Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

ferni

Re: Politika

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. június 6., péntek 13:51

Propaganda már a vonaton is.

Ezek hogy bármit képesek megcsinálni ha lehet szidni az ellenfeleiket... Bárcsak máshol is ilyen gyorsan reagálnának és tennének is valamit :lol:

Rozsabimbo2019

HozzászólásSzerző: Rozsabimbo2019 » 2025. június 6., péntek 12:15

Amihez Orbán Bazsinak koze van, az csak hazaárulás lehet :lol: Istenem, hogy lehet valaki ennyire nyomorék, gonosz, agyatlan barom? :vivo:

sebydani
Kedvenc játékosaid: Raúl, Zidane, Modric, Bellingham
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Eagles

HozzászólásSzerző: sebydani » 2025. június 6., péntek 11:31

Street fighter
"A Barcelona történelme, amely az elmúlt 10 évből áll, soha nem lesz egyenlő a Real Madridéval.”- Álvaro Arbeloa

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. június 6., péntek 11:21

A nagy szuverén: https://444.hu/2025/06/06/trump-es-melo ... lolt-melle

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. június 6., péntek 8:01

zsírosdeszka írta:
kiserik írta:
Krasznokvajda és környéke például. Megnézheted nyugodtan. Ha leugrassz tankolni vagy pénzt felvenni, az egy 50km-es út lesz, 25 oda és 25 vissza.
Szia. Honnan ismered Krasznokvajdát?
Szia. Itt lakom a közelben.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

zsírosdeszka
Kedvenc játékosaid: Raúl Gonzalez, Fernando Hierro, Roberto Carlos, Zinédine Zidane, Claude Makélélé
Kedvenc csapatod: Real Madrid CF

HozzászólásSzerző: zsírosdeszka » 2025. június 6., péntek 6:58

kiserik írta:
Realista24 írta: Melyik az a település? Érdekel, tényleg.
Krasznokvajda és környéke például. Megnézheted nyugodtan. Ha leugrassz tankolni vagy pénzt felvenni, az egy 50km-es út lesz, 25 oda és 25 vissza.
Szia. Honnan ismered Krasznokvajdát?

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2025. június 5., csütörtök 22:59

swfan írta: Elon Musk úgy tűnik, tolt egy Simicska Lajost, csak Trumppal szemben :mrgreen:
Próbálja magát visszaédesgetni a liberális, zöld szavazókhoz, akik protest módon léptek fel a Teslával szemben. :roll:

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. június 5., csütörtök 22:59

Realista24 írta:
kiserik írta:
Akkor 25ot kell utazni, nem 50et.

Mert az volt hogy a legközelebbi ATMig. És ezek szerint a benzinkút sem 50kmre van.
Persze, ha éppen arra van dolgod. Ha nincs, csak kellene 10.000 Ft kp, mert például a mozgó postásnál nem tudsz kártyával fizetni és rendeltél egy sótartót, akkor mehetsz 50km-t. Ugyan így a tankolás. Ha csak meg akarod tankolni a kocsit, vagy kellene 5 liter benzin a fűnyíróba, akkor szintén 50km, amit utazni kell.

Igaz, félreérthetően fogalmaztam, de ők így tartják és így mondják.
Marky írta:
kiserik írta:
Ha hihetunk a kozgazdasagtanban, akkor az a kornyek ezzel a lakossagszammal es vasarloerovel ennyi ATM-et es benzinkutat tud eltartani. Vannak alfoldi regiok, amik kifejezetten szegenynek szamitanak az orszagban, megis egy 10km-es sugarban van legalabb 5 benzinkut es legalabb ugyanennyi ATM.

A megoldas a modernizalas lenne. A falvak akkor tudnanak fejlodni, ha 2010 ota lett volna barmilyen tenyleges koncepcio es torekves arra, hogy 21. szazadi szintre fejlesszek az orszag mezogazdasagat. Ez persze azzal jarna, hogy az emberigeny csokkenne, viszont a fejlodes miatt akar tobb, magasabb erteket eloallito vallalkozas is megjelenne ezekben a regiokban. Mivel a kepzett reteg mar nagyreszt elhagyta ezeket a helyeket, ezert nem is lehetne most odavinni egy magasabb szinvonalu tevekenyseget.
Jelenleg egy zseller reteg alakult ki, akik vagy a foldeken dolgoznak ehberert, vagy valami uzemben vegeznek biorobot munkat, amit akar mar az orszag nyugati felen se erne meg vegeztetni. Ezek az emberek gyakorlatilag azert leteznek, hogy dolgozzanak es azert dolgoznak, hogy masnap is tudjanak meg dolgozni. Ez a teljes kilatastalansag, amiben rabszolgasorsban vannak tartva milliok.
Kíváncsi lennék Te mit értesz 21. századi szintű mezőgazdaságon?
Gonzi írta:
kiserik írta:
Ha jól vettem ki a szavaidból, szerinted a jövő egyébként is a nagyvárosokban van. Sőt, szerinted azért, mert valaki nagyvárosban lakik, vagy azért, mert közelebb van a település a nyugati határhoz, attól már éltanuló lesz, így ők kiváltságosabbak, mint mások. Kérdem én: akkor mindenki költözzön a nagyvárosokba? És például az élelmiszert ki a fene fogja megtermelni a városokban? Vagy én, mint aki egy észak-keleti pici faluban lakom arra jó vagyok, hogy az éltanulóknak ételt állítsak elő, de arra már kevésbé, hogy közszolgáltatásokat élvezzek?
Ezt a demagog faszsagot te joeg, mintha azt az etelt szivessegbol allitanad elo es nem penzert :lol:

Halkan megjegyzem, olcsobban veszek rengeteg lengyel meg del-amerikai zoldseget, gyumolcsot, szerintem a videk nelkul sem halnank ehen, szerinted Szingapurban honnan van etel?

Mondom ezt ugy hogy a globalizacionak ezt a fokat teljeseggel elutasitom, de ettol fuggetlenul ne jatszd mar meg a sertett videkit aki nelkul ehen halnank, Spanyolorszagban a lakossag kb. 4%-a dolgozik mezogazdasagban, ezzel nem csak a teljes orszagot lefedik, de akkora tobbletet termelnek hogy fel europat is etetik meg. Szoval igen, a lakossag jelentos resze elhet varosban, es ha megnezed minel gazdabb egy orszag, annal tobb ember dolgozik iparban es szolgaltoto szektorban szellemi munkat vegez.

Egyebkent ha majd azt latom hogy a kozszolgaltatasok egyre jobbak videken, lehet elgondolkodom hogy jo-e hogy a lakhelyemet kvazi kiraboltak, addig amig ennek semmi nyoma nincs, szerintem egyertelmu az ellenkezes, hiaba probalsz ebbe valami videki magyargyulolelet keverni.

Illetve ugy csinalsz, mintha az iparuzesi adon kivul nem lenne bevetele az allamnak. Miert pont a budapesti HELYI iparuzesi adot tartod szuksegesnek a videk fejlesztesere? Az afa es egyeb bevetelek (aminek jelentos resze szinten Bp-n keletkezik) az nem jo erre?
Jó hogy felhoztad Spanyolországot. Statisztikailag szépen néz ki a 4%, de a valóság az, hogy horribilis mennyiségű portugállal végeztetik el a mezőgazdasági munkákat. Mondjuk hogy egy spanyol gyümölcstermesztő 100 hektáron termel gyümölcsöt egyedül, az a statisztikában 1 db spanyol, közben meg dolgozik nála 100 portugál :lol: Pont voltam kint szakmai úton, szóval saját szememmel láttam.

Iparűzési adó: jelenleg az iparűzési adóból kell megoldania az önkormányzatoknak a településeken nyújtott közszolgáltatások finanszírozását. Nem fejlesztést, vidékfejlesztést, hanem alap közszolgáltatást. A szolidaritási hozzájárulás a települések IPA képességének kiegyenlítésére szolgálna. Hogy jó e az, hogy az IPA az önkormányzatoknál marad, mint fő bevételi forrás az egy dolog, de ha már így van, akkor szerintem jó dolog, hogy valamilyen szinten kiegyenlítsék az IPA képességeket. És ugye azzal is tisztában kell lenni, hogy szolidaritási adóval nem csak Budapestet bünteti a kormány.

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. június 5., csütörtök 22:51

Elon Musk úgy tűnik, tolt egy Simicska Lajost, csak Trumppal szemben :mrgreen:

Gonzi
Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Xabi Alonso
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: Gonzi » 2025. június 5., csütörtök 22:27

kiserik írta:
Ha jól vettem ki a szavaidból, szerinted a jövő egyébként is a nagyvárosokban van. Sőt, szerinted azért, mert valaki nagyvárosban lakik, vagy azért, mert közelebb van a település a nyugati határhoz, attól már éltanuló lesz, így ők kiváltságosabbak, mint mások. Kérdem én: akkor mindenki költözzön a nagyvárosokba? És például az élelmiszert ki a fene fogja megtermelni a városokban? Vagy én, mint aki egy észak-keleti pici faluban lakom arra jó vagyok, hogy az éltanulóknak ételt állítsak elő, de arra már kevésbé, hogy közszolgáltatásokat élvezzek?
Ezt a demagog faszsagot te joeg, mintha azt az etelt szivessegbol allitanad elo es nem penzert :lol:

Halkan megjegyzem, olcsobban veszek rengeteg lengyel meg del-amerikai zoldseget, gyumolcsot, szerintem a videk nelkul sem halnank ehen, szerinted Szingapurban honnan van etel?

Mondom ezt ugy hogy a globalizacionak ezt a fokat teljeseggel elutasitom, de ettol fuggetlenul ne jatszd mar meg a sertett videkit aki nelkul ehen halnank, Spanyolorszagban a lakossag kb. 4%-a dolgozik mezogazdasagban, ezzel nem csak a teljes orszagot lefedik, de akkora tobbletet termelnek hogy fel europat is etetik meg. Szoval igen, a lakossag jelentos resze elhet varosban, es ha megnezed minel gazdabb egy orszag, annal tobb ember dolgozik iparban es szolgaltoto szektorban szellemi munkat vegez.

Egyebkent ha majd azt latom hogy a kozszolgaltatasok egyre jobbak videken, lehet elgondolkodom hogy jo-e hogy a lakhelyemet kvazi kiraboltak, addig amig ennek semmi nyoma nincs, szerintem egyertelmu az ellenkezes, hiaba probalsz ebbe valami videki magyargyulolelet keverni.

Illetve ugy csinalsz, mintha az iparuzesi adon kivul nem lenne bevetele az allamnak. Miert pont a budapesti HELYI iparuzesi adot tartod szuksegesnek a videk fejlesztesere? Az afa es egyeb bevetelek (aminek jelentos resze szinten Bp-n keletkezik) az nem jo erre?

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2025. június 5., csütörtök 22:18

Mondjuk ezek olyan települések azon a reszen hogy összesen kb 10 ház van a faluban, annak is a fele lakatlan :lol:

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2025. június 5., csütörtök 22:10

kiserik írta:
Ha hihetunk a kozgazdasagtanban, akkor az a kornyek ezzel a lakossagszammal es vasarloerovel ennyi ATM-et es benzinkutat tud eltartani. Vannak alfoldi regiok, amik kifejezetten szegenynek szamitanak az orszagban, megis egy 10km-es sugarban van legalabb 5 benzinkut es legalabb ugyanennyi ATM.

A megoldas a modernizalas lenne. A falvak akkor tudnanak fejlodni, ha 2010 ota lett volna barmilyen tenyleges koncepcio es torekves arra, hogy 21. szazadi szintre fejlesszek az orszag mezogazdasagat. Ez persze azzal jarna, hogy az emberigeny csokkenne, viszont a fejlodes miatt akar tobb, magasabb erteket eloallito vallalkozas is megjelenne ezekben a regiokban. Mivel a kepzett reteg mar nagyreszt elhagyta ezeket a helyeket, ezert nem is lehetne most odavinni egy magasabb szinvonalu tevekenyseget.
Jelenleg egy zseller reteg alakult ki, akik vagy a foldeken dolgoznak ehberert, vagy valami uzemben vegeznek biorobot munkat, amit akar mar az orszag nyugati felen se erne meg vegeztetni. Ezek az emberek gyakorlatilag azert leteznek, hogy dolgozzanak es azert dolgoznak, hogy masnap is tudjanak meg dolgozni. Ez a teljes kilatastalansag, amiben rabszolgasorsban vannak tartva milliok.

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. június 5., csütörtök 22:04

2014-től így gazdagodtak Orbán Viktornak a semmiből hirtelen multimilliárdossá lett haverjai

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. június 5., csütörtök 21:53

kiserik írta:
Akkor 25ot kell utazni, nem 50et.

Mert az volt hogy a legközelebbi ATMig. És ezek szerint a benzinkút sem 50kmre van.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. június 5., csütörtök 21:50

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2025. június 5., csütörtök 21:42

neked is eszedbe jutott, hogy nyitnál ott egy benzinkutat?:D
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. június 5., csütörtök 21:34

Melyik az a település? Érdekel, tényleg.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. június 5., csütörtök 21:28

rashidm írta:
kiserik írta:

"A normalis (normalitas!!!11) az lenne, hogy az a telepules, ami nem kepes eltartani magat, azt nem erdemes fenntartani."

:ozil: :lol: :-*
A hozzászólás többi részéről miert nem nyilatkozol?
Ha megfigyeled, néhányan rendszeresen alkalmazzák azt a lehetőséget, hogy kiragadnak más mondanivalójából 1 mondatot és csak arra reagálnak. Most én is éltem ezzel a lehetőséggel. Csak a csúsztatásra kívántam rámutatni.
Marky írta:
kiserik írta: "A normalis (normalitas!!!11) az lenne, hogy az a telepules, ami nem kepes eltartani magat, azt nem erdemes fenntartani."

Ez arra a kijelentesedre volt a reakciom, hogy azok a telepulesek, ahol van iparuzesi ado - lenyegeben reszt vesz a telepules az orszag gazdasagaban - attol jogos elvenni a penzt szolidaritas cimszoval es olyannak adni, ahol nincs - ergo nem folyik szamottevo ipari tevekenyseg.

Mennyire eletkepes egy olyan telepules, amit eletvitelszeruen belak legalabb 3000 ember es nincs annyi iparuzesi adobevetele, hogy finanszirozza magat? Mi tortenik azon a telepulesen? Vagy te is tapsoltal esetleg annak az agymenesnek, hogy minden zsakfaluba is kell ATM-et rakni?

Azt erdemes megemliteni, hogy pont a Fidesz kormany volt az, ami szisztematikusan leepitette az onkormanyzatisagot es ezzel egyidoben megvont szinte minden penzt a telepulesektol, amit korabban visszaosztottak a nagy kozosbol. Az utolso komolyabb beveteli forrasa egy telepulesnek az iparuzesi ado volt, amit talan a Covid miatt einstandoltak. Most a Fidesz ezt forditja vissza ~2 millio ember elohelye ellen es ezzel a varossal probaljak az ellophato penzek hianyat befoltozni.
Én tudom, hogy mire írtad.

Ezt a dolgot elég máshogy látjuk. Ez nem gond, mert ahány ember, annyi gondolat. Én azt gondolom, hogy aki egy 150 fős kistelepülésen él, az is ugyan olyan magyar állampolgár, mint aki a 2 milliós fővárosban. Az alapvető jogok ugyan úgy megilletik. Sőt, nem csak én gondolom így, hanem általában a jog is (bár tudjuk, hogy szarok a törvények). Ha már felhoztad az ATM témát, én tudok olyan településekről, ahonnan 50 km-t kell utazni a legközelebbi ATM-ig, de a legközelebbi benzinkút is ilyen messze található. És nem egy pici zsákfaluról van szó a világ végén. Velük szerinted mit kellene csinálni?

Egyébként eléggé nehéz téma. Én nem tudok kapásból jó megoldást mondani. Az se jó, ha mindent rábízunk az önkormányzatokra, hogy legyenek önfenntartók, mert akkor totálisan elsorvasztjuk a vidéket és a végén éhen halnak a városokban. Az sem jó, hogy központosítjuk az egészet, mert annak soha nincs jó vége. És ez a rendszer sem jó teljesen.

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2025. június 5., csütörtök 19:14

kiserik írta:
nuevo_ericco írta:
Senki sem azt állította, hogy ne legyenek szolidárisak a gazdagabb régiók a szegényekkel szemben.
"A normalis (normalitas!!!11) az lenne, hogy az a telepules, ami nem kepes eltartani magat, azt nem erdemes fenntartani."

Ez arra a kijelentesedre volt a reakciom, hogy azok a telepulesek, ahol van iparuzesi ado - lenyegeben reszt vesz a telepules az orszag gazdasagaban - attol jogos elvenni a penzt szolidaritas cimszoval es olyannak adni, ahol nincs - ergo nem folyik szamottevo ipari tevekenyseg.

Mennyire eletkepes egy olyan telepules, amit eletvitelszeruen belak legalabb 3000 ember es nincs annyi iparuzesi adobevetele, hogy finanszirozza magat? Mi tortenik azon a telepulesen? Vagy te is tapsoltal esetleg annak az agymenesnek, hogy minden zsakfaluba is kell ATM-et rakni?

Azt erdemes megemliteni, hogy pont a Fidesz kormany volt az, ami szisztematikusan leepitette az onkormanyzatisagot es ezzel egyidoben megvont szinte minden penzt a telepulesektol, amit korabban visszaosztottak a nagy kozosbol. Az utolso komolyabb beveteli forrasa egy telepulesnek az iparuzesi ado volt, amit talan a Covid miatt einstandoltak. Most a Fidesz ezt forditja vissza ~2 millio ember elohelye ellen es ezzel a varossal probaljak az ellophato penzek hianyat befoltozni.

rashidm
Kedvenc játékosaid: Alba, Busi, Alves... ja nem

HozzászólásSzerző: rashidm » 2025. június 5., csütörtök 19:13

kiserik írta:
nuevo_ericco írta:
Senki sem azt állította, hogy ne legyenek szolidárisak a gazdagabb régiók a szegényekkel szemben.

A hozzászólás többi részéről miert nem nyilatkozol?

Vissza: