Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

gutihaz14

Re: Politika

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2025. június 19., csütörtök 7:05

https://telex.hu/gazdasag/2025/06/18/eu ... eggyengebb

megmondta anno a telefosott gatyas szabadsagharcos hogy 2024 nagyon jo ev lesz

:lol: :lol:
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2025. június 18., szerda 20:58

swfan írta: Most akkor MP lehallgatott valakit szerinted, vagy sem? Az én értelmezésem szerint a nejével folytatott magánbeszélgetést vette fel, amin az hallható, hogy az akkori igazságügyi miniszter arról beszél, hogy kormánytagok belenyúltak az ügyészségi anyagokba
az nem lehallgatas, egyertelmu. tobb hszben is emlitve van hogy beszelgetes.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. június 18., szerda 20:43

swfan írta: Most akkor MP lehallgatott valakit szerinted, vagy sem? Az én értelmezésem szerint a nejével folytatott magánbeszélgetést vette fel, amin az hallható, hogy az akkori igazságügyi miniszter arról beszél, hogy kormánytagok belenyúltak az ügyészségi anyagokba
Valaki írta itt a lehallgatást, én arra reagáltam általánosságban hehe válasza után.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. június 18., szerda 20:40

Most akkor MP lehallgatott valakit szerinted, vagy sem? Az én értelmezésem szerint a nejével folytatott magánbeszélgetést vette fel, amin az hallható, hogy az akkori igazságügyi miniszter arról beszél, hogy kormánytagok belenyúltak az ügyészségi anyagokba

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. június 18., szerda 20:16

Elbeszélünk egymás mellett.
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. június 18., szerda 20:07

Realista24 írta: Lehallgatni mást engedély nélkül, bűncselekmény. Parttól és személytol függetlenül.
Ez így ebben a formában én úgy tudom, nem igaz. Ezzel kb. úgy reagáltál, mint Szíjjártó, amikor Kaufman Balázs az orra alá dörgölte a bizonyítékot, hogy az oroszok feltörték a külügyet, amit ők tagadtak.

Minősített adatot nyilvánosságra hozni alapvetően bűncselekmény, DE, ha annak nyilvánosságra kerülése közügy, akkor ez a tény felülírja ezt.

Jelen esetben, ami a Varga Judit-os felvételen elhangzik, az bizony közügy. Ez egyébként is a saját beszélgetésükről készült felvétel, szóval elvileg nem is lehallgatás a szó szoros értelmében.

Mentelmi joggal kapcsolatban meg annyit, hogy volt rá a Fidesznek bő 3 hónapja, hogy feljelentsék MP-t, amikor még nem volt képviselő. Nem tették, mert nem volt miért

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. június 18., szerda 19:57

h3x0r írta:
Realista24 írta: Lehallgatni mást engedély nélkül, bűncselekmény. Parttól és személytol függetlenül.
Valamikor Karacsony kornyeken ugyved ismerosom magyarazta, hogy lehallgatni valakit engedely nelkul buncselekmeny, viszont a masik tudta nelkul felvenni, ahogy beszelgettek (tehat te is meg kell szolalj) mar nem az. Megosztani a felvetelt ugyancsak buncselekmeny, viszont ott is vannak kivetelek, hogyha kozszereplorol van szo vagy kozerdeku informaciot tartalmaz. De ezt mar a birosag donti el, szoval nem fekete feher.
Beszélgetést felvenni és lehallgatni valakit, eg és fold. Itt kezdődik az alapveto különbség.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2025. június 18., szerda 19:54

Valamikor Karacsony kornyeken ugyved ismerosom magyarazta, hogy lehallgatni valakit engedely nelkul buncselekmeny, viszont a masik tudta nelkul felvenni, ahogy beszelgettek (tehat te is meg kell szolalj) mar nem az. Megosztani a felvetelt ugyancsak buncselekmeny, viszont ott is vannak kivetelek, hogyha kozszereplorol van szo vagy kozerdeku informaciot tartalmaz. De ezt mar a birosag donti el, szoval nem fekete feher.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. június 18., szerda 18:24

gutihaz14 írta: Mikor nem bűncselekmény?
- Hatósági engedéllyel végzett lehallgatás (pl. rendőrségi nyomozás keretében).

- Saját beszélgetésed rögzítése, ha te is részt veszel benne (de a közzététel ekkor is jogsértő lehet adatvédelmi okból).

- Nyilvános helyen történő megfigyelés bizonyos esetekben (pl. térfigyelő kamerák), de ezekre is külön szabályok vonatkoznak.

pipa
Jól elintezted ennyivel :kalapos:
Remelem Dr. Chatgpt volt a válaszadó.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2025. június 18., szerda 18:23

Mikor nem bűncselekmény?
- Hatósági engedéllyel végzett lehallgatás (pl. rendőrségi nyomozás keretében).

- Saját beszélgetésed rögzítése, ha te is részt veszel benne (de a közzététel ekkor is jogsértő lehet adatvédelmi okból).

- Nyilvános helyen történő megfigyelés bizonyos esetekben (pl. térfigyelő kamerák), de ezekre is külön szabályok vonatkoznak.

pipa

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. június 18., szerda 18:11

gutihaz14 írta:
akkor az összes oknyomozó riportok stb alatt felvett rejtett kamerás felvételek mind bűncselekmény? mi a jogi meghatározása a lehallgatásnak?
Nézz utána.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2025. június 18., szerda 18:09

akkor az összes oknyomozó riportok stb alatt felvett rejtett kamerás felvételek mind bűncselekmény? mi a jogi meghatározása a lehallgatásnak?

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. június 18., szerda 18:02

hehetheoriginal írta: nem is értem miért nincs akkor mp börtönben.

az meg nem is számít, hogy mi volt a felvételen, jóvanazúgy, az mehet tovább.
Egyrészt mentelmi joga van gondolom, másrészt amiért Orbán és sleppje sincs.

Harmadrészt nem jár azonnal mindenért börtön, ha eljárás ks indulna.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. június 18., szerda 17:54

nem is értem miért nincs akkor mp börtönben.

az meg nem is számít, hogy mi volt a felvételen, jóvanazúgy, az mehet tovább.
thereisonly1ronaldo

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. június 18., szerda 17:50

Lehallgatni mást engedély nélkül, bűncselekmény. Parttól és személytol függetlenül.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. június 18., szerda 17:05

realfan írta: nem az egyszerű üzenet zavar, hanem ha valaki nem ért egyet vele, azt rögtön támadja (mint a fórumon hehe :mrgreen: ), legyen az sajtó, egy személy vagy szervezet.
Képviselni az álláspontod, ha kritika ér nem támadás. Persze már elszoktunk a politikai vitáktól. Az, hogy a sajtónak beszólogat, amikor nem írnak eleget róla, nekem sem tetszik. De az a kritikája jogos, hogy a független sajtó sokszor beleszalad Rogánék késébe, amikor utóbbia tematizálni próbálják a közvéleményt. Illetve az is fura volt, hogy egyetlen Lázárinfóról 10 cikket hozott le a Telex, miközben aznap a Tisza pártos kommunikációról nem írtak semmit. Szerintem amikor ilyenekre rávilágít, akkor jogosan kritizál. Egy demokráciában miért ne lehetne a kritikával illetni a független sajtó munkáját? Az nem azt jelenti, hogy be akarja tiltani.
nem tetszik a populista megvalósíthatatlan ígérgetései
Mindegyik konkrét ígérete megvalósítható. Csak mondjuk a befizetett adót nem ellopni kéne, hanem ténylegesen a közszolgáltatásokra fordítani.
alapból az, hoigy egy enres úrifiú, aki csak azért hagyta ott őket, mert ott nem érvényesülhetett úgy, ahogy azt gondootla, hogy ő azt megérdemli, alég naív, aki ilyentől sokat vár.
A Partizánba biztosan sértettségből ment le, de azóta rengeteget változott a kommunikációja. Nem mellesleg lement vidékre meghallgatni az emberek problémáit, egész biztos, hogy sok mindent másképp lát, mint 2024 elején. Annyira azért nem jó színész, hogy mindezt csak megjátssza.
az üzenetei nagyarésze az, mint a fideszé -korrupció, amit vagy elhiszek vagy nem, személy szerint én inkább nem.
A fideszes korrupció sokszorosan bizonyított tény. Szépen felmégy Hadházy Ákos oldalára, aki hetente talál valamit, bizonyítékokkal. Ha neked ebben "hinni" kell, az a te bajod szerintem.
mondanak dolgokat persze, de semmi konrétumot az esetek 90%-ban, a maradék 10-ben meg hülyeséghet (lásd szja csökkentés, minden csökkentés, de közben lesz pénz oktatásra meg egészségügyre meg nyugdíjra meg mindenre is)
Nem kell lopni. Haza kell hozni az EU-s pénzeket.
amit MP mond, azt kb már az összes ellenzéki párt elmondta, ami szerinted valódi problémákra hívja fel a figyelmet, valahogy nekik senki nem tapsolt,
A politika már csak ilyen. Nem mindegy hogyan juttatod el az üzeneted az emberekhez.
aki lehallgat másokat
Bűncselekményt vett fel

Pad'em

HozzászólásSzerző: Pad'em » 2025. június 18., szerda 16:58

realfan írta: értem én, hogyha valakinek elég, ha nem rendszert váltunk csak pár személyt, de nekem nem
A rendszerváltáshoz vezető első lépést akkor tesszük meg ha a Tisza nyer jövőre, szóval ha rendszerváltást akarsz akkor nem sok más opciód van.
"Down for Rodrygo... Éder Militao. Carvajal. It's Carvajal's cross... RODRYGOOO, oooh it's extraordinary!!! They prayed for miracles and miracles arrived! REAL MADRID, THE TEAM OF DREAMS. Where has that come from? How did that happen?!"

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. június 18., szerda 16:50

akkor maradjon a fityesz meg a slepp.
utolsó helyről már úgyse lehet lejjebb kerülni, meg is érdemli az egész balfasz magyar nép, mai napig televagyunk ilyen arcokkal :lol:
thereisonly1ronaldo

realfan
Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Raúl, Casillas, S.Taylor, Given, Krul, O.Bernard, Di Canio,Candreva
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Newcastle United,SS Lazio

HozzászólásSzerző: realfan » 2025. június 18., szerda 16:47

swfan írta:
realfan írta:
nem értem, hogy lehet tapsolni neki, mikor nem mond semmit, de ugyanúgy kommunikáél, mint a fidesz. egymosás lvl 100, hogy menő legyek én is :mrgreen:
Lehet, hogy MP is egyszerű üzenetekkel kommunikál, mint a Fidesz, de míg utóbbi ezekkel az egyszerű üzenetekkel gyűlöletet kelt, magyart uszít magyar ellen, de legfőképp: hazudik és alternatív valóságot gyárt ("az ukrán titkosszolgálatnak és brüsszeli elitnek dolgozó Tisza Párt a felelős Magyarország minden gondjáért"), addig MP egyszerű üzenetekkel, de valódi problémákra hívja fel a figyelmet

És mellesleg nem egy konkrét ígérete van már a Tiszának, de el lettek ezek már mondva itt húszmilliószor, de pár hónap múlva úgyis újra ezt fogod mondani, hogy "nem mondanak semmit"
nem az egyszerű üzenet zavar, hanem ha valaki nem ért egyet vele, azt rögtön támadja (mint a fórumon hehe :mrgreen: ), legyen az sajtó, egy személy vagy szervezet. nem tetszik a populista megvalósíthatatlan ígérgetései, a az Orbánnál is nárcisztikusabb személyisége, alapból az, hoigy egy enres úrifiú, aki csak azért hagyta ott őket, mert ott nem érvényesülhetett úgy, ahogy azt gondootla, hogy ő azt megérdemli, alég naív, aki ilyentől sokat vár. az üzenetei nagyarésze az, mint a fideszé -korrupció, amit vagy elhiszek vagy nem, személy szerint én inkább nem. mondanak dolgokat persze, de semmi konrétumot az esetek 90%-ban, a maradék 10-ben meg hülyeséghet (lásd szja csökkentés, minden csökkentés, de közben lesz pénz oktatásra meg egészségügyre meg nyugdíjra meg mindenre is)

amit MP mond, azt kb már az összes ellenzéki párt elmondta, ami szerinted valódi problémákra hívja fel a figyelmet, valahogy nekik senki nem tapsolt, de egy neres zsúrfiúnak rögtön, aki lehallgat másokat, ugyanúgy agr3esszíven támadja a nem neres sajtót olyanokat ígér, csak még durvábbakat, amit a fidesznek hibának rónak fel, értem én, hogyha valakinek elég, ha nem rendszert váltunk csak pár személyt, de nekem nem

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. június 18., szerda 16:43

https://transtelex.ro/kozelet/2025/06/1 ... n-leveleit

Remélem az erdélyi magyarok, akik állítólag "nem felejtenek", ezt sem fogják elfelejteni.

Vissza: