Értem. Tehát az Európai Unió hoz egy rendeletet, nyilatkozatot, ajánlást, mindegy, hogy hogy hívjuk. Aki ezt nem tartja be, arra nem lehet azt mondani, hogy az Unió bünteti azért, mert nem tartja be az Unió elvárásait, mert nem az Unió várja el, hanem az Unió által kiadott rendelet. Heuréka!nuevo_ericco írta:Nem az unió, hanem a korábban már aláírt emberjogi nyilatkozatok, szerződések (Dublini rendelet). Pont az a propaganda, hogy minden az EU-ra van kenve, és a nem eléggé tájékozott polgár ezeknek be is dől.kiserik írta: Olaszország is az Európai Unió része. Az Orbán rezsimet miért szankcionálja az Unió? Például azért, mert nem úgy áll a migráns kérdéshez, ahogyan azt az Unió elvárja
Amúgy az Orbán-kormányt sem azért szankcionálja az EU, amit hazudnak, hogy mert elutasítják a kvótát. A büntit azért kell fizetni, mert még a minimumot sem hajlandóak lefolytatni, megtenni az ehhez szükséges jogszabályi változásokat. Az országon belül nem kezdeményezhető a menekültügyi eljárás, így pl. a bejutó migránsok átvilágítás és regisztráció nélkül haladhatnak tovább.

Kvóta: most őszintén, ki beszélt itt kvótáról? Nem először fordul elő, hogy mondok valamit és Te idehozod a kormánypropagandát, és azzal kezdesz vitázni. Én egy rohadt kukkot nem beszéltem a kvótáról. Arról volt szó, hogy bezzeg az olaszok sem tudtak fellépni a migráció ellen, hiába lett volna meg rá a politikai akarat, de nincs hozzá eszköz. Én meg azt mondtam, hogy eszköz van, vagyis lenne, de politikai akarat nincs, mert az azonnal szembemenne a migráns-simogató Dublini rendelettel, annak meg tudjuk, hogy mi a következménye. Kvóta...

Itt megjegyezném, hogy egy normális világban ilyen helyzetben az Uniónak a határországok határain fenn kellene tartania olyan állomásokat, ahol a menedékkérők kérelmeit el lehet bírálni, őket el lehet szállásolni, el lehet látni, a menedékjog megadása utána pedig elszállítani oda, ahol befogadják.
Egyébként érdemes végigmenni az eseménysoron, ami a 2015-ös migráns válságot előidézte és hatása a mai napig tart Európában kezdve Bush Iraki háborújával majd folytatva Obama által támogatott arab tavasszal, majd ezekre az Unió reakcióival eljutva a Merkel Willkommenskultur-ján keresztül kedves utódjához, von der Leyenhez és politikai gépezetéhez.