, hogy indexelni kotelezo jobbra lehuzodaskor, hogy elengedj vkit, de amiket latok, ott mindenhol azt irjak/mondjak, hogy erosen ajanlott, megiscsak segit.
tehat akkor nem kell? az ajanlott az nem kotelez semmire ugy gondolom
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2025. július 8., kedd 13:53

hehetheoriginal írta: mint ahogy vannak olyan tobbsavos utszakaszok is, ahol nem kotelezo a jobbratartas.
Lakott területen kívül szigorúan kötelező, kb. lelőnek, ha nem tartasz jobbra.
hehetheoriginal írta: de akkor kerdezem, a nordschleife minek szamit ilyenkor? autopalyanak? vagy olyan egyeb utnak, ahol nem kotelezo a jobbratartas?
Ez engem is érdekelt, meghallgattam a másik Misha videót, amit frissen rakott ki az esetről, ott azt mondja 2 sávos egyirányú útnak minőségül, aki gyorsabb az bal oldalt megy, aki lassabb az jobb oldalt. De, jobb oldalt is csak annyira gyorsan szabad menned, hogy meg tudj állni. Ilyen józanparaszti észnek hangzik. Elolvastam StVO-t, valóban így van.

Mindketten hibáztak, de a BMW szerintem nagyobbat.

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2025. július 8., kedd 13:20

Logikusan ertelmezve a szabalyokat gondolom arrol van szo hogyha jon egy gyorsabb auto valaki mogott akkor le kell huzodni jobbra mig balrol kikeruli.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. július 8., kedd 13:12

akkor jöjjék a felvilagosito percek keddre :mrgreen:
az osztrak es nemet kresz apro dolgokban elter a magyar kresztol, pl vannak olyan tablak is, amik Mo-n nincsenek (pl korforgalomba behajtonak van elsobbsege a bent levovel szemben, es hasonlo finomsagok)
mint ahogy vannak olyan tobbsavos utszakaszok is, ahol nem kotelezo a jobbratartas.
nyilvan az autopalya nem ilyen, se itt, se ott.
de akkor kerdezem, a nordschleife minek szamit ilyenkor? autopalyanak? vagy olyan egyeb utnak, ahol nem kotelezo a jobbratartas?
eleve faszsag egy aranylag szuk versenypalyan csak jobbra tartva autozni - total faszsag -, mert balkanyart igenis a bal kerekekkel fogod a razokore venni, torekedve az idealis iven autozasra. attol meg, hogy touristenfahrt, attol meg lehet nyomni neki idealis iven, csak van a par megkotes, amik le vannak fektetve (tilos jobbrol elozni pl)

azt valoban nem latom en se, hogy indexelni kotelezo jobbra lehuzodaskor, hogy elengedj vkit, de amiket latok, ott mindenhol azt irjak/mondjak, hogy erosen ajanlott, megiscsak segit.
szoval osszessegeben a porsche volt a nagyobb hibas, mert az o kezeben volt a dontes, es betette a veszelyes helyzetbe rovidre az autojat. de a bmw is balfasz, hogy mint manapsag mindenki a kozuton, szemellenzovel, mint egy lo, csak elore.... meg hogy elmegy melletted balrol vki, es te annyira lassu/fogalmatlan vagy, hogy mar elotted van, de meg akkor se tudatosul, es ugyanugy mesz tovabb, mintha a masik ott se lenne.... kabare..
thereisonly1ronaldo

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2025. július 8., kedd 13:01

Mer kozuton te az ut bal oldalan szoktal menni autoval? :lol:

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2025. július 8., kedd 13:00

hehetheoriginal írta: de miert kene jobbra huzodni, amikor a kozuton se kell mindenutt?
- mondta a román autókaraván sofőrje az M1-es autópályán.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. július 8., kedd 12:56

Nem jol tudod, palyanapon ez jogilag kozutnak szamit.
hivatalos oldalon annyi van rola, hogy a nemet kozuti szabalyok vonatkoznak.
de miert kene jobbra huzodni, amikor a kozuton se kell mindenutt?
thereisonly1ronaldo

Vissza: