egy pálmafánál valamivel több IQ-val fel lehet fogni, miről szól ez az egész.gutihaz14 írta: uszkosz tolvaj dobrogi most 3 milliardert epit stadiont egy 500 fos horvat faluban
marha fontos ez is eljen
na de ne várjunk lehetetlent egy pálmafától..
HozzászólásSzerző: G. V.tinho » 2025. július 8., kedd 11:22
egy pálmafánál valamivel több IQ-val fel lehet fogni, miről szól ez az egész.gutihaz14 írta: uszkosz tolvaj dobrogi most 3 milliardert epit stadiont egy 500 fos horvat faluban
marha fontos ez is eljen
HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. július 8., kedd 10:32
Nem tudom, hogy újságírói szempontból van e értelme, talán a félre fordítások elkerülése miatt feltétel lehetett, de ott van angolul és magyarul is az interjú.nuevo_ericco írta:Valaki elfelejtette bedobni google translate-be a Moszkvából küldött anyagotRozsabimbo2019 írta: https://magyarnemzet.hu/oroszul/2025/07 ... e_vignette
Erre tudna mondani valaki, valamilyen magyarázatot? Oroszul lehozni egy cikket, egy magyar nemzet nevű újságban? Kinek jó ez? Ki a befogadó fél?![]()
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. július 8., kedd 10:30
HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. július 8., kedd 10:24
Valaki elfelejtette bedobni google translate-be a Moszkvából küldött anyagotRozsabimbo2019 írta: https://magyarnemzet.hu/oroszul/2025/07 ... e_vignette
Erre tudna mondani valaki, valamilyen magyarázatot? Oroszul lehozni egy cikket, egy magyar nemzet nevű újságban? Kinek jó ez? Ki a befogadó fél?
HozzászólásSzerző: Rozsabimbo2019 » 2025. július 8., kedd 10:13
HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2025. július 5., szombat 22:58
HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2025. július 5., szombat 21:59
HozzászólásSzerző: rikko » 2025. július 5., szombat 17:02
Azért van ott még Szudán , Türkmenisztán. Kína + pár afrikai országBLevi96 írta:Észak-Korea lightBlancoMark írta:
Az is érdekes, hogy simán megtehetnék, hogy csöndben eltüntetik ezeket az embereket, de inkább mindegyőjüket ugyanazzal a módszerrel ölik meg, hogy félelmet keltsenek és nyílt üzenetet küldjenek a lázadóknak. Szép kis hely.![]()
ott már a látszatra sem adnak.
Diktatúra fokozatok: Kezdő: Magyarország Haladó: Oroszország Mester: Észak-Korea
HozzászólásSzerző: BLevi96 » 2025. július 5., szombat 16:42
Észak-Korea lightBlancoMark írta:Az is érdekes, hogy simán megtehetnék, hogy csöndben eltüntetik ezeket az embereket, de inkább mindegyőjüket ugyanazzal a módszerrel ölik meg, hogy félelmet keltsenek és nyílt üzenetet küldjenek a lázadóknak. Szép kis hely.lestat írta: Nemkell kreativnak lenni.
Azt csinal amit akar.
En ezeket az oroszokat sem ertem hogy nincs meg belole eleguk…![]()
HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2025. július 5., szombat 16:01
Az is érdekes, hogy simán megtehetnék, hogy csöndben eltüntetik ezeket az embereket, de inkább mindegyőjüket ugyanazzal a módszerrel ölik meg, hogy félelmet keltsenek és nyílt üzenetet küldjenek a lázadóknak. Szép kis hely.lestat írta: Nemkell kreativnak lenni.
Azt csinal amit akar.
En ezeket az oroszokat sem ertem hogy nincs meg belole eleguk…
HozzászólásSzerző: lestat » 2025. július 5., szombat 15:31
HozzászólásSzerző: sebydani » 2025. július 5., szombat 14:33
Felment cigizni, mit nem lehet érteni?!hehetheoriginal írta:Ez a forma, aki a 17.-rol esett ki, de a 10.-en lakik?BLevi96 írta: Kizuhant egy moszkvai toronyház ablakán és meghalt az orosz Transznyeft olajvállalat alelnöke
Schmidt Mária: ,,Oroszország nyilván demokratikus, de a nyílászárók még rosszak''
Azok a fránya nyílászárók..![]()
![]()
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. július 5., szombat 14:30
Ez a forma, aki a 17.-rol esett ki, de a 10.-en lakik?BLevi96 írta: Kizuhant egy moszkvai toronyház ablakán és meghalt az orosz Transznyeft olajvállalat alelnöke
Schmidt Mária: ,,Oroszország nyilván demokratikus, de a nyílászárók még rosszak''
Azok a fránya nyílászárók..
HozzászólásSzerző: BLevi96 » 2025. július 5., szombat 14:03
HozzászólásSzerző: M1Ö » 2025. július 4., péntek 21:40
Hát igen, jár a 2 pont, mert sajnos tényleg ez van. Ezért is írtam, hogy a legszarabb megye.nmate írta:Ahol nem laknak emberek, ott könnyű sorra kerülni.
Ez meg tényleg így megy... Nyomják a fusit a főállás mellett és nem 8ra ér be a doki, hanem valamikor délelőtt. De legalább beér és fogad, ma már wzt is becsülni kellnmate írta: Viccen kívül, az egész megyére van 2 kórház, miközben nem egy (2 ) orvost ismerek, aki a határon túl dolgozik, de megyében lakik.
Most ez komoly, hogy erre is milliárdokat költenek el az adónkból?! Nincs még elég plakát....BLevi96 írta: Kijev bekérette a magyar nagykövetet a Magyar Pétert „magyar Zelenszkijnek” nevező plakátkampány miatt
Ezt a gyerekes stílust még mindig tolják, kíváncsi lennék ki a célcsoport![]()
HozzászólásSzerző: LiamGallagher » 2025. július 4., péntek 15:14
Nevezzük őket a nevükön: Nyugdíjas komcsik, 8 általánost végzettek és 1madridista. Veretes névsor.gutihaz14 írta:hat a szavazoik. az meg ugye nem tul veretesBLevi96 írta: Kijev bekérette a magyar nagykövetet a Magyar Pétert „magyar Zelenszkijnek” nevező plakátkampány miatt
HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2025. július 4., péntek 12:44
hat a szavazoik. az meg ugye nem tul veretesBLevi96 írta: Kijev bekérette a magyar nagykövetet a Magyar Pétert „magyar Zelenszkijnek” nevező plakátkampány miatt
HozzászólásSzerző: BLevi96 » 2025. július 4., péntek 12:31
HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. július 4., péntek 10:45
HozzászólásSzerző: Halfkey » 2025. július 4., péntek 9:12
Szia, a könyv valóban régi, de nem a technikai megvalósításról ír igazából, vagy hát nem az a "mondanivaló". Azok csak ötletek meg lehetőségek: olvasmány. Amikor azt kérdezed mennyire racionális ez - ami alatt szerintem arra gondolsz hogy mennyire megvalósítható ez - a válasz az hogy nem tudni. Maga a könyv alapfelvetése, hogy a gazdaságtörténelmi folyamatok alapján (ez a szakterülete az írónak, nem a technológia) az amit jelenleg próbál a világ (a Föld megmentése globális összefogással) az nem fog működni.Zack írta:Teljesen laikusként kérdezem, ez mitől racionálisabb, mint a dél-afrikai Mars projektje? Chat GPT-vel összefoglaltattam, feltételezem sok mindent kihagyott, mert ilyeneket írt, hogy űrturizmus meg űrkereskedelem. Írt értékelhető dolgokat, űrkutatás K+F minden iparágban jól jöhet, nyersanyag beszerzés "kívülről" (itt azért remélem részletezik a pontos tervet). Meg olyanokat, amiket jelenleg a Földön sem tudunk ellátni, pedig a megoldáshoz nem kéne kimenni az űrbe, konkrétan energia termelés az űrben. Az űrálomásók és telepek kialakítása, meg nem tűnik feltétlenül jobb ötletnek, mint a Szahara vagy az Antarktisz közepén megoldani ugyanezt. Plusz ez a 8 milliárdos bolygót nem foglya megmenteni.Halfkey írta:
Teljesen off: Szerintem ezek olyan mechanizmusok amik megállíthatlanok, így ha valakinek valamiért fontos hogy az emberiség fennmaradjon, azt nem a Föld megmentésével lehet elérni, hanem ha folytatjuk az expanziót az űrbe (részletesebb kifejtéshez javaslom Galántai Ha jövő akkor világűr könyvét, én egyetemen sokat tanultam attól a tanártól). Persze ez - szerintem - a mi életünk utáni téma.
Nagyon laikusként tetem fel a kérdéseket, nem felkérdezni akarlak, csak nekem a kommented többi részével és korábbi írásaiddal nem annyira összeegyeztethető ez a rész.
Valamint, ha jól értem ez egy 2008-as könyv, a köztes 17 évben mennyire valósultak meg az elképzeléseik és mennyire lettek azok tényleg hasznosak. GPT nyilván szar, de ott pl a kereskedelmi űrutazást jónak értékeli, de nem tudott konkrét hasznosságot be mutatni, azon túl, hogy ezzel a függetlenedik a kereskedelmi célú űrutazás. Megköszönöm ha válaszolsz.
Jelenlévő fórumozók: 7 regisztrált és 0 vendég
© 2011-2022 Madridom.hu | Médiaajánlat | Adatvédelem