Én értettem elsőre is, csak a megoldást nem tudtam kiolvasni. Nem volt itt semmi trigger, csak megpróbáltam beszállni a témába.hehetheoriginal írta: hanem pl a gyerekeikkel nem torodo szuloket, vagy epp a pszichopata kölyköket. szoval tultoljatok, látjátok leirva a szokapcsolatot, már egybol trigger.... nem jo irány sztem.
Szerintem az van, hogy aki valóban a megoldást keresi, az nem halmazokban gondolkodik. Nem véletlen, hogy a komolyabb terápiákat, pszichológiai kezeléseket sem csoportosan tartják.
Vagy hogy ellentétes példát hozzak, sokszor olyan gyerek kattan el, akivel túl sokat törődnek a szülők, túl rövid pórázon tartják, stb. Most kezdjük el azokat is hibáztatni, akik túlságosan szeretik a gyerekeiket? Hol lesz a határ?
Persze lehet általános kijelentéseket, megfejtéseket bedobálni, de a valódi megoldásokhoz ezek ritkán visznek közelebb. Mint ahogy a terrorizmusnál is ez a helyzet. Ha egy társadalom ráfeszül a témára, elkezdi vegzálni a teljes kisebbséget (mert statisztikával mindent alá lehet támasztani), akkor annak az lesz a vége, hogy egy csomó mérsékelt egyén is radikalizálódik.
Viszont ha a hatóságok következetesen, egyének mentén, tk. a színfalak mögött bukkannak rá egy sejtre, sokkal nagyobb a sikeres hadművelet esélye.