A hármasból Marci az, aki gazdaságilag balos, a többiek gyakrabban kritizálják a Kormány magas szintű újraelosztását (nem a lopásra gondolok, az más téma, inkább a magasabb adókra), beleszólását a piaci folyamatokba.Zack írta: Nekem alapvetően inkább szimpatikus a felsorolt hármas, mint sem, pedig gazdaságilag balosnál előbb lennék akasztott ember.
Úgy emlékszem, hogy a G-nap után Simicska HírTV-je volt az első, aki ennek az új "értelmiségnek" nagyobb teret adott, mivel a Fideszes, MSZP és SZDSZ mögött álló ugye eleve ki volt zárva, be se mentek volna.Zack írta:Nem hiszem, hogy a G-nap volt az ami ezt felpörgette
Ami pedig a Tisza kritikáját illeti, jogos, érzékelem magam is a leírt dolgokat. Ugyanakkor aki azt hiszi, hogy máshogy, tiszta, demokratikus eszközökkel a kormány leváltható, az nem ismeri a térségben uralkodó mentalitást. A billegő, politikailag nem túl aktív szavazó fog dönteni, azt pedig csak egy jól érthető, könnyen feldolgozható üzenettel lehet megszólítani a Tisza szempontjából, ami jelenleg az Orbán alkalmatlan. Bármi mást hall emellé, az csak összezavarja, elbizonytalanítja. Főleg a kultúrharcos panelek. Nekem sem tetszik, én sem így képzelem el a közbeszédet, de ez van.