Formula-1

Forma-1, kézilabda, kosárlabda, motorsportok, Olimpia és minden más.
zsuninnyo

Re: Formula-1

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2025. június 2., hétfő 16:04

Számomra érthetetlen h a nagy versenymérnökök ezt miért nem látták és mentek be tátott szájjal abba a bizonyos erdőbe.
Mert kapasbol 1 masodperc volt a hasznalt es az uj gumi kozott az uj gumi javara, hiaba egy kemeny keverek. Mernoki szemmel azert ez egy eleg szemmellathato kulonbseg.
Szerintem csak balfasz volt es nem direkt ment neki Russelnek, hiaba ruhellem mert egy barom (mint ember). De ettol meg ertheto dontes volt az uj gumi.

wZoLee7
Kedvenc csapatod: REAL MADRID

HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2025. június 2., hétfő 15:56

Alapvetően elmondható a jelenlegi F1-re, hogy a gumik messze nem kopnak annyit, mint kellene. Sőt egy bizonyos idő után amikor szarnak érzik a gumit elkezd megint használható lenni.

Santi
Kedvenc játékosaid: Santillana, RC, Casillas, Zidane, Callejón, Fede
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros

HozzászólásSzerző: Santi » 2025. június 2., hétfő 15:53

wZoLee7 írta:
tibi18 írta:

Biztos fogyatékos vagyok és kúrvára nem értek valamit, de ha azt mondod, hogy nem az első hely megtartása a cél, hanem kb. a 3. akkor meg főleg nem értem. Zsír új gumikon volt a 3. helyen, amikor újra indultak, majd hibázott a célegyenes elején ezért megelőzték. Vagy az új gumik miatt hibázott szerinted?
Igen, az új gumik miatt hibázott. A használt gumin amin kint volt az SC előtt nem csúszott volna meg, mert az nem kemény gumi volt. Mivel kopottabb is kb azonnal üzemmelegek voltak, utána lett volna bajban, de ahogy írtam nem mind1, hogy 5-6 kör alatt az elsőről esel vissza 2-3 pozíciót, vagy a 3.-ról. Ha meg hátul történik valami, az öledbe hullhat egy győzelem is mert kimaradsz a buliból. Számomra érthetetlen h a nagy versenymérnökök ezt miért nem látták és mentek be tátott szájjal abba a bizonyos erdőbe. Verstappen sem véletlenül akadt ki egyből ahogy meglátta milyen gumit kapott és ha megkérdezték volna biztos azt mondja hogy maradjunk kint ha nmincs jobb gumink. Én ezt a futamot egész véletlenül cseh kommentátorokkal néztem, nem tudom a magyaroknek mennyire esett ez le, de a bejátszott rádiózás után téma volt h talán még egy használt közepessel is előrébb vannak.
A még az itt sokat szidott Ferrari boxban is rájöttek erre imolában, amikor inkább nem hívták Leclercet új gumiért (ott neki csak lágyból lett volna új, ami imolában nem működött, ahogyan itt a kemény nem) és végeredményben Albonnal szemben buktak csak pozíciót úgy, hogy kinn maradt a használt keményein.

wZoLee7

HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2025. június 2., hétfő 14:52

tibi18 írta:
wZoLee7 írta:

De itt egy percig sem az első hely megtartása lett volna a cél a kintmaradással, ha csak nincs még egy SC. Hoztál példának egy teljesen más szituációt, egy olyant ahol még a lekörözzötteket sem szedték ki csak kettejük közül ne hogy valaki hátulrólé betámadja a hollandot.
Biztos fogyatékos vagyok és kúrvára nem értek valamit, de ha azt mondod, hogy nem az első hely megtartása a cél, hanem kb. a 3. akkor meg főleg nem értem. Zsír új gumikon volt a 3. helyen, amikor újra indultak, majd hibázott a célegyenes elején ezért megelőzték. Vagy az új gumik miatt hibázott szerinted?
Igen, az új gumik miatt hibázott. A használt gumin amin kint volt az SC előtt nem csúszott volna meg, mert az nem kemény gumi volt. Mivel kopottabb is kb azonnal üzemmelegek voltak, utána lett volna bajban, de ahogy írtam nem mind1, hogy 5-6 kör alatt az elsőről esel vissza 2-3 pozíciót, vagy a 3.-ról. Ha meg hátul történik valami, az öledbe hullhat egy győzelem is mert kimaradsz a buliból. Számomra érthetetlen h a nagy versenymérnökök ezt miért nem látták és mentek be tátott szájjal abba a bizonyos erdőbe. Verstappen sem véletlenül akadt ki egyből ahogy meglátta milyen gumit kapott és ha megkérdezték volna biztos azt mondja hogy maradjunk kint ha nmincs jobb gumink. Én ezt a futamot egész véletlenül cseh kommentátorokkal néztem, nem tudom a magyaroknek mennyire esett ez le, de a bejátszott rádiózás után téma volt h talán még egy használt közepessel is előrébb vannak.

tibi18
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Benzema, Varane, Modric, Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: tibi18 » 2025. június 2., hétfő 14:34

wZoLee7 írta:
tibi18 írta:

Pont az első VB címe jött abból, hogy Hamilton használt gumin maradt, ő meg frisseket kapott. A 3. kanyarban már megelőzte anno Hamiltont. Mindenki cserélt, szerintem a jó döntés a csere volt.. Ha nincs a hiba a célegyenes elején, szerintem simán behozza 3. helyre. A többi már történelem.

Engem sokkal jobban zavart, hogy egy ilyen kicsúszás miatt miért megy el 5 kör mire kimegy egy biztonsági autó..
De itt egy percig sem az első hely megtartása lett volna a cél a kintmaradással, ha csak nincs még egy SC. Hoztál példának egy teljesen más szituációt, egy olyant ahol még a lekörözzötteket sem szedték ki csak kettejük közül ne hogy valaki hátulrólé betámadja a hollandot.

wZoLee7

HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2025. június 2., hétfő 13:23

tibi18 írta:
wZoLee7 írta:

persze, de 60-61 kürül engedtél el őket, 1 kör lemegy mert ő indít, azt megoldja, kövi körben elmegy Piastri, utána elmegy Norris. Leclercnek lett volna 3 köre, addigra már nem is új gumikon de persze az még mindig fényévekkel jobb, és mondjuk, hogy 3 kör alatt bukna még 1 helyet. Azzal meg senki nem számol, hogy közben Norris is támadná Piastrit ha Verstappen feltartja és bármi történhet. Russel is támadhatná Leclerc-t. Én 10/10 inkább megyek kopott gumikkal az élről, mint szar gumikkal a 3.-ról. Valaki ütközik és eldobja, bejön megint az SC és ott vagyok az első helyen, szemben a biztos bukó taktikával.
Pont az első VB címe jött abból, hogy Hamilton használt gumin maradt, ő meg frisseket kapott. A 3. kanyarban már megelőzte anno Hamiltont. Mindenki cserélt, szerintem a jó döntés a csere volt.. Ha nincs a hiba a célegyenes elején, szerintem simán behozza 3. helyre. A többi már történelem.

Engem sokkal jobban zavart, hogy egy ilyen kicsúszás miatt miért megy el 5 kör mire kimegy egy biztonsági autó..

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2025. június 2., hétfő 13:19

lestat írta:
Remy írta: 1 pontra van az ember az eltiltastol, szoval ez az engedekeny vele az FIA, nem igen allja meg a helyet.
Tegnap az egy fekete zászlót ért, de meg vettel is stop n got kapott egy ilyenre. :roll:
Ha ev vegen emiatt az 1 pont miatt lesz bajnok. Kerek egy honap bannt.

Kaphatott volna. De igazabol sok minden nem valtozott volna.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

lestat
Kedvenc játékosaid: Beckham, Zidane, C.Ronaldo, Ramos

HozzászólásSzerző: lestat » 2025. június 2., hétfő 13:15

Remy írta: 1 pontra van az ember az eltiltastol, szoval ez az engedekeny vele az FIA, nem igen allja meg a helyet.
Tegnap az egy fekete zászlót ért, de meg vettel is stop n got kapott egy ilyenre. :roll:
Cristiano Ronaldo :goat:
2014-2024 Champions League Dynasty.
Danke Toni 🎱
Zinedine Zidane

92:48 :sziv:

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2025. június 2., hétfő 12:34

1 pontra van az ember az eltiltastol, szoval ez az engedekeny vele az FIA, nem igen allja meg a helyet.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

New England Patriots

lestat
Kedvenc játékosaid: Beckham, Zidane, C.Ronaldo, Ramos

HozzászólásSzerző: lestat » 2025. június 2., hétfő 12:32

filatáska írta:
Max ilyen, tudjuk. Kár ezen rugózni.
Nem a kedvencem, de szerintem is all time top3.
Igen csak ezzel az a baj hogy az FIA nem kicsit engedekeny vele mar igyis, 'jaj mert Max ilyen...'

Top 3 az mondjuk eros de biztosan ott van a legnagyobbak kozott mint pilota. De ezt itt szerintem nem nagyon vitatja senki.
Cristiano Ronaldo :goat:
2014-2024 Champions League Dynasty.
Danke Toni 🎱
Zinedine Zidane

92:48 :sziv:

Santi
Kedvenc játékosaid: Santillana, RC, Casillas, Zidane, Callejón, Fede
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros

HozzászólásSzerző: Santi » 2025. június 2., hétfő 12:30

tibi18 írta: Engem sokkal jobban zavart, hogy egy ilyen kicsúszás miatt miért megy el 5 kör mire kimegy egy biztonsági autó..
Azért, mert munkagép kellett a pályára, nem lehetett egyszerűen letolni. Annak meg kell idő, hogy engedélyt kap, felmegy, kiemelik a sóderből, lemegy a pályáról.
55. kör felénél jártak kb, amikor történt az eset és jött az SC, kb két kör alatt letakarították az autót a pályáról.
Aztán meg kellett várni, amíg a lekörözöttek visszavehetik a körüket és felzárkóznak, csak arra elment 2 kör.
58. kör végén jött a jelzés a lekörözötteknek, hogy mehetnek.
60. kör végén ment ki az sc, mert csak addigra értek fel a mezőnyre, ezt megnéztem live timingon.
Szerintem ez most nem volt vészes, korábban voltak ettől hosszabb indokolatlan sc-k is, itt azon lehet max vitatkozni, hogy a lekörözötteket meg kell-e várni.

filatáska

HozzászólásSzerző: filatáska » 2025. június 2., hétfő 12:21

Remy írta: RB es Lambiasi ezt nagyon csunyan beneztek.
De egyáltalán miért kérték, hogy adja vissza a pozíciót?
Túl óvatos volt az RB ezzel az utasítással.
Tisztán látszott, hogy Russel a belső íven, piszkos levegőben/kerékvetőn megbillen és ellenkormányzott amivel megpöckölte Verstappent.
Szerintem erre volt a reakció hogy utána belement belülről, mivel Russel is azt csinálta kicsiben.

Max ilyen, tudjuk. Kár ezen rugózni.
Nem a kedvencem, de szerintem is all time top3.

És mielőtt jönne valaki, nem a kedvencem, se Hamilton.

Team Ferrari! :D

tibi18
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Benzema, Varane, Modric, Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: tibi18 » 2025. június 2., hétfő 12:14

wZoLee7 írta:
hehetheoriginal írta: tudod, hogy ez lehetetlen manapság, ezért mondom, hogy a drs megöli a sportot teljesen.
persze, de 60-61 kürül engedtél el őket, 1 kör lemegy mert ő indít, azt megoldja, kövi körben elmegy Piastri, utána elmegy Norris. Leclercnek lett volna 3 köre, addigra már nem is új gumikon de persze az még mindig fényévekkel jobb, és mondjuk, hogy 3 kör alatt bukna még 1 helyet. Azzal meg senki nem számol, hogy közben Norris is támadná Piastrit ha Verstappen feltartja és bármi történhet. Russel is támadhatná Leclerc-t. Én 10/10 inkább megyek kopott gumikkal az élről, mint szar gumikkal a 3.-ról. Valaki ütközik és eldobja, bejön megint az SC és ott vagyok az első helyen, szemben a biztos bukó taktikával.

Remy
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2025. június 2., hétfő 11:37

RB es Lambiasi ezt nagyon csunyan beneztek. Max csak tetezte a rossz donteshozatali hullamot.

Van ilyen. Tipikus, mikor omlik a szar, es nem all meg.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

New England Patriots

wZoLee7

HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2025. június 2., hétfő 11:35

hehetheoriginal írta:
Álljon az élre, védekezzen kopott de közepes gumikon, lehet nem is tudja mindenki megelőzni mire letelnek a körök.
tudod, hogy ez lehetetlen manapság, ezért mondom, hogy a drs megöli a sportot teljesen.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. június 2., hétfő 11:28

Remy írta: Kiemelkedoen jo oldal a hazai tartalomgyartok koreben.
sok esetben azt irjak es gondoljak amit amugy en is.
Ellentmondast erzek :mrgreen:
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. június 2., hétfő 11:21

Álljon az élre, védekezzen kopott de közepes gumikon, lehet nem is tudja mindenki megelőzni mire letelnek a körök.
tudod, hogy ez lehetetlen manapság, ezért mondom, hogy a drs megöli a sportot teljesen.
thereisonly1ronaldo

wZoLee7

HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2025. június 2., hétfő 11:06

Ha nem lett volna az első éveiben a hatalmas hype körüléötte és úgy kezelték volna mint a többi pilótát, akkor már egy rakás büntetése lenne hülye megmozdulásokért. Az aki a csapat rádión üvöltözve megy bele az első kanyarba az ne nagyon akarja megmagyarázni, hogy Ő fejben ott volt, mert nem volt ott. Itt a csapat irtó nagy hülyeséget csinált szerintem, Ő meg már akkor elszállt amikor meglátta a kemény gumikat. Az egésznek semmi köze Leclerchez, már előtte sem volt tiszta.
Nem is értettem, tudták jól, hogy csak kemény van, akkor már inkább vagy feltettem volna valami használt gumit vagy ki sem hozom. Álljon az élre, védekezzen kopott de közepes gumikon, lehet nem is tudja mindenki megelőzni mire letelnek a körök. Alapból Ő indította volna újra a versenyt, ebben messze az egyik legjobb. Belementek egy olyan taktikába amivel tudták hogy 2-3 pozíció bukás lesz a vége.
Egyébként tegnap is bebizonyosodott, hogy amikor azt mondja, esélytelen a vb címre ezélrt nem is arra koncentrál, az is csak egy hatalmas kamu. Tegnap ha tudta h nem nyerhet, márpedig ez egyértelmű volt abban a pillanatban hogy bejött az SC, arra kellett volna fókuszálnia hogy tud ebből a legtöbbet kihozni, ehelyett inkább üvöltözött a rádión :lol:

Remy
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2025. június 2., hétfő 10:58

Padlogaz koveteset ajanlom figyelmetekbe. Kiemelkedoen jo oldal a hazai tartalomgyartok koreben.

Az mar mas kerdes, hogy sok esetben azt irjak es gondoljak amit amugy en is. Csak jobban kifejtik.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

New England Patriots

Galacticos

HozzászólásSzerző: Galacticos » 2025. június 2., hétfő 10:48

Ugy kezdenem hogy 21ben oriasi verstappenes voltam a vegen, a dominalt evek mint mindenki masnal rohadt unalmas volt, modt oriasi amit kihoz az autobol es kicsit szoritok is neki hogy izgalmassa tegye a pontversenyt, de tegnap meg nyilvan egy idiota volt aki duzzogasbol vagy mert felhuzta magat neki koccolt a masiknak.
De azert az tenyleg alszentkedes ami kicsit megy itt csak azert mert az elmult eveket szetdominalt pilotaja csinalta. Szerintem az osszes nagy bajnoknak megvolt a maga idiotasaga, soha egyik sem tudott vesziteni ezert is jutottak el oda ahova. Van olyan tobbszoros vilagbajnok aki normalisan, csendben, korrekt modon turte hogy megverik? Es ezzel nem felmentem a tegnapi faszsaga alol mert hulye volt nyilvan, de azert nem 300zal szaladt bele, nem oklelte fel hatulrol stbstb. Ilyen temperamentun, ilyen vermerseklet es ezert lett o mar most 4x es vilagbajnok mert ellentmondast nemturoen vezet.
Nem veletlen hogy nem azokbol lesznek a nagy bajnokok akik behodolnak a csapattarsaknak, behodolonak a sokszor idiota csapatutasitasnak es akik kesztyus kezzel bannak a masikkal.
A downvote meg amit remy kap, ugy hogy kozben rohogtok rajta hogy ovoda amit csinal azert kicsit visszas. Ott mar az o szemelye kapja, nem pedig a tartalom.

Vissza: