OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Halfkey

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2025. július 2., szerda 17:04

realmadrid95 írta:
Halfkey írta: Én nagyon szeretem Tenerifét, idén is voltam 2 hetet családdal, de erősen ellent kell mondjak abban a tekintetben hogy amit felvetettem arra a nyaralásra (beach first, mellette dolgok) Tenerife egyszerűen gyengébb. Az óceán hideg, a partok nem rendes homokosak hanem fekete vulkáni ami más - szerintem rosszabb- érzés. Szóval persze lehet strandolni Tenerifén, de össze sem hasonlítható egy Ciprussal. Ott a programturizmus a menő, az általad is említett csúszdapark, a Loro parque, a Teide, Majompark, buggiezás, hajókázás, stb stb. Ezekben elit, szóval inkább program first, mellette kis strand helynek tudom ajánlani, mondjuk ilyen februári hónapban.

Adeye környékén egyébként vigyázni kell, évek óta van egy kocsigyújtogató főleg Los Cristianosban, nem tudják elkapni, és egy-egy éjszaka random fel gyújt 10+ autót. Az én bérelt autóm mellett 2-vel leégetett hármat, ha átterjedt volna akkor 15 milla bukó, mert a biztosítás azt nem fedezte volna.

Cipruson nem nagy titok, de a Nissi Beach gyönyörű. Autó szerintem nem feltétlenük kell (legalábbis egészen biztosan kevésbé mint Tenerifén) mert a taxi hugyért szarért visz, hotelekből vannak szervezett kirándulások, és a fő turista részeken járatos buszok is vannak.
Loro Park, Siam park? :kalapos:
Mi van velük? Írtam mindkettőről.

Hát Miki nekem nagyon hideg volt a víz a többi említetthez viszonyítva, de persze biztosan van aki testének az az ideális :D

L.Miki
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: L.Miki » 2025. július 2., szerda 16:30

Halfkey írta: Én nagyon szeretem Tenerifét, idén is voltam 2 hetet családdal, de erősen ellent kell mondjak abban a tekintetben hogy amit felvetettem arra a nyaralásra (beach first, mellette dolgok) Tenerife egyszerűen gyengébb. Az óceán hideg, a partok nem rendes homokosak hanem fekete vulkáni ami más - szerintem rosszabb- érzés. Szóval persze lehet strandolni Tenerifén, de össze sem hasonlítható egy Ciprussal. Ott a programturizmus a menő, az általad is említett csúszdapark, a Loro parque, a Teide, Majompark, buggiezás, hajókázás, stb stb. Ezekben elit, szóval inkább program first, mellette kis strand helynek tudom ajánlani, mondjuk ilyen februári hónapban.

Adeye környékén egyébként vigyázni kell, évek óta van egy kocsigyújtogató főleg Los Cristianosban, nem tudják elkapni, és egy-egy éjszaka random fel gyújt 10+ autót. Az én bérelt autóm mellett 2-vel leégetett hármat, ha átterjedt volna akkor 15 milla bukó, mert a biztosítás azt nem fedezte volna.

Cipruson nem nagy titok, de a Nissi Beach gyönyörű. Autó szerintem nem feltétlenük kell (legalábbis egészen biztosan kevésbé mint Tenerifén) mert a taxi hugyért szarért visz, hotelekből vannak szervezett kirándulások, és a fő turista részeken járatos buszok is vannak.
Amikor mi voltunk jól is esett eskü, hogy hideg volt az óceán :lol:
A feleségem nehezen szokott hozza, de nekem rendesen jól esett. Ha jól emlékszem kétszer pihentünk a 10 napból az óceán mellett, háromszor a hotel kinti medencéinél, a többi napon pedig a programokat nyomtuk.
5 napig volt nálunk az autó, azokra a napokra amikor el kellett jönni a szállodából a programok miatt, jó kis Fiat500, természetesen a feleségem választotta és nem én :mrgreen: .
Éjszaka szándékosan a hotel zárt és őrzött parkolójában volt az autó, napközben meg imádkoztam, hogy ne történjen semmi vele.
Ciprus is a listánkon van, keresztanyámék is gyakran járnak oda, mindig dicsérik.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. július 2., szerda 16:18

vmi kia ceed, mazda3 lesz a nyertes sztem

de azt nem hittem volna, hogy ekkora rasszista vagy bazmeg :lol: :kalapos:
thereisonly1ronaldo

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. július 2., szerda 15:54

hehetheoriginal írta:
Realista24 írta:

En azt mondom (10+ ev tapasztalataval), hogy jo ha van kocsi, mert azt is lehet olcson berelni es nem vagy hozzakotve senkihez. Autopalyan nem kell szaguldozni, mert sokat mernek, parkolas egyszeru, kozlekedes biztonsagos.

Tartom ezt akkor, hogy ha tervben van mondjuk szigetet ativelo kirandulas, mondjuk Afrodite sziklaja, Adonisz furdoje, egy jo Nicosia, vagy akar egy Limasszol.
igen azt nezem most, hogy melyik oldalra erdemes menni, de ugy nez ki a fasza homokos strandok a keleti, larnaka repteri oldalon vannak, a nyugati oldalon viszont van nemzeti park meg mindenfele, egy kb 2 ora autoval
Ha strand, akkor Ayia Napa es környeke. Larnaca korul mar sotetedik a homok, azok is paradesak amugy, de Ayia Napa es onnan keletre, Protaras, Paralamni...bomba. Ezen a kornyeken nem tudsz nagyon mellenyulni strand ugyben.

Autopalyan asszem 100 a max sebesseg, ugy kalkulalj utazasi idot. Illetve ehhez merten jo kocsit is berelni, szoval egy jo sportverda itt kvazi ertelmetlen :mrgreen:
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

realmadrid95
Kedvenc játékosaid: Guti, Xabi, Pepe, Marcelo, Güler, Asencio

HozzászólásSzerző: realmadrid95 » 2025. július 2., szerda 15:42

Loro Park, Siam park? :kalapos:

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. július 2., szerda 15:37

Realista24 írta:
En azt mondom (10+ ev tapasztalataval), hogy jo ha van kocsi, mert azt is lehet olcson berelni es nem vagy hozzakotve senkihez. Autopalyan nem kell szaguldozni, mert sokat mernek, parkolas egyszeru, kozlekedes biztonsagos.

Tartom ezt akkor, hogy ha tervben van mondjuk szigetet ativelo kirandulas, mondjuk Afrodite sziklaja, Adonisz furdoje, egy jo Nicosia, vagy akar egy Limasszol.
igen azt nezem most, hogy melyik oldalra erdemes menni, de ugy nez ki a fasza homokos strandok a keleti, larnaka repteri oldalon vannak, a nyugati oldalon viszont van nemzeti park meg mindenfele, egy kb 2 ora autoval
thereisonly1ronaldo

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. július 2., szerda 14:58

Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2025. július 2., szerda 14:41

Én nagyon szeretem Tenerifét, idén is voltam 2 hetet családdal, de erősen ellent kell mondjak abban a tekintetben hogy amit felvetettem arra a nyaralásra (beach first, mellette dolgok) Tenerife egyszerűen gyengébb. Az óceán hideg, a partok nem rendes homokosak hanem fekete vulkáni ami más - szerintem rosszabb- érzés. Szóval persze lehet strandolni Tenerifén, de össze sem hasonlítható egy Ciprussal. Ott a programturizmus a menő, az általad is említett csúszdapark, a Loro parque, a Teide, Majompark, buggiezás, hajókázás, stb stb. Ezekben elit, szóval inkább program first, mellette kis strand helynek tudom ajánlani, mondjuk ilyen februári hónapban.

rashidm
Kedvenc játékosaid: Alba, Busi, Alves... ja nem

HozzászólásSzerző: rashidm » 2025. július 2., szerda 14:23

L.Miki írta:
rashidm írta:

Én bedobnám Madeira-t. Lehet strandolni is (bár 1 db homokos strandja van, a többi kavicsos, vagy mesterségesen lett kialakítva), rengeteg túralehetőség, nagyon szép látnivalók.
Nekünk a Kanári szigetek Tenerife egy álom nyaralás volt, vagy inkább nászút, mert abból a célból mentünk. 10 Napot töltöttünk el Costa Adeyban, autót is béreltünk, voltunk a Siam- és Loro parkban, a Siam parkot legalább két napra be kell tervezni, mert annyi csúszda van, hogy egy nap kevés. Kipróbáltuk a tengeralattjárózást, paraschending, illetve a Teidere is felmentünk. Volt idő arra, hogy az óceánparton és a belső medencék mellett is pihenjünk, lebarnultunk mint állat, én már az első napon megégtem :mrgreen: , és mellette programoztunk is. Egyszerűen imádtuk az egészet, az embereket, magát a környezetet, a kajákat. Bátran ajánlom! Hétfőn és pénteken közvetlen járattal is ellehet jutni 5 óra hosszú.
Amikor kerestünk nászút miatt utazási célt, Kanári szigetek voltak az első helyen, de annyi jó értékelésű helyről olvastuk h tele volt csótánnyal és nem volt takarítva, hogy inkább másik helyet keresgéltünk. Nem bántuk meg. :sziv: Barnulásról annyit, hogy nekem a bal karom égett le első nap, ráadásul a felkarom belső része, amit nem tudom hogy sikerült összehoznom. :lol: :lol:

L.Miki
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: L.Miki » 2025. július 2., szerda 13:09

rashidm írta:
Halfkey írta: Olyan nyaraláshoz amit én szeretek (strandolás fasza helyen, plusz valami jó program/látnivaló is közben vegyesen) nekem Ciprus, Halkidiki és Nessebar jött be legjobban.

Sokat strandolni és kevesebbet kirándulni jó lehet Tunézia, sokat kirándulni és kevesebbet strandolni meg Olaszország. De ennyire melegben amúgy egy Balti tenger is simán jó lehet.
Én bedobnám Madeira-t. Lehet strandolni is (bár 1 db homokos strandja van, a többi kavicsos, vagy mesterségesen lett kialakítva), rengeteg túralehetőség, nagyon szép látnivalók.
Nekünk a Kanári szigetek Tenerife egy álom nyaralás volt, vagy inkább nászút, mert abból a célból mentünk. 10 Napot töltöttünk el Costa Adeyban, autót is béreltünk, voltunk a Siam- és Loro parkban, a Siam parkot legalább két napra be kell tervezni, mert annyi csúszda van, hogy egy nap kevés. Kipróbáltuk a tengeralattjárózást, paraschending, illetve a Teidere is felmentünk. Volt idő arra, hogy az óceánparton és a belső medencék mellett is pihenjünk, lebarnultunk mint állat, én már az első napon megégtem :mrgreen: , és mellette programoztunk is. Egyszerűen imádtuk az egészet, az embereket, magát a környezetet, a kajákat. Bátran ajánlom! Hétfőn és pénteken közvetlen járattal is ellehet jutni 5 óra hosszú.

rashidm
Kedvenc játékosaid: Alba, Busi, Alves... ja nem

HozzászólásSzerző: rashidm » 2025. július 2., szerda 11:15

Halfkey írta: Olyan nyaraláshoz amit én szeretek (strandolás fasza helyen, plusz valami jó program/látnivaló is közben vegyesen) nekem Ciprus, Halkidiki és Nessebar jött be legjobban.

Sokat strandolni és kevesebbet kirándulni jó lehet Tunézia, sokat kirándulni és kevesebbet strandolni meg Olaszország. De ennyire melegben amúgy egy Balti tenger is simán jó lehet.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. július 2., szerda 10:34

kedvet kaptunk ciprushoz, olvasgatom a dolgokat - tudnivalok, latnivalok, autoberles, stb -, van vmi javaslat vagy über titok, amit erdemes megfogadni/megnezni?
pl ivoviz minosege? vmi gyoccer/oltas, mergezo kigyogeci allatok, stb, ilyesmi

azt látom, hogy autóbérlés az kb muszáj, jobbkormányos fostalicskákkal, de délen euro van, a török részre meg menne a faszom se.
thereisonly1ronaldo

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2025. július 2., szerda 9:50

Olyan nyaraláshoz amit én szeretek (strandolás fasza helyen, plusz valami jó program/látnivaló is közben vegyesen) nekem Ciprus, Halkidiki és Nessebar jött be legjobban.

lordgabi
Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2025. június 30., hétfő 16:42

Köszi, köszi, amúgyis is kicsit túlzásnak éreztem a szállás árakat + túl sok napra amúgy sem tűnt érdekesnek, valószínűleg keresünk valami mást akkor. :)

Én amúgyis akkor mennék ilyen melegebb éghajlatú helyekre, amikor már itt beáll a szar idő, október-november környékén, de ahhoz már Málta hőmérséklete kevés nekem. :D
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás! :sziv: :salute:

chosenone46

HozzászólásSzerző: chosenone46 » 2025. június 30., hétfő 9:58

Marky írta:
realmadrid95 írta:irnal valami peldat, hogy hogyan teszi tonkre?
Peldaul napi 10-12 orakat dolgozok 6-8 helyett, feszult vagyok, ha nem csekkolgatom a Slacket, a munka miatt csak elmegy az egesz het folottem, nem toltok minosegi idot a parommal. A szabadidomben is azon agyalok, hogy lehetne valamit megoldani a munkaban.

Sajnos ez nekem egy tanult minta, a ferfi felmenoimtol is ugyanezt lattam.
dettó, de cserébe még csak az eredmények se jönnek (vagy még nagyon várat magára).
ráadásul IT szektorban vagyok finance területen, szóval tisztában vagyok azzal, hogy mekkorák a bérkülönbségek a két terület között, mégis állandóan a munkán kattogok..
"...csak a kedvesség, az öröm,
a pardon, meg a köszönöm,
a gyöngédség, a figyelem,
csak az az igaz idelenn..."

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2025. június 30., hétfő 9:14

Én egyszer voltam, 9 nap alatt úgy érzem mindent láttam kb amit érdemes, visszamenni nem tervezek. Ilyen jack of all trades master of none nyaralóhely mert pihenni jobb máshol, aktívnak lenni jobb máshol, gasztro jobb máshol, de mindent vegyesen okés.

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2025. június 30., hétfő 8:55

lordgabi írta:Július közepén érdekes lehet Málta?
Kétszer is voltam augusztusban, kint lakott egy cimborám. Anélkül biztos nem mentem volna újra, nem sok érdekes dolog van ott szvsz. Egy Kaiser Chiefs koncertet sikerült levadászni, az volt a legjobb.

Pipita
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

HozzászólásSzerző: Pipita » 2025. június 29., vasárnap 17:18

lordgabi írta: Szép napot!
Július közepén érdekes lehet Málta?
Nagyon bírom a forróságot, hőmérséklet nem tényező, csak jó idő legyen.
Lenne olcsón repülőjegy, szállás pedig hotelben lenne reggelivel, szóval nem szánok rá túl sokat, csak kicsit kiszabadulni a melóból végre.
Melyik részén voltatok esetleg, mit nem szabad kihagyni? Hajós, vagy bármilyen program?
Jellegzetes ital vagy étel esetleg?

Köszi szépen előre is a válaszokat! :)

(Tudom, neten fent van minden, de nekem ez a fórum a mérvadó). :agree:
Mi szeptemberben voltunk, és alig bírtunk megmaradni a szabad levegőn. Olyan páratartalom volt, amilyet még soha életemben nem tapasztaltam, pedig voltam már pár helyen. :mrgreen:

A parton sok a patkány, meg nekünk az airbnb-n (és állítólag szigeteken ez így működik, és nem szóltak róla előre, csak ott) úgy van szállás, hogy napi 5 euróért lehet ilyen áramkártyát kérni, és csak azzal működik a légkondi. Ami kell, mert anélkül halál ott az élet. :lol: Nem tudom, hogy hotelben másképp lehet-e, nálunk az airbnb-ben ez volt.

Mi Sliemában szálltunk meg és számomra a legnagyobb királyság az ókori római fürdő volt, az nagyon csill :mrgreen: Csak ki kell menni időben, hogy el tudd foglalni a helyet. Meg vigyetek egy párezer forintos dekatlonos búvárszemüveget, megéri.

lordgabi
Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2025. június 29., vasárnap 17:07

Szép napot!
Július közepén érdekes lehet Málta?
Nagyon bírom a forróságot, hőmérséklet nem tényező, csak jó idő legyen.
Lenne olcsón repülőjegy, szállás pedig hotelben lenne reggelivel, szóval nem szánok rá túl sokat, csak kicsit kiszabadulni a melóból végre.
Melyik részén voltatok esetleg, mit nem szabad kihagyni? Hajós, vagy bármilyen program?
Jellegzetes ital vagy étel esetleg?

Köszi szépen előre is a válaszokat! :)

(Tudom, neten fent van minden, de nekem ez a fórum a mérvadó). :agree:
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás! :sziv: :salute:

Steve
Kedvenc játékosaid: R9, RC, Guti, Zidane, Modric, Marcelo, Bellingham

HozzászólásSzerző: Steve » 2025. június 24., kedd 20:48

Teljesen megértem, amit írtok. Hasonló cipőben járok.

Egy felől azt vettem észre, hogy a home office ad egy nyugalmat, jobb fókuszálást a kódolásra, ami nekem programozóként létszükség, viszont sokszor megterhelő, hogy a munka problémából ki és azonnal a gyerekek ölik az idegeimet. Pláne a hároméves a dackorszakával.

Ami nekem nehéz még, hogy folyamatosan a programkódokon jár az eszem. Ha valami bonyolultabb dolog van, pl ma is akkor sokszor este az ágyban is ezen agyalok.

Ami segít nekem legalábbis, ha valami más dolgot csinálok, barátokkal találkozok és az ő dolgaikra figyelek. Valamint az edzés és a szex, ezek kapcsolnak ki és eszembe se jut közben a meló. :kalapos:

Nagyon oda kell figyelni az embernek magára, ez a “modern világ problémája”. Amikor azt éreztem, hogy tarthatatlan, akkor munkát cseréltem, a nyugodtabb hely engem is nyugodtabbá tett. Igyekszem a munkát a munkában hagyni, még ha ez egyszerűbb is egy fizikai meló esetében.

Vissza: