12:38tól. végre bevallották

HozzászólásSzerző: Marky » 2025. június 5., csütörtök 12:28
Budapesttol folyamatosan egyre tobb penzt vesznek el, amit a 2/3 torvenyesit.kiserik írta: Ezzel nem az a baj, hogy a te véleményed, hanem hogy fel nyilat is kapsz rá.
Budapest jelenleg nem képes a törvények betartása mellett eltartani magát, tehát szerinted nem is érdemes eltartani.
Latom betalalt a provokativ kijelentesemkiserik írta: Ha kilépnél a Pesti burkodból és szétnéznél, táthatnál egy kis valóságot? MI a különbség mondjuk Győr, Pécs és Nyíregyháza között? miért jut sokkal több adóbevétel és ezért forrás Győr városának? Ők ott sokkal jobban csinálnak mindent, vagy csak azért, mert ott van az Audi?
A szolidaritási hozzájárulás az iparűzési adó igazságosabb elosztására találták ki még 2017-ben. Lehet hergelni Putinnal meg az EU-s pénzekkel, de csak propaganda az egész, semmi más.
Budapest az agglomeracio nelkul tokeletesen megelne. Az agglomeracio viszont onmagaban eletkeptelen lenne nehany telepulest kiveve. Gyorrel nem tudom mi lenne, nem ismerem a helyzetet.kiserik írta: Te papolsz társadalom megosztásról, meg Bp-vidék kultúrharcról, mikor a kistelepüléseket magára hagynád? Szerinted a nagy fővárossal mi lenne az agglomeráció nélkül? Egy Győrrel mi lenne a környező települések nélkül? Egy kistelepülésen élők nem számítanak? Ezeken a helyeken nem kell közszolgáltatás, infrastruktúra? Ezeken a helyeken élő embereket magukra kell hagyni, le kell szarni? Ezek az emberek nem magyarok, vagy mi van a fejedben???
HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. június 5., csütörtök 11:55
Ezzel nem az a baj, hogy a te véleményed, hanem hogy fel nyilat is kapsz rá.Marky írta:Ez az allampart narrativaja. A normalis (normalitas!!!11) az lenne, hogy az a telepules, ami nem kepes eltartani magat, azt nem erdemes fenntartani. Az a telepules, ami csak azert letezik, hogy onnan elautozzanak az emberek valahova dolgozni, az az amerikai lakokocsi parkokkal egyenerteku.kiserik írta: Alapvetően én egyet tudok érteni a szolidaritási hozzájárulással. Az iparűzési adó egy olyan bevételi forrás, amiért az önkormányzatok általában semmit nem tesznek, viszont önkormányzatonként nagyon változik a mérete. Például az én lakhelyemen szinte nincs ipar jellegű tevékenység, vállalkozás, így az iparűzési adóbevétel és minimális, mégis működnie kell a településnek. Érthető dolog, hogy aki arányaiban sokkal több ilyen adót szed be, az járuljon hozzá azok megélhetéséhez, akik önhibájukon kívül, elesnek az ilyen adóktól.
Egyebkent a valosagban az tortenik, hogy a kormany nem tudott EU-s penzt szerezni a Putyin-fetisuk miatt, ezert most Budapesttol einstandolnak. Ebbol lehet etetni a bunszervezetet es meg politikailag is jol jon nekik, mert lehet magyarazni, hogy a "Dobrev-Tisza koalicio" csodbe vitte a varost. Ujabb fronton meg lehet osztani a tarsadalmat, mehet a Budapest-videk kulturharc is.
Kozben Budapest nelkul ez az orszag mar reg Albania szintjen lenne. Nem emelik ki, de Budapest nem csak gazdasagi es politikai, de kulturalis kozpont is.
Nem akartam ezzel foglalkozni, de ha már más is teszi. 2 dolog:BlancoMark írta:Minek? Nem a liberalis taborhoz kotheto az elkoveto.Pipita írta: Amúgy Rostás Tibor - avagy az értelmiségi humor (gelgoke) mentén a lostas tibike - szervezi már a tüntetést az újabb fideszes gyermekvédelmi botrány ellen, vagy most létezik fontosabb téma?![]()
Pedig itt elkoveto van, nem gyanusitott mint a Lakatos ugyben.
HozzászólásSzerző: swfan » 2025. június 5., csütörtök 11:16
Mondjuk ezt a bekezdést megirigyelné Lázár "akinek nincs semmije, az annyit is ér" János isMarky írta: Ez az allampart narrativaja. A normalis (normalitas!!!11) az lenne, hogy az a telepules, ami nem kepes eltartani magat, azt nem erdemes fenntartani. Az a telepules, ami csak azert letezik, hogy onnan elautozzanak az emberek valahova dolgozni, az az amerikai lakokocsi parkokkal egyenerteku.
HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2025. június 5., csütörtök 11:04
Minek? Nem a liberalis taborhoz kotheto az elkoveto.Pipita írta: Amúgy Rostás Tibor - avagy az értelmiségi humor (gelgoke) mentén a lostas tibike - szervezi már a tüntetést az újabb fideszes gyermekvédelmi botrány ellen, vagy most létezik fontosabb téma?
HozzászólásSzerző: Marky » 2025. június 5., csütörtök 10:07
Ez az allampart narrativaja. A normalis (normalitas!!!11) az lenne, hogy az a telepules, ami nem kepes eltartani magat, azt nem erdemes fenntartani. Az a telepules, ami csak azert letezik, hogy onnan elautozzanak az emberek valahova dolgozni, az az amerikai lakokocsi parkokkal egyenerteku.kiserik írta: Alapvetően én egyet tudok érteni a szolidaritási hozzájárulással. Az iparűzési adó egy olyan bevételi forrás, amiért az önkormányzatok általában semmit nem tesznek, viszont önkormányzatonként nagyon változik a mérete. Például az én lakhelyemen szinte nincs ipar jellegű tevékenység, vállalkozás, így az iparűzési adóbevétel és minimális, mégis működnie kell a településnek. Érthető dolog, hogy aki arányaiban sokkal több ilyen adót szed be, az járuljon hozzá azok megélhetéséhez, akik önhibájukon kívül, elesnek az ilyen adóktól.
HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. június 5., csütörtök 9:59
HozzászólásSzerző: bluebike » 2025. június 5., csütörtök 9:13
HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. június 5., csütörtök 8:09
Szerintem ez már 3D sakk. Ha egy budapesti köreten múlna a következő kétharmad vagy a hatalomban maradás (és most lehet ezen fog) zokszó nélkül mocskolnák be a teljes budapesti vezetést, ahogy meg is próbálták már, csak épp komoly ügy nem volt egyelőre.csababarca írta:Plusz a fidesznek egyébként kvázi mindegy, ha övék Budapest jó, ha nem akkor se nagy baj.Realista24 írta:
Miert kene valoban elkaszalniuk, es kockaztatni egy olyan uj polgit, aki nem menne bele a jatekaikba. Valahogy ezen a gondolatmeneten vagyok.
Legalább tudják szítani a vidék-urbánus ellentétet napestig, meg vörös városozni (mondjuk mióta putyinisták azóta ez már nem annyira narratíva, midőn véletlen), aztán elvannak ezzel is bőven.
De egy kis demozásnak jó, hogy mi fog történni az országgal is egy kormányváltás esetében, gazdaságilag romban az ország, de ők uralják a szektorokat, azt fognak csinálni amit akarnak.
Egyre több ilyen mártírkodós hsz-t írsz. Nem fogok vitába szállni veledkiserik írta:Bár tudjuk, hogy én elég ostoba és buta ember vagyok.
HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2025. június 5., csütörtök 8:00
Semmit, csak a ket szep szemeert uzemelnek vallalkozasok es cegek egy varosban. Ugye veletlenul sem az infrastruktura miatt, ami mint tudjuk ingyen van, nem kell karbantartani es fejleszteni (lasd Budapest agglomeracioja, vagy a lepusztult videk). Raadasul tenyleg letezik olyan, hogy a sporolas miatt nem Budapesten fizetnek egyesek iparuzesi adot, hanem videken, szoval ennyi erovel vissza lehet jonni Budapestre...kiserik írta: Szép megfejtés lenne. Bár tudjuk, hogy én elég ostoba és buta ember vagyok.
Alapvetően én egyet tudok érteni a szolidaritási hozzájárulással. Az iparűzési adó egy olyan bevételi forrás, amiért az önkormányzatok általában semmit nem tesznek, viszont önkormányzatonként nagyon változik a mérete.
HozzászólásSzerző: Pipita » 2025. június 5., csütörtök 0:22
HozzászólásSzerző: tibi18 » 2025. június 4., szerda 23:51
HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. június 4., szerda 23:41
Néha érdemes lenne hidegebb fejjel gondolkodni. Hogyne lenne 50 milliárd a fővárosra. És a többi önkormányzattal mi lesz? Azoknak semmi? És jövőre? Ha valaki rossz gazda, akkor annak ne legyen következménye? Ha nem akarom befizetni az előre kalkulálható adót, akkor nekem is lehet olyat?ferni írta:Persze, feküdjünk le az elnyomó hatalomnak, annak mindig jó vége van.Egyébként nem tudom, hogy az miért megengedhető sokaknak, hogy úgy fogadták el a költségvetést, hogy benne volt, hogy nem akar a fővárosi önkormányzat adót fizetni, csak annyit, amennyi jól esik. Ha egy állampolgár ilyet tesz, akkor jogosan kopogtat nála a NAV. Ha egy cég ilyet tesz, akkor jogosan kopogtat nála a NAV. Ha egy önkormányzat ilyet tesz, akkor nála nem jogos a kopogtatás?
Igenis ki kell néha ezek ellen állni és küzdeni, elég volt.
700 milliárd van irodaházakra meg egyebekre ami ahhoz köthető, annyi közpénzt ki lehet szórni bizonyos vállalkozóknak, de a kevesebb mint tizede nincs a fővárosra?
Egészen félelmetes, hogy ezt meg akarják egyesek még magyarázni, ami megy.
Ezek az utolsó morzsákat is elszipkázzák, ennyi a történet, semmi más.
Érdekes módon amire akarnak, hogy legyen pénz arra valahogy mindig lesz...![]()
HozzászólásSzerző: ferni » 2025. június 4., szerda 23:39
HozzászólásSzerző: ferni » 2025. június 4., szerda 23:29
Persze, feküdjünk le az elnyomó hatalomnak, annak mindig jó vége van.Egyébként nem tudom, hogy az miért megengedhető sokaknak, hogy úgy fogadták el a költségvetést, hogy benne volt, hogy nem akar a fővárosi önkormányzat adót fizetni, csak annyit, amennyi jól esik. Ha egy állampolgár ilyet tesz, akkor jogosan kopogtat nála a NAV. Ha egy cég ilyet tesz, akkor jogosan kopogtat nála a NAV. Ha egy önkormányzat ilyet tesz, akkor nála nem jogos a kopogtatás?
HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. június 4., szerda 23:20
Szép megfejtés lenne. Bár tudjuk, hogy én elég ostoba és buta ember vagyok.Morta írta:Szolidaritási adó 2018: 5mrdkiserik írta: Az is szép, hogy mennyire megemelkedett a szolidaritási adó Budapesten, de értelme csak úgy lenne, ha mellé teszik azt is, ami alapján kivetik az adót: az iparűzési adóbevételek emelkedését.
Szolidaritási adó 2025: 75mrd
%-os növekedés: 1500%, agy ha úgy jobban tetszik 15x-ösére emelkedett
Iparűzési adó bevétel 2018: 149mrd
Iparűzési adó bevétel 2024: 297mrd
%-os növekedés: 199%, vagy ha úgy jobban tetszik 1.99x-esére emelkedett
Na most hogy megvannak a számok várom a magyarázatot, vagy hogy esetleg belásd tényleg aránytalanul növekedett és talán van valami ok mögötte nem csak hasra ütöttek az adó megállapításánál.
Felteszem a fórum jelentős része budapesti úgyhogy nyilván "véres szemmel hörögnek" mert a saját lakhelyüket teszik tönkre azért mert nem úgy szavaztak ahogy Orbán kitalálta. Ilyenkor amúgy csak elég lenne belegondolni ha ezt a te lakóhelyeddel teszik, akkor is így állnál hozzá? "Áh igen jogos az extrán emelkedő adó hát nőtt a lakhelyemen az iparűzési adó bevétel töredék százalékkal." Másnap: "Miért csődölt be a lakhelyem? Most költözhetek el"kiserik írta: Ismét egy olyan helyzet szerintem, ahol nincs egy egyetemes igazság, de mindkét fél támogatói véres szemmel hörögnek a másikra.
HozzászólásSzerző: Morta » 2025. június 4., szerda 22:15
Szolidaritási adó 2018: 5mrdkiserik írta: Az is szép, hogy mennyire megemelkedett a szolidaritási adó Budapesten, de értelme csak úgy lenne, ha mellé teszik azt is, ami alapján kivetik az adót: az iparűzési adóbevételek emelkedését.
Felteszem a fórum jelentős része budapesti úgyhogy nyilván "véres szemmel hörögnek" mert a saját lakhelyüket teszik tönkre azért mert nem úgy szavaztak ahogy Orbán kitalálta. Ilyenkor amúgy csak elég lenne belegondolni ha ezt a te lakóhelyeddel teszik, akkor is így állnál hozzá? "Áh igen jogos az extrán emelkedő adó hát nőtt a lakhelyemen az iparűzési adó bevétel töredék százalékkal." Másnap: "Miért csődölt be a lakhelyem? Most költözhetek el"kiserik írta: Ismét egy olyan helyzet szerintem, ahol nincs egy egyetemes igazság, de mindkét fél támogatói véres szemmel hörögnek a másikra.
HozzászólásSzerző: csababarca » 2025. június 4., szerda 21:47
Plusz a fidesznek egyébként kvázi mindegy, ha övék Budapest jó, ha nem akkor se nagy baj.Realista24 írta:
Miert kene valoban elkaszalniuk, es kockaztatni egy olyan uj polgit, aki nem menne bele a jatekaikba. Valahogy ezen a gondolatmeneten vagyok.
HozzászólásSzerző: ferni » 2025. június 4., szerda 20:12
“Reggelente, amikor fogot mosok, mindig arra gondolok, hogy lehet, estére már nem vagyok miniszter” - mondta az Ötpontban podcastben Navracsics Tibor.
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. június 4., szerda 19:55
Miert kene valoban elkaszalniuk, es kockaztatni egy olyan uj polgit, aki nem menne bele a jatekaikba. Valahogy ezen a gondolatmeneten vagyok.nuevo_ericco írta:Ez nekem is mindig az eszembe jut, főleg a szocis szálak miatt. Viszont a parkolási mutyinál már megpróbálták ráhúzni a vizes lepedőt a fideszesek. Mi akadályozná őket abban, hogy az esetleges valódi ügyekben megtegyék ugyanezt?Realista24 írta:
Az en szavazatomat ez kapja.
Jelenlévő fórumozók: 9 regisztrált és 0 vendég
© 2011-2022 Madridom.hu | Médiaajánlat | Adatvédelem