De hát most korlátlan hatalommal élnek vissza, akkor maradjon ez?kiserik írta:
Ezzel hitegeted magad, de nincs alma és nincs körte. A korlátlan hatalom iránti vágy van csak. A történelemben mikor sült el ez jól?
A kérdés nem az, hogy Fidesz vagy Tisza, hanem hogy tényleg ismét arra van szükség, hogy valaki korlátlan hatalmat kapjon? Nem az lenne a felelőssége és feladata az értelmiségnek, hogy tudassa a Tiszával, hogy elég volt a korlátlan hatalom gyakorlásból és jó lenne valami független féket is beépíteni a rendszerbe (ami mondjuk még mindig kifullad annyiban, hogy MP és O1G)?
Isten bizony, ha összeállnának mondjuk a MKKP-val, hogy bizonyítsák nem csak a hatalom megszerzése a céljuk, még szélsőjobbosként is kapnának tőlem szavazatot.
A Tisza mögött nincs ennyi fix Tisza szavazó, ez egy Orbán és fidesz ellenes réteg.
A Tisza pont azt ígérte, hogy visszaállítja a független fékeket, az hogy ha nem ezt fogják csinálni és a létező legrosszabb feltételezéseid megvalósulnak mehetnek is haza 4 év múlva.
Szóval szerinted rossz a korlátlan hatalom, de ne legyen változás, mert mi van ha korlátlan hatalom lesz, miközben már az van?

Itt az esély ezt megszüntetni, mást nem fogsz tudni csinálni, csak bízni, hogy visszaépítik valóban a demokráciát, ha nem majd keresünk másikat.
Én elhiszem, hogy nincs bizalom ennyi év GyurcsányOrbán után, de hogy ez legyen a default, hogy mindenkiről a legrosszabbat feltételezzük, amire egyáltalán nem szolgált még rá elég meredek.
A leggyorsabb módja, hogy ezt a szarkupacot amit összelapátolt a Fidesz egy kétharmaddal lenne és még úgyis egy csomó ponton akadályok a ütköznének, sima többséggel botrány nehéz lenne visszaépíteni mindent.
Kajak nem értem mitől van ez a félelelem, a Fidesz mindent is kimaxolt a kétharmadaival, minden állami cég, pozíció stb stb az övüké, kajak nem értem, hogy egy Tisza kétharmaddal is milyen olyan forgatókönyv lenne reális, hogy ennél rosszabb legyen miközben nem maradt már semmit se ellopni