Gyökerest abszolút meg lehet érteni szerintem, hogy a svéd válogatottat választotta. Az apai nagypapája menekült Svédországba, ahogy elég sokan 56-ban. A szülei Svédországban születtek és nőttek fel, ahogy ő is mint plusz egy generáció.mentamas írta:Gyökeres nagyon adná, pont egy ilyen típusú támadóra lenne szükségünk.halamadrid írta: Kerkez magyar nagymamája szerintem elég kellene hogy legyen a magyarságának az elismeréséhez. Fiatal kora óta ezt tervezték, nem is volt ifjúsági szerb válogatott, pedig felnőtt is simán lehetett volna. A játékosállományuk egyértelműen jobb a miénknél, azt meg nem hiszem, hogy számolgatták, hogy a magyarba épp be fog férni, a szerbbe meg nem.
Tudomásom szerint Willinek is magyar az édesapja, ahogy Gyökeresnek is. Ilyenkor több lehetőséget kap az ember, és jó esetében rajta múlik, hogy mit választ, lehetőleg őszintén az identitása miatt. Aztán persze lehet vitatkozni, hogy mekkora arányban, relatív vagy abszolút többségben kell lennie benne magyar vérnek, de én ezzel az 1/4-del hiszek benne, hogy komolyan gondolja.
PoolBarátoknak volt erről FB-on egy terjedelmes posztja, emlékeim szerint a nagymamájának is vannak szász ősei. Bonyolult, ha gondoljátok, nézzétek rá.![]()
Ha jól tudom van amúgy magyar állampolgársága, de ha egész életében svédként tekintettek rá és már a szülei is azok voltak, akkor nem meglepő, hogy így döntött.
Amúgy valóban, pont egy hasonló stílusú csatár hiányozna a magyar válogatottba szerintem is.
Kerkezt én biztosan nem tudnám eldönteni(nem is akarom) és pláne nem akarnám innen a kanapéból megítélni, hogy mit miért választott és mennyire érzi magát magyarnak..