F1 - A FILM: Hajjajj! Amikor a Felpörgetve találkozik a Top Gun-nal, hogy egy cringe-fesztivált a lehető legjobb technikai megoldásokkal vetítsenek ki a filmvászonra.
Szögezzük le gyorsan: élveztem a filmet, minden ökörsége ellenére is. Megvoltak a pillanatai, voltak jó karakterei, és hát… Brad Pitt! Ő nagyon rendben volt. (Khm… van a mezőnyben egy pilóta, aki szerintem sok alapot adott Sonyhoz.)
De azért nah… 25 év F1-es rajongói múlttal, nehéz túllépni azon, ha valami nagyon elrugaszkodik a valóságtól – még ha egy filmről is beszélünk és, ha még néha örültem is, hogy az FIA itt, mintha nem is létezett volna... Ebből a szempontból bizony csalódás is volt a film, mert azt hittem, szakmailag is a valósághoz közelebb álló show-t kapunk, ha már hivatalosan is a nevét adta hozzá az F1. És így már azt is értem, Verstappen miért szart az egészre. Hehe.
A film nagyon zajos. Brutál nagy show-t akart bemutatni, több esetben nagyon hű akart lenni az F1-hez is. Látványos és hangos volt, sok karaktert mozgatott, sok kikacsintást tett, csak közben a fun-faktor tekerte lejjebb. Egyszerűen mintha elfelejtett szórakoztatni. A kevesebb néha több, ugye...
Aztán jött a végjáték... és ott végre összeállt mindent. Ott megmutatkozott, hogy miért szeretjük sokan az autós filmeket még annak ellenére is, hogy mennyire faszsággal pakolják tele azokat... Mennydörgés, Felpörgetve, Mint a villám, Gran Turismo, stb...
Az F1-film nem lesz egy új Top Gun, és nem lesz mérföldkő az autós filmek tekintetében. De az a meló, amit beletettek, vétek lenne nem díjazni. Brutál látványos cucc, szerintem technikai Oscar-jelölések tutira lesznek... és talán még újranézhetőségi faktora is van a filmnek.
UI: A cameók nagyon jópofák lettek.
UI2: A Rush még mindig a legjobb Forma–1-es film.
Ui3: A fiatal főszereplő srác nevét már most nem tudom...
Ui4: Szerintem nagy hiba volt nem Brian Tyler-t felkérni zeneszerzőnek, ha már az F1-hez is ő csinálta a zenét... talán itt többet tudott volna belerakni, mint Zimmer.