OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
rikko
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry
Kedvenc csapatod: Barca, Wisla Krakow

Re: OFF

HozzászólásSzerző: rikko » 2025. július 4., péntek 17:25

hehetheoriginal írta:
Andrew Dawn írta: Amit nem értek hehe, hogy miért van szükség olyan autóra, ami 300-al képes menni, ha egyszerűen mindenhol szabálytalan itthon? Vagy vannak olyan szituációk, amikor pl szerinted ésszerű 250-el csapatni, attól függetlenül is, hogy szabálytalan?
Ha oda kell erni a sürgősségire pl a novel vagy gyerekkel.
En aztan pont leszarom a sebesseghatarokat meg buta kis tablakat.
mit nem értek hehe, hogy miért van szükség olyan autóra, ami 300-al képes menni,
en meg ezt a kommunista tempot nem ertem meg, sok embernel.
Persze legyen akkor mindenkinek egy trabantja vagy wartburgja, mint anno, es kuss van.
általános esetekben én sem hiszek a totális kontrollban, de a közlekedés során általában nem csak magadat veszélyezteted 200-250-nél..
sztem abban mindenki egyetert, hogy a buntetes merteket kell szabalyozni es a kihagas mertekevel ekvivalensse tenni.
Csak lehet amíg az asszonyt vagy a gyereket beviszed a kórházba, addig elcsapsz 1-2 embert, kinyírsz egy családot, mert te úgy döntöttél, hogy majd te hehe megmutatod.
Gondolom nem 2 hete van jogsid, azt is feltételezem, hogy tisztában vagy azzal a ténnyel, hogy Te csak egy kis porszem vagy a forgalom Szaharájában. Vezethetsz te felelősségteljesen vagy idiótán, ígyis - úgyis ottmaradhatsz. A kérdés, hogy hány százalékkal akarod megemelni annak a kockázatát, hogy ez be is következzen!?
Évekig dolgoztam egy fiatal sráccal, aki mindig idióta módon vezetett, átcsúszott pár person( hisz az csak érett sárga) ...
Aztán az egyik alkalommal ottmaradt, most meg 30 évesen két amputált lábbal, fél fogyatékosan otthon a szülei gondozzák...

L.Miki
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: L.Miki » 2025. július 4., péntek 16:58

Én nem mondtam, hogy követendő az amit leírtam, hozza is tettem, hogy kivitelezhetetlen, csak azt nem értem, hogy miért kellett elkezdeni gyorsabbnál gyorsabb és veszélyes autókat gyártani az állampolgároknak közútra. Az pedig hogy lovaskocsi meg 1.2es benzines pedig nagyon a véglete a dolognak, szó sincs erről, hogy ne legyen technikai fejlődés, csak szabni kellett volna egy határt, hogy mi való közútra és mi nem. Aztán lehet itt bízni másokban, mondjuk én egyáltalán nem bízom, lényegtelen.
Vannak azért autók amik “hétköznapiak” nem nagy vérűek, mégis biztonságosak.

Én úgy gondolom hogy egy 120-150 lovas autó bőven elég a forgalomba, annál feljebb kész öngyilkosság, mert olyan emberek is hozza juthatnak akik oda vágják kilohetvennel a szerpentinen és te pont arra jössz és kész.

De persze ezt már nem most kellene vissza fordítani, eleve el sem kellett volna kezdeni gyártani közútra. Szerintem.

Abban viszont egyetértek erre végleges megoldás soha nem fog szuletni, felgyorsult a világ, a technikai fejlődés és az emberiség nem bírja a lépést tartani, sietünk mindenhova, kapkodunk, egyik helyről a másikra, sokan is lettünk hirtelen az utakon, egy háztartásban minimum 2 autó áll, mindenki azzal megy szinte mindenhova, elkerülhetetlen és megakadályozhatatlan hogy hibázzanak az emberek, de szerintem ha az elején nem kezdenek el nagy vérű, piszok gyors autókat gyártani, kevesebb baleset születne, mert az egyik nem érezné azt higy alatta a világ és simán lenyomja a többit, ide még beférek, de nem fér és frontálisan bumm.
Persze láttam már suzuki swifttel is úgy közlekedni embereket mintha nagy Merci lenne alattuk. Szóval patthelyzet.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. július 4., péntek 16:06

nmate írta:

Le is zárnám azzal, hogy közlekedjetek óvatosan, felelősségetek van a volán mögött.
Nagyjából ennyit kell leszűrni az egészből. Naponta kb 3200-an halnak meg az utakon. 1 év alatt többen, mint az orosz-ukrán háborúban 2014 óta. Most egy híresség, így a hír értéke magas.

A világ legnagyobb bizalomjátéka a közlekedés. Csak okosan, felelősen.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2025. július 4., péntek 15:11

Galacticos írta: En nem feltetlen az autoban latom a problemat, ezres suzukival is lehet ugy menni hogy halal legyen ha jon valami nem vart esemeny.
Persze, azzal nekitolatok egy bevásárlókocsinak és fix meghalok, de akkor sem ugyanaz a kettő, rossz példa. Kárt is kevesebbet teszek a környezetemben vele.

Az a baj, hogy ez mind-mind politika és hatalomjáték már, ahol ugye a józan ész nem ismert fogalom, csak a profit és a népszerűség.

Le is zárnám azzal, hogy közlekedjetek óvatosan, felelősségetek van a volán mögött.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. július 4., péntek 15:00

h3x0r írta: Pedig igaza van hehenek, fontos a technikai fejlodes, hisz az elektromos autokkal is akkor mentjuk meg a Foldet, ha 3 masodperc alatt vannak 100-on.
Pont most kezd észhez térni az autóipar, és a könnyű, kompakt elektromosak mennek nagyot, mint pl. a Renault 5, amik "csak" 8 mp alatt vannak 100-on.

Galacticos

HozzászólásSzerző: Galacticos » 2025. július 4., péntek 14:26

Szerintem felesleges itt talalgatni mitol lehetett. 200 felett ment mint az allat, a legkisebb uthiba is kiszakithatja a gumit azt szia.
En nem feltetlen az autoban latom a problemat, ezres suzukival is lehet ugy menni hogy halal legyen ha jon valami nem vart esemeny.
Alszentkedni sem akarok, de amugy 200felett mar tenyleg a belathato tavolsag is szempillantas alatt eljon.

Az meg hogy minek ilyen auto amikor nem lehet ennyivel menni sehol.. 130nal tobbel itthon se lehet menni akkor mindenki jarjon 1.2es benzinessel meg legyen lekorlatozva az auto?

h3x0r
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2025. július 4., péntek 14:11

Pedig igaza van hehenek, fontos a technikai fejlodes, hisz az elektromos autokkal is akkor mentjuk meg a Foldet, ha 3 masodperc alatt vannak 100-on.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. július 4., péntek 14:09

Andrew Dawn írta: Amit nem értek hehe, hogy miért van szükség olyan autóra, ami 300-al képes menni, ha egyszerűen mindenhol szabálytalan itthon? Vagy vannak olyan szituációk, amikor pl szerinted ésszerű 250-el csapatni, attól függetlenül is, hogy szabálytalan?
Ha oda kell erni a sürgősségire pl a novel vagy gyerekkel.
En aztan pont leszarom a sebesseghatarokat meg buta kis tablakat.
mit nem értek hehe, hogy miért van szükség olyan autóra, ami 300-al képes menni,
en meg ezt a kommunista tempot nem ertem meg, sok embernel.
Persze legyen akkor mindenkinek egy trabantja vagy wartburgja, mint anno, es kuss van.
általános esetekben én sem hiszek a totális kontrollban, de a közlekedés során általában nem csak magadat veszélyezteted 200-250-nél..
sztem abban mindenki egyetert, hogy a buntetes merteket kell szabalyozni es a kihagas mertekevel ekvivalensse tenni.
thereisonly1ronaldo

EmbroZZ
Kedvenc játékosaid: Benz, Marcelo, Iker

HozzászólásSzerző: EmbroZZ » 2025. július 4., péntek 14:00

Én teljes mértékben megértem amit hehe ír és ebben az esetben félig-meddig igaza is van, mondjuk a sofőrön kívül egy utas is elhunyt... általános esetekben én sem hiszek a totális kontrollban, de a közlekedés során általában nem csak magadat veszélyezteted 200-250-nél... engem nem vigasztalna, hogy joga van dönteni a sofőrnek és majd kifizeti a büntit, ha mondjuk 250-nél benéz valamit és kinyírja a családom...

Andrew Dawn
Kedvenc játékosaid: Mascherano, Rakitic
Kedvenc csapatod: Barcelona

HozzászólásSzerző: Andrew Dawn » 2025. július 4., péntek 13:54

Amit nem értek hehe, hogy miért van szükség olyan autóra, ami 300-al képes menni, ha egyszerűen mindenhol szabálytalan itthon? Vagy vannak olyan szituációk, amikor pl szerinted ésszerű 250-el csapatni, attól függetlenül is, hogy szabálytalan?
3,14159265358979323846264338327950288419716939937510

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2025. július 4., péntek 13:45

Szerencsére a 600 lóerős Lambo meg a lovaskocsi között van még néhány lépcsőfok.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. július 4., péntek 13:45

nem tudom, mindig lesznek hülyék, mindig lesz hiba, mindig lesz baleset, akárhogy szabályzod, tiltod, bármit csinálsz.
én nem akarok egy utolsó cm-ig bekeretezett, beszabályzott, diktatorikus vilagban elni, mert tartom magam annyira értelmesnek és felnőttnek, hogy a szabadságjogaimmal élve fel tudom mérni, hogy nem baszom neki esőben kilóhetvennel a szerpentinen, vagy a zsufolt belvarosban. viszont az emberi ostobasagra nem talaltak meg ki gyogyszert.
most tegyuk fel jotaek esete nem ostobasagon alapszik - kicsit vitatkoznek ezzel, mert allitolag egy kompot akartak idore elerni, ezert basztak neki, kerdeznem: megerte? koltoi kerdes -, de akkor sem tudod a kulso, altalad nem befolyasolhato hatasokat kikuszobolni, pl egy durrdefekt eseteben. 30 kmhval is meg lehet halni / meg lehet ölni valakit, nem kell hozza 150-re korlatozni semmit se....
a szigorubb szabalyrendszerrel egyetertek, de jozan paraszti esszel, nem a mai elmebeteg aberralt felfogast kovetve, a frekventalt helyekre - tehat nem mint balfasz olaszoknal vagy svajcban, ahol kb mara elhetetlen a helyzet, teljes agyfasz az egesz, mert 50 meterenkent mernek es buntetnek - tegyenek kamerat, rendort, es menjen a retorzio, mikor vki jatszoter mellett gyorsulasosat jatszik pl.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hehetheoriginal 2025. július 4., péntek 13:46-kor.
thereisonly1ronaldo

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2025. július 4., péntek 13:29

Persze, ezer oka lehet, csak általában merülnek fel bennem ilyenkor kérdések. Ritka balszerencsés dolog mindenesetre.

Ettől függetlenül egyetértek egyébként, szabályozni kellene ezeket az autókat. Nem való mindenkinek a v10 vagy a Tesla Insane mode az utcán. Nem betiltani, hanem szabályozni. Jobban felelősségre vonhatóvá tenni. Ne tudjon már mindenféle LL Junior 130-cal menni a Petőfi hídon az AMG Mercivel, aztán instán liveozni közben. Továbbá az autó műszaki állapota még jobban igényli az ellenőrzést, mivel akár ha már alacsonyabb guminyomással mész is változhat annyit a kezelhetősége, hogy balesetet okozol.

Ismétlem - tényleg sajnálom a srácot. De ezek fontos dolgok, amikkel foglalkozni kellene, mert ott vagyunk megint, hogy a technológia elhaladt a szabályok mellett.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. július 4., péntek 13:26

Mint minden kihágásnál, bűnténynél, itt sem annyira a büntetés mértéke a visszatartó erő, hanem a lebukás veszélye, esélye. Ha senki sem tudná kikerülni a szabályokat, pl. a gazdagokra is ugyanúgy vonatkoznának a szabályok (ide tartozik az arányosság is, pl. minél drágább autó, annál magasabb büntetés), nem tudnák okosban megkerülni a felelősségre vállalást, szerintem fokozatosan javulna a helyzet. Pl. az éjjeli gyorshajtás Lamboval is ritkább lenne, ha bemérnék őket, és magasabb túllépésnél egy, másfél évre röpülne a jogsi, visszaesőknél akár 5 évre is.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. július 4., péntek 13:11

tehát a tiltás, a technikai fejlődés leállítása a megoldás.
sőt, tiltsunk be mindent, közlekedjünk lóval meg szamáron megint.

mint ahogy a fegyvereket kell betiltani, és nem azokat, akik rossz dologra használják.....

gg. :coffee:
thereisonly1ronaldo

L.Miki
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: L.Miki » 2025. július 4., péntek 12:44

ikelemen5 írta: Azt nem értem, hogy ha a motoroknál be tudták vezetni a kategóriákat, akkor az autóknál miért nem?
200 lóerő felett már másik jogosítvány kellene. :kivagyhe:
Én már egy ideje gondolkodom, hogy mivel lehetne megelőzni leginkább a baleseteket, mert a a hazai utakon is rengeteg van, és ez az eszköz, hogy büntetés egyáltalán nem visszatartó erő a gyorshajtás ellen.

Mondjuk amit én elképzeltem is kivitelezhetetlen, de számomra felfoghatatlan, hogy miért kell olyan autókat közúti közlekedésre gyártani -ahol szabályok vannak, végsebességek vannak meghatározva - amelyek 150,200 lóerő felettiek, 4 -5 sec alatt eléri a 100-at. Napi 320 km-et vezetek, D kategóriával, és folymatosan találkozom nagyvérű autókkal, melyeket olyan fiatalok vezetnek akiknek null tapasztalata van, megkapja a jogsit azt hiszi, már tud vezetni (tisztelet a kivételnek) es hajtanak mint az állat. De nem csak a fiatalok, valamelyik nap egy szemmel megítélve 70 éves körüli gazdag bácsi nagy BMWel úgy letaposta elindult a hátulja alig tudta vissza kordába tartani a járművet.

Ha rajtam múlna közúti forgalomba nem lehetne helyezni olyan járműveket amelyek többel képesek menni mint 150 km/h. És amelyik 7 sec alatt éri el a 100-at. Mert ha belegondolsz csak a hazai viszonyokba, rengeteg helyen az út minősége is szar, lakott területen max 50, főútvonalon max 90, autópályán max 130 a megengedett sebesség, akkor miért kell hogy 300al is tudjon menni egy autó? Menjen! A versenypályán.

Természetesen a roncsokkal is sokkal szigorúbb lennék, rengeteg olyan autóval is találkozom, hogy az ellenségemet sem ültetném bele.

Na mindegy ez off volt az offban.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. július 4., péntek 12:38

Mar elnezest, de tokmindegy milyen papirod van, ha 200nal defektet kapsz.
Faszsag az egesz.
thereisonly1ronaldo

KAG
Kedvenc játékosaid: G.H#14 ; LuMo#19 ; M#12 ; SR#4 ; CR#7
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F

HozzászólásSzerző: KAG » 2025. július 4., péntek 12:24

Egyre tobb orszag gondolkozik azon, hogy bevezeti.
Bar ez inkabb a friss jogositvannyal rendelkezo (feltelezheto mod 17-8-9) eves embereket fogja vedeni.

Meglepne, ha neki 1-2 eve lett volna jogositvanya.
Illetve, aki megcsinalta a kisebb, majd a korlatlan motoros jogsit, az pontosan tudja, hogy egy nagy lof@sz a kepzes maga.

Ez tenyleg feltehetoen egy szerencsetlen baleset volt.
lehet az auto nem volt rendesen felkeszitve (idos gumi, alacsony nyomas), az is lehet, hogy az uton volt valami amit este nem lattak.
Benne van sajnos.

200-250 egy olyan autonak (ha ennyivel ment) egy elozesnel nem tempo.
Ugy eleri, mint amikor en letaposom a szerencsetlen Q3 dizelt es felmegyek 80-rol 120-ra.
ZIDANE

ikelemen5
Kedvenc játékosaid: Zidane,Guti,Modric, Kroos

HozzászólásSzerző: ikelemen5 » 2025. július 4., péntek 12:17

Azt nem értem, hogy ha a motoroknál be tudták vezetni a kategóriákat, akkor az autóknál miért nem?
200 lóerő felett már másik jogosítvány kellene. :kivagyhe:
“I don’t trust fish.They breathe water…..that’s crazy.”

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. július 4., péntek 12:09

mert nagy az osszsuly,
tavol alljon tolem, hogy egy tragédiáról vitazzak, de ez szimplan nem igaz.
Plusz ezek a gumik nem ovodas kisautokra vannak kifejlesztve, lehetetlen, hogy kulso behatas nelkul szimpla utcai korulmenyek kozott a hőségtől elolvadjon, nem a Napon vagyunk...

Itt, ha a gyartasi hibat kizarjuk - en kizarnam, mar csak a minosegellenorzesi reszet is ismerve -, akkor szinte biztos, hogy kulso behatasra, vmi eles ko/leszakadt muanyag, uvegdarab, szemet, stb miatt lett a defekt. A pech, hogy nem 50nel ment ra, hanem sokkal tobbel..

Nem lattam a balesetet, en azt nem tudom miert gyulladt ki az auto? A defekt utan becsapodtak valahova?
Az M7-esen erdemes megnezni, hogy Budapest es a hatar kozott hany defektes autot latni a leallosavban
ugyanez, a szar ut szetbassza egyszeruen, az autokat, felfuggesztest, felniket nem ilyen utakra talaltak ki.
thereisonly1ronaldo

Vissza: