nuevo_ericco írta:
kiserik írta:
álszent liberális eszmék mentén nem is lehet megvédeni semmit senkitől. Fegyverrel, erővel igen (például ott van Ausztrália és a migráns-válság kezelés).
Félve kérdezem meg, hogy hogyan képzelnéd el a fegyverrel, erővel megoldást? Ha meglátnál egy migránsokkal teli csónakot kikötni a tengerparton, közéjük lövetnél? Vagy még a tengeren elsüllyesztenéd?
Már korábban is írtam, csak a neked nem megfelelő infókat mindig ignorálod, sosem reagáltál rá, hogy pl. Olaszországban volt már, sőt jelenleg is olyan kormány van, amelyik nem épp liberális, mégsem tudják megoldani a problémát. Mert nem a politikai akart hiánya a kulcs, ezt csak Orbánék és a hozzájuk hasonlók hazudják. Technikai okai vannak.
Ami az ausztrálokat illeti, jóval kisebb tengeri területet kell védeniük a hajóikkal (zöld határt egyet sem), és még így sem elég hatékonyak, folyamatosan reformálják, szigorítják a bevándorlási politikájukat kb. 2013 óta. Ha felmész a belügyminisztériumuk oldalára, a kezdőlapon ma is ott az üzenet, hogy az embercsempészek ígéreteinek senki se dőljön be. Csak hát a propagandában ez úgy jelenik meg, hogy ott minden rendben, mert pár éve felkaptak pár hírt, hogy a hajókat visszafordítják. Csak arról nem szóltak, hogy mennyit nem.
Amúgy a megoldás szerintem egyszerű. Végre tököt növeszteni, és megbüntetni valahogy az orosz és kínai hatalmat azért, hogy a migrációt fegyverként használják a nyugat ellen.
https://www.theguardian.com/world/video ... ayfromgaus Ebben minden megvan.
A probléma nagyon régen kezdődött. Nem, nem az oroszok meg a kínaiak, ezek az ördög fiai kezdték, hanem az európaiak, vagyis a nagyvállalatok, csúnyán mondva globális nagyvállalatok, globalisták. Célja az olcsó munkaerő. Ott volt például Németország, 1961: az első 17 török vendégmunkás, akik egészen hasonló módon érkeztek anno oda, mint ahogy Magyarországra érkeznek az Orbán vendégmunkások. Annak az eredményét látjuk. Vagy ott vannak az európai gyarmatokon élő őslakosok, akik a modern világban többre vágytak, ha már anno őket, őseiket kifosztották/kifosztják. De Kadhafit sem az oroszok iktatták, ki, ahogyan a Willkommenskultur-t sem ők erőszakolták rá a liberális Németországra, vagy szántották be szint egyik napról a másikra az uniós tengeri határvédelmet (Poszeidon).
Olaszország: minek reagáljak, ha az egész egy értelmetlen szócséplés? Olaszország is az Európai Unió része. Az Orbán rezsimet miért szankcionálja az Unió? Például azért, mert nem úgy áll a migráns kérdéshez, ahogyan azt az Unió elvárja (jaj, bocsi, az a fránya propaganda...). Amint valamelyik ország úgy döntene, hogy eltér az uniós és liberális bevándorláspolitikától (ahogy azt Magyarország teszi), azonnal kapná a szankciókat meg a pénzmegvonást. Melyik az a vezető, aki ezt be merné vállalni?
Megoldás szerintem (ha már kérdezted):
- határok erős, fegyveres védelme (igen, felszólítás után lövés)
- legális, beléptető folyosók létrehozása
- szigorúan megkülönböztetni a gazdasági (ha fél év alatt nem talál munkát, akkor mehet haza) és a háborús migrációt (ha a veszély nem áll fönn, akkor mehet haza, illetve addig menekült valaki, amíg üldözik)
- segélyrendszer átdolgozása, drasztikus lecsökkentése (főleg időben, ahogy fent említettem, fél év álláskeresési, utána bye-bye)
- szigorú nyomon követési rendszer kidolgozása, sűrű időközi jelentkezésekkel és szúrópróba szerinti ellenőrzésekkel (ha egyszer igazolatlanul kihagyja akkor körözés és kitoloncolás)
- bevándorlóknak próbaidő, mondjuk, ha 5 éven belül összetűzésbe keveredik a hatóságokkal, akkor mehet haza
- ezek reklámozása a bevándorló országokban
De ezek most csak nagy hirtelen, amik eszembe jutottak. Nem vagyok szakpolitikus, úgy hogy csak ötletelek.