OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Halfkey

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2025. július 3., csütörtök 16:28

Realista24 írta:
Halfkey írta: Realista: azt azért remélem érzed hogy ez a ritka kivétel, nem a tipikus eset :)

Hehe: királyi többes szám ez remélem, vagy van valaki aki szerinted felér hozzád? :D
Nyilvan, persze, de azert na, egy kicsinel eleg jol lehet idoziteni az alvast es kajalast.
Egyszeru praktika indulas elott megkajaltatni, aztan jon a kajakoma. Ha az ember nem vallal tobbet egy 2-3 oras repuloutnal, akkor ott bizony vegig alvas van jo esellyel.

En imadok a kolyokkel utazni, foleg, hogy egyre nagyobb es onallobb.
Azt hinnéd, de nekem pl pont az a repülés volt necces, ami full alvásidőben történt, és minden emberi számítás szerint aludnia kellett volna. Hát lófaszt :D

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. július 3., csütörtök 16:14

Halfkey írta: Realista: azt azért remélem érzed hogy ez a ritka kivétel, nem a tipikus eset :)

Hehe: királyi többes szám ez remélem, vagy van valaki aki szerinted felér hozzád? :D
Nyilvan, persze, de azert na, egy kicsinel eleg jol lehet idoziteni az alvast es kajalast.
Egyszeru praktika indulas elott megkajaltatni, aztan jon a kajakoma. Ha az ember nem vallal tobbet egy 2-3 oras repuloutnal, akkor ott bizony vegig alvas van jo esellyel.

En imadok a kolyokkel utazni, foleg, hogy egyre nagyobb es onallobb.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Pad'em

HozzászólásSzerző: Pad'em » 2025. július 3., csütörtök 16:12

Faust írta: Hat igen, azt vedd figyelembe, ha gyerekkel mentek, nem pihenni mentek. :lol:
Fixen kell utána még egy hét szabi, hogy kipihend a nyaralást :lol:
"Down for Rodrygo... Éder Militao. Carvajal. It's Carvajal's cross... RODRYGOOO, oooh it's extraordinary!!! They prayed for miracles and miracles arrived! REAL MADRID, THE TEAM OF DREAMS. Where has that come from? How did that happen?!"

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2025. július 3., csütörtök 16:08

Hat igen, azt vedd figyelembe, ha gyerekkel mentek, nem pihenni mentek. :lol:

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2025. július 3., csütörtök 15:37

nmate írta: Nagyon utálok gyerekkel utazni.

De otthon lenni a lakásban rosszabb. :lol:
vegre egy oszinte komment :lol:
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2025. július 3., csütörtök 15:35

Nagyon utálok gyerekkel utazni.

De otthon lenni a lakásban rosszabb. :lol:

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2025. július 3., csütörtök 15:31

Utazzatok batran, ha belefer, csak ne tervezzetek be sok mindent. 1-2 progi max, napkozbeni alvassal kalkulalva, es az esti rutint nagyjabol, foltokban probaljatok tartani, kulonben az esti altatas/alvas lehet problemas.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2025. július 3., csütörtök 15:23

Realista: azt azért remélem érzed hogy ez a ritka kivétel, nem a tipikus eset :)

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. július 3., csütörtök 14:43

félbebassza
:lol: :lol: :lol:

érződik a kijelzőn keresztül minden :lol:
nem voltam elég hálás.
most se vagy elég hálás, hogy ilyen legendáris kaliberekkel együtt fórumozhatsz. :coffee:
thereisonly1ronaldo

L.Miki
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: L.Miki » 2025. július 3., csütörtök 14:41

Dupla D írta: Ha már itt tartunk. Az itteni apukáknak bedobnék egy témát, mert lassan aktuális lesz a kérdés nálunk.

Utazás gyerek születése után. Mik a tapasztalataitok? :)
Nálunk az első komolyabb utazás a gyerek születése után kb. 4 hónappal volt, belföldön, szabolcsból Zalakarosra, kocsival. Az elején persze kicsit izgultunk, hogy milyen lesz, de végül meglepően jól ment. Az a titok, hogy nem szabad túl nagy elvárásokkal nekivágni – nem lesz minden úgy, mint régen, de attól még lehet nagyon jó élmény, más lesz az biztos. :)

Mi nagyon élveztük, mert kiszakított a hétköznapokból, ráadásul jó volt látni, hogy a kicsi is mennyire érdeklődve fürkészik. Túl sok program nem fér bele, ugye a kicsi tempója és napirendje a mérvadó.

Sógorék már bátrabbak voltak, szinten 4 hónapos volt a pici Autóval Horvátországot tűzték ki, és minden a legnagyobb rendben volt, szinte végig tudta aludni az utat a pici, voltak a tengerben is
.

Ha tudtok menjetek, minél jobban szokjon hozza, mert utána később nehezebben fogja viselni. Másik sógorék pl 3 éves gyerekkel nem mernek elindulni Pestre mert mivel az elején nem vitték (mondjuk nem tudom hogy ennek függvénye e, de látok összefüggést) így rettenetesen viseli a hosszabb autó utakat, ami mondjuk több mint 30 perc.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. július 3., csütörtök 14:40

Repülni igazából a pofádon múlik, a gyerek ki fogja bírni de lesz benne sírás, ami a többi utast zavarni fogja. Ha téged ez nem zavar akkor bármikor lehet repülni, ha zavar akkor azért az ovis kort érdemes megvárni.
14 ev alatt egyszer nem sirt, es nem egy repules volt a 14 ev alatt :mrgreen:
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2025. július 3., csütörtök 14:37

Több gyerekkel hotel az kuka teljesen, csak apartmanok/airbnb. Nyilván van olyan hogy hotelben családi szoba, de nem abban az árban amit szerintem megér. Előtte egy ilyen 2 személyes wellnes hétvégés booking az tipikus volt nekünk, azóta meg inkább az hogy kiveszek egy lakást.

Azt hogy mit tudsz egy nap csinálni, félbebassza hogy a gyereknek van egy napirendje - nálunk az hogy délben alvás. Tehát egész napos program egy darabig teljesen kizárt, olyat tudsz ami fél nap, alvás, majd még fél nap valami más.

Kocsis utazás tekintetében nekünk az vált be hogy egy ütemben 5-6 órás kocsiutat bírnak max, benne féluton egy kajaszünettel. Olaszországban így köztes szállásokkal voltunk, Mariborban illetve Zágrábban megálltunk oda meg vissza.

Repülni igazából a pofádon múlik, a gyerek ki fogja bírni de lesz benne sírás, ami a többi utast zavarni fogja. Ha téged ez nem zavar akkor bármikor lehet repülni, ha zavar akkor azért az ovis kort érdemes megvárni.

És az egész kibaszott drága :D :D Mindenből nagy kell, minden jegyből sok kell, stb. Teljesen átértékeltem azt hogy gyerekként hova utaztam, és abszolút úgy gondolom nem voltam elég hálás.

Yazid
Kedvenc játékosaid: Zidane

HozzászólásSzerző: Yazid » 2025. július 3., csütörtök 14:32

En csak levagyok döbbenve azt hittem mindig olvasgatva itt szegenyseg van :lol:

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. július 3., csütörtök 14:29

Dupla D írta: Ha már itt tartunk. Az itteni apukáknak bedobnék egy témát, mert lassan aktuális lesz a kérdés nálunk.

Nekunk simasika volt, 8 honapos volt, repultunk spanyolba. Azota is sima minden ut, de ez nagyon gyerek es szulo fuggo, plusz pl. sok mulik azon is, hogy mikent birja a fule a repcsit, ha repultok peldaul.
Mennyire hasfajos, nyugos, allergias a zajokra, stb.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Dupla D
Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal

HozzászólásSzerző: Dupla D » 2025. július 3., csütörtök 14:24

Ha már itt tartunk. Az itteni apukáknak bedobnék egy témát, mert lassan aktuális lesz a kérdés nálunk.

"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.

istimester
rex madridistae
Kedvenc játékosaid: Iván Helguera, Raúl
Kedvenc csapatod: DAC

HozzászólásSzerző: istimester » 2025. július 3., csütörtök 14:11

Jó az élménybeszámolókat olvasni, elmentem és 50 fölött körülnézünk. Az már csak 14,5 év fórumozás :mrgreen:

Addig marad Horvátország, bár viszonylag utálom :mrgreen:

Ha már élménybeszámoló Valaki levezetett/kompozott már Loparra(Rab sziget), mikor vágjak neki/érjek a komphoz, hogy ne idegeljem szét magama feleslegesen az araszolás/balkáni suttyóság keverékén?

realmadrid95
Kedvenc játékosaid: Guti, Xabi, Pepe, Marcelo, Güler, Asencio

HozzászólásSzerző: realmadrid95 » 2025. július 3., csütörtök 11:02

Halfkey írta:
realmadrid95 írta:

Kis elmenybeszamolora gondoltam, hatha megosztanad velunk, ha van par perced. Sajnos csak atutazoban voltam, de ez a ket hely nagyon vonz valamiert. Erdekelne, hogy tenyleg olyan jo e, mint par videoban. Peldaul Barcelonaban is annyi helyet dicsertek, eloben meg hatalmas csalodas volt, pedig a legjobb lanybaratom Gaudi leszarmazottja,(Magyar szarmazasu) es meg o is unta nagyon, amikor korbe vittek minket.
3x voltam mindkettőben, 2x felnőtekkel, egyszer a kis purdéimmal.

Loro Parque zseniális mindkét verzióban. Nyitásra érdemes odamenni, végignézni a show-kat szép sorban, utána meg besétálni az állatkertet. Közben megebédelsz benn az étkezőnél (a kaja nem nagy szám de nem drága), és szépen el is telt a nap. A végén vagy az elején lehet dottózni be a városba, az kis plusz program. Az egy hátránya hogy a tipikus délnyugati nyaralóhelyektől jó messze van, 1,5 óra kocsival és körbe kell zúzni a szigetet.

Siam Park felnőttekkel nagyon jó volt, rengeteget tudtunk csúszni (van elsőbbségi jegy, ha szezonban mész érdemes, ha szezonon kívül nem kell), gyönyörű környezet (részben azért mert ugye a Loro tulajdona, szóval adnak a növényekre meg állatokra). Nem a magyar stílusú betontengerben mész a medencék között, hanem mintha egy botanikus kertben lennél ahol vannak vizi attrakciók is. Rengeteg fajta medence és csúszda, nagy terület, zseniális volt. Utána elmentem ugye gyerekekkel, és az full pénzkidobás. Szigorú szabályok hogy melyik csúszdára engedik őket amit kamerával figyelnek. A szép park hátránya is előjön: rohadt nagy és keszekusza ösvények, relatíve messze egymástól az attrakciók. A gyerekeknek meg úgyis csak az alap medencék és csúszdák működnek. Szóval összességében felnőtteknek és tinédzsereknek nagyon jó, 10 évnél kisebb gyerekekkel szerintem nem éri meg az árát, főleg hogy elég gyorsan be is zár.

Koszonom neked is Uram, akkor el is dolt a kovetkezo uticel! :agree:

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2025. július 3., csütörtök 10:26

Mire megírtam a szerkesztés lejárt a szerkesztési idő.... sry a dupláért: általános Tenerife tipp hogy mivel ahogy mondtam ez a hely a programturizmusról szól, azoknak mindig ára van. A szállás+repülő sok helyre a költség nagy része, hát itt nem. Mindenhol ki kell perkálni 30-80 EUR belépőt/fő, és bérelni egy kocsit (biztosítással) hogy oda is tudj jutni ahol vannak. Biztos lehet Remy féle stoppolva parizer vásárlással működni itt is valahogy, de szerintem az átlagos desztinációnál sokkal nehezebben, mert akkor egész egyszerűen kihagyod azokat a dolgokat amiért egyáltalán érdemes Tenerifére menni. A mindenféle élményparkok (nekem a Siam/Loro mellett nagyon bejött a monkey park, illetve a banana experience) mellett a Teidet és hajózós bálnalest tuti nem hagynám ki, illetve a Masca túrát ha valaki aktív túrázó Tjacks-féle kan (nekem ott a vége horror volt mert átázott a cipőm és kicserepesedett a talpam), és ez mind szépen csengeti a Revolutot.

De egyébként megéri elmenni azért, CSAK ne az legyen a fejedben hogy "jó strandolni és majd azzal elleszünk" (mert arra sokkal jobb helyek vannak) vagy az hogy "szép trópusi zöld" mert igazából vulkanikus fekete, minden ami zöld az mű kert locsolva :D (kivéve egy természeti parkot az északi részen ami gyönyörű, de ha csak egyszer mész nem biztos hogy belefér az idődbe).

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2025. július 3., csütörtök 10:11

realmadrid95 írta:
Halfkey írta:

Mi van velük? Írtam mindkettőről.

Hát Miki nekem nagyon hideg volt a víz a többi említetthez viszonyítva, de persze biztosan van aki testének az az ideális :D
Kis elmenybeszamolora gondoltam, hatha megosztanad velunk, ha van par perced. Sajnos csak atutazoban voltam, de ez a ket hely nagyon vonz valamiert. Erdekelne, hogy tenyleg olyan jo e, mint par videoban. Peldaul Barcelonaban is annyi helyet dicsertek, eloben meg hatalmas csalodas volt, pedig a legjobb lanybaratom Gaudi leszarmazottja,(Magyar szarmazasu) es meg o is unta nagyon, amikor korbe vittek minket.
3x voltam mindkettőben, 2x felnőtekkel, egyszer a kis purdéimmal.

Loro Parque zseniális mindkét verzióban. Nyitásra érdemes odamenni, végignézni a show-kat szép sorban, utána meg besétálni az állatkertet. Közben megebédelsz benn az étkezőnél (a kaja nem nagy szám de nem drága), és szépen el is telt a nap. A végén vagy az elején lehet dottózni be a városba, az kis plusz program. Az egy hátránya hogy a tipikus délnyugati nyaralóhelyektől jó messze van, 1,5 óra kocsival és körbe kell zúzni a szigetet.

Siam Park felnőttekkel nagyon jó volt, rengeteget tudtunk csúszni (van elsőbbségi jegy, ha szezonban mész érdemes, ha szezonon kívül nem kell), gyönyörű környezet (részben azért mert ugye a Loro tulajdona, szóval adnak a növényekre meg állatokra). Nem a magyar stílusú betontengerben mész a medencék között, hanem mintha egy botanikus kertben lennél ahol vannak vizi attrakciók is. Rengeteg fajta medence és csúszda, nagy terület, zseniális volt. Utána elmentem ugye gyerekekkel, és az full pénzkidobás. Szigorú szabályok hogy melyik csúszdára engedik őket amit kamerával figyelnek. A szép park hátránya is előjön: rohadt nagy és keszekusza ösvények, relatíve messze egymástól az attrakciók. A gyerekeknek meg úgyis csak az alap medencék és csúszdák működnek. Szóval összességében felnőtteknek és tinédzsereknek nagyon jó, 10 évnél kisebb gyerekekkel szerintem nem éri meg az árát, főleg hogy elég gyorsan be is zár.

Dupla D
Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal

HozzászólásSzerző: Dupla D » 2025. július 2., szerda 19:43

Mielőtt bárki orkashowra megy, érdemes azért utánajárni, hogy amit előadnak magukról ezek a parkok mennyire igazak és a fogságban tartott orkáknak mennyire ideális az életük. Blackfish film jól feldolgozta.

Loro parkba mi elvből nem mentünk. Siam Park jó. Mi covid alatt voltunk, akkor még lehetett venni olcsón express jegyet korlátozott számban, ha nyitás előtt érkeztél. Úgy emlékszem ez már jóval drágább, de megérheti megnézni, mert express jeggyel volt időnk mindenen csúszni legalább egyszer.
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.

Vissza: