swfan írta:
Hát akkor szerintem te nem tudod mit jelent a "neolib" szó. Tök jó amúgy, hogy leírod, hogy "nagyobb vagyon megadóztatása", amit hiányolsz, de hát az az ígéretük is, és én is írtam
A nyugdíjas SZÉP kártya egy szociális juttatás, sávosan lenne bevezetve, az alacsony nyugdíjjal rendelkezőknek lenne adva, élelmiszerre lehetne költeni. A nyugdíjasoknak te milyen "fizuemelést" akarsz adni?

a kormány egyedül az állami dolgozók fizetését tudja megemelni, egyébként az is meg van ígérve.
A jelenlegi költségvetésből pedig bizony sok minden kijönne, ha nem lenne ellopva az adónk, hanem arra költenék, amire fizetjük.
igen, neolib, szocháló/segélyezés visszavágása(nem,a szép kártya szarnak a pofon, nem valódi segítség és semmivel sem másabb, mint amit a fidesz tett a nyugdíjasoknak, mégis te is mennyire tapsolsz, míg orbánék maga az ördög), privatizáció(azt már nem kell, megtették előtte, de pölö közszolgáltatásokat még így is akar, lásd közlekedés...) és a munkavállalói jogok leépítése a fő ismérve, fővárosi frakciójuk viselkedése teljesen ezt támasztja alá +azon kevés gazdaságpolitikai megszólalás, ami van Vezér úrtól
nem akar 2 kulcsos adót, hanem megtartja a mostanit, sőt még csökkenti, ez nekem nem a nagy vagyponok megadóztatása
milyen fizuemelést nyugdíjasoknak?ilyet nem írtam mondjuk nyugdíjat, de lehet én vagyok naív és elég élelmiszerre pénz, a fűtés, áram, egészségügy, utazás és közszolgáltatásokra tuti nem költenek...
az út a börtönbe program semmi több populista uszításnál, mintahogy a fidesz is szokta és csak a ner lovagokra vonatkozik, miközben rajtuk kívül is vannak hatalmas vagyonok...
valóban több, de azért nem sok és azon irreális ígéretek (bár, az, hogy javítjuk az oktatást meg egészségügyet, én még ígéretnek sem nevezném, csak általánosságok puffogtatásának, amit eddig minden kormányra készülő párt megcsinált, lásd anno a fideszt is és azt is, hogy abból mi lett), amit MP tett, az nem, még nagyobb adóbevételekkel sem, eu-s pénzekkel sem, amik megszerzése még valószínű évekbe telik, az is csak akkor, ha 2 harmad lesu