kiserik írta:
A videót nem minősíteném, megtettétek, egyetértek, viszont nekem érdekes téma az Ukrajna-bűnözés-média-propaganda kapcsolatok. Mire gondolok:
Nem tudom, hogy ki hogy van vele, de a háború előtt ami elsőre eszembe jutott Ukrajnával kapcsolatban, abban biztos, hogy előkelő helyen volt a bűnözés valamilyen formája (korrupció, csempészés, maffia).
De amire inkább ki akartam térni, az a propaganda harc, ami itt is folyik. Nézzünk tényeket Németországból, 2023-ból ('24-es még nincs):
- Bűncselekményekben gyanúsított ukránok aránya a menekültek között 11,6%, amivel a másodikok, az elsők a Szirek, 19,2%-kal. (erre fűzött rá az ""orosz"" propaganda)
- Az ukrán menekültek aránya az össz menekültek között 33,1%, míg a szírek aránya 21,4%. (erre fűzött rá a ""nyugati"" propaganda)
- Németországban 2023-ban 972.505 ukrán és 627.450 szír menekültet tartottak nyilván. A bűncselekményekben gyanúsítottak között több, mint 70% férfi. Az ukrán menekültek között 61%, a szír menekültek között 41% a nő. Tehát kb 390.000 ukrán férfi és kb 375.000 szír férfi van. Ebből szépen leszűrhető, hogy megint igaza van mindkét félnek és hazudik/árnyal is mindkét fél. A tömeges ukrán menekültekkel nőtt a bűnözés Németországban, a menekült nemzetek között a második legtöbb gyanúsítottat az ukránok adják, ami abból is fakad, hogy többen vannak, mint a többi nemzet, de a nemek közti eloszlás különbségek miatt csöppet sem olyan rózsás a helyzet, hogy elhanyagolható legyen.
Ez mind szep es jo!
De a mai orban es sleppje Magyarorszagarol mi jut eszedbe?
Nekem : korrupcio, hazaarulas, lopas, csalas, oligarchiak feszke, nepirtas ….
Ergo ha az ukranokat nem akarjak, akkor miert kell nekik az evi 3000-4000 milliard Euro, ha ugyanolyan vagy meg rosszabb az amit ok csinalnak?