Nika91127 írta:
nuevo_ericco írta:
Plug-in számomra nem nagyon opció, mert sokat autópályázok, az pik-pak lemeríti az aksit (amíg meg nem jelennek az általad említett reálisan 100-120 km-t tudó modellek), aztán a benzines motor pedig sokat fogyaszt a plusz súly miatt.
A Honda hybrid pedig az esetek 90%-ban elektromos meghajtású, azonnal jön a nyomaték és a 184 lóerő, a kétliteres botegyszerű atkinson ciklusú benzinmotor pedig ilyenkor csak a kis aksit tölti, csak 120 felett kapcsolódik a meghajtásba, amikor már az elektromos nem annyira hatékony (mindkét motor akkor van használva, amikor az neki a legmegfelelőbb, így elméletileg tartósnak is számít). Tehát van benne egy kis sportosság, emellett 5,5 literes vegyes, autópályás fogyasztás. De ezek mind a teszteken hallott dolgok, ezért érdekelne reális, hosszabb távú tapasztalat. Akár HR-V-ből, CR-V-ből is.
A VW konstrukciója reálisan tud ennyit.
https://www.vezess.hu/ujauto-teszt/2025 ... hianyozna/
Cégben 2025-ös plug-in Superb-k vannak. Nem tudom, mennyire érvényes még a mondás, hogy a Superb az tk. Passat, de azok nem tudják reálisan a 100 km-t. Meg számomra már az ár is húzós (40 000 Euró az alapfelszereltségért).
Inkább a Renault R5 felé kacsintgatok, mint második opció, mert van lehetőség melóban minimum pénzért tölteni (ezzel sokat tudnék spórolni). Csak hát ott a hatótávpara bennem pl. kirándulásokkor, de azt is olvastam, hogy a töltőhálózat sokat fejlődött az elmúlt pár évben, már nem annyira macera.
Nekem kollégám panaszkodik, hogy a RAV4 140-150es sebességnél bizony benyeli a 8-9 litert, 5 fővel.
Ugyanez esett meg az én kollegámmal, el is adta két hónap múlva.
TDI-t már mellőzném. Most az van, jó volt, elég volt