OFF
Re: OFF
Nem jol tudod, palyanapon ez jogilag kozutnak szamit.hehetheoriginal írta: nem, mehetsz bal, jobb, bárhol, nem kell indexelni. ez versenypálya, nem közút.
The Nürburgring (Nordschleife and/ or Grand Prix Track) is made available for touristic rides (tourist rides) on days when it is not being used for events or testing. The German Road Traffic Regulations (StVO) apply to such rides, unless specified otherwise below.
- tibi18
- Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Benzema, Varane, Modric, Kroos
- Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.
Ahogy nézegettem a szabályokat, elvileg jobb oldalon kell közlekedni és csak balról lehet előzni. kötelező indexről vagy bármiről nem írnak.hehetheoriginal írta:nem, mehetsz bal, jobb, bárhol, nem kell indexelni. ez versenypálya, nem közút.Nem kötelező indexelnie jobbra, cserébe ha áttér balra, akkor kell neki. De hát BMW.![]()
cserébe a mögötted érkező gyorsabb csak akkor előzhet meg, és csakis balról, ha lehúzódsz jobbra és indexelsz jobbra.
porsches azt hitte, hogy a bmw már lehuzodott jobbra, hogy ő elmehessen balon, csak index nem volt - mert hát miért is lett volna, a bmwnek fogalma nem volt, hogy jonnek mogotte, vagy ha volt, akkor nem indexelt jobbra, igy nem az volt a fejeben, hogy elengedi a porschet.
biztositoknak lesz dolga azért
igen, mint ti szoboszlai esetébenazt akarod ezzel mondani hogy korabban itelkeztel es velemenyeztel valamit amirol nem volt meg 100%-ig minden infod?![]()
![]()
Szerintem itt a BMW hibázott, hogy nem vette észre, hogy tettek tükröt a kocsiba, plusz a Porschet is megdobta a kerékvető. Illetve abban sem vagyok feltétlen biztos, hogy ezen a részen mindenképp be kellett e vállalni egy előzést.
- hehetheoriginal
- Kedvenc játékosaid: elfenomeno
nem, mehetsz bal, jobb, bárhol, nem kell indexelni. ez versenypálya, nem közút.Nem kötelező indexelnie jobbra, cserébe ha áttér balra, akkor kell neki. De hát BMW.![]()
cserébe a mögötted érkező gyorsabb csak akkor előzhet meg, és csakis balról, ha lehúzódsz jobbra és indexelsz jobbra.
porsches azt hitte, hogy a bmw már lehuzodott jobbra, hogy ő elmehessen balon, csak index nem volt - mert hát miért is lett volna, a bmwnek fogalma nem volt, hogy jonnek mogotte, vagy ha volt, akkor nem indexelt jobbra, igy nem az volt a fejeben, hogy elengedi a porschet.
biztositoknak lesz dolga azért

igen, mint ti szoboszlai esetébenazt akarod ezzel mondani hogy korabban itelkeztel es velemenyeztel valamit amirol nem volt meg 100%-ig minden infod?![]()

thereisonly1ronaldo
azt akarod ezzel mondani hogy korabban itelkeztel es velemenyeztel valamit amirol nem volt meg 100%-ig minden infod?hehetheoriginal írta:Bocsanat korrigalnam magam, megint jott ez tiktokon szembe, bmw nem indexelt jobbra, ahogy kellett volna, igy a porsche a hibas. Mondjuk attol meg a bmwsnek fogalma nem volt, hogy jonnek mogotte, ugyhogy gratulacio mindkettonek.hehetheoriginal írta: mindenekelott szeretnek gratulalni a bmw-snek.![]()

valamelyik univerzumban:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---
edzo: xabi apo

----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---
edzo: xabi apo
- nmate
- Kedvenc játékosaid: Arbeloa
Nem kötelező indexelnie jobbra, cserébe ha áttér balra, akkor kell neki. De hát BMW.hehetheoriginal írta:Bocsanat korrigalnam magam, megint jott ez tiktokon szembe, bmw nem indexelt jobbra, ahogy kellett volna, igy a porsche a hibas. Mondjuk attol meg a bmwsnek fogalma nem volt, hogy jonnek mogotte, ugyhogy gratulacio mindkettonek.hehetheoriginal írta: mindenekelott szeretnek gratulalni a bmw-snek.![]()

A Porschés kivárhatott volna, türelmetlen volt és nagyon naívan feltételezte, hogy a BMW tudja tartani az ívet, ekkora sebességnél is.
Erre nem találtam semmit, segítsetek már.nmate írta:Szóval kíváncsi lennék, mi a teljes sztori

- hehetheoriginal
Bocsanat korrigalnam magam, megint jott ez tiktokon szembe, bmw nem indexelt jobbra, ahogy kellett volna, igy a porsche a hibas. Mondjuk attol meg a bmwsnek fogalma nem volt, hogy jonnek mogotte, ugyhogy gratulacio mindkettonek.hehetheoriginal írta: mindenekelott szeretnek gratulalni a bmw-snek.![]()
thereisonly1ronaldo
- nmate
- Kedvenc játékosaid: Arbeloa
Jó kis clickbait a hangzása ennek a mondatnak. Milyen kontextusban történt ez? Milyen parancsra vagy parancsok hatására?
Eléggé keverem az Open AI modelleket, de asszem ez az amelyik túl "eager", ugyanaz a betegsége, mint a Claude 3.7-nek. Sokkal több dolgot csináltak, mint amire megkérték, ezért tűnnek nagyon okosnak. Szóval kíváncsi lennék, mi a teljes sztori.
Eléggé keverem az Open AI modelleket, de asszem ez az amelyik túl "eager", ugyanaz a betegsége, mint a Claude 3.7-nek. Sokkal több dolgot csináltak, mint amire megkérték, ezért tűnnek nagyon okosnak. Szóval kíváncsi lennék, mi a teljes sztori.
- lestat
- Kedvenc játékosaid: Beckham, Zidane, C.Ronaldo, Ramos
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Hat a filmeket tettem elso helyre.

Cristiano Ronaldo
❼
2014-2024 Champions League Dynasty.
Danke Toni
Zinedine Zidane
92:48

Danke Toni
Zinedine Zidane

Hat a Skynet.zsuninnyo írta:Mi volt az 1.0?lestat írta:
Skynet 2.0![]()

Mi volt az 1.0?lestat írta:Skynet 2.0P. Krisz írta: OpenAI’s o1 A.I. model tried to download itself onto external servers after being threatened with shutdown then denied it when caught.![]()
![]()
- lestat
- Kedvenc játékosaid: Beckham, Zidane, C.Ronaldo, Ramos
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Skynet 2.0P. Krisz írta: OpenAI’s o1 A.I. model tried to download itself onto external servers after being threatened with shutdown then denied it when caught.![]()

Cristiano Ronaldo
❼
Danke Toni
Zinedine Zidane

Danke Toni
Zinedine Zidane

- P. Krisz
OpenAI’s o1 A.I. model tried to download itself onto external servers after being threatened with shutdown then denied it when caught.

Hogy híjják?
Bill.
Ide hallgass Bill!... Bill??!!! Mi a lófaszt hallok én, Bill?
Bill.
Ide hallgass Bill!... Bill??!!! Mi a lófaszt hallok én, Bill?
- hehetheoriginal
- realistahuni
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Van Nistelrooy, Modric,
- Kedvenc csapatod: Los negros
https://x.com/lendasdoasfalto/status/19 ... 0739227043
Múlt heti Nordschleife baleset most jött szembe, akárhogy nézzük 180-as tempónál is több maradt a kocsikból mint amit Jotáék esetében látni lehet.
Egyébként túlélte mindkettő és nincs benne morbid rész.
Múlt heti Nordschleife baleset most jött szembe, akárhogy nézzük 180-as tempónál is több maradt a kocsikból mint amit Jotáék esetében látni lehet.
Egyébként túlélte mindkettő és nincs benne morbid rész.
Nem is azt megelőző 3 hszedről volt szó, hanem hogy arról ahol "kifejted", ott valójában nem fejtettél ki semmit. Ezzel nem hoztad közelebb sem Sierrát, sem mást a megértéshez. De részemről maximámlisan egyetértek hogy zárjuk le a gondolatmenet, mert az ilyen mélységű kifejtésnek már eleve nem volt értelme.
Nem akartam belemenni nagyon a fegyver témába, mert volt már itt belőle felhördülés.Halfkey írta:Nem azzal van a gond ha több dologra tér ki valaki, hanem ha azok ellentmondanak egymásnak. Olvasd már el a szösszeneted, konkrétan azt írtad hogy ‘hogy részletezzem’, majd az állítólagos bonyolultság minden egyes magyarázata az volt hogy ‘ez egyértelmű’.Kemény. Egy gondolatmenetben több dologra is kitérni elég kemény
Az új hszedben is hozod itt az ovis szintezést, de azt még mindig nem sikerült kinyögni mi az az információhalmaz a fegyverekkel kapcsolatban amiről annyira keveset tudunk, de teljesen más megvilágításba helyezné a fegyverbirtoklás témáját. Nagyon remélem hogy itt nem a fegyverek/típusok technikai jellemzőjére gondolsz, mert egyetértek hogy általában a dolgok pontos működéséről keveset tudnak az emberek, csak a mérnöki kérdésem rohadtul nem befolyásolják hogy legyenek e embereknél olyan eszközök amikkel triviálisan egyszerű életeket kioltani.
Hozzáteszem személy szerint még csak nem is vagyok egy nagy fegyvertartás elleni ember, csak az ‘érvelés’ nem tetszik, nem maga az álláspont.
Ovi2 (bocs, de nem tudom máshogy leírni ezt az egészet):
Sierra ezt írta hehének? "Mondjuk ezt nem nagyon ertem, mire lehet meg rossz dolgokon kivul hasznalni a fegyvereket?

Erre válaszoltam, hogy "Önvédelem, élelem szerzés, szórakozás.", de valahogy nem ment át az üzenet, mert ez volt rá a reakció: "Lőfegyverekre gondoltam. Az meg a sportloveszeten kivul nem tudom hogy kapcsolodik a jora hasznalom dologhoz. Persze kinek mi a normalis, jo cselekedet ezzzel kapcsolatban. Vegulis fenyitesre, megfelemlitesre valoban jo, ha mondjuk nem sebzel/olsz meg vkit lofegyverrel."
Na ezért fejettem ki, hogy mit értek önvédelem, élelem szerzés (vadászat), illetve szórakozás alatt. Nem a lőfegyverekről akartam disszertációt megfogalmazni. Az, hogy a téma bonyolult és sokan elég keveset tudnak róla, egy bevezető mondat volt és szintén Sierrának szólt, aki szerint csak rosszra lehet használni a fegyvereket, főleg, ha azok lőfegyverek.
Én itt lezártnak tekintem a "gondolatmenet"-ről szóló vitát, mert baromira nincs értelme. Fegyver témájú kérdésben, vitában szívesen veszek részt, segítek, ha valakit érdekel.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!
Nem azzal van a gond ha több dologra tér ki valaki, hanem ha azok ellentmondanak egymásnak. Olvasd már el a szösszeneted, konkrétan azt írtad hogy ‘hogy részletezzem’, majd az állítólagos bonyolultság minden egyes magyarázata az volt hogy ‘ez egyértelmű’.Kemény. Egy gondolatmenetben több dologra is kitérni elég kemény
Az új hszedben is hozod itt az ovis szintezést, de azt még mindig nem sikerült kinyögni mi az az információhalmaz a fegyverekkel kapcsolatban amiről annyira keveset tudunk, de teljesen más megvilágításba helyezné a fegyverbirtoklás témáját. Nagyon remélem hogy itt nem a fegyverek/típusok technikai jellemzőjére gondolsz, mert egyetértek hogy általában a dolgok pontos működéséről keveset tudnak az emberek, csak a mérnöki kérdésem rohadtul nem befolyásolják hogy legyenek e embereknél olyan eszközök amikkel triviálisan egyszerű életeket kioltani.
Hozzáteszem személy szerint még csak nem is vagyok egy nagy fegyvertartás elleni ember, csak az ‘érvelés’ nem tetszik, nem maga az álláspont.
Ez az összehasonlítás továbbra is sántít. Valószínű inkább érdemesebb lenne azt a statisztikát vizsgálni hogy melyik esetet éled túl nagyobb valószínűséggel.kiserik írta:
illetve érdemes elgondolkodni, hogy vajon a tömegben előforduló kis teljesítményű autóban (kés) vagy a ritka erős autóban (lőfegyver) halnak e meg többen az utakon,
Kemény. Egy gondolatmenetben több dologra is kitérni elég keményHalfkey írta: Azért ez egy kemény gondolatmenet volt.
Első mondat: keveset tudnak róla.
2. és 3: triviális, nem kell magyarázni, mindenki tudja.
4.: ezt mondtad te is.
Mi akkor az amiről keveset tudunk?

Nem veszem fel a kötekedést, csak annyit reagálnék, hogy általában az emberek keveset tudnak a fegyverekről/lőfegyverekről. Ahogy Sierra is feltételezi: fegyver=puska=azért létezik, hogy gonosz dolgokat csináljanak vele.
Egyébként ovis szint, de lőfegyver=/=önvédelem=/=vadászat, így míg az elsőről általában keveset tudnak az emberek, addig a többit annyira nem kell magyarázni, bár úgy látom ebben tévedtem

Természetesen ez így igaz. A dolgot csak azért hoztam fel, mert hehe beemelte a beszélgetésbe, hogy az eszköz vagy a felhasználó a hibás egy-egy esetnél, illetve érdemes elgondolkodni, hogy vajon a tömegben előforduló kis teljesítményű autóban (kés) vagy a ritka erős autóban (lőfegyver) halnak e meg többen az utakon, mikor arról beszélgetünk, hogy a nagy teljesítményű autókat be kellene tiltani.cart írta:Ez nyilván így van mivel egy kést tudok venni a tescoban is a lofegyverhez viszont valamivel nehezebb hozzájutnikiserik írta:
A És kis érdekesség, jóval több embert támadnak, vagy ölnek meg késsel, mint lőfegyverrel Európában.
![]()
Az USA szintjéig elég sok lépcső van. Európában a cseheknél van a legmegengedőbb fegyver törvény, de például Svájcban is elég liberális a dolog mégsem hallana mindennap lövöldözésről, míg Németországban például mindennapos a késelés.rikko írta:Amint a sok késelős arab arcba lenne lőve, lenne válasz is és el is érkeznénk az US szintjére...cart írta: Ez nyilván így van mivel egy kést tudok venni a tescoban is a lofegyverhez viszont valamivel nehezebb hozzájutni
![]()
A "késelős arab" téma is érdekes. Vajon mi a megoldás? Nagyobb hatalmat adni az állampolgároknak a jogos önvédelemhez? Növelni a büntetési (esetleg kitoloncolási) tételeket? A szar már itt van Európában, a kérdés, hogy merre kavargatják azt?
A minap szembejött egy kis videó, valami lengyel politikus beszélt benne. Arról volt szó, hogy befogadtak 2 millió bevándorlót mégsem nőtt a bűnözés. Azt mondta egy a titok, ők egy darab muszlimot/illegális migránst sem fogadtak be. Emellett megemlítem, hogy Lengyelországban már általános iskolában tanítják a lőfegyver használatot.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!