Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

Re: Politika

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. július 8., kedd 10:30

A sok bajszos ven geci kommunista biztos orul, felfrissithetik az orosztudasukat.
thereisonly1ronaldo

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. július 8., kedd 10:24

Rozsabimbo2019 írta: https://magyarnemzet.hu/oroszul/2025/07 ... e_vignette

Erre tudna mondani valaki, valamilyen magyarázatot? Oroszul lehozni egy cikket, egy magyar nemzet nevű újságban? Kinek jó ez? Ki a befogadó fél?
Valaki elfelejtette bedobni google translate-be a Moszkvából küldött anyagot :mrgreen:

Rozsabimbo2019

HozzászólásSzerző: Rozsabimbo2019 » 2025. július 8., kedd 10:13

https://magyarnemzet.hu/oroszul/2025/07 ... e_vignette

Erre tudna mondani valaki, valamilyen magyarázatot? Oroszul lehozni egy cikket, egy magyar nemzet nevű újságban? Kinek jó ez? Ki a befogadó fél?

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2025. július 5., szombat 22:58

amig 3 milliardot szorunk kulfoldi focira:

https://telex.hu/belfold/2025/07/05/tak ... lja-andras

nincs itt semmi latnivalo
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2025. július 5., szombat 21:59

uszkosz tolvaj dobrogi most 3 milliardert epit stadiont egy 500 fos horvat faluban

marha fontos ez is eljen

rikko
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry
Kedvenc csapatod: Barca, Wisla Krakow

HozzászólásSzerző: rikko » 2025. július 5., szombat 17:02

BLevi96 írta:
BlancoMark írta:
Az is érdekes, hogy simán megtehetnék, hogy csöndben eltüntetik ezeket az embereket, de inkább mindegyőjüket ugyanazzal a módszerrel ölik meg, hogy félelmet keltsenek és nyílt üzenetet küldjenek a lázadóknak. Szép kis hely. :)
Észak-Korea light :lol: ott már a látszatra sem adnak.
Diktatúra fokozatok: Kezdő: Magyarország Haladó: Oroszország Mester: Észak-Korea
Azért van ott még Szudán , Türkmenisztán. Kína + pár afrikai ország

BLevi96
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Fede Valverde
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: BLevi96 » 2025. július 5., szombat 16:42

BlancoMark írta:
lestat írta: Nemkell kreativnak lenni.
Azt csinal amit akar.

En ezeket az oroszokat sem ertem hogy nincs meg belole eleguk…
Az is érdekes, hogy simán megtehetnék, hogy csöndben eltüntetik ezeket az embereket, de inkább mindegyőjüket ugyanazzal a módszerrel ölik meg, hogy félelmet keltsenek és nyílt üzenetet küldjenek a lázadóknak. Szép kis hely. :)
Észak-Korea light :lol: ott már a látszatra sem adnak.
Diktatúra fokozatok: Kezdő: Magyarország Haladó: Oroszország Mester: Észak-Korea

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2025. július 5., szombat 16:01

lestat írta: Nemkell kreativnak lenni.
Azt csinal amit akar.

lestat
Kedvenc játékosaid: Beckham, Zidane, C.Ronaldo, Ramos

HozzászólásSzerző: lestat » 2025. július 5., szombat 15:31

Nemkell kreativnak lenni.
Azt csinal amit akar.

Cristiano Ronaldo :goat:
2014-2024 Champions League Dynasty.
Danke Toni 🎱
Zinedine Zidane

92:48 :sziv:

sebydani
Kedvenc játékosaid: Raúl, Zidane, Modric, Bellingham
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Eagles

HozzászólásSzerző: sebydani » 2025. július 5., szombat 14:33

hehetheoriginal írta:
BLevi96 írta: Kizuhant egy moszkvai toronyház ablakán és meghalt az orosz Transznyeft olajvállalat alelnöke
Schmidt Mária: ,,Oroszország nyilván demokratikus, de a nyílászárók még rosszak''

Azok a fránya nyílászárók..
Ez a forma, aki a 17.-rol esett ki, de a 10.-en lakik? :lol: :coffee:
Felment cigizni, mit nem lehet érteni?! :coffee: :mrgreen:
Öreg Vlagyimir lehetne kicsit kreatívabb
"A Barcelona történelme, amely az elmúlt 10 évből áll, soha nem lesz egyenlő a Real Madridéval.”- Álvaro Arbeloa

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. július 5., szombat 14:30

BLevi96 írta: Kizuhant egy moszkvai toronyház ablakán és meghalt az orosz Transznyeft olajvállalat alelnöke
Schmidt Mária: ,,Oroszország nyilván demokratikus, de a nyílászárók még rosszak''

Ez a forma, aki a 17.-rol esett ki, de a 10.-en lakik? :lol: :coffee:
thereisonly1ronaldo

BLevi96

HozzászólásSzerző: BLevi96 » 2025. július 5., szombat 14:03

Kizuhant egy moszkvai toronyház ablakán és meghalt az orosz Transznyeft olajvállalat alelnöke

M1Ö
Kedvenc játékosaid: Zidane; Modric, Isco, Ramos; Nagy Ádám; Özil, Xabi

HozzászólásSzerző: M1Ö » 2025. július 4., péntek 21:40

nmate írta:Ahol nem laknak emberek, ott könnyű sorra kerülni.
Hát igen, jár a 2 pont, mert sajnos tényleg ez van. Ezért is írtam, hogy a legszarabb megye.
nmate írta: Viccen kívül, az egész megyére van 2 kórház, miközben nem egy (2 ) orvost ismerek, aki a határon túl dolgozik, de megyében lakik.
Ez meg tényleg így megy... Nyomják a fusit a főállás mellett és nem 8ra ér be a doki, hanem valamikor délelőtt. De legalább beér és fogad, ma már wzt is becsülni kell :kalapos:
BLevi96 írta: Kijev bekérette a magyar nagykövetet a Magyar Pétert „magyar Zelenszkijnek” nevező plakátkampány miatt

Ezt a gyerekes stílust még mindig tolják, kíváncsi lennék ki a célcsoport :coffee:
Most ez komoly, hogy erre is milliárdokat költenek el az adónkból?! Nincs még elég plakát.... :ike:
De Gea - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Kroos, Verratti - Isco - Benzema, Agüero

LiamGallagher
Kedvenc játékosaid: Raúl,Zidane,R9,RC,Toni Kroos,CR,Ramos, Karim
Kedvenc csapatod: Békéscsaba,HSV,Real Madrid

HozzászólásSzerző: LiamGallagher » 2025. július 4., péntek 15:14

gutihaz14 írta:
BLevi96 írta: Kijev bekérette a magyar nagykövetet a Magyar Pétert „magyar Zelenszkijnek” nevező plakátkampány miatt
Ezt a gyerekes stílust még mindig tolják, kíváncsi lennék ki a célcsoport :coffee:
hat a szavazoik. az meg ugye nem tul veretes
Nevezzük őket a nevükön: Nyugdíjas komcsik, 8 általánost végzettek és 1madridista. Veretes névsor.

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2025. július 4., péntek 12:44

hat a szavazoik. az meg ugye nem tul veretes

BLevi96

HozzászólásSzerző: BLevi96 » 2025. július 4., péntek 12:31

Kijev bekérette a magyar nagykövetet a Magyar Pétert „magyar Zelenszkijnek” nevező plakátkampány miatt

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. július 4., péntek 10:45

https://hvg.hu/itthon/20250704_fidesz-o ... gyar-peter

Ezért fognak bukni, mert ennyire hülyének nézik az embereket. Sosem az IQ betyároknak komunikáltak, de ez már nagyon durva. Remélem, Tisza-Kutyapárt kétharmad lesz, és akkor lesz esély végre megszabadulni ezektől a semmirekellőktől.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2025. július 4., péntek 9:12

Zack írta:
Halfkey írta:
Teljesen off: Szerintem ezek olyan mechanizmusok amik megállíthatlanok, így ha valakinek valamiért fontos hogy az emberiség fennmaradjon, azt nem a Föld megmentésével lehet elérni, hanem ha folytatjuk az expanziót az űrbe (részletesebb kifejtéshez javaslom Galántai Ha jövő akkor világűr könyvét, én egyetemen sokat tanultam attól a tanártól). Persze ez - szerintem - a mi életünk utáni téma.
Teljesen laikusként kérdezem, ez mitől racionálisabb, mint a dél-afrikai Mars projektje? Chat GPT-vel összefoglaltattam, feltételezem sok mindent kihagyott, mert ilyeneket írt, hogy űrturizmus meg űrkereskedelem. Írt értékelhető dolgokat, űrkutatás K+F minden iparágban jól jöhet, nyersanyag beszerzés "kívülről" (itt azért remélem részletezik a pontos tervet). Meg olyanokat, amiket jelenleg a Földön sem tudunk ellátni, pedig a megoldáshoz nem kéne kimenni az űrbe, konkrétan energia termelés az űrben. Az űrálomásók és telepek kialakítása, meg nem tűnik feltétlenül jobb ötletnek, mint a Szahara vagy az Antarktisz közepén megoldani ugyanezt. Plusz ez a 8 milliárdos bolygót nem foglya megmenteni.
Nagyon laikusként tetem fel a kérdéseket, nem felkérdezni akarlak, csak nekem a kommented többi részével és korábbi írásaiddal nem annyira összeegyeztethető ez a rész.
Valamint, ha jól értem ez egy 2008-as könyv, a köztes 17 évben mennyire valósultak meg az elképzeléseik és mennyire lettek azok tényleg hasznosak. GPT nyilván szar, de ott pl a kereskedelmi űrutazást jónak értékeli, de nem tudott konkrét hasznosságot be mutatni, azon túl, hogy ezzel a függetlenedik a kereskedelmi célú űrutazás. Megköszönöm ha válaszolsz.
Szia, a könyv valóban régi, de nem a technikai megvalósításról ír igazából, vagy hát nem az a "mondanivaló". Azok csak ötletek meg lehetőségek: olvasmány. Amikor azt kérdezed mennyire racionális ez - ami alatt szerintem arra gondolsz hogy mennyire megvalósítható ez - a válasz az hogy nem tudni. Maga a könyv alapfelvetése, hogy a gazdaságtörténelmi folyamatok alapján (ez a szakterülete az írónak, nem a technológia) az amit jelenleg próbál a világ (a Föld megmentése globális összefogással) az nem fog működni.

Ez pedig szerintem 2025-ben még inkább igaz mint 2008-ban, mert az azóta eltelt 17 évben én azt látom hogy az akkor elképzelt és kitűzött klímacéloktól inkább távolodunk mint közeledünk hozzá és olyan háborúk törtek ki amit akkor elképzelhetetlennek tartottunk. Ami nem aktuális, abban inkább borúsabb szerintem ma az előrejelzés mint bíztatóbb.

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2025. július 4., péntek 8:17

M1Ö írta: Érdekes egyébként. Békés megye az egyik -ha nem a legszarabb- megye, de a gyulai kórház ilyen szempontból teljesen rendben van. Mondjuk saját tapasztalat, lehet más mást mondana, de az én családomnak eddig nem volt olyan problémája, hogy nem kaptunk időpontot.
Ahol nem laknak emberek, ott könnyű sorra kerülni. :mrgreen:

Viccen kívül, az egész megyére van 2 kórház, miközben nem egy (2 :D ) orvost ismerek, aki a határon túl dolgozik, de megyében lakik.

M1Ö
Kedvenc játékosaid: Zidane; Modric, Isco, Ramos; Nagy Ádám; Özil, Xabi

HozzászólásSzerző: M1Ö » 2025. július 4., péntek 7:39

ferni írta: Órákig álltak sorban a betegek a győri kórházban, hogy időpontot kapjanak képalkotó vizsgálatokra - havonta csak egyszer lehet időpontot kérni MR- vagy röntgenvizsgálatra

Egészen szánalmas ez a helyzet...
Magyar emberek országszerte ilyen helyzetbe vannak hozva, mert nincs a kurva pénz a kórházakra, bezzeg minden másra van ezeknek a sokszázszorosa.
Érdekes egyébként. Békés megye az egyik -ha nem a legszarabb- megye, de a gyulai kórház ilyen szempontból teljesen rendben van. Mondjuk saját tapasztalat, lehet más mást mondana, de az én családomnak eddig nem volt olyan problémája, hogy nem kaptunk időpontot.
De Gea - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Kroos, Verratti - Isco - Benzema, Agüero

Vissza: