ikelemen5 írta:
Azt nem értem, hogy ha a motoroknál be tudták vezetni a kategóriákat, akkor az autóknál miért nem?
200 lóerő felett már másik jogosítvány kellene.
Én már egy ideje gondolkodom, hogy mivel lehetne megelőzni leginkább a baleseteket, mert a a hazai utakon is rengeteg van, és ez az eszköz, hogy büntetés egyáltalán nem visszatartó erő a gyorshajtás ellen.
Mondjuk amit én elképzeltem is kivitelezhetetlen, de számomra felfoghatatlan, hogy miért kell olyan autókat közúti közlekedésre gyártani -ahol szabályok vannak, végsebességek vannak meghatározva - amelyek 150,200 lóerő felettiek, 4 -5 sec alatt eléri a 100-at. Napi 320 km-et vezetek, D kategóriával, és folymatosan találkozom nagyvérű autókkal, melyeket olyan fiatalok vezetnek akiknek null tapasztalata van, megkapja a jogsit azt hiszi, már tud vezetni (tisztelet a kivételnek) es hajtanak mint az állat. De nem csak a fiatalok, valamelyik nap egy szemmel megítélve 70 éves körüli gazdag bácsi nagy BMWel úgy letaposta elindult a hátulja alig tudta vissza kordába tartani a járművet.
Ha rajtam múlna közúti forgalomba nem lehetne helyezni olyan járműveket amelyek többel képesek menni mint 150 km/h. És amelyik 7 sec alatt éri el a 100-at. Mert ha belegondolsz csak a hazai viszonyokba, rengeteg helyen az út minősége is szar, lakott területen max 50, főútvonalon max 90, autópályán max 130 a megengedett sebesség, akkor miért kell hogy 300al is tudjon menni egy autó? Menjen! A versenypályán.
Természetesen a roncsokkal is sokkal szigorúbb lennék, rengeteg olyan autóval is találkozom, hogy az ellenségemet sem ültetném bele.
Na mindegy ez off volt az offban.