agymosás lvl 99swfan írta:Nem fér a fejembe, hogy lehet egyenlőségjelet tennirealfan írta: én nem készülök semmire, mer mindegy, hogy tisza vagy fidesz, egyik kutya másik eb, inkább egyik se nyerjen![]()
![]()
![]()

Politika
- hehetheoriginal
- Kedvenc játékosaid: elfenomeno
Re: Politika
thereisonly1ronaldo
Nem fér a fejembe, hogy lehet egyenlőségjelet tennirealfan írta: én nem készülök semmire, mer mindegy, hogy tisza vagy fidesz, egyik kutya másik eb, inkább egyik se nyerjen![]()
![]()
![]()
-
- Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Raúl, Casillas, S.Taylor, Given, Krul, O.Bernard, Di Canio,Candreva
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, Newcastle United,SS Lazio
az nem jelent semmit, hogy készülnek arra is, szerintem, tartom annyira rutinosnak már őket, hogy felkészülnek a verségre is, akármit gondolnak bent, már az előző választásnál is sok ilyen lépésük volt. most nekem is sokkal komoylabbnak tűnik, Orbán mit mond, maz meg nem érdekel, megtanulhattuk, hogy az nem fontos, amit mond...csababarca írta:Hát, Nemzetgazdasági Minisztériumban meg már arra készülnek, hogy váltás lesz, ezért se költöznek át a zsír új irodaházukba, amit egy ner-estől vett meg túlárazva az állam...és nem akarják hogy megszaglásszák az újságírók a tendert, mert bajos lenne, választásokig maradnak ahol vannak.realfan írta:
fideszes körökben nagyon nem aggódnak, hungary helps-es haverom mesélte, hogy nekik tartott értekezleten elég magabiztosan mondta az államtitkár, hogy nem lesznek gondok a hosszútávú tervekkel, tartani tudják őket '26 után is, mer a szavazóik egy jó részét el sem érik az ilyen felmérések kistelepülésen és ők viszont sokan vannak és biztosan a fideszre szavaznak, a párt kapcsolatban is van velük (nem az én véleményem, nem tudom, hogy ez így van-e, mielőtt belém köt valaki)
Én is hiszem ha látom állapotban vagyok, egyébként.
Ezek a közvéleménykutatások azt is okozhatják, hogy aki bizonytalan rálegyint, hogy jó hát simán vezet a tisza, nem megyek el.
Aztán majd mehet a csodálkozás.
De alapvetően azért félnek most, vagy tartanak a kormányváltástól, nem is a Tiszától alapvetően, hanem ők is érzékelik, hogy 15-16 év már betegesen hosszú idő hatalmon, és egyre messzebb rúgják a pöttyöst.
szerintem vegyesek a vélemények fideszen belül is, tuti van, aki váltásra készül, a kérdés, hogy kik azok, akik benne vannak a belső körben és ők mire számítanak, mit látnak. szerintem sem egy eccccerű ogy képviselő, sem egy államtitkár nincs benne ebben a körben. a sajtó meg a pride baszakvást én nem a váltástól való félelemnek tudom be, annál ezek azért komolyabb dolgok. mindenesetre meglátjuk, én nem készülök semmire, mer mindegy, hogy tisza vagy fidesz, egyik kutya másik eb, inkább egyik se nyerjen

a közvéleménykutatós hozzászólásokra nem reagálok külön, szerintem egyik sem pontos, utólag magyarázzák általában a bizonyítványt(mint MZP veresége után is), nem tartom mérvadónak, hogy pár ezer embert megkérdeznek és abból számítják ki a teljes lakosságot (és azt sem tudjuk, hogy hányan csapták rájuk a telefont előtte), magában a módszertanban nem hiszek

- csababarca
- Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
- Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.
Hát, Nemzetgazdasági Minisztériumban meg már arra készülnek, hogy váltás lesz, ezért se költöznek át a zsír új irodaházukba, amit egy ner-estől vett meg túlárazva az állam...és nem akarják hogy megszaglásszák az újságírók a tendert, mert bajos lenne, választásokig maradnak ahol vannak.realfan írta:
fideszes körökben nagyon nem aggódnak, hungary helps-es haverom mesélte, hogy nekik tartott értekezleten elég magabiztosan mondta az államtitkár, hogy nem lesznek gondok a hosszútávú tervekkel, tartani tudják őket '26 után is, mer a szavazóik egy jó részét el sem érik az ilyen felmérések kistelepülésen és ők viszont sokan vannak és biztosan a fideszre szavaznak, a párt kapcsolatban is van velük (nem az én véleményem, nem tudom, hogy ez így van-e, mielőtt belém köt valaki)
Én is hiszem ha látom állapotban vagyok, egyébként.
Ezek a közvéleménykutatások azt is okozhatják, hogy aki bizonytalan rálegyint, hogy jó hát simán vezet a tisza, nem megyek el.
Aztán majd mehet a csodálkozás.
De alapvetően azért félnek most, vagy tartanak a kormányváltástól, nem is a Tiszától alapvetően, hanem ők is érzékelik, hogy 15-16 év már betegesen hosszú idő hatalmon, és egyre messzebb rúgják a pöttyöst.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."
- halamadrid
- Kedvenc játékosaid: C. Ronaldo, Modrić, Asensio, Ramos, Casemiro, Marcelo, Håland, Fede
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Ha a múltévi EP-választást legpontosabban bemérő 21 Kutatóközpont és az utóbbi évtizedek legmegbízhatóbb Mediánja is sokadszor mér 10% fölötti Tisza-vezetést, úgy már a legerősebb téveszmének is érdemes elgondolkodnia.
Közvetlen a 2022-es választások előtt 8% és 10%-os Fidesz-vezetést mért a Medián. 1-2%-kal kevesebbet, mint a kormánypárti Társadalomkutató, de 5-tel többet, mint a szintén fideszes Századvég. Ez volt az a választás, amikor eleinte (ősszel) rengeteg független és ellenzéki kutató mérte MZP-ék szoros vezetését, majd a végére mindent bebuktak ebből, és ezt követően egyes médiák az őszi eredményekre hivatkozva, elültették sokakban, hogy minden kutatás megbízhatatlan, de az ellenzékiek biztosan.
A végére már a megbízhatóbb ellenzéki és független kutatók is Fidesz-vezetést mértek, kivéve a nyomorult DK-s Publicust, aki jelenleg is PONTOSAN UGYANANNYI százalékot mért a legutóbbi 5 kutatása alkalmával a DK-nak és a Mi Hazánknak. Túl nagy véletlenek.
A lényeg, hogy 2022 márciusában kb. holtversenyben, de a Medián mért a legközelebb, ami persze a jól sikerült fideszes mozgósítás és a kárpát-medencei, külhöni szavazatok miatt még így is kevesebbet mutatott.
A 21 Kutatóközpont még elég fiatal, de eddig ígéretes.
https://en.wikipedia.org/wiki/Opinion_p ... y_election
https://en.wikipedia.org/wiki/Opinion_p ... ll_results
Illetve Orbánnak is volt néhány hete egy elszólása (talán a Kossuth-rádióban), miszerint anno vezetett az Összefogás, MZP népszerűbb volt, majd ezt sikerült nekik megfordítani. Eközben a kormányközeliek szűk Fidesz-vezetést mértek.
https://telex.hu/belfold/2025/04/18/orb ... -kutatasok
Közvetlen a 2022-es választások előtt 8% és 10%-os Fidesz-vezetést mért a Medián. 1-2%-kal kevesebbet, mint a kormánypárti Társadalomkutató, de 5-tel többet, mint a szintén fideszes Századvég. Ez volt az a választás, amikor eleinte (ősszel) rengeteg független és ellenzéki kutató mérte MZP-ék szoros vezetését, majd a végére mindent bebuktak ebből, és ezt követően egyes médiák az őszi eredményekre hivatkozva, elültették sokakban, hogy minden kutatás megbízhatatlan, de az ellenzékiek biztosan.
A végére már a megbízhatóbb ellenzéki és független kutatók is Fidesz-vezetést mértek, kivéve a nyomorult DK-s Publicust, aki jelenleg is PONTOSAN UGYANANNYI százalékot mért a legutóbbi 5 kutatása alkalmával a DK-nak és a Mi Hazánknak. Túl nagy véletlenek.
A lényeg, hogy 2022 márciusában kb. holtversenyben, de a Medián mért a legközelebb, ami persze a jól sikerült fideszes mozgósítás és a kárpát-medencei, külhöni szavazatok miatt még így is kevesebbet mutatott.
A 21 Kutatóközpont még elég fiatal, de eddig ígéretes.
https://en.wikipedia.org/wiki/Opinion_p ... y_election
https://en.wikipedia.org/wiki/Opinion_p ... ll_results
Illetve Orbánnak is volt néhány hete egy elszólása (talán a Kossuth-rádióban), miszerint anno vezetett az Összefogás, MZP népszerűbb volt, majd ezt sikerült nekik megfordítani. Eközben a kormányközeliek szűk Fidesz-vezetést mértek.
https://telex.hu/belfold/2025/04/18/orb ... -kutatasok
Ceballos: “When I saw all those players — Karim, Carvajal, Modric… — playing cards just a few hours before the game I thought ‘wow, well, there’s calmness anyway’. I couldn’t even sleep.”

Ha tényleg nem aggódnának, nem nyírbálnák tovább a gyülekezési és a sajtószabadságot. Egész egyszerűen nem lenne szükségük arra, hogy elhallgattassák a független sajtót, ha minden olyan nagy rendben lenne. A Pride betiltására se lenne szükség.
Ha tényleg nem aggódnának, akkor nem csinálnának Harcosok Klubját.
Ha jól tudom amúgy, a komolyabb kutatók az ilyen hibalehetőségeket, hogy az ilyen meg olyan réteget nem érik el, belekalkulálják különböző súlyozásokkal az eredményekbe. Mindenesetre a Mediánt már sokszor igazolták a választási eredmények is.
Én egyébként meg mást hallottam a helyi országgyűlési képviselő köreiből
Ha tényleg nem aggódnának, akkor nem csinálnának Harcosok Klubját.
Ha jól tudom amúgy, a komolyabb kutatók az ilyen hibalehetőségeket, hogy az ilyen meg olyan réteget nem érik el, belekalkulálják különböző súlyozásokkal az eredményekbe. Mindenesetre a Mediánt már sokszor igazolták a választási eredmények is.
Én egyébként meg mást hallottam a helyi országgyűlési képviselő köreiből

-
- Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Raúl, Casillas, S.Taylor, Given, Krul, O.Bernard, Di Canio,Candreva
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, Newcastle United,SS Lazio
fideszes körökben nagyon nem aggódnak, hungary helps-es haverom mesélte, hogy nekik tartott értekezleten elég magabiztosan mondta az államtitkár, hogy nem lesznek gondok a hosszútávú tervekkel, tartani tudják őket '26 után is, mer a szavazóik egy jó részét el sem érik az ilyen felmérések kistelepülésen és ők viszont sokan vannak és biztosan a fideszre szavaznak, a párt kapcsolatban is van velük (nem az én véleményem, nem tudom, hogy ez így van-e, mielőtt belém köt valakiswfan írta: Hiába a Harcosok Klubja, még tovább nőtt a TISZA előnye a Medián felmérése szerint (zárójelben a Medián előző mérése) - bár írhattam volna azt is, hogy megtette a várt hatást a HK tevékenysége![]()
Biztos szavazó pártválasztók között: 51-36 (46-37)
Teljes népességben: 38-28 (33-29)
Azért 10%-os előny a teljes népességben már elég jelentős előny, közel 800 ezerrel nagyobb választói bázisa lehet a Tiszának

Tudom, gyakran le vannak itt sajnálva a közvéleménykutatók, de a Medián 2022-ben is megmérte a tükörsima Fidesz-győzelmet - szintén csak 1096 fős mintából (a DK-s házikutatókkal ellentétben, mint Republikon és társai): https://hvg.hu/360/20220330_Median_vala ... ny_kutatas
A pár hónapos 6000 fős felmérésnek se volt számottevően kisebb a hibahatára a kutatóintézet közlése szerint.
Sajnos a Fidesz ezt is nagyon beleverte a fejekbe, hogy "a közvéleménykutatások nem érnek semmit", hála a Republikon és társainak. Pedig tényleg ideje lenne hinni abban, hogy lehetséges a kormányváltás, az ugyanis nagy hype-ot adhat a pártot nem választó, de kormányváltást akaróknak, hogy elmenjenek és behúzzák a legesélyesebbre.
És a mostani felmérés szerint 42% már hisz abban, hogy a Tisza fog nyerni, míg 38% hisz már csak a Fidesz győzelmében.
A pár hónapos 6000 fős felmérésnek se volt számottevően kisebb a hibahatára a kutatóintézet közlése szerint.
Sajnos a Fidesz ezt is nagyon beleverte a fejekbe, hogy "a közvéleménykutatások nem érnek semmit", hála a Republikon és társainak. Pedig tényleg ideje lenne hinni abban, hogy lehetséges a kormányváltás, az ugyanis nagy hype-ot adhat a pártot nem választó, de kormányváltást akaróknak, hogy elmenjenek és behúzzák a legesélyesebbre.
És a mostani felmérés szerint 42% már hisz abban, hogy a Tisza fog nyerni, míg 38% hisz már csak a Fidesz győzelmében.
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
1000 fos minta, tovabbra sem mervado, szamomra.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- hehetheoriginal
Hiába a Harcosok Klubja, még tovább nőtt a TISZA előnye a Medián felmérése szerint (zárójelben a Medián előző mérése) - bár írhattam volna azt is, hogy megtette a várt hatást a HK tevékenysége
Azért 10%-os előny a teljes népességben már elég jelentős előny, közel 800 ezerrel nagyobb választói bázisa lehet a Tiszának

- nzooli93
Es adjak tvbe reklamok alatt is...kodo írta:Itt tartunk.csababarca írta:
Ez mi a franc volt, mondjátok hogy csak vicc.

- hehetheoriginal
miert kell annyi rendőr hadhazyek tüntijéhez?
több a rendőr, mint a tüntető
több a rendőr, mint a tüntető

thereisonly1ronaldo
Tenyleg nem volt szep amit mondott, de azert nyilvan tudjuk miert hurcoljak meg valoban. Remelem azert keresztre nem akarjak fesziteni...ferni írta: A köztévé visszavonta Aranyosi Péter Karinthy-gyűrűjét
Eddig nem volt vele baj, ahogy elment a Partizánba meg ott kiderült 7-8 hónapja World of Tanksot játszott Romulusszal, egyből alkalmatlan lett![]()
Itt tartunk.csababarca írta:Ez mi a franc volt, mondjátok hogy csak vicc.BLevi96 írta: Megafonos miniszterelnök.. mindig van lejjebb![]()
https://www.facebook.com/reel/1133326645287572
- csababarca
- Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
- Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.
Ez mi a franc volt, mondjátok hogy csak vicc.BLevi96 írta: Megafonos miniszterelnök.. mindig van lejjebb![]()
https://www.facebook.com/reel/1133326645287572
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
A köztévé visszavonta Aranyosi Péter Karinthy-gyűrűjét
Eddig nem volt vele baj, ahogy elment a Partizánba meg ott kiderült 7-8 hónapja World of Tanksot játszott Romulusszal, egyből alkalmatlan lett
Eddig nem volt vele baj, ahogy elment a Partizánba meg ott kiderült 7-8 hónapja World of Tanksot játszott Romulusszal, egyből alkalmatlan lett

-
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry
- Kedvenc csapatod: Barca, Wisla Krakow
Az is elég lenne, ha nem kapnának mindenre is szabad kezet.Bencze írta:Most a farok csovalja a kutyat ebben az esetben, de egyetertunk. AIPAC ugyesen megvett minden politikust. Mennyivel jobb vilag lenne, ha izrael nem kapna evi 12 milliard dollart bombakra…rikko írta:
Az tulajdonképpen Amerika meghosszabbított keze a Közel-Keleten.
De amint valami gáz van egyből nyúlnak a holokauszt kártyához.
Előbb utóbb valakinek ott elmennek otthonról és abból nagy baj lesz.
- Bencze
- Kedvenc játékosaid: Benzema, Valverde
- Kedvenc csapatod: Tippelj :)
Most a farok csovalja a kutyat ebben az esetben, de egyetertunk. AIPAC ugyesen megvett minden politikust. Mennyivel jobb vilag lenne, ha izrael nem kapna evi 12 milliard dollart bombakra…rikko írta:Az tulajdonképpen Amerika meghosszabbított keze a Közel-Keleten.Bencze írta:
Izrael maradhat?
Eleg amator volt aki leszervezte a helyet, de Miamiban minek futott sator? En azt mondom ez fakenews![]()