hehetheoriginal írta:
nem neked szol, vagy a trollon kivul barkinek szemely szerint, egyszeruen nem kene etetni.
joindulatuan feltetelezem, hogy nem ennyire ostoba, hogy ilyen felszines dolgokat kerdez, es nem latja, mit van az egesz hattereben. tudja nagyon jol magarol. ne nezzuk egymast hulyenek.
nem a pride a lenyeg itt, az, es plane a gyerekek senkit se erdekelnek, plane nem a kormanyt.
A tényleges probléma az, hogy nem tudsz érdemben beszélgetni semmiről, mert mindenbe bevonod a kormányt. Kérdés: Mi a véleményed a nyilvános vonaglásról? Válasz: O1G. Ennyi! Annyira át van mosva az emberek agya (és most ne vedd magadra, ha nem akarod), hogy szinte semmiről nincs véleményük, mert azt majd megmondja nekik más. Azt kellene felfogni, attól, ha nekem az a véleményem, hogy hányok a pucut lóbáló, keresztet gyalázó polgárpukkasztóktól és akinek esetleg ott van dolguk, vagy arra laknak, azok nem tudják elkerülni, így valamilyen szinten érthető, hogy ""zárt"" helyre kellene vinni, de ez meg az egész filozófiájával ellentétes, tehát inkább a szervezőknek kellene megoldani ezt a problémát, attól még nem leszek a fideszes, orbánfan véglény. Persze ma már ott tartunk, hogy egyeseket jobban érdekel az, hogy ki mondja, mint az, hogy mit.
hehetheoriginal írta:
tenyleg ez a tema, amikor csecsemonek mar kezeben a telefon a babakocsiban, amerre nezek, es megy a tiktok ezerrel.
melyik a károsabb? a pride, ahol egy kisgyerek fel se fogja mi van, mert még ki sem alakult a fejében a szexualitás? vagy hogy egy adhd-s roncs lesz 6 eves korara....
Tudom, hogy csak színjáték, de van aki foglalkozik, foglalkozna az üggyel:
https://www.youtube.com/watch?v=e8peUHCSQTU
https://www.youtube.com/watch?v=Aa_KGn6F0zU&t
https://www.youtube.com/watch?v=RmqhkNmRYo0
Persze arra is emlékezni kellene, hogy milyen hiszti volt akkor, mikor összeszedették az iskolákban a telefonokat, meg hogy kik hisztiztek.
Halfkey írta:
Annyi mindent lehetne ebben a realfan eszmefuttatásban boncolgatni hogy vajon mire gondol a költő, mit akar ebből kihozni. De nem látom értelmét én is tételesen leírogatni 20 dolgot amit senki nem tud követni egy idő után, ezért csak egy téma.
nem akar 2 kulcsos adót, hanem megtartja a mostanit, sőt még csökkenti, ez nekem nem a nagy vagyponok megadóztatása
A vagyon és a magas fizetés viszonylag egymástól messze álló fogalmak. Mit akarsz, a vagyonosok magasabb adóztatását, vagy a felső-középosztályét? Mert a vagyonosok ezt leszarják, nekik vagy nincs fizetésük vagy minimálbér. Befektetéseikből, esetleg saját cégeikből élnek, de többkulcsos adó az őket pont nem fogja érinteni. A multis vezetőket, informatikusokat, stb. fogod baszogatni a többkulcsos adóval. Ha ez neked célod akkor oké, kritizáld azt aki nem akar többkulcsos adót - ami egyébként tudtommal szinte mindenki a politikai palettán, de javítsatok ki ha valaki ezt akarja. Gondolom tippre Toroczkai lehet ezt akarja, ő szereti a különutas dolgokat.
Ha jól emlékszem a Mi hazánknak nincs ilyen adózási programja. Amit egyelőre tudni lehet az az, hogy bevezetnék a vagyonadót egy bizonyos (ennek mértéke még nem fix, 500 millió és 1 milliárd környékét beszélnek) vagyon felett.