Teljesen laikusként kérdezem, ez mitől racionálisabb, mint a dél-afrikai Mars projektje? Chat GPT-vel összefoglaltattam, feltételezem sok mindent kihagyott, mert ilyeneket írt, hogy űrturizmus meg űrkereskedelem. Írt értékelhető dolgokat, űrkutatás K+F minden iparágban jól jöhet, nyersanyag beszerzés "kívülről" (itt azért remélem részletezik a pontos tervet). Meg olyanokat, amiket jelenleg a Földön sem tudunk ellátni, pedig a megoldáshoz nem kéne kimenni az űrbe, konkrétan energia termelés az űrben. Az űrálomásók és telepek kialakítása, meg nem tűnik feltétlenül jobb ötletnek, mint a Szahara vagy az Antarktisz közepén megoldani ugyanezt. Plusz ez a 8 milliárdos bolygót nem foglya megmenteni.Halfkey írta:
Teljesen off: Szerintem ezek olyan mechanizmusok amik megállíthatlanok, így ha valakinek valamiért fontos hogy az emberiség fennmaradjon, azt nem a Föld megmentésével lehet elérni, hanem ha folytatjuk az expanziót az űrbe (részletesebb kifejtéshez javaslom Galántai Ha jövő akkor világűr könyvét, én egyetemen sokat tanultam attól a tanártól). Persze ez - szerintem - a mi életünk utáni téma.
Nagyon laikusként tetem fel a kérdéseket, nem felkérdezni akarlak, csak nekem a kommented többi részével és korábbi írásaiddal nem annyira összeegyeztethető ez a rész.
Valamint, ha jól értem ez egy 2008-as könyv, a köztes 17 évben mennyire valósultak meg az elképzeléseik és mennyire lettek azok tényleg hasznosak. GPT nyilván szar, de ott pl a kereskedelmi űrutazást jónak értékeli, de nem tudott konkrét hasznosságot be mutatni, azon túl, hogy ezzel a függetlenedik a kereskedelmi célú űrutazás. Megköszönöm ha válaszolsz.