Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

Pad'em
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Politika

HozzászólásSzerző: Pad'em » 2025. június 13., péntek 22:43

sebydani írta: Ahogy nézem, a diszkóliberálisok és brüsszeli háborúpártiak miatt éjszaka buli volt Iránban
A buli fokozódik.

"Itt a válaszcsapás: Irán több száz rakétát lőtt ki Izraelre.

Izrael egész területe támadás alatt áll. A két közel-keleti nagyhatalom ezzel a teljes körű háború küszöbére került."
"Down for Rodrygo... Éder Militao. Carvajal. It's Carvajal's cross... RODRYGOOO, oooh it's extraordinary!!! They prayed for miracles and miracles arrived! REAL MADRID, THE TEAM OF DREAMS. Where has that come from? How did that happen?!"

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2025. június 13., péntek 16:25

https://www.youtube.com/watch?v=H0Kiiakw0r0&

telefosott búvárruhás utcai pacekos harcos
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. június 13., péntek 10:03

kiserik írta: Ajánlom figyelmedbe ferni által linkelt, kormány propagandának nehezen nevezhető irományt.
Hál' Istennek, mert így legalább valamit megtudhatunk az ügyről. Ha kormánypropaganda lenne, az három mondatos lenne, amelyből kettő Rogán hazugság lenne, a maradék egy pedig Soros, Tisza, Brüsszel, migráns, stb.

Számomra a cikkből is az jött le, hogy az egész eljárás jóval bonyolultabb, egy csomó dolog összegyűlt az évek alatt, és ezekből csak az egyik a közös migrációs egyezmények be nem tartása. Amellett pedig továbbra is kitartok, hogy ezek nem EU-s diktátumok (szerintem a legtöbb ilyen gonosz EU baszogat minket érvelés nem igazán állja meg a helyét), hanem közösen meghozott szabályok, elvárások, amelyeket az egyes tagországok támasztanak egymás felé.
sebydani írta: Ahogy nézem, a diszkóliberálisok és brüsszeli háborúpártiak miatt éjszaka buli volt Iránban
Mindenki még ma menjen el teletankolni az autóját :D

sebydani
Kedvenc játékosaid: Raúl, Zidane, Modric, Bellingham
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Eagles

HozzászólásSzerző: sebydani » 2025. június 13., péntek 7:53

Ahogy nézem, a diszkóliberálisok és brüsszeli háborúpártiak miatt éjszaka buli volt Iránban
"A Barcelona történelme, amely az elmúlt 10 évből áll, soha nem lesz egyenlő a Real Madridéval.”- Álvaro Arbeloa

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. június 12., csütörtök 23:46

nuevo_ericco írta:
kiserik írta: Kvóta: most őszintén, ki beszélt itt kvótáról? Nem először fordul elő, hogy mondok valamit és Te idehozod a kormánypropagandát, és azzal kezdesz vitázni.
kiserik írta:Az Orbán rezsimet miért szankcionálja az Unió?
Behozod érvkén, majd azt várod, hogy ne kommentáljam azt, amit az érved tárgya mond a témában folyamatosan?
Azt sem állítottam, hogy a te véleményed ezzel megegyező lenne.

A Dublini rendeletet pedig nem EU-s országok is elfogadták. Nem egy EU-s diktátum, ahogy be van állítva, hanem közösen kidolgozott és elfogadott rendszer, amelyet azóta a tagállamok már többször is szigorítottak, módosítottak. Köztük Magyarország is.
Az érvem tárgya Magyarország lett volna, de az Orbán rezsim kifejezéssel arra próbáltam utalni, hogy nem a kormány propagandát akarom fújni. Lapozzunk.

Ajánlom figyelmedbe ferni által linkelt, kormány propagandának nehezen nevezhető irományt. Igaz, hogy inkább az elmarasztalási folyamatot magyarázza kevés konkrétummal, de folyamatosan az EU-t emlegeti, sőt, a végén így zárul: "el kell kezdenünk felkészülni az uniós migrációs és menekültügyi paktum teljes, hatékony alkalmazására". Uniós migrációs és menekültügyi paktum.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. június 12., csütörtök 22:46

kiserik írta: Kvóta: most őszintén, ki beszélt itt kvótáról? Nem először fordul elő, hogy mondok valamit és Te idehozod a kormánypropagandát, és azzal kezdesz vitázni.
kiserik írta:Az Orbán rezsimet miért szankcionálja az Unió?
Behozod érvkén, majd azt várod, hogy ne kommentáljam azt, amit az érved tárgya mond a témában folyamatosan?
Azt sem állítottam, hogy a te véleményed ezzel megegyező lenne.

A Dublini rendeletet pedig nem EU-s országok is elfogadták. Nem egy EU-s diktátum, ahogy be van állítva, hanem közösen kidolgozott és elfogadott rendszer, amelyet azóta a tagállamok már többször is szigorítottak, módosítottak. Köztük Magyarország is.

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. június 12., csütörtök 22:09

kiserik írta:
nuevo_ericco írta:

Nem az unió, hanem a korábban már aláírt emberjogi nyilatkozatok, szerződések (Dublini rendelet). Pont az a propaganda, hogy minden az EU-ra van kenve, és a nem eléggé tájékozott polgár ezeknek be is dől.
Amúgy az Orbán-kormányt sem azért szankcionálja az EU, amit hazudnak, hogy mert elutasítják a kvótát. A büntit azért kell fizetni, mert még a minimumot sem hajlandóak lefolytatni, megtenni az ehhez szükséges jogszabályi változásokat. Az országon belül nem kezdeményezhető a menekültügyi eljárás, így pl. a bejutó migránsok átvilágítás és regisztráció nélkül haladhatnak tovább.
Értem. Tehát az Európai Unió hoz egy rendeletet, nyilatkozatot, ajánlást, mindegy, hogy hogy hívjuk. Aki ezt nem tartja be, arra nem lehet azt mondani, hogy az Unió bünteti azért, mert nem tartja be az Unió elvárásait, mert nem az Unió várja el, hanem az Unió által kiadott rendelet. Heuréka! :fpalm:
Nem tudom feltűnt-e, de az Európai Uniónak Magyarország is a tagja, a jogalkotásba pedig a másik 26 tagállam mellett Magyarország is be van vonva. Nem a csúnya globalista lipsi brüsszeli bürokraták (szólj, ha kihagytam valamilyen jelzőt) hoznak egy döntést mindenki feje felett, hanem végül az Európai Tanács (amelyben Viktor is ott ül) szentesíti ezeket a jogszabályokat, minősített többséggel (legalább 15 tagállam igen szavazata, amelyek népessége együttesen el kell érje a teljes EU népességének 65%-át). Egy ilyen rendeletet pedig általában évekig tartó tárgyalássorozat előz meg.

Persze fura ez abban az országban, ahol gondol egyet a miniszterelnök az éjszaka, reggelre meg már meg is van az újabb népnyúzó kormányrendelet.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. június 12., csütörtök 21:47

nuevo_ericco írta:
kiserik írta: Olaszország is az Európai Unió része. Az Orbán rezsimet miért szankcionálja az Unió? Például azért, mert nem úgy áll a migráns kérdéshez, ahogyan azt az Unió elvárja
Nem az unió, hanem a korábban már aláírt emberjogi nyilatkozatok, szerződések (Dublini rendelet). Pont az a propaganda, hogy minden az EU-ra van kenve, és a nem eléggé tájékozott polgár ezeknek be is dől.
Amúgy az Orbán-kormányt sem azért szankcionálja az EU, amit hazudnak, hogy mert elutasítják a kvótát. A büntit azért kell fizetni, mert még a minimumot sem hajlandóak lefolytatni, megtenni az ehhez szükséges jogszabályi változásokat. Az országon belül nem kezdeményezhető a menekültügyi eljárás, így pl. a bejutó migránsok átvilágítás és regisztráció nélkül haladhatnak tovább.
Értem. Tehát az Európai Unió hoz egy rendeletet, nyilatkozatot, ajánlást, mindegy, hogy hogy hívjuk. Aki ezt nem tartja be, arra nem lehet azt mondani, hogy az Unió bünteti azért, mert nem tartja be az Unió elvárásait, mert nem az Unió várja el, hanem az Unió által kiadott rendelet. Heuréka! :fpalm:

Kvóta: most őszintén, ki beszélt itt kvótáról? Nem először fordul elő, hogy mondok valamit és Te idehozod a kormánypropagandát, és azzal kezdesz vitázni. Én egy rohadt kukkot nem beszéltem a kvótáról. Arról volt szó, hogy bezzeg az olaszok sem tudtak fellépni a migráció ellen, hiába lett volna meg rá a politikai akarat, de nincs hozzá eszköz. Én meg azt mondtam, hogy eszköz van, vagyis lenne, de politikai akarat nincs, mert az azonnal szembemenne a migráns-simogató Dublini rendelettel, annak meg tudjuk, hogy mi a következménye. Kvóta... :fpalm:

Itt megjegyezném, hogy egy normális világban ilyen helyzetben az Uniónak a határországok határain fenn kellene tartania olyan állomásokat, ahol a menedékkérők kérelmeit el lehet bírálni, őket el lehet szállásolni, el lehet látni, a menedékjog megadása utána pedig elszállítani oda, ahol befogadják.

Egyébként érdemes végigmenni az eseménysoron, ami a 2015-ös migráns válságot előidézte és hatása a mai napig tart Európában kezdve Bush Iraki háborújával majd folytatva Obama által támogatott arab tavasszal, majd ezekre az Unió reakcióival eljutva a Merkel Willkommenskultur-ján keresztül kedves utódjához, von der Leyenhez és politikai gépezetéhez.

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. június 12., csütörtök 18:22

nuevo_ericco írta:
kiserik írta: Olaszország is az Európai Unió része. Az Orbán rezsimet miért szankcionálja az Unió? Például azért, mert nem úgy áll a migráns kérdéshez, ahogyan azt az Unió elvárja
https://helsinkifigyelo.444.hu/2024/06/ ... ni-akartal

Itt egy részletes cikk a büntetésről

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. június 12., csütörtök 18:11

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. június 12., csütörtök 17:52

nuevo_ericco írta:
kiserik írta: álszent liberális eszmék mentén nem is lehet megvédeni semmit senkitől. Fegyverrel, erővel igen (például ott van Ausztrália és a migráns-válság kezelés).
Félve kérdezem meg, hogy hogyan képzelnéd el a fegyverrel, erővel megoldást? Ha meglátnál egy migránsokkal teli csónakot kikötni a tengerparton, közéjük lövetnél? Vagy még a tengeren elsüllyesztenéd?

Már korábban is írtam, csak a neked nem megfelelő infókat mindig ignorálod, sosem reagáltál rá, hogy pl. Olaszországban volt már, sőt jelenleg is olyan kormány van, amelyik nem épp liberális, mégsem tudják megoldani a problémát. Mert nem a politikai akart hiánya a kulcs, ezt csak Orbánék és a hozzájuk hasonlók hazudják. Technikai okai vannak.

Ami az ausztrálokat illeti, jóval kisebb tengeri területet kell védeniük a hajóikkal (zöld határt egyet sem), és még így sem elég hatékonyak, folyamatosan reformálják, szigorítják a bevándorlási politikájukat kb. 2013 óta. Ha felmész a belügyminisztériumuk oldalára, a kezdőlapon ma is ott az üzenet, hogy az embercsempészek ígéreteinek senki se dőljön be. Csak hát a propagandában ez úgy jelenik meg, hogy ott minden rendben, mert pár éve felkaptak pár hírt, hogy a hajókat visszafordítják. Csak arról nem szóltak, hogy mennyit nem.

Amúgy a megoldás szerintem egyszerű. Végre tököt növeszteni, és megbüntetni valahogy az orosz és kínai hatalmat azért, hogy a migrációt fegyverként használják a nyugat ellen.
https://www.theguardian.com/world/video ... ayfromgaus Ebben minden megvan.

A probléma nagyon régen kezdődött. Nem, nem az oroszok meg a kínaiak, ezek az ördög fiai kezdték, hanem az európaiak, vagyis a nagyvállalatok, csúnyán mondva globális nagyvállalatok, globalisták. Célja az olcsó munkaerő. Ott volt például Németország, 1961: az első 17 török vendégmunkás, akik egészen hasonló módon érkeztek anno oda, mint ahogy Magyarországra érkeznek az Orbán vendégmunkások. Annak az eredményét látjuk. Vagy ott vannak az európai gyarmatokon élő őslakosok, akik a modern világban többre vágytak, ha már anno őket, őseiket kifosztották/kifosztják. De Kadhafit sem az oroszok iktatták, ki, ahogyan a Willkommenskultur-t sem ők erőszakolták rá a liberális Németországra, vagy szántották be szint egyik napról a másikra az uniós tengeri határvédelmet (Poszeidon).

Olaszország: minek reagáljak, ha az egész egy értelmetlen szócséplés? Olaszország is az Európai Unió része. Az Orbán rezsimet miért szankcionálja az Unió? Például azért, mert nem úgy áll a migráns kérdéshez, ahogyan azt az Unió elvárja (jaj, bocsi, az a fránya propaganda...). Amint valamelyik ország úgy döntene, hogy eltér az uniós és liberális bevándorláspolitikától (ahogy azt Magyarország teszi), azonnal kapná a szankciókat meg a pénzmegvonást. Melyik az a vezető, aki ezt be merné vállalni?

Megoldás szerintem (ha már kérdezted):
- határok erős, fegyveres védelme (igen, felszólítás után lövés)
- legális, beléptető folyosók létrehozása
- szigorúan megkülönböztetni a gazdasági (ha fél év alatt nem talál munkát, akkor mehet haza) és a háborús migrációt (ha a veszély nem áll fönn, akkor mehet haza, illetve addig menekült valaki, amíg üldözik)
- segélyrendszer átdolgozása, drasztikus lecsökkentése (főleg időben, ahogy fent említettem, fél év álláskeresési, utána bye-bye)
- szigorú nyomon követési rendszer kidolgozása, sűrű időközi jelentkezésekkel és szúrópróba szerinti ellenőrzésekkel (ha egyszer igazolatlanul kihagyja akkor körözés és kitoloncolás)
- bevándorlóknak próbaidő, mondjuk, ha 5 éven belül összetűzésbe keveredik a hatóságokkal, akkor mehet haza
- ezek reklámozása a bevándorló országokban

De ezek most csak nagy hirtelen, amik eszembe jutottak. Nem vagyok szakpolitikus, úgy hogy csak ötletelek.

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. június 12., csütörtök 17:40

swfan írta: Georg Spöttlének, a Fidesz egyik házi "biztonságpolitikai szakértőjének" orosz titkosszolgálati kapcsolatai vannak: https://telex.hu/direkt36/2025/06/12/fi ... lenorzesen

És akkor vannak itt akik csodálkoznak, miért nem hallgatjuk az efféle Spöttle, Nógrádi féle szagértőket :lol:
És erről már 25 éve tud a Fidesz.... :lol:

A Euronews magyar irodájának vezetője szerint, aki korábban a TV2 Tények főszerkesztője volt, a Fideszben már cirka 25 éve, az első Orbán-kormány óta tudták, hogy Spöttle orosz ügynök

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. június 12., csütörtök 16:28

kiserik írta: álszent liberális eszmék mentén nem is lehet megvédeni semmit senkitől. Fegyverrel, erővel igen (például ott van Ausztrália és a migráns-válság kezelés).
Félve kérdezem meg, hogy hogyan képzelnéd el a fegyverrel, erővel megoldást? Ha meglátnál egy migránsokkal teli csónakot kikötni a tengerparton, közéjük lövetnél? Vagy még a tengeren elsüllyesztenéd?

Már korábban is írtam, csak a neked nem megfelelő infókat mindig ignorálod, sosem reagáltál rá, hogy pl. Olaszországban volt már, sőt jelenleg is olyan kormány van, amelyik nem épp liberális, mégsem tudják megoldani a problémát. Mert nem a politikai akart hiánya a kulcs, ezt csak Orbánék és a hozzájuk hasonlók hazudják. Technikai okai vannak.

Ami az ausztrálokat illeti, jóval kisebb tengeri területet kell védeniük a hajóikkal (zöld határt egyet sem), és még így sem elég hatékonyak, folyamatosan reformálják, szigorítják a bevándorlási politikájukat kb. 2013 óta. Ha felmész a belügyminisztériumuk oldalára, a kezdőlapon ma is ott az üzenet, hogy az embercsempészek ígéreteinek senki se dőljön be. Csak hát a propagandában ez úgy jelenik meg, hogy ott minden rendben, mert pár éve felkaptak pár hírt, hogy a hajókat visszafordítják. Csak arról nem szóltak, hogy mennyit nem.

Amúgy a megoldás szerintem egyszerű. Végre tököt növeszteni, és megbüntetni valahogy az orosz és kínai hatalmat azért, hogy a migrációt fegyverként használják a nyugat ellen.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. június 12., csütörtök 15:37

nuevo_ericco írta:
Andrew Dawn írta: Tudom, hogy ez most nincs itt az ideje a viccelődésnek (nem vicces amit irni fogok), de az nem könnyebb megoldás, ha be sem engeded őket?
De, csak ha belegondolunk, akkor:

1. A legtöbbjük már itt él, állampolgársággal, mert már a szüleik, nagyszüleik vándoroltak be, mint olcsó munkaerő, még a 60-70-es években, mikor bedurrant az nyugat-európai autóipar.
2. Nem annyira könnyű sok tízezer km tengerpartot, zöld határt hermetikusan lezárni, főleg nem úgy, hogy nem csak a migránsokkal állunk szemben, hanem egész embercsempész-maffia hálózattal és mögöttük álló nagyhatalmakkal.
Csak a második pontra reagálva: álszent liberális eszmék mentén nem is lehet megvédeni semmit senkitől. Fegyverrel, erővel igen (például ott van Ausztrália és a migráns-válság kezelés).

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. június 12., csütörtök 15:23

Andrew Dawn írta: Tudom, hogy ez most nincs itt az ideje a viccelődésnek (nem vicces amit irni fogok), de az nem könnyebb megoldás, ha be sem engeded őket?
De, csak ha belegondolunk, akkor:

1. A legtöbbjük már itt él, állampolgársággal, mert már a szüleik, nagyszüleik vándoroltak be, mint olcsó munkaerő, még a 60-70-es években, mikor bedurrant az nyugat-európai autóipar.
2. Nem annyira könnyű sok tízezer km tengerpartot, zöld határt hermetikusan lezárni, főleg nem úgy, hogy nem csak a migránsokkal állunk szemben, hanem egész embercsempész-maffia hálózattal és mögöttük álló nagyhatalmakkal.

Andrew Dawn
Kedvenc játékosaid: Mascherano, Rakitic
Kedvenc csapatod: Barcelona

HozzászólásSzerző: Andrew Dawn » 2025. június 12., csütörtök 15:12

nuevo_ericco írta: Én értettem elsőre is, csak a megoldást nem tudtam kiolvasni. Nem volt itt semmi trigger, csak megpróbáltam beszállni a témába.
Szerintem az van, hogy aki valóban a megoldást keresi, az nem halmazokban gondolkodik. Nem véletlen, hogy a komolyabb terápiákat, pszichológiai kezeléseket sem csoportosan tartják.
Vagy hogy ellentétes példát hozzak, sokszor olyan gyerek kattan el, akivel túl sokat törődnek a szülők, túl rövid pórázon tartják, stb. Most kezdjük el azokat is hibáztatni, akik túlságosan szeretik a gyerekeiket? Hol lesz a határ?
Persze lehet általános kijelentéseket, megfejtéseket bedobálni, de a valódi megoldásokhoz ezek ritkán visznek közelebb. Mint ahogy a terrorizmusnál is ez a helyzet. Ha egy társadalom ráfeszül a témára, elkezdi vegzálni a teljes kisebbséget (mert statisztikával mindent alá lehet támasztani), akkor annak az lesz a vége, hogy egy csomó mérsékelt egyén is radikalizálódik.
Viszont ha a hatóságok következetesen, egyének mentén, tk. a színfalak mögött bukkannak rá egy sejtre, sokkal nagyobb a sikeres hadművelet esélye.
Tudom, hogy most nincs itt az ideje a viccelődésnek (nem is vicces amit irni fogok), de az nem könnyebb megoldás, ha be sem engeded őket? Sokkal olcsóbb, mint aztán egyének mentén a szinvonalak mögött keresgetni hogy akit beengedtél, az most terrorista-e vagy sem.
3,14159265358979323846264338327950288419716939937510

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. június 12., csütörtök 13:31

hehetheoriginal írta: hanem pl a gyerekeikkel nem torodo szuloket, vagy epp a pszichopata kölyköket. szoval tultoljatok, látjátok leirva a szokapcsolatot, már egybol trigger.... nem jo irány sztem.
Én értettem elsőre is, csak a megoldást nem tudtam kiolvasni. Nem volt itt semmi trigger, csak megpróbáltam beszállni a témába.
Szerintem az van, hogy aki valóban a megoldást keresi, az nem halmazokban gondolkodik. Nem véletlen, hogy a komolyabb terápiákat, pszichológiai kezeléseket sem csoportosan tartják.
Vagy hogy ellentétes példát hozzak, sokszor olyan gyerek kattan el, akivel túl sokat törődnek a szülők, túl rövid pórázon tartják, stb. Most kezdjük el azokat is hibáztatni, akik túlságosan szeretik a gyerekeiket? Hol lesz a határ?
Persze lehet általános kijelentéseket, megfejtéseket bedobálni, de a valódi megoldásokhoz ezek ritkán visznek közelebb. Mint ahogy a terrorizmusnál is ez a helyzet. Ha egy társadalom ráfeszül a témára, elkezdi vegzálni a teljes kisebbséget (mert statisztikával mindent alá lehet támasztani), akkor annak az lesz a vége, hogy egy csomó mérsékelt egyén is radikalizálódik.
Viszont ha a hatóságok következetesen, egyének mentén, tk. a színfalak mögött bukkannak rá egy sejtre, sokkal nagyobb a sikeres hadművelet esélye.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. június 12., csütörtök 12:31

cart írta:
hehetheoriginal írta: szerintem meg mindenki vallalja a felelosseget a tetteiert, es ne allandoan masra mutogasson.
ilyen alapon akkor a bullying elkovetok is megerdemeltek amit kapnak.

Vagy ha tovabb megyek es a te allitasodbol indulok ki akkor ha megnevelik oket a szulok akkor nem lesz se bullying se lovoldozes.
ugyanezt irtam.
Marky írta:Na es ezeknek a kolykoknek a szuleit ki neveli meg?
ugyanezt irtam.

akik ráakadtak a kollektiv bunosseg fogalomra, ericco es realfan, megsugom, hogy nem csak egy egesz nepcsoportot lehet halmazba foglalni. hanem pl a gyerekeikkel nem torodo szuloket, vagy epp a pszichopata kölyköket. szoval tultoljatok, látjátok leirva a szokapcsolatot, már egybol trigger.... nem jo irány sztem.
thereisonly1ronaldo

géza

HozzászólásSzerző: géza » 2025. június 12., csütörtök 12:27

Es ha feher ember lovoldozik meg kesel, akkor szulok nem nevelik, ha arab akkor meg mocskos migrancs terrorista az osszes.

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2025. június 12., csütörtök 12:21

Na es ezeknek a kolykoknek a szuleit ki neveli meg?

Vissza: